قطعات و اجزایی که قبل از خرید کارتخوان باید چک شوند
امروزه همه مغازه ها و کسب و کار از استفاده می کنند تا به وسیه آن عمل پرداخت و یا دریافت پول و وجه نقد را بسیار آسان تر و سریع تر کنند.با پیشرفت تکنولوژی و صنعت بسیاری از ابزار ها تغییرات عمده کرده اند که هدف از آن ها تنها بهبود پیدا کردن و توسعه دادن کارهای انسان ها بوده است. همه کمپانی های بزرگ و عظیم جثه از کارتخوان و یا دستگاه پز استفاده می کنند، علاوه بر این میتوانید وجود دستگاه های کارتخوان را داخل مغازه ها و سوپرمارکت های کوچک هم مشاهده کنید.
مخصوصا با شیوع ویروس کرونا بسیاری از راننده های تاکسی به فکر افتاده اند تا چگونه برخورد دست و تماس فیزیکی را کاهش دهند و به همین خاطر، برای دریافت وجه نقد کرایه تاکسی ترجیح داده اند تا از دستگاه کارتخوان استفاده کنند. اما آیا به این موضوع فکر کرده اید که اگر دستگاه کارتخوان خراب بشود و آسیب ببیند باید چه کار کنیم؟ در این مقاله قصد داریم تا توضیح دهیم که در صورت خراب شدن دستگاه کارتخوان و احتیاج به تعمیر این دستگاه ها باید چه کار کنید؟ اگر شغل شما بدین صورت است که از دستگاه کارتخوان بسیار استفاده می کنید و امکان خراب شدن و آسیب دیدن دستگاه تان بسیار زیاد است، بهرت است که خود بدانید به چه صورت دستگاه خود را تعمیر کنید چرا که تعمیر دستگاه های کارتخوان گاهی میتواند هزینه های زیادی را به فرد متحمل شود.
مواردی که در این پست مورد بررسی قرار می گیرند عبارت اند از:
- کارتخوان چیست؟
- انواع دستگاه پز
- عملکرد کارتخوان
- اجزای سازنده دستگاه کارتخوان
- عواملی که منجر به خراب شدن دستگاه پز میشوند؟
- آموزش تعمیر کارتخوان
- مزایای استفاده از کارتخوان
کارتخوان چیست؟
معمولا برای پرداخت پول میتوان از وجه نقد، چک و … استفاده کرد اما پیشرفت تکنولوژی بسیار به انسان کمک کرده است تا بتواند روند پرداخت پول را به صورت آسوده تر انجام دهد.اگر شما داخل یک مغازه سوپرمارکتی بروید و تنها یک بیسکویت خریداری کنید میتوانید هم وجه نقد پرداخت کنید و هم میتوانید با استفاده از کارت عابر بانک خود از دستگاه پز و یا همان دستگاه کارنخوان استفاده کنید.
امروزه دیگر کمتر دیده میشود که افراد تنها با وجه نقد مبادله کنند و به صورت اسکناس و سکه با یکدیگر پول رد و بدل کنند. همه چیز کارتی شده است و با استفاده از کارت های عابر بانکی میتوانید تمامی معاملا و خرید های خود را به سادگی انجام دهید.دستگاه پز در واقع نام واقعی آن است که به صورت محاوره ای و عامیانه بین افراد و کسبه به عنوان دستگاه کارتخوان مطرح شده است.
شما دوستان عزیز میتوانید در هر شرایط و در هر موقعیتی که بودید از کارت عابر بانک استفاده کنید و دیگر احتیاجی به پرداخت اسکناس و سکه ندارید. کارت عابر بانکی شما مستقیما به حساب بانکی شما در شعبه مورد نظر متصل است و با هر برداشتی که انجام میدهید، حساب بانکی تان به همان مقدار کاهش پیدا می کند. میتوانید با مراجعه به بانک شعبه مورد نظر پیامک بانکی خود را فعال کنید، دراین صورت با هر برداشت و هر واریزی که انجام میدهید برایتان پیامکی حاوی برداشت و واریز و نحوه آن ارسال می شود، که میتواند منجر به اطمینان خاطر شود.
انواع دستگاه پز ( کارتخوان) عبارت اند از:
دستگاه کارتخوان ثابت خود به انواع مختلفی تقسیم بندی میشود که شامل:
- دستگاه کارتخوان تلفنی
- دستگاه کارتخوان شبکه ای
- دستگاه کارتخوان اینترنتی
- دستگاه کارتخوان بتوتوثی
- دستگاه کارتخوان کامپیوتری : سیم کارتی، موبایلی و اندرویدی
به منظور تعمیر کردن دستگاه های پز باید با انواع آن آشنا باشیم و بدانیم که به چند دسته تقسیم بندی شده اند. در ادامه دستگاه کارتخوان ( پز) تلفنی را توضیح خواهیم داد.
دستگاه پز تلفنی
همانطور که میدانید، دستگاه های پز برای انجام عملیات و خدمات رساندن احتیاج به اینترنت دارند و این نوع از دستگاه ها با استفاده از اینترنت خط تلفن ثابت کار می کند.همانطور که از نام و عنوانش پیداست، این نوع از دستگاه ها حتما باید به تلفن ثابت باشند و در غیر این صورت کاربردی ندارند.متاسفانه زمانی که در حال استفاده از دستگاه پز خود هستید خط تلفنتان بوق اشغال میخورد.اگر به دنبال این هستید که برای کسب و کارتان یک دستگاه کارتخوان تهیه کنید و اگر دارای تراکنش های پایینی هستید از این نوع دستگاه پز استفاده کنید.
عملکرد کارتخوان
میتوان گفت که همه افراد و یا اکثر افراد نحوه استفاده از کارتخوان را به خوبی میدانند اما آیا تا به حال به نحوه عملکرد این دستگاه دقت کرده اید؟
عملکرد دستگاه پز به مراحل زیر:
- تایید اعتبار پرداخت
- ارسال درخواست به بانک مشتری
- بررسی جهت تائید درخواست از طرف بانک صادر کننده کارت
- پاسخ مجوز
- تایید نهایی پرداخت
این مراحل را ما بدین صورت انجام میدهیم که:
- ابتدا کارت را داخل دستگاه کشیده
- گزینه خرید را انتخاب می کنیم
- مبلغ مورد نظر را وارد میکنیم
- و سپس رمز 4 رقمی خود را وارد می کنیم و نهایتا گزینه تایید را فشار میدهیم.
اجزای سازنده دستگاه کارتخوان
دستگاه ها از ابزار و قطعات خاصی تشکیل شده اند که با آسیب در هر قسمت کوچک آن میتواند کل سیستم را درگیر کند.دقت داشته باشید که قبل از بیان قطعات کارتخوان باید به این نکته اشاره کنیم که، همه دستگاه ها دارای جنبه نرم افزاری و سخت افزاری دارند که به صورت مجزا از هم هستند اما بایکدیگر کار میکنند و در روند کار یکدیگر بسیار تاثیر گذار هستند.
عواملی که منجر به خراب شدن دستگاه پز میشوند؟
- خراب بودن دستگاه از همان ابتدا و چک نکردن فرد پس از خرید
- کثیف بودن هد مغناطیسی و عدم خواندن اطلاعات کارت ها
- خراب شدن باطری ها
- عدم استفاده از شارژر های مناسب و تقلبی
- خیس شدن دستگاه و یا وارد شدن آب به داخل آن
آموزش تعمیر کارتخوان
تعمیر دستگاه های کارتخوان میتواند پیچیده و تخصصی باشد اما در این قسمت توضیحات کوتاهی را در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.اگر قسمت سخت افزاری دستگاه آسیب دیده باشد و قصد تعمیر برد آن را داشته باشید، شما به ابزار های هویه کار احتیاج دارید.
تعمیر دستگاه های پز نیز خود دارای قسمت و مراحل مختلف است که شامل:
- تعمیر صفحه نمایشگر دستگاه
- تعمیر صفحه کلید کارتخوان
- تعمیر مودم دستگاه پز
- تعمیر قسمت پرینتر کارتخوان
- تعمیر قسمت هد و هیتر
- تعمیر مدار تغذیه
- تعمیر وای فای
- تعمیر لن دستگاه
- تعمیر تمپری وریفون
- تعمیر تمپری پکس
- تعمیر تمپری اینجنیکو
- تعمیر وریفون Verifone
- تعمیر کارتخوان پکس PAX
- تعمیر پوز نکسگو NexGo
- تعمیرات پوز فروشگاهی
- تعمیر دستگاه پوز آندریدی سنترم
- تعمیر کارتخوان سیار اینجنیکو ingenico
- تعمیر پوز سیار سیم کارت خور