پیش به سوی مولدسازی – میجیک

مولدسازی

پیش به سوی مولدسازی - ایسنا

علیرغم تمام سوالات و ابهاماتی که در روزهای گذشته درباره تولید مطرح شده است، همانطور که رئیس سازمان خصوصی سازی گفته است، همه جوانب کار بررسی شده و این تصمیم ربطی به محدودیت بودجه دولت ندارد.

به گزارش میجیک، از زمانی که بحث آغاز به کار کمیته تولید دارایی های دولت مطرح شد، انتقاداتی در این باره مطرح شد و برخی درخواست کردند که در صورت امکان دولت باید دارایی های خود را بفروشد و سپس از آن استفاده کند. برای تامین مالی بودجه اگر اکنون استفاده شود چه اتفاقی می افتد؟ مشکلی که از سوی مقامات مختلف دولتی تکذیب شد و حالا رئیس سازمان خصوصی سازی به تشریح جزئیات این وضعیت پرداخته است.

چهره روز: حسین قربان زاده

رئیس سازمان خصوصی سازی که طی چند روز گذشته اطلاعات جدیدی از ابعاد مختلف خصوصی سازی داده است، امروز نیز به بخشی دیگر از برنامه دولت در این زمینه پرداخت. رئیس سازمان خصوصی سازی منطقه پاسخگویی به سوالات میجیک بر این اساس که آیا اجرای طرح بهره وری برای متعادل سازی کسری بودجه دولت است یا خیر؟ وی گفت: اگر دولت در اوج ثروت باشد باز هم طرح بهره وری اجرا می شود زیرا دارایی ها باید مولد باشد. دولت چه کسری بودجه داشته باشد چه نباشد، باید برای استفاده از دارایی های راکد خود اقداماتی انجام دهد.

میجیک همچنین جزئیات نحوه تعامل با صندوق توسعه ملی را در گفت و گو با یکی از مدیران عامل این بانک و بررسی سایر اقدامات در این زمینه منتشر کرده است.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن درباره آخرین کشور تولید کننده و برنامه های بانک در این زمینه گفت: اخیرا بحث تولید و واگذاری اموال جدی مطرح شده و بانک ها مقید به واگذاری هستند. اتفاقی که در سال‌های گذشته افتاد این بود که سال گذشته از چهار شرکت بورسی و ۱۱ شرکت غیربورسی منصرف شدیم و در واقع بانک صنعت و معدن در این زمینه خوب عمل کرده و ساده‌سازی را انجام داده است. در حال حاضر چند شرکت باقی مانده هستند که در تلاش برای فروش دو شرکت بورسی و دو شرکت غیر بورسی در سال جاری و سال آینده هستند. اما قسمت دیگری از این طرح اموال و مستغلات مازاد را نشان می دهد. زمین های زیادی که در مراحل مختلف است را به صورت مزایده تبلیغ می کنیم و بر اساس تخصص خود مراحل قانونی طی می شود.

فرکانس روز: ارز نیمایی

بانک مرکزی در تشریح اقدامات خود از آخرین وضعیت امروز بازار ارز در کشور خبر داده است. علاوه بر فروش بیش از 300 میلیون یورو ارز از منابع موجود کشورمان در عراق طی روزهای گذشته در سامانه نیماامروز 100 میلیون یورو از این مکان فروخته شد.

همچنین در خبری دیگر و پس از اعلام رئیس کل بانک مرکزی، از 19 آذرماه امسال بیش از 6.5 میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی، دارو و کالاهای بهداشتی و مواد اولیه کارخانجات در سامانه نیما عرضه شده و در اختیار واردکنندگان می باشد.

همزمان با بازار ارز که به آخرین روز سال نزدیک می شود، صنعت حمل و نقل کشور نیز آماده انجام آن است. سفر نوروزی این امکان وجود دارد، اگرچه در این زمینه کاستی هایی وجود دارد. دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور از افزایش تقاضا برای سفر به جنوب کشور در تعطیلات پیش رو و به دنبال آن کمبود بلیت هواپیما و قطار خبر داد.

همکار روز: چین

پس از سفر چند روزه رئیس جمهور و هیئت همراه به چین، امروز اخبار جدیدی از ابعاد این سفر و توسعه همکاری های دوجانبه منتشر شد. در سفر رئیس جمهور و وزرای کابینه دولت سیزدهم به پکن، توافقات زیادی در بخش کشاورزی بین ایران و چین انجام شد که مهمترین آنها صادرات لبنیات و سیب به چین نقل شده است.

همچنین وزیر راه و شهرسازی ایران در دیدار با وزیر حمل و نقل چین برنامه ریزی لازم را برای انجام اقدامات مشترک در چارچوب تقویت و توسعه شاخه جنوبی جاده ابریشم وی در چارچوب طرح «کمربند جاده» خواستار ایجاد جاده ایران برای اتصال چین به اروپا شد.

همچنین میجیک در چند خبر به بررسی ابعاد مختلف همکاری ایران و چین پرداخته است. پژوهشگر ارشد موسسه مطالعات بین المللی انرژی وزارت نفت وی گفت: با توجه به پیش بینی های انجام شده در مورد افزایش تقاضای نفت چین و پتانسیل ایران برای تامین بخشی از این نیاز، ایران می تواند پشتوانه ای برای امنیت انرژی چین باشد.

عضو اتاق بازرگانی تهران وی همچنین معتقد است در شرایطی که تحریم های آمریکا محدودیت هایی را برای اقتصاد ایران ایجاد کرده است، توسعه روابط با غول دوم اقتصاد جهان می تواند منافع قابل قبولی برای اقتصاد کشور به همراه داشته باشد.

تعطیلات روز: بورس

بازار سرمایه در آخرین روز کاری هفته نتوانست رشدی را در شاخص کل ثبت کند. شاخص کل بورس امروز با افت 13 هزار و 166 واحدی به رقم یک میلیون و 524 هزار واحد رسید. شاخص کل با کاهش 4 هزار و 607 واحدی به عدد 474 هزار و 781 واحد رسید. 355 هزار معامله به ارزش 37 هزار و 28 میلیارد ریال در این بازار انجام شد.

در بازار لوازم خانگی اما ثبات قیمت همچنان پابرجاست. رئیس اتحادیه فروش لوازم خانگی با بیان اینکه در اواسط دی ماه برخی برندها قیمت لوازم خانگی بزرگ مانند یخچال فریزر، ماشین لباسشویی، ظرفشویی و … را 5 تا 15 درصد و کولر آبی را 60 تا 65 درصد افزایش دادند، گفت: . دبیر اتحادیه اخیراً در گفت‌وگوی رادیویی همین موضوع را اعلام کرد، اما این خبر باعث شد که کل صنعت لوازم خانگی 60 درصد افزایش قیمت داشته باشد که صحت ندارد.

همچنین اخیراً اخباری از وضعیت تقاضای قطعه سازان منتشر شده است. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص تقاضا برای تولیدکنندگان قطعات یدکی خودرو کیشور گفت: پیگیری و تلاش می کنیم تا گروه قطعه سازانی که مهلت دریافت درخواست 120 روزه از خودروسازان دارند تا عید سعید فطر امسال معوقه خود را از دست داده باشند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا