چمران: گسست اجتماعی خاصیت شهرنشینی غربی و آسیب‌زاست

چمران: گسست اجتماعی خاصیت شهرنشینی غربی و آسیب‌زاست

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه فروپاشی اجتماعی برای جامعه خطرناک است و این از ویژگی های شهرنشینی غرب است، گفت: باید این روال غلط را اصلاح کنیم.

به گزارش میجیک، مهدی چمران با بیان اینکه اعضای شورا که مسئولیت داشتند دوباره در محله به کار خود ادامه می دهند، گفت: تهران شهر کوچکی نیست و از یکی دو محله تشکیل نشده است. محله های بازار، امامزاده یحیی، پامنار، سنگلج و چاله میدان هر کدام به اندازه شهر جمعیت دارند.

وی با بیان اینکه جمعیت تهران حداقل 10 میلیون نفر است و اداره شهر کشور مانند یک کشور است، هشدار داد که جمعیت تهران از برخی کشورهای خاورمیانه بیشتر است. یعنی تهران با 22 منطقه نه تهران بزرگ یا استان تهران. اگر بخواهیم سرمایه را هم حساب کنیم جمعیت بیشتر از این می شود.

چمران با تاکید بر اینکه چنین مدیریت شهری تنها با 21 عضو شورا امکان پذیر نیست، هشدار داد: در مقطعی تعداد اعضا به 31 نفر می رسید اما باز هم پاسخگو نبود.

وی افزود: در سال 1382 و شورای دوم بحث شورایاری ها به صورت جدی مطرح شد و در همه محلات انتخابات محله برگزار شد و بسیاری از شورایاری ها از دوره های دوم، سوم و چهارم شورای آن زمان انتخاب و شروع به کار کردند. کار، اما مسائلی مانند قانون، قانون اساسی و قوانین شورا وجود دارد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اعضای شورا به هیأت عمومی دیوان عدالت اداری آورده شدند و برگزاری انتخابات را به دلیل اینکه در قانون اساسی تصریح نشده است غیرممکن دانستند، گفت: به همین دلیل است. قانون اساسی ما غیرمجاز. در هیچ یک از شهرها شورا وجود ندارد و ما در تهران نیاز جدی داریم که این نیروها بین شورای اسلامی و مردم قرار بگیرند و مشکلات منطقه را به شورا منتقل کنند.

وی افزود: در شورا به خصوص کمیسیون فرهنگی فکر کردیم که چگونه عمل کنیم و به این نتیجه رسیدیم که هیئت امنای محله شروع به کار کند. دستور تهیه شده و همه متولیان امر آماده هستند و به تدریج کار شروع خواهد شد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه نخبگان، سمن ها، بسیج و سایر اقشار در شورای نگهبان محیط زیست حضور دارند، تاکید کرد: امنیت شهر به امنیت و توسعه بیرونی بستگی ندارد و شهر امن خواهد بود. این هم از معنویت و معنویت در امان است و اینطور نیست، هرچه شهر را تزئین کنیم، مردم در امان نخواهند بود. شهرهای امنی در دنیا وجود دارد اما امنیت روانی در آن دیده نمی شود و به دلیل نبود امنیت روانی آمار خودکشی بالاست.

وی افزود: بهبود امور شهرستان در تمامی ادارات به جای آن; ما باید به تمام نقاط شهر برسیم، اما اگر از امنیت معنوی غافل شویم، به نتیجه ای که می خواهیم نمی رسیم. این موضوع را با شهرداران شهرهای مهم دنیا مطرح کرده ام و امروز نیز این موضوع را مطرح کردم و امیدوارم مورد توجه هیئت نظارت بر محلات قرار گیرد.

چمران با بیان اینکه باید به همه مشکلات مردم در شهر رسیدگی شود، گفت: نمایندگان مجلس مشکلات بزرگ را حل می کنند و شوراها برای حل مشکلات محلات شهری تشکیل می شود. البته این کار باید با کمک مردم انجام شود. ما معتقدیم اگر از مردم کمک بگیریم موفق خواهیم شد.

وی در ادامه هشدار داد: ما به قانون اساسی احترام می گذاریم اما کور نیستیم. ما قرار نیست انتخابات سراسری برگزار کنیم. طبق ماده 9 یا 10 قانون شوراها که به تشکیل مجامع محلات اشاره دارد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تایید دستور امام خمینی (ره) به تشکیل این شورا، یادآور شد: شورای محلی در اوایل انقلاب به خودی خود تشکیل شد. متأسفانه سالها شورا تشکیل نشد و این تأخیر باعث شد همه حق عضویت در شورا و اعضای آن را داشته باشند. ما به ندرت می بینیم که کشیش های جماعت، نخبگان و رسانه ها به این موضوع بپردازند. در هر صورت امیدواریم شوراها و معتمدین محلی بر اساس انتخابات محلی توسط مردم انتخاب شوند.

به گزارش سایت شهر، وی با تاکید بر اینکه باید تمام تلاش خود را برای تشکیل نظام شوراهای نگهبان از محله به کار بگیریم، گفت: باید به محله احترام بگذاریم; چرا که محله دارای سابقه معماری عمیقی است و در گذشته محله بر اساس مسجد شکل گرفته است.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه فروپاشی اجتماعی برای جامعه خطرناک است و این از ویژگی های شهرنشینی غرب است، تاکید کرد: باید روال غلط را اصلاح کنیم و این گسستگی نباید وجود داشته باشد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا