گره های کور ورزش زنان – میجیک

در عین حال معاون جدید ورزش بانوان از سوی وزارت ورزش معرفی شده است و حضور بانوان در برخی رشته ها همچنان با چالش های بزرگی مواجه است. مسائلی که در دوره معاونت قبلی نادیده گرفته شد و باید دید معاون جدید چه اقدامی انجام خواهد داد.

نقطه کور ورزش بانوان

به گزارش میجیک ورزش به دلیل فواید جسمی روحی و اجتماعی از اهمیت بالایی برخوردار است و دولت ها به دنبال برنامه ریزی و سرمایه گذاری بیشتر در سطوح مختلف جهانی شدن و قهرمانی هستند. این در حالی است که بدون در نظر گرفتن زنان که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند نمی توان به موفقیت دست یافت بنابراین مسئولان ورزش کشور باید در برنامه ریزی توسعه ورزش همگانی تقویت حوزه قهرمانی و رفع مشکلات بانوان با دقت عمل کنند.

در این راستا نقش نماینده توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان به عنوان یکی از پست های اصلی مدیریت ورزش بانوان بسیار حائز اهمیت است و عملکرد این نماینده چه مثبت و چه منفی می تواند تاثیرات زیادی داشته باشد. در این بخش در آنلاین ماه 1400 حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان مریم کاظمی پور را به عنوان سرپرست این نماینده به جای محین فرهادی زاد منصوب کرد.

کاظمی پور که قبل از قبول مسئولیت هیچ تجربه ای در مدیریت ورزشی در سطح کلان ورزش کشور نداشت در دوران مسئولیت خود نتوانست گره های زیادی را در ورزش بانوان باز کند. رویکرد کاظمی پور در زمینه های مربوط به اخذ مجوز برای شروع فعالیت سال ها طول کشید تا محدود شود. او معتقد است دخترانی که به رشته هایی مانند بوکس علاقه دارند باید به رشته های دیگر بروند و برای حل این مشکل تلاش نکنند.

با آغاز به کار احمد دنیامالی به عنوان وزیر ورزش و جوانان یکی از مدیران باتجربه ورزش بانوان به عنوان نماینده توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان انتخاب شد. فریبا محمدیان که پیش از این معاون بانوان وزارتخانه و سرپرست فدراسیون اسکیت و نایب رئیس فدراسیون والیبال بود برای مدیریت بانوان به وزارت ورزش بازگشته است اما با چالش های زیادی مواجه است. که انتظار می رود به صورت محدود به آن نگریسته شود ندارد اما منافع بانوان را در نظر گرفته و سعی در حل مشکلات حوزه ورزش دارد.

نقطه کور ورزش بانوان

در زیر به برخی از مسائل ورزش بانوان می پردازیم:

زنگ بوکس را نادیده بگیرید

یکی از اصلی ترین درخواست هایی که زنان در سال های اخیر مطرح کرده اند گرفتن مجوز بوکس است. چیزی که هنوز اتفاق نیفتاده است. محین فرهادی زاد معاون اسبق ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان و نایب رئیس بانوان کمیته ملی المپیک در گفت وگو با میجیک در 24 اسفند 1401 در پاسخ به این سوال که چرا بوکس و مجوز ورزش زورخانه برای بانوان صادر نمی شود؟ وی گفت: زمانی که معاون وزیر ورزش بودم رئیس فدراسیون بوکس در آن زمان گفت که متقاضیان خانم زیاد هستند من هر آنچه در مورد بوکس از دوره خانم وجود داشت را بررسی کردم در این زمینه اجتناب ناپذیر است که من هم محکم بایست اگر تعداد متقاضی زیادی داشته باشیم دوباره رئیس فدراسیون می آید. فردای آن روز 10 12 دختر زیر 20 سال به اتاقم آمدند و گفتند خیلی زیاد است. گفتم چرا ووشو نمی روی می گویند بوکس هیجان ما را کانال می کند. گفت در این زمین مصدوم شدم و من هم جواب دادم به همین دلیل مخالفم اما گفت در والیبال فوتبال و سایر رشته ها آسیب بدنی وجود دارد. متوجه شدم مربی زن و تخریب ترکیب نداشتند و خودشان هم ناراحت بودند. این یک مسئولیت جدید برای من است. شروع به تحقیق کردم و متوجه شدم خانم های زیادی متقاضی بوکس هستند و در زیرزمین های غیرقانونی کار می کنند. با آقای علی نژاد عبدالحمید احمدی و حراست صحبت کردم. در مجمع نمایندگان هم به آنها گفتم که آقای سلطانی فر مخالف است اما ایشان به توصیه من گوش کردند. گفتم حاضرم هر جا بروم و گواهینامه ام را بگیرم. تعداد این افراد کم نیست و من باید از آنها مراقبت کنم. من نمی توانم آنها را رها کنم. البته این مشکل برای عمر مدیریت و آقای سلطانی فر کافی نیست.

بیشتر بخوانید:

بوکس بانوان زیرزمینی است/ اجازه دادن به ژیمناستیک بانوان شایسته نیست

اما پس از فرهادی زاد مریم کاظمی پور آب پاکی به دستان علاقمندان بوکس و متقاضیان زن ریخت و گفت: به ورزشکاران توصیه می کنم جوانان و توانایی را در همان رشته ای که حداقل الان تایید شده و در مسیر آماتوری پیموده است امتحان کنند. به تکواندو.ووشو و کاراته به بلوغ حرفه ای رسیده اند. آنها می خواهند زمانی را در انتظار یک رشته جدید بگذرانند و سپس فعالیت رسمی خود را در آن رشته آغاز کنند.

یعنی کاظمی پور خطری که فرهادی زاد بیان می کند را نادیده می گیرد. وظیفه ای است که محمدیان باید انجام دهد و برای سلامتی بانوان علاقه مند به بوکس باید به فکر آن باشد و این طلسم رشته را بشکند.

نقطه کور ورزش بانوان

گود زورخانه جای زنان نیست.

برو و برای رشته ای مجوز بگیر همیشه سر و صدا می کند. یکی از این رشته ها ورزش زورخانه است. حضور بانوان در گود زورخانه یکی از جنجالی ترین اتفاقات ورزش بانوان در سال 2019 است که برخی از مردان این عرصه با جمع آوری و انتشار بیانیه های انتقادی مخالفت خود را با فعالیت بانوان اعلام کردند. همچنین مقامات ورزشی به این دلیل که برخی رشته ها برای فیزیولوژی زنان مناسب نیستند مجوز صادر نمی کنند.

فرهادی زاد که معاون اسبق ورزش بانوان است در این باره گفت: تعداد متقاضیان زورخانه انگشت شمار نیست باید برای ساخت سالن مربی و داور برای این کار به جیب کشور برویم. به خانم ها توصیه می کنم آیا می خواهید در زورخانه کار کنید اول در سالن ورزشی به رئیس فدراسیون هم گفتم وسایلی را که برای بانوان ساخته شده است بیاورند اما گفتند چیزی ندارند برای دادن اجازه فیلمی از زنی که جلوی شوهرش می خواست به ما نشان دادند.

پس از آن صدای ورزش اجباری بانوان منتفی شد و در دوره کاظمی پور شاهد حاشیه سازی چندانی در این زمینه نبودیم اما این به معنای از بین رفتن تقاضا از سوی بانوان نیست.

