آموزش و نحوه ساخت کوره های زغال صنعتی
زغال ماده ای است سبک و سیاه که با شنیدن نام آن به ذهن خطور می کند و از آتش به دست می آید. زغال سنگ یکی از مواردی است که از گذشته تاکنون نقش مهمی در زندگی بشر داشته و به دلیل کاربردهای فراوان در صنایع مختلف مورد توجه مردم قرار گرفته است. در کشورهای توسعه یافته به دلیل پیشرفت علم و دانش و ساخت و سازهای صنعتی، استخراج زغال سنگ روز به روز رواج یافته است. این روز ها آموزش ساخت کوره زغال صنعتی به صورت تخصصی بسیار رواج یافته است.
کوره زغال سنتی
در کشور ما و بسیاری از کشورهای دیگر تولید زغال ، با کوره های سنتی انجام می شد. این کوره های دستساز در فاصلهای دور از شهر و نزدیک روستاها با هزینه کم ساخته میشدند. در این روش با حفر کردن گودال از دیوارهای اطراف برای ساخت آتش، و همچنین ساخت زغال استفاده می شد. زغال را برای مقاصد مختلف برای ساکنان آن منطقه تامین می کردند. برای نگهداری از این نوع کوره ها نیازی به صرف هزینه ندارید و می توانید با حداقل سرمایه گذاری به سطح بهره وری مطلوب برسید.
معایب کوره های سنتی زغال
با توجه به توسعه شهرنشینی و توسعه علم و آموزش، استخراج سنتی زغال ، امروزه یکی از روش های قدیمی است.
یکی از معایب آن بحث قطع درختان است. مردم این کار را به دلیل تخریب طبیعت و قطع درختان زیاد دوست نداشتند.
با توجه به آلودگی های زیست محیطی ناشی از دود آن و مشکلات تنفسی که در مردم محلی ایجاد می شد، به تدریج کوره های صنعتی جایگزین شدند.
با این نوع کوره های کلاسیک به دلیل اینکه اتوماتیک نیست، تلاش و قدرت بدنی زیادی لازم است
در این کوره ها تولید زغال چوب برای صنایع مختلف از تنوع کمتری برخوردار بوده و به دلیل استفاده گسترده در صنایع مختلف پاسخگوی نیاز جامعه نیست.
کوره صنعتی
این نوع کوره ها ، دارای اتاقی با اشکال و اندازه های هندسی متفاوتی هستند که در بازارهای خرده فروشی به صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک موجود می باشند.
در ساخت این نوع کوره ها از دانش مهندسی خاصی برای تولید زغال استفاده می شود که با توجه به مراحل ساخت تولید زغال در کشور و کشورهای همسایه از این نوع کوره ها با قیمت مناسب استقبال می شود.
مزایای کوره صنعتی
از آنجایی که این نوع کوره دارای احتراق اتوماتیک و نیمه اتوماتیک است، نسبت به کسانی که از کوره های زغال قدیمی و سنتی استفاده می کنند، ایمنی بالاتری را برای افرادی که در این کارخانه ها کار می کنند ایجاد می کند.
سرعت تولید زغال در این نوع تجهیزات بسیار بالاست و می توان با زمان کوتاهی به تولید بالایی در این زمینه دست یافت.
در این نوع کوره ها به جای هیزم از خاک اره، پوست گردو و ضایعات چوب کارگاه های نجاری استفاده می شود.
در این گونه کوره ها زغال به مقدار زیاد برای مصارف مختلف تولید می شود و حداکثر تولید در این زمینه با حداقل زمان مصرف قابل دستیابی است.
در این نوع کوره های صنعتی از سوخت های مختلفی برای راه اندازی این نوع کوره ها استفاده می شود که بازار کار مناسبی را برای سایر مشاغل مرتبط با این نوع تجارت ایجاد می کند.
در کوره های صنعتی تولید زغال نسبت به کوره های معمولی کثیفی کمتری دارد و طبیعتاً تولید برای تولید کننده مقرون به صرفه تر خواهد بود.
انواع کوره های صنعتی در صورت خرابی قابل تعمیر هستند و سازندگان ضمانت تعمیر آنها را به تولیدکنندگان و مصرف کنندگان این نوع کوره های صنعتی می دهند.
مزیت دیگر این نوع کوره ها همان طور که گفته شد تولید انبوه است و این تولید انبوه امکان دسترسی آسان به زغال ، به عنوان ماده اولیه مهم در صنایع مختلف و عرضه زیاد این نوع و قیمت مناسب در بازار را فراهم می کند .
این نوع کوره های صنعتی در مقایسه با کوره های سنتی قابل جابجایی و استفاده در مکان های مختلف می باشد
گرمای کوره های صنعتی از مخلوط سوخت و هوا یا به روش الکتریسیته ایجاد می شود و بقیه حرارت از طریق دودکش ها خارج می شود. استفاده از این کوره ها معمولاً بدون بو و بدون گاز است.
انواع کوره های صنعتی
این نوع کوره ها به صورت چند منظوره و تک منظوره در بازار موجود می باشند.
کوره چند منظوره
در این نوع کوره تولید زغال بالا بوده و از بسیاری از انواع زغال برای مصارفی مانند استفاده در واحدهای الکتریکی و واحدهای مکانیکی استفاده می شود. با توجه به تولید انواع زغال ، با راه اندازی این نوع کوره های صنعتی می توان با صرف هزینه و بازاریابی مناسب، تولید بیشتری انجام داد و درآمد بهتر و بالاتری از این نوع کوره ها نسبت به سایر آنها بدست آورد.