گزارش| وعده غذایی بعدی، دغدغه 23 میلیون افغانستانی
به گزارش خبرگزاری آنلاین میجیک، سازمان ملل تخمین می زند که حدود 23 میلیون افغان که حدود 55 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند، از گرسنگی شدید رنج می برند.
به گزارش شبکه خبری الجزیره، در زمستان در افغانستان، «کبری» یک بیوه افغان بود که به دنبال سوخت برای گرما در یک اتاق مجردی که هشت نفر از اعضای خانواده اش در ولایت بامیان زندگی می کردند. آرد تهیه شده از چند ماه پیش تمام شده و غذا در ولایت بامیان اکنون کمیاب است.
او گفت: «او در بهار دو گونی آرد دریافت کرد و هنوز هم از آن استفاده می کند. پس از آن باور داریم که خداوند به ما کمک می کند.»
هیزم این خانواده در جریان ناآرامی هایی که پس از کنترل کابل توسط طالبان، افغانستان را فرا گرفت به سرقت رفت.
کبری 57 ساله با نوه اش در یک اتاق کوچک در ولایت بامیان زندگی می کند
داستان هایی مانند داستان کبرا به زندگی نامه بسیاری از افغان ها تبدیل شده است، کشوری که با خشکسالی و کمبود آب و دارایی های کمیاب مواجه است.
قبل از سرنگونی دولت طرفدار غرب اشرف غنی توسط طالبان، اقتصاد به شدت به کمک های خارجی متکی بود.
اما کمک های خارجی به افغانستان به دلیل نگرانی های غرب در مورد طالبان و تحریم های ایالات متحده علیه برخی از رهبران طالبان متوقف شده است.
سازمان ملل متحد تخمین می زند که حدود 23 میلیون افغان یا 55 درصد جمعیت در معرض خطر گرسنگی و 9 میلیون نفر در زمستان در خطر گرسنگی قرار دارند.
مطمئناً زندگی برای فقرا در افغانستان دشوار است. خانواده کبرا در فصل بهار در مزرعه کار می کردند و به جای پول به آنها سیب زمینی می دادند.
اما وضعیت بدتر می شود. سبزیجات در افغانستان کمیاب است و کیسه های نایلونی از خانه های شهروندان افغان در برابر سرما محافظت می کند. در یک اتاق، کبرا تمام شب را در خانه خواهرش می خوابید.
او گفت: «پسرم در حال جمع آوری ضایعات فلزی است اما اکنون کار نمی کند.
افغان ها برای محافظت از خود در برابر سرما از کیسه های نایلونی استفاده می کنند
پس از ماهها خشکسالی و دههها جنگ، افغانها مجبور به ترک خانههای خود و نقل مکان به مناطق با ثباتتر مانند بامیان شدند، اما وضعیت کنونی وضعیت را نامطلوب میکند.
معصومه، مادر چهار فرزند 26 ساله که در منطقه میدان وردک زندگی می کند، می گوید: «هرگز با غذاهای مختلف برخورد نمی کنید، اما در گذشته بهتر بود و برنج و روغن خوراکی می خوردید.
گاهی نانی برای خوردن نیست
وی ادامه داد: ما روزی یک بار غذا درست می کنیم و واقعا خوب است، الان هفته ای یک بار است و گاهی نان برای خوردن نیست.
بامیان در خارج از افغانستان به خاطر مجسمه های بزرگ بودا شهرت دارد. البته 20 سال پیش طالبان دو مجسمه غول پیکر بودایی را در این ولایت منفجر کردند که در یک فلات مرتفع قرار داشتند.
این استان در فصل زمستان بسیار سرد می شود و دمای هوا به زیر صفر می رسد و بادهای سرد بسیار شدید می وزد.
در ماههای سرد سال، تجارت در این استان کاهش یافت، اما زمانی که طالبان کنترل افغانستان را به دست گرفتند، بازدیدکنندگان مجسمههای بودا و سد دریاچه امیر نیز ناپدید شدند.
مقامات طالبان می گویند که از وضعیت بد فقرا در کشور آگاه هستند، اما می گویند که بخشی از آن به دلیل تأثیرات درگیری چهل ساله و سوء مدیریت دولت های قبلی است.
طالبان قبلاً از ایالات متحده خواسته بود که 9 میلیارد دلار از دارایی های بانک مرکزی در ایالات متحده را آزاد کند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان گفت: «ما می خواهیم مشکل را کاهش دهیم. ما می دانیم که مردم در چه حالی هستند.»
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان
یونیسف گزارش می دهد که از سال 2005 تاکنون 28000 کودک در افغانستان کشته شده اند که 27 درصد از کل مرگ و میر کودکان در سراسر جهان است.
یونیسف همچنین هشدار می دهد که اگر آژانس های کمک رسانی بین المللی به افغانستان کمک نکنند، یک میلیون کودک افغان ممکن است بر اثر سوء تغذیه شدید جان خود را از دست بدهند.
وی افزود که بیش از 3 میلیون کودک دیگر در افغانستان در خطر سوء تغذیه قرار دارند.
از سوی دیگر، به دلیل فقر و مشکلات اقتصادی، بسیاری از کودکان به سختی کار می کنند و خسته می شوند.
با وجود کار یونیسف در افغانستان برای کمک به کودکان، هشدار داده شده است که فاجعه در آینده نزدیک رخ خواهد داد.
صندوق کودکان ملل متحد می گوید که کودکان افغان به دلیل خشکسالی و کمبود مواد غذایی به غذای کافی دسترسی ندارند و ناامن هستند.
این آژانس در گزارشی در ماه اکتبر، یک فاجعه انسانی در افغانستان را پیش بینی کرد و گفت که وضعیت امنیت غذایی از نوامبر سال جاری تا مارس سال آینده بدتر خواهد شد.
در این گزارش آمده است که نزدیک به 192 میلیون دالر برای کمک به کودکان افغان مورد نیاز است.
در عین حال، ماری الن مک گراورتی، رئیس برنامه جهانی غذا در افغانستان گفت که 23 میلیون افغان نمی توانند روزانه یک بشقاب غذا بخرند.
او در یک پیام ویدئویی گفت: «2021 یکی از غم انگیزترین سالها در افغانستان است. خشکسالی در سی سال گذشته هرگز رخ نداده است. جنگ قبل از ماه اوت 600000 نفر را آواره کرده بود و افغانستان از ماه اوت در رکود اقتصادی قرار داشت. در نتیجه این بحران، ۲۳ میلیون نفر در سراسر کشور قادر به پرداخت یک شبه نیستند.
رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ نیز نسبت به احتمال وقوع فاجعه انسانی در نتیجه سقوط اقتصادی افغانستان هشدار داده است.
رئیس کمیته، پیتر مورر، به آسوشیتدپرس گفت که نشانه هایی از یک فاجعه انسانی در افغانستان در حال ظهور است.
چندین دهه جنگ در افغانستان زندگی بسیاری از مردم افغانستان را تغییر داده است. جنگ در افغانستان به طور مستقیم و غیرمستقیم حتی بر کودکان قبل از تولد نیز تأثیرات زیانباری داشت و در برخی موارد حتی باعث مرگ آنها شد.
علاوه بر جنگ، فقر اقتصادی نیز به یکی از معضلاتی تبدیل شد که کودکان را مجبور به سخت کوشی و دوری از تحصیل سال ها کرد.
انتهای پیام/.