نقطه کور ورزش بانوان

بدون بدنسازی بررسی بی پایان پاورلیفتینگ

فعالیت های لیفت دست پاورلیفتینگ و چالش های تناسب اندام در حال بررسی است که نتایج آن در آینده اعلام خواهد شد اما قطعا در حوزه بانوان در زمینه آمادگی جسمانی و بدنسازی فعالیتی نخواهیم داشت.این هم یکی دیگر از ضربدری های مریم کاظمی پور درباره فعالیت بانوان در عرصه های دیگر هرچند زمانی که او نماینده محین فرهادی زاد بود در تاریخ دوم آنلاین 1399 خبرهایی مبنی بر صدور مجوز پاورلیفتینگ منتشر شد و او فعالیت خود را آغاز کرد. کاظمی پور تکذیب کرد. که

به نظر می رسد این چالش دیگری است که محمد باید با آن روبرو شود و نباید با بی تفاوتی از آن گذشت.

نقطه کور ورزش بانوان

بیشتر بخوانید:

ما در بدنسازی بانوان ورزش نمی کنیم/ برای رفتن به باشگاه دعوت شده بود اما ما ترجیح دادیم این کار را نکنیم.

وضعیت مبهم بین المللی ژیمناست های زن

حضور بانوان ژیمناستیک ایرانی در میادین بین المللی یکی از بحث های مطرح شده است. زمانی که او قائم مقام فرهادی زاد بود چندین بار این لباس میدانی مورد بازرسی قرار گرفت اما در نهایت مورد تایید قرار نگرفت.

فرهادی زاد در همان مصاحبه (24 اسفند 1401) چنین می گوید: «فقط یک کلاس ژیمناستیک ریتمیک داشتند که خانم اینچه دارگاه لباس هایی به بچه ها می پوشاند که من فکر نمی کردم خیلی خوب باشد خیلی پف کرده بود. اجازه این کار را بدهید و مشکلی نخواهد بود اما ما برای این رشته ژیمناستیک ارزش قهرمانی یا مدال نداریم مشکل

این موضوع در دوران کاظمی پور همانطور که انتظار می رفت حل نشد و ژیمناستیک بانوان نتوانست در مسابقات بین المللی شرکت کند. پوشاک برای این رشته مورد تایید نیست و اتفاق خاصی در این زمینه نمی افتد. باید دید درگاهی برای بین المللی شدن ژیمناستیک بانوان چه برنامه ای دارد و فریبا محمدیان که سابقه مدیریتی قوی تری دارد در این زمینه چه تصمیماتی خواهد گرفت.

پخش تلویزیونی وجود ندارد

پخش نشدن ورزش بانوان یکی از دلایل اصلی نبود اسپانسر برای سرمایه گذاری در این بخش است. حامیان مالی به احتمال زیاد وارد بخش مردان می شوند زیرا زمانی که نیاز به کسب درآمد مورد نظر خود از طریق تبلیغات دارند این بخش از تلویزیون پخش نمی شود. در سال های اخیر برخی از رشته ها امکان پخش آنلاین مسابقات را فراهم کرده اند اما همچنان بسیاری از رشته ها مجوز پخش آنلاین را ندارند.

البته ورزشکاران زن حتی از پخش زنده مسابقات راضی هستند اما این اتفاق زیاد نمی افتد. در سال های اخیر وضعیت بهتر شده و برخی از مسابقات بانوان مانند تنیس روی میز پخش می شود اما هنوز بسیاری از رشته ها به حالت تعلیق درآمده است. این موضوع ایجاب می کند وزارت ورزش با سازمان صدا و سیما رایزنی کند.

دختران در رینگ MMA

اخیرا برخی از بانوان قهرمان سابق ورزش های رزمی رینگ های MMA را برای دختران در این رشته باز کرده و به مسابقات برون مرزی می آورند که از نظر وزارت ورزش و جوانان غیرقانونی بوده و برای آنها مجوز صادر نکرده است. این رشته در ایران مجوز ندارد و هرگونه فعالیت در این زمینه به صورت زیرزمینی است. اگرچه طرفدارانی دارد و باید مورد توجه قرار گیرد اما در مورد فعالیت کسانی که دختران را بدون مجوز به مسابقات خارجی می فرستند جایی که بابت مسابقه پول رد و بدل می شود باید تصمیم گیری شود که دختران ایرانی در هر کدام سرشان را از دست ندهند. حلقه نبرد

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا