۱۲ سخنگوی وزارت امور خارجه در یک قاب
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری آنلاین میجیک ، امروز (یکشنبه) 17 اوت وداع و معرفی سید عباس موسوی | و سعید خطیب زاده | سخنگوی پیشین و جدید وزارت امور خارجه با حضور وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ، محمد جواد ظریف ، وزارت امور خارجه ، ساختمان شماره یک ، در میدان سابق مشک برگزار شد.
بر این اساس ، سعید خطی زاده ، معاون تحقیقات و مطالعات مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ، سخنگوی و مدیر مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه در وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شد و جایگزین سیدعباس موسوی شد. ،
خطی زاده با 21 سال سابقه دیپلماتیک ، معاون تحقیقات و مطالعات مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه است و فارغ التحصیل دانشگاه تربیت مدرس با مدرک دانشگاه علوم سیاسی و روابط بین الملل است.
مدیر ژورنال انگلیس وزیر امور خارجه ، مدیر انتشارات وزیر امور خارجه ، رئیس دفتر آموزش و پرورش ، مشاور معاون وزیران آموزش و تحقیقات ، دیپلمات ها در کانادا و آلمان.
خبرگزاري فارس از انتصاب خطيب زاده به سمت اين سمت از 11 آگوست خبر داد. (اینجا را ببین)
سید عباس موسوی | وی همچنین قرار است به عنوان سفیر ایران برای جایگزینی جواد جهانگیرزاده به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان به باکو سفر کند.
موسوی دیروز (شنبه) به همراه پنج سفیر ایران با حسن روحانی دیدار و گفتگو کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با حضور مرتضی سرمدی ، محمود محمدی ، حمیدرضا آصفی ، سید محمدعلی حسینی ، حسن قشقاوی ، رامین مهمان پراست ، سید عباس عراقچی ، مرضیه افخم ، حسین جابریانساری ، بهرام قاسمی و انقلاب اسلامی شهادت داده است. از این پس انتظار می رود سعید خطیب زاده نقش جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی را اعلام کند.
* سخنگوی / سخنگوی وزارت امور خارجه سرمدی اول
“مرتضی سرمدی” سخنگوی دستگاه دیپلماتیک بود که پس از آن محمود محمدی در زمان علی اکبر ولایتی و مدتی در مراسم تحلیف سید کمال خرازی وزیر امور خارجه در این سمت خدمت کرد. سرمدی ، که آخرین بار به عنوان معاون وزیر امور خارجه مشغول به کار بود ، در آگوست 2009 بازنشسته شد.
مرتضی سرمدی اولین سخنگوی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بود که این مقام را تا سال 1991 به عهده داشت. وی بعداً به عنوان معاون وزیر امور خارجه در اروپا و ایالات متحده و بعداً به عنوان سفیر ایران در لندن فعالیت داشت.
* محمود محمدی ، سخنگوی دوم مقامات دیپلماتیک
دومین سخنگوی سپاه دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران محمود محمدی است. وی از سال 1998 تا 1998 به عنوان مشاور وزیر و سخنگوی وزیر امور خارجه مشغول به کار بود.
محمدی دکترای سیاست بین الملل را از دانشگاه مطالعات شرقی ناپل ، ایتالیا تهیه کرد. او به الجزایر رفت و در پایان ماموریت به کشور بازگشت. وی همچنین در سالهای 1378-1382 رئیس سفارت ایران در تونس بود.
* حمیدرضا آصفی و هشت سال می گوید
پس از محمدی ، حمیدرضا آصفی سخنگوی وزیر امور خارجه بود و این مقام را به مدت هشت سال در زمان خدمت سید کمال خرازی و اوایل منوچهر متکی برگزار کرد.
وی متولد 1331 در تهران و دارای مدرک دکترای شیمی ، از سال 1998 تا 10 سپتامبر 2006 به عنوان سخنگوی دیپلماتیک دولتهای خاتمی و احمدی نژاد خدمت کرد. به گفته وی ، وی به عنوان سخنگو زندگی می کرد.
آصفی ابتدا استاد دانشگاه شد و مدتی را در خبرنامه جمهوری اسلامی و سپس بعنوان معاون وزیر رادیو و تلویزیون گذراند و به توصیه علی اکبر ولایتی ، سپس وزیر امور خارجه ، اوایل سال 1984 به وزارت امور خارجه پیوست و سفیر شد اولین و آخرین در هشت سال در ایران. سفارت جمهوری اسلامی در آلمان شرقی پس از اتمام سفارت ، وی به مدت 4 سال به عنوان مدیر کل آمریكا و سپس مدیر كل اروپای غربی خدمت كرد و سپس به مدت 5 سال (72-1998) به عنوان سفیر ایران در فرانسه خدمت كرد.
آصفی پس از هشت سال به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه ، به عنوان معاون وزیر امور خارجه کنسولگری و امور پارلمانی خدمت کرد ، پیش از عزیمت به ابوظبی برای سرپرستی سفارت ایران در امارات ، جایی که هم اکنون در زمینه اقتصادی فعالیت می کند.
* چهار سخنگوی دیپلماتیک و سفیر ایران در حال حاضر در اسلام آباد حضور دارند
پس از آصفی ، “سید محمدعلی حسینی” به مدت حدود دو سال (10 سپتامبر 2006 تا ژوئیه 2008) نماینده مقام افسران سیاست خارجی بود.
حسینی که دارای مدرک لیسانس علوم از دانشگاه بنگلور هند است و همچنین دارای مدرک لیسانس حقوق و حقوق اسلامی و لیسانس کارشناسی ارشد در همان رشته است ، سابقه ای به عنوان محقق در مرکز تحقیقات صنعتی دفاعی ، سیاستمدار تحت ریاست جمهوری ، معاون مدیر مأموریت های خارج از کشور جمهوری اسلامی ایران در اردن و همچنین در سوریه ، معاون مدیر خاورمیانه و شمال آفریقا ، معاون وزیر کمیته اقتصادی لبنان ، دبیر شورای وزیران ، سفارت Chargeé d’Affaires سفارت جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان ، مدیرکل ارزیابی و نظارت. در سطح بین المللی ، وی به مدت 25 سال به عنوان وزیر امور خارجه ایران و سفیر در رم فعالیت كرد. وی پس از بازگشت از رم ، در مرکز دیپلماسی عمومی به عنوان معاون مدیر فعالیت داشت ، به عنوان مدیرکل دبیرخانه بین المللی هیئت اعزامی ، به وزارت امور خارجه بازگشت و هم اکنون رئیس سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاکستان است.
* حسن قشقاوی از سخنگوی معاون و اکنون سفارت
بعد از حسینی نوبت حسن قشقاوی بود و پنجمین سخنگوی سپاه دیپلماتیک برای خدمت به یک سال و هفت ماه.
قشقاوی ، فارغ التحصیل رشته حقوق در دانشگاه شهید بهشتی ، همچنین در سمیناری در قم حضور یافت و به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوئد و سفیر در لتونی به مدت چهار سال ، از سال 2004 تا 2004 خدمت کرد. وی همچنین در سال 1375 به عنوان سفیر ایران در قزاقستان خدمت کرد. 1379
حسن قشقاوی همچنین نماینده جامعه شهریار و ربات کریم هشت ساله (دوره چهارم و ششم) بود. وی همچنین مشاور وزیر امور خارجه و سیاستمدار در دفتر اروپای غربی است.
قشقاوی در 22 ژوئیه 2008 به عنوان سخنگوی و دستیار ویژه وزیر امور خارجه معرفی شد و این مقام را در 11 اکتبر 2009 به رامین مهمان پراست تحویل داد. وی معاون کنسول ، پارلمان و امور خارجه ایران در خارج از کشور است. در آخرین روزهای ژانویه 2017 ، وی به عنوان مشاور وزیر منصوب شد و پس از مدتی به اسپانیا رفت و اکنون نیز یک مقام رسمی سفارت ایران در مادرید است.
* رامین مهمان پرست ، سخنگوی وزارت امور خارجه شش
رامین مهمان پرست فارغ التحصیل رشته مهندسی نرم افزار از دانشگاه صنعتی شریف و دارای مدرک فوق لیسانس مدیریت دولتی است. وزارت امور خارجه به عنوان سفیر ایران در تایلند و رئیس مرکز سیاست های عمومی و رسانه در وزارت امور خارجه در مدارس خارجی فعالیت داشته است.
سید عباس عراقچی ، معاون وزیر امور خارجه آسیا و اقیانوسیه ، پس از ثبت نام مهمان در یازدهمین دوره از انتخابات ریاست جمهوری ، در 12 مه 2013 به عنوان سخنگوی وزیر امور خارجه استعفا داد. سپس میهمان به ورشو رفت و تیم را به سفارت ایران در لهستان آورد و در اواخر مأموریت در اوت 1397 به تهران بازگشت.
سخنگوی عراق و دولت
سید عباس عراقچی که در دسامبر 2011 پس از بازگشت از مأموریت توکیو به عنوان معاون وزیر امور خارجه آسیا و اقیانوس آرام منصوب شد ، به عنوان معاون وزیر امور خارجه و امور بین الملل خدمت کرده است. وی به عنوان سفیر و نماینده توانمند برای استونی ، مدیرکل دفتر تحقیقات سیاسی و بین المللی ، معاون تحقیقات ، مدیر مدرسه آموزش خلیج فارس ، معاون رئیس جمهور ایران در سازمان همایش های اسلامی و معاون دانشیار کمیته منطقه ای و غیرمتعهد اسلامی فعالیت داشته است ،
وی همچنین به عنوان دبیر شورای امنیت ملی ، علی لاریجانی و سعید جلیلی در تیم مذاکرات هسته ای خدمت کرده است. وی در دوران تصدی ظریف در وزارت امور خارجه ، وی به عنوان عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای و معاون وزیر امور خارجه امور حقوقی و بین المللی و رئیس ستاد اجرای UNHCR ، پس از سازماندهی مجدد وزارت امور خارجه در آخرین روز ژانویه 2017 خدمت کرد. نمایندگان سیاسی به عنوان معاون وزیران سیاست خارج از کشور
به دنبال استعفای میهمانان ، اراكچی جایگاه خود را به عنوان معاون وزیر امور خارجه آسیا و اقیانوسیه حفظ كرد و موضع جمهوری ایران در سیاست خارجی را اعلام كرد.
* مرضیه افخام ، اولین سخنگوی زن وزارت امور خارجه
پس از عراق ، مرضیه افخم سخنگوی این حزب شد. در دوره تصدی علی اکبر ، وی به عنوان معاون وزارت اطلاعات و انتشارات ، به ریاست وزیر سید کمال خرازی ، مدیرکل اطلاعات و مطبوعات و در دوره ریاست علی اکبر صالحی ، مدیرکل دیپلماسی عمومی فعالیت داشت.
افخام سفیر ایران در مالزی و اولین سفیر زن جمهوری اسلامی است که رئیس سفارت ایران در کوالالامپور است. نادی پور همچنین به عنوان سفیر ایران به دانمارک رفت.
* سخنگوی وزیر امور خارجه فعلی و معاون رئیس مجلس و ایران
به دنبال انتصاب افخام به سفارت ایران در مالزی ، حسین جابر انصاری وزیر امور خارجه وزیر خارجه و نهمین سخنگوی وزیر امور خارجه و رئیس وزارت امور خارجه دیپلماسی عمومی و رسانه شد. وی پیش از این به عنوان مدیر کل وزارت امور خارجه برای خاورمیانه و شمال آفریقا خدمت کرده بود. سفیر ایرلند در لیبی و همچنین مدیر گروه مطالعات خاورمیانه و خلیج فارس در دفتر سیاسی و بین المللی ایالتی و به عنوان مشاور معاون وزیران امور خارجه عربستان و آفریقا از جمله جابری انصاری در دوره تصدی خود در وزارت امور خارجه.
جابر انصاری لیسانس لیسانس را از دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه و لیسانس لیسانس از دانشگاه تهران دریافت کرد.
وی همچنین به عنوان کارشناس سفارت ایران در دمشق و دستیار وزیر امور خارجه در امور عرب و آفریقا فعالیت کرده است. حدود هفت ماه و نیم ، جابری انصاری سخنگوی و مدیر مرکز وزارتخانه های امور خارجه دیپلماسی عمومی و رسانه بود و پس از آن وی حسین امیرعبداللهیان به عنوان معاون وزیر امور خارجه عربستان و آفریقا جایگزین وی شد. به عنوان معاون وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی منصوب شد. در 15 آوریل 2009 ، وی در تصمیم جدید صادره توسط حسین پناهی آذر ، معاون وزیر پارلمان و امور امور خارجه ایران جایگزین شد.
* دو وزیر امور خارجه و سفیر ایران در حال عزیمت به پاریس هستند
بهرام قاسمی که دهمین سخنگوی سپاه دیپلماتیک در دفتر جابر انصاری در 20 ژوئن 2016 بود ، پیش از این مناصبی همچون سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایرلند ، ایتالیا و اسپانیا ، رئیس دفتر سیاسی دوم ، رئیس دفتر مشترک المنافع ، مدیر کل ، او معاون تحقیقات بین المللی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک است.
وی پس از دو سال و نه ماه ، در 13 آوریل 2009 وداع با رسانه ها وداع کرد و هم اکنون به عنوان سفیر ایران در سمت جدیدی در سفارت ایران در پاریس مشغول خدمت است.
* سخنگوی 11 وزیر امور خارجه و سفیر ایران در باکو
سید عباس موسوی ، یازدهمین سخنگوی وزارت امور خارجه ، که در 15 آوریل جایگزین بهرام قاسمی شد ، فارغ التحصیل دانشکده روابط بین الملل و دارای مدرک کارشناسی ارشد بود. وی به عنوان دبیر دوم و معاون رئیس جمهوری اسلامی ایران در هنگ کنگ ، مشاور اقتصادی در سفارت جمهوری اسلامی ایران در هلند ، رئیس دیپلماسی وزارت رسانه سوم و معاون معاون سخنگوی و مسئول اطلاعات مرکز دیپلماسی خارجی و عمومی فعالیت داشته است.
قرار است موسوی به زودی برای جایگزینی جواد جهانگیری زاده به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان به باکو برود.
سخنگوی دیپلماتیک روز دوشنبه هفته گذشته در یک کنفرانس خبری به خبرنگاران گفت: “من به زودی با شما ملاقات خواهم کرد.”
انتهای پیام /