چسب بتن آب بندی cs141

آب بندی بتن یکی از موارد مهمی است که در سازه های بتنی در مجاورت دائم یا غیر دائم با آب یا مواد شیمیایی بسیار اهمیت دارد. پوشش آب بندی بتن به روش های مختلفی و با مواد آب بندی بتن انجام می شود. بتن یکی از پر مصرف ترین مصالح ساختمانی در قسمت های مختلف سازه از قبیل پی ها، دال ها، پانل های پیش ساخته، تجهیزات آبی، زیرساخت های شهری و …. است. اما به علت اجزا تشکیل دهنده آن (سنگدانه، ماسه، سیمان و آب) بتن معمولاً در مقابل نفوذ آب و مواد شیمیایی بسیار آسیب پذیر است.

 بنابراین یکی از مواردی که در سازه‌های بتنی در مجاورت دائم یا غیر دائم با آب یا مواد شیمیایی بسیار اهمیت دارد، آب‌ بندی سازه های بتنی است. پوشش آب بند بتن به روش های مختلفی انجام می شود. دپارتمان بخش آب بندی سازه‌های بتنی – مواد آب بند کننده بتن شرکت افزیر، با سوابق ارزشمند، توانمندی بالا و استفاده از مصالح و تجهیزات تخصصی به روش های زیر راهکارهای آب بندی را ارائه می‌کند.

  • آب بندی بتن با (پوشش مایع)
  • آب بندی بتن با کمک افزودنی های نانو تکنولوژی
  • آب بندی بتن با چسب بتن- چسب آّب بند
  • آب بندی بتن با نفوذگر ها و کریستال شونده ها
  • آب بندی بتن با پودر پلیمری
  • آب بندی بتن با پلیمر دو جزئی- ملات waterproof دو جزئی
  • آب بندی بتن با ملات آنی گیر بتن- آب بند آنی گیر
  • آب بندی بتن با عایق پلی اورتان یا آب بندی به روش تزریق رزین پلی‌یورتان
  • آب بندی بتن با استفاده از EIFS

طبیعت بتن

ریشه سنگدانه‌هایی که قسمت اعظم بتن را تشکیل می‌دهند، از سنگ‌ها هستند. این سنگ‌ها به خودی خود تمایلی به چسبیدن و اتصال به یکدیگر را ندارند. ترکیب آب و سیمان خمیری را تولید می کند که میتواند سنگدانه ها و ذرات ماسه را در کنار یکدیگر نگه دارد. همانطور که واکنش هیدراتاسیون بتن (یا واکنش شیمیایی میان سیمان و آب) تکمیل می‌شود، کلسیم سیلیکات در بتن تشکیل می‌شود. در این حالت ترکیب به دست آمده مانند سنگ سخت می شود. بتن یک فراورده پایه آب است. به این علت که برای افزایش کارایی بتن و راحتی ریختن بتن، بیشتر از میزان تکمیل فرایند هیدراتاسیون، آب لازم دارد.

تخلخل و نفوذپذیری بتن

بتن یکی از بهترین مصالحی است که می تواند ذات متخلخل و نفوذپذیر بودن را در خود متجلی شود. تخلخل میزان حفرات و فضاهای خالی موجود در بتن است که به صورت درصدی از حجم کل بتن تعیین می شود. نفوذپذیری تعریفی است که برای بیان ارتباط میان این حفرات گفته می شود. با تعریف همزمان این دو می توان حرکت آب در بتن و آسیب رساندن به آن را متصور شد.

جریان بخار و رطوبت نسبی بتن

یکی دیگر از روش های حرکت آب در بتن، حرکت آن به عنوان بخار آب و یا رطوبت نسبی است. به طور کلی به آب موجود در هوا که به صورت گاز حل شده، رطوبت نسبی گویند. با افزایش دما و یا کاهش فشار آب موجود در هوا افزایش یافته و در نتیجه رطوبت نسبی آن زیاد می شود. جهت حرکت بخار آب از قسمت فشار بیشتر به قسمت فشار کمتر است. این جهت می تواند با تغییر شرایط محیط عوض شود. جهت حرکت بخار آب در بتن در هنگامی که بتن از یک طرف آببند می شود بسیار مهم می شود. به طور کلی پوشش آب بند نباید در جهت پایین دست جریان بخار نصب شود.

کاربردهای آب بندی

  1. آب بندی نما
  2. آب بندی استخرها و مخازن آب
  3. آب بندی بام
  4. آب بندی دیوارهای حائل
  5. آب بندی تونل ها
  6. آب بندی پارکینگ ها
  7. آب بندی محیط های مرطوب مانند آشپزخانه ها و سرویس های بهداشتی
  8. آب بندی زیرزمین ها
  9. آب بندی شمع های دریایی
  10. آب بندی اسکله ها
  11. آب بندی سد
  12. آب بندی تصفیه خانه های فاضلاب

روش های متعددی برای آب بندی بتن ارائه شده است که هریک مستلزم وجود محصولی خاص است. به طور کلی آب بندی بتن را می توان به روش های زیر تقسیم نمود:

  • آب بندی پس از ساخت: در این حالت از پوشش های ثانویه بر روی سطح اولیه بتن استفاده می شود و یا روش های تزریقی مورد استفاده قرار می گیرند. در این موارد باید به شرایط عمل آوری، مدت زمان انجام آب بندی، فشار و جهت آبی که با بتن در تماس است و هم چنین کیفیت شیمیایی و اسیدی آب توجه شود و سپس بهترین روش متناسب با شرایط انتخاب شود.
  • آب بندی در حین ساخت: در این حالت هر دو مورد آب بندی جسم بتن و آب بندی ترک ها و درزهای ایجاد شده در بتن باید انجام شوند. در نتیجه ممکن است تغییراتی در طرح اختلاط و اسلامپ ایجاد شود و افزودنی هایی نیز به بتن اظافه می شوند.

 لزوم آب بندی بتن چیست؟

بتن در مقابل نفوذ آب و مواد شیمیایی بسیار آسیب پذیر است. بنابراین یکی از مواردی که در سازه‌های بتنی در مجاورت دائم یا غیر دائم با آب یا مواد شیمیایی بسیار اهمیت دارد، آب‌ بندی سازه های بتنی و آب بندی بتن است.

آب بندی پس از ساخت چگونه انجام می شود؟

در این حالت از پوشش های ثانویه بر روی سطح اولیه بتن استفاده می شود و یا روش های تزریقی مورد استفاده قرار می گیرند. در این موارد باید به شرایط عمل آوری، مدت زمان انجام آب بندی، فشار و جهت آبی که با بتن در تماس است و هم چنین کیفیت شیمیایی و اسیدی آب توجه شود و سپس بهترین روش متناسب با شرایط انتخاب شود.

چسب آب بندی

این نوع چسب  بتن با جلوگیری از نفوذ آب در بتن باعث ایجاد مقاومت بالا و چسبندگی زیاد می شود و در آب بندی استخر ها، لوله های بتنی و کلیه سطوح بتنی در معرض رطوبت، قابل استفاده است. از جمله محاسن آن می توان به سهولت اجرا اشاره کرد. استفاده از چسب آب بند به روش تزریق رزین پلی یورتان و اپوکسی قابل اجراست.

چسب بتن آب بندی CS-141

Con Sive 141 نوعی محلول امولسیونی از پلیمرهای مختلف در آب می باشد که موجب افزایش چسبندگی و آببندی میشود. این افزودنی باملات، مخلوط یکنواخت و همگنی تشکیل داده و ضمن آنکه مانع تراوش آب و تفکیک دانه های ریز و درشت می شود میزان چسبندگی ملات جدید را با بتن قدیمی افزایش داده و پایداری آن را در برابر نفوذ آب بالا می برد و همچنین باعث افزایش مقاومت سایشی و دوام بتن می گردد.

مواد به کار رفته در ساخت این چسب با سیمان کاملا هماهنگ بوده بطوری که پیوند بین بتن و ملات سیمانی را به طور قابل ملاحظه ای افزایش میدهد. CS-141 دارای ویژگی تولید دوغاب اتصال دهنده بین بتن تازه به بتن قدیمی می باشد، که به همراه سیمان تشکیل لایه پیوند دهنده پایدار در برابر آب میدهد. زمانیکه ملات سیمانی خشک می شود، حفره های باقی مانده در آن باعث ضعف ونشست آب می شوند.

حضور CS-141 در ملات باعث پیوستن ذرات رزین به یکدیگر و تشکیل لایه های متعدد می گردد. با توجه به ساختار مولکولی رزین مورد استفاده، زمانی که طول میکشد تا مولکولهای آب که ریز مولکول هستند، از لایه های رزین بگذرند، قبل از اینکه به لایه نهایی برسند به بخار تبدیل می شوند، که در نتیجه این فرآیند بتن در برابر آب نفوذناپذیر می گردد. Con Sive 141 مخصوص استفاده با سیمان های پرتلند ساخته شده است، ولی با سیمان مقاوم در برابر سولفات نیز سازگار است. به همراه این محصول نباید از ماده هوازا ، سیمان بنایی و آهک ( به میزان بیشتر از ۱۰ ٪ وزن سیمان ) مصرف گردد.

مزایا

  • قابلیت انحلال در آب قبل از خشک شدن و پس از خشک شدن به هیچ وجه در آب نمی شود
  • آببندی سطوح بتنی
  • ثبات کیفیت در محیطهای قلیائی
  • کاهش نفوذپذیری بتن
  • بهبود انعطاف پذیری
  • کاهش محسوس جمع شدی ناشی از خشک شدن
  • پایداری خوب دربرار یخ زدگی و نمک ها
  • ضریب انبساط حرارتی نزدیک به بتن (برخلاف پرایمرهای رزینی)
  • پایداری خوب دربرابر بسیاری از مواد شیمیایی و روغن های معدنی
  • چسبندگی و اتصال مناسب به اکثر مصالح ساختمانی

مصارف

  • کلیه کارهای تعمیراتی و ترمیم آسیب دیدگی اغلب سازه های بتنی
  • کانال های انتقال آب، کف سالن های صنعتی، باند فرودگاه ها، سدها، پایه پل ها، ستونها و …
  • چسبندگی بتن يا ملات جدید با بتن یا ملات قديم
  • آب بندی و ساخت مخازن

دستور العمل مصرف

ماسه و سیمان را داخل میکسر ریخته و به مدت یک دقیقه میکس کنید. سپس CS-141 را اضافه نموده و به مدت دو دقیقه اختلاط را ادامه دهید تا از بروز هوای اضافه جلوگیری گردد. در آخر، آب را بدون معطلی به آرامی اضافه کرده تا غلظت مورد نظر دلخواه به دست آید.

نحوه اجراء:

سطوحی کهCS-141  روی آنها مورد استفاده قرار می گیرد، باید تمیز، سفت و عاری از گردوغبار باشند. تمام شیرابه های سیمان، روغن، چربی و ماده عمل آوری را به کمک فرچه یا هر نوع وسیله مکانیکی دیگر پاک کنید. فولاد های موجود نیز بایستی عاری از هر گونه روغن و گریس بوده و هر نوع جرم و زنگ زدگی پاک گردند.

اجرای دوغاب پیوند دهنده:

سطوح جاذب مانند بتن، آجر و سنگ را خیس نمایید و مطمئن شوید که این بسترها اشباع شده اند و آب سطحی روی آنها وجود ندارد. دوغاب پیوند دهنده را با استفاده از 1.5 تا ۲ پیمانه سیمان و یک پیمانه CS-141  مخلوط کرده و تا یکنواخت شدن محلول آنرا بهم بزنید، سپس به کمک قلم مو دوغاب را روی سطح مرطوب اجرا کنید، بطوری که سوراخ های سوزنی سطح، دیگر مشاهده نشوند. توجه گردد دوغاب را به ضخامت بیشتر از ۲ میلی متر اجرا نشود. در صورت نیاز به اجرای لایه دوم، باید صبر کنید لایه اول خشک گردد و بعد لایه دوم را اجرا کنید.

اجرای ملات و یا لایه نهایی روی سطوح افقی:

ملات اصلاحی با 141-CS را می توان به ضخامت های ۶ تا ۶۰ میلی متر در یک مرحله پس از اختلاط بر روی سطحی که تازه پرایمر زنی شده اجرا کرد. سپس آنرا به طور کامل فشرده و صاف نمایید، در مرحله آخر می توان به نگهداری کمک ماله فلزی و یا تخته ماله سطح آن را طبق شرایط دلخواه پرداخت نمود. توجه گردد، زمانی که ملات روی سطوح بتنی ریخته از تاریخ تولید در بسته بندی اولیه و باز نشده می باشد. می شود، لازم است که درزهای انبساطی بتن،در ملات محتوى 141-CS نیز امتداد یابد. برای این کار می توان تخته های نازک پیچیده شده در یک ورق پلی اتیلن استفاده نمود، و آنها را در داخل درزهای انبساطی قرار داد.

توجه به این نکته ضروری است که مخلوط های حاوی 141 Con Sive در ابتدا فریبنده به نظر میرسند چرا که ظاهر آنها به نظر خشکتر از حد معمول میرسد. ولی به راحتی فشرده شده و قابلیت ماله کاری دارد. بنابراین از مصرف آب اضافی پرهیز نمایید. ضمنا در زمینه ماله کاری هم باید به عنوان داشت که از ماله کشی اضافی و تکرار بیش از حد آن پرهیز گردد و همچنین از ملات محافظت شود تا قبل از ماله کاری خشک نشود.ضمنا هرگز بتن یا ملات حاوی CS-141 را بر روی دوغاب پیوند دهنده خشک اجرا نکنید.

میزان مصرف

میزان مصرف بهینه 141 Con Sive باید از طریق آزمایشات مختلف کارگاهی و شرایط استفاده بدست آید ولی بطور معمول برای مصارف متداول ۵ لیتر از این محصول برای ۵۰ کیلوگرم سیمان كفایت می کند. در شرایط سخت و یا زمانی که اهدافی چون چسبندگی، آببندی، مقاومت در برابر بخارو یا مقاومت شیمیایی مد نظر باشد، مقدار مصرف تا ۱۰ لیتر برای ۵۰ کیلوگرم سیمان افزایش می یابد. مقادیر مصرف پیشنهادی نباید افزایش یابند.

دکمه بازگشت به بالا