بهترین روش نگهداری فیلودندرون برگ قلبی و برگ انجیری

فیلودندرون برگ انجیری گیاهی اهل آمریکای جنوبی و از خانواده گل شیپوریان است، اما امروزه بیشتر در فلوریدا رشد می‌کند. این گیاه بالا رونده نیست و مثل فیلودندرون برگ قلبی شاخه‌هایی آویز ندارد. از این گیاه با نام فیلودندرون درختی نیز یاد می‌شود. مثل بسیاری دیگر از اعضای گونه فیلودندرون این گیاه نیز به‌خاطر برگ‌های زیبایی که دارد پرورش داده می‌شود. برگ‌های همیشه سبز و جذاب این گیاه می‌تواند روی ساقه‌هایی باشد که تا یک و نیم متر رشد کرده‌اند و زیبایی را به خانه‌تان هدیه بدهد. میزان رشد گیاه فیلودندرون به نسبت زیاد است. بنابراین به مواد مغذی زیادی احتیاج دارد. پس بهتر است از کودهای شیمیایی مناسب برای آن استفاده کرد. استفاده از کودهای مایع با غلطت کم مانند کود کلات آهن و کود کامل سه بیست برای آن مفید است.

پوست

پوست

مشخصات کلی فیلودندرون برگ انجیری

  • نام علمی: Philodendron bipinnatifidum
  • خانواده: گل شیپوریان
  • بومی: آمریکای جنوبی
  • نام‌های مرسوم: فیلودندرون برگ انجیری، فیلودندرون درختی

فیلودندرون برگ انجیری گیاهی گرمسیری است و در اتاق‌های بزرگ جلوه زیبایی پیدا می‌کند. این گیاه رشد خوب و قدرتمندی دارد بنابراین برای نگهداری از فیلودندرون برگ انجیری بهتر است آن را در جایی قرار دهید که فضای کافی برای رشد داشته باشد. ضمن اینکه این گیاه درمقابل وزش باد نیز مقاوم است، بنابراین می‌توانید آن را در بالکن یا پاسیو نیز قرار دهید. گفتنی است که اگر گیاه خود را در گوشه‌ای از دیوار قرار دادید بهتر است هرازگاهی آن را بچرخانید تا با تمام قسمت‌های آن برسد.

روش نگهداری فیلودندرون

نور مورد نیاز برای نگهداری از فیلودندرون برگ انجیری

فیلودندرون برگ انجیری به محیطی نورگیر با نور غیرمستقیم نیاز دارد. ازاین‌رو زندگی در نزدیکی یک پنجرا جنوبی یا شمالی برای این گیاه لذت‌بخش خواهد بود. منتها در طول نگهداری از فیلودندرون برگ انجیری باید مراقب باشید که نور مستقیم به برگ‌های آن نرسد، زیرا نور مستقیم می‌تواند باعث سوختن برگ‌های آن شود. فیلودندرون برگ انجیری جزء آن دسته از گیاهانی است که به سمت نور رشد می‌کند بنابراین بهتر است هر 2 الی 3 روز آن را بچرخانید تا رشد نامنظم و خارج از قاعده‌ای نداشته باشد و کج نشود.

دمای مناسب برای نگهداری از فیلودندرون برگ انجیری

فیلودندرون برگ انجیری در محیطی با دمای حدود 25 درجه سانتی‌گراد خوشحال است و قرار دادن این گیاه در مقابل وسایل سرمایشی یا گرمایشی می‌تواند به آن آسیب بزند. ضمن اینکه اگر در معرض سوز سرما یا باد گرم نیز باشد پژمرده خواهد شد. ازاین‌رو باید مراقب این دو مسئله باشید.

آبیاری

میزان آبیاری فیلودندرون برگ انجیری کاملا بستگی به فصل و شرایط محیط دارد. به‌صورت‌کلی این گیاه به هفته‌ای یک بار آبیاری نیاز دارد، اما اگر می‌خواهید یک آبیاری دقیق و مدیریت شده داشته باشید باید به خاک گیاه دقت کنید؛ به‌طوری‌که هر زمان نیمه بالایی خاک فیلودندرون برگ انجیری خشک شده باشد زمان آبیاری آن است.برای آبیاری فیلودندرون برگ انجیری اینکار را از پایین و نزدیک به پایه گیاه انجام دهید و آب را تا جایی بریزید که اضافه آن از زیر گلدان خارج شود.

 در طول نگهداری از فیلودندرون برگ انجیری توجه داشته باشید که این گیاه تمایل زیادی به خیس ماندن بیش‌ازحد خاک و ریشه‌اش ندارد و از این اتفاق آسیب نیز می‌بیند.گفتنی است که زمانی که این گیاه بالغ شود تنه اصلی گیاه گوشتی‌تر می‌شود و می‌تواند مثل یک ساکولنت آب را درون خود ذخیره کند. ازاین‌رو مقاومت بیشتری در برابر خشکی نیز خواهد داشت.

کوددهی

برای کوددهی به فیلودندرون برگ انجیری بهتر است در فصل رشد گیاه یعنی بهار تا اوایل پاییز اقدام کنید. کوددهی را با یک کود استاندارد گیاهان خانگی و ماهی یک بار انجام دهید؛ درنظر داشته باشید که کوددهی زیاد باعث پژمردن و حتی مرگ گیاه می‌شود، زیرا کود زیاد باعث تشکیل نمک در خاک و در نتیجه سوختن ریشه‌های گیاه می‌شود.

هرس کردن

اگر می‌خواهید شکل و اندازه گیاه خود را کنترل کنید می‌توانید آن را توسط یک قیچی یا چاقوی مناسب هرس کنید. برای این کار کافی است تمام برگ را با دم آن از روی ساقه بچینید. همچنین اگر می‌خواهید ساقه گیاه دیده شود می‌توانید برگ‌های پایینی را هرس کنید. علاوه‌براین برگ‌های فیلودندرون برگ انجیری با افزایش سن و در طول زمان می‌میرند. بنابراین بهتر است که این برگ‌های مرده از ته قسمت اتصال برگ به ساقه چیده و هرس شوند تا انرژی گیاه صرف برگ‌های مرده نشود. همچنین این برگ‌های مرده ممکن است باعث جذب آفت یا بیماری نیز شوند. در طول هرس کردن فیلودندرون برگ انجیری حتما دستکش به دست کنید، زیرا شیره‌ای که از این گیاه خارج می‌شود می‌تواند باعث ایجاد خارش یا حساسیت برای پوست شما شود.

گلدهی فیلودندرون برگ انجیری

همان‌طور که گفتیم این گیاه بیشتر به‌خاطر برگ‌های زیبا و جذابی که دارد پرورش داده می‌شود، اما می‌تواند گل هم بدهد. فیلودندرون برگ انجیری وقتی درون خانه نگهداری شود توانایی گل دادن زیادی ندارد و برای رسیدن به بلوغ کامل و توانایی گل‌دهی باید 15 یا 16 سال صبر کنید. بنابراین نگهداری از فیلودندرون برگ انجیری در خانه و انتظار برای گلدهی تقریبا بی‌فایده است. زمانی که فیلودندرون برگ انجیری گل بدهد گل‌های سفید رنگی می‌دهد که در زیر برگ‌ها پنهان خواهند شد.

خاک مناسب برای نگهداری از فیلودندرون برگ انجیری

بهترین خاک برای فیلودندرون برگ انجیری خاکی غنی و قلیایی است که سبک و زهکشی خوبی داشته باشد؛ خاکی که آب را به‌خوبی تخلیه کند. به‌عنوان‌مثال ترکیب مساوی از ورمیکولیت و پیت‌ماس یا پیت‌ماس و پرلیت برای نگهداری از فیلودندرون برگ انجیری عالی است.

تکثیر فیلودندرون برگ انجیری

فیلودندرون برگ انجیری را می‌توانید از طریق بذر، قلمه زدن ساقه یا پاجوش تکثیر کنید. برای تکثیر این گیاه از طریق قلمه زدن ساقه کافی است ساقه‌ای که حداقل 2 گره برگ روی آن قرار دارد را از گیاه جدا کنید. توجه کنید که این گره‌ها بسیار مهم هستند، زیرا ریشه‌های جدید از همین قسمت رشد می‌کنند. بعد از انتخاب قلمه می‌توانید آن را در آب یا مستقیما در خاک قرار دهید تا گیاه پس از مدتی ریشه بدهد. برای تکثیر از طریق پاجوش نیز تنها کاری که باید بکنید این است که پاجوش را از گیاه اصلی جدا کرده و آن را به‌صورت مستقل در گلدانی جدید بکارید.

آفات و بیماری‌ها

این گیاه مستعد ابتلا به شته و شپشک است. این آفات می‌توانند مانع رشد گیاه، ایجاد لکه‌های زرد رنگ، ایجاد سفیدک و حتی در موارد شدید مرگ آن شوند. برای خلاصی از دست این آفات می‌توانید برگ‌های گیاه را با کمک یک پارچه نرم و تمیز که به الکل آغشته شده پاک کنید. همچنین می‌توانید با اسپری کردن صابون آفت‌کش نیز این حشرات را از بین ببرید.از آفات گذشته بیماری‌هایی مثل بلایت باکتریایی و پوسیدگی ریشه نیز می‌تواند این گیاه را آلوده کند.

بیماری بلایت باکتریایی می‌تواند لکه‌های سبز رنگ را روی برگ ایجاد کرده و پس از مدتی باعث پوسیدن برگ‌ها و مرگ‌شان شود. برای جلوگیری از سرایت بیماری بلایت باکتریایی سعی کنید همیشه برگ‌های گیاه را خشک نگه دارید و در زمان آبیاری تا جای ممکن آب را روی برگ‌ها نریزید. اگر هم برگ‌های گیاه شما دچار این مشکل شده است باید آن‌ها را هرس کنید.

بعد از بلایت باکتریایی نوبت به پوسیدگی ریشه می‌رسد. پوسیدگی ریشه به‌خاطر آبیاری زیاد، زهکشی نامناسب خاک یا عدم گردش هوا در اطراف گیاه رخ می‌دهد. این گیاه به آبیاری زیادی نیاز ندارد و خاک بیش‌ازحد خیس یا سنگین که نتواند آب اضافه را خارج کند باعث پوسیدگی ریشه آن خواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا