پاسخ به چند سوال مهم درباره قابلیت جدید پیامرسانهای داخلی
قابلیت اتصال یا اتصال همزمان به تازگی در چهار پیام رسان داخلی پیاده سازی شده و Ya، Ita، iGap و Gap متصل شده اند. این پیام آپدیت جدیدی ارائه می کند که شامل قابلیت اتصال به مرکز تبادل پیام است و از این پس کاربران همه این امکان را دارند که در سه پیام رسان دیگر برای مخاطبان خود پیام ارسال کنند.
به گزارش میجیک، برای استفاده از امکان اتصال، کافی است کاربر با دریافت پیام از طریق سه پیام رسان دیگر در قسمت حریم خصوصی و امنیت قسمت تنظیمات هر پیام رسان موافقت کند. بر اساس وعده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دو پیام رسان دیگر سروش پلاس و روبیکا در آینده به این مرکز اضافه خواهند شد.
ارتباط داخلی بین پیام رسان ها (Interconnection) یا MXP به این معنی است که امکان ارسال پیام از مبدا پیام رسان های ایرانی به سایر پلتفرم های هم مبدا وجود دارد. در مورد روش این سرویس گفته شده است که دو روش کلی برای پیاده سازی ارتباط داخلی بین پیام رسان ها یا mxp وجود دارد. یک روش خودکار که در آن سرور mxp به طور خودکار مطلوب ترین مقصدها را برای ارسال پیام انتخاب می کند.
یکی از مشکلاتی که اغلب کاربران پیام رسان های داخلی از آن شکایت دارند، مشکلات متعددی است که ارتباط بین کاربران را با مشکل مواجه می کند. بر این اساس پیشنهاد ایجاد امکان ارتباط بین نمایندگان داخلی ارائه شد و این طرح با حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی اجرایی شده است.
اکنون کاربران چهار پیام رسان Ita، Ya، Gap و IGap می توانند علاوه بر تبادل پیام، انواع مختلفی از فایل ها را برای یکدیگر ارسال کنند. به این ترتیب دیگر نیازی به نصب نرم افزار نیست و پیام رسان دیگری ایجاد نمی شود و فقط عملکرد به پیام رسان داخلی اضافه می شود.
به عبارت ساده تر، معماری شبکه و سیاست کلی پیام رسان تغییر نکرده است و تنها یک ویژگی جدید به پیام رسان شرکت کننده در این طرح اضافه شده است و خدمات دیگری مانند تماس صوتی و تصویری، پخش زنده، آنلاین. مغازه ها و غیره. آنها در ماه به فعالیت خود ادامه می دهند و مشتریان را حفظ می کنند. سیاستهای کلان و طرحهای تجاری که هر شرکت برای ادامه مسیر خود دنبال میکند همچنان در حال انجام است.
چگونه امنیت اطلاعات را تضمین کنیم؟
اما ممکن است این سوال پیش بیاید که امنیت اطلاعات چگونه تامین می شود؟ پیامهایی که بین سرورهای پیامرسان رد و بدل میشوند با استفاده از آخرین فناوری موجود در قالب رمزگذاری انتها به انتها رمزگذاری میشوند و رمزگشایی در طول مسیر عملاً غیرممکن است.
برخی معتقدند با اجرای این طرح رقابت بین پیام رسان ها از بین می رود اما نکته حائز اهمیت این است که با اضافه شدن این قابلیت نه تنها رقابت بین پیام رسان ها از بین نمی رود، بلکه بیشتر هم خواهد شد. هر پیام رسان با مزیت رقابتی و کیفیت خدمات بالاتر، سهم بیشتری از بازار را به دست خواهد آورد. علاوه بر این، سایر عملکردهای پیام رسان مانند تماس صوتی و تصویری، عملیات بانکی، فروشگاه های آنلاین و غیره در همان پلتفرم قبلی در دسترس هستند.
چرا واتس اپ و تلگرام این طرح را اجرا نکرده اند؟
برخی معتقدند این طرح خوب است، چرا پیام رسان های بزرگی مانند واتس اپ و تلگرام آن را اجرا نکرده اند یا در کشورهای پیشرفته اجرا نکرده اند؟ پیام رسان های بزرگ فعال در اروپا باید از سال 2023 امکان ارتباط با پیام رسان های کوچکتر را اجرا کنند.
وزیر ارتباطات و انفورماتیک سال گذشته در یکی از مصاحبه های خود قول داده بود که این طرح تا پایان سال 1401 اجرایی شود. در این زمینه باید گفت که با وجود تمام پیچیدگی های فنی و حقوقی که وجود دارد، این طرح در پایان سال 1401 با موفقیت مرحله آزمایشی را به پایان رساند، اما در آن مرحله فقط امکان ارسال و دریافت پیامک وجود داشت. بر این اساس مقرر شد امکان ارسال و دریافت فایل ها فعال شود و این مرحله در پایان فروردین ماه سال جاری با موفقیت به پایان رسید.
لازم به ذکر است که استفاده از این قابلیت برای کاربر اختیاری است، برای فعال سازی این قابلیت کاربر باید به قسمت تنظیمات پیام رسان رفته و آن را فعال کند، بنابراین تا زمانی که کاربر این کار را انجام ندهد این قابلیت فعال نخواهد شد. به طور پیش فرض برای کاربران فعال نیست.
علاوه بر این، مکانیسم ارسال پیام به این صورت است که فرستنده پیام رسان مورد قبول گیرنده را انتخاب می کند. هنگام ارسال پیام از طرف فرستنده، پیام رسان مقصد توسط فرستنده انتخاب می شود، به عنوان مثال، می توانید از پیام رسان بله به یکی از سه پیام رسان دیگر که از مخاطبان هدف هستند، پیام ارسال کنید.
یکی از مشکلاتی که در مراسم افتتاحیه این پروژه پاسخ داده شد، ذخیره محتوای پیام های تبادلی است. ویژگی MXB تنها به عنوان پل تبادل پیام بین پیام رسان ها استفاده می شود و ربطی به ذخیره محتوای پیام ندارد.
آن طرح از کجا آمد؟
طراحی و اجرای این طرح با حمایت و راهنمایی وزارت حمل و نقل و همواره با همکاری مدیران و استفاده از ظرفیت تیم فنی نمایندگان دست اندرکار انجام شده است. وزارت ارتباطات بخش قابل توجهی از زیرساخت های مورد نیاز این پروژه را تامین کرده و ظرفیت نیروهای فنی نخبه پیام رسان های داخلی نیز اجرایی شده است.
برای برخی از کاربران ممکن است این سوال پیش بیاید که آیا با اجرای طرح امکان دارد پیام رسان با قطع سرویس مواجه شود یا قابلیت های دیگری مانند تماس صوتی و تصویری و … دچار مشکل شود؟ در این زمینه می توان گفت که این پروتکل تداخلی با سایر سرویس های پیام رسان نخواهد داشت و تنها به عنوان یک ویژگی جدید اضافه خواهد شد. البته فعال سازی این قابلیت نیز اختیاری است.
نحوه برقراری تماس صوتی و تصویری بین پیام رسان ها
در ابتدای این پروژه امکان برقراری تماس صوتی و تصویری بین پیام رسان های مختلف وجود ندارد اما در آینده با توجه به دریافت و درخواست کاربران می توان این امکان را اضافه کرد. در این فاز فعلا امکان ایجاد گروه و کانال بین پیام رسان های مختلف وجود ندارد اما در مرحله بعدی برنامه انشاالله این امکان فراهم می شود.
نکته مهم این است که نه پیام رسان ها با یکدیگر ادغام می شوند و نه پیام رسان های جدیدی ایجاد می شود، بلکه تنها یک ویژگی به پیام رسان اضافه می شود و هیچ تغییری در حاکمیت شرکت، مالکیت سهام و حتی ویژگی های شخصیتی آن ایجاد نمی شود. لازم به ذکر است استفاده از این قابلیت هیچ هزینه ای برای کاربر ندارد و کاربر تنها بر اساس میزان مصرف اینترنت هزینه ترافیک اینترنت را مانند قبل پرداخت می کند.
وقتی کاربران این ویژگی را فعال می کنند، مخاطبین فقط می توانند ببینند که عضو کدام یک از پیام رسان های داخلی کاربر هستند. فقط محتوای پیام ارسال شده توسط کاربر برای مخاطب ارسال می شود نه چیز دیگری. همچنین لازم به ذکر است پیام رسان هایی که از نظر تعداد کاربران فعال (براساس تاییدیه مرکز ملی فضای مجازی) به بلوغ مشخصی رسیده باشند و دارای مجوز از وزارت ارتباطات باشند، می توانند در این مسابقه شرکت کنند. طرح.
نحوه فعال سازی قابلیت اتصال در پیام رسان داخلی
برای استفاده از این قابلیت (فعال سازی اتصال در پیام رسان ایرانی) باید پس از به روز رسانی پیام رسان به آخرین نسخه، وارد حساب کاربری خود شوید، سپس وارد قسمت امنیت و حریم خصوصی تنظیمات پیام رسان و گزینه ارتباط با سایر پیام ها شوید. رسانه های ایرانی با این عمل، عملکرد «اتصال همزمان» فعال می شود و می توانید علاوه بر تبادل پیامک، انواع فایل های موجود در لیست مخاطبینی که همین امکان را در پیام رسان فعال کرده اند، تبادل کنید.
برای استفاده از این قابلیت، با جستجوی نام مخاطب مورد نظر و کلیک بر روی “آیکون بی نهایت”، می توانید پیام رسان اصلی را که یکی از مخاطبان است، مشاهده کنید، سپس پیام رسان مورد نظر را از پیام رسان مقصد انتخاب کرده و پیام ارسال کنید. . .پست.
سه شنبه 14 اردیبهشت ماه با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس سازمان فناوری اطلاعات و نماینده نماینده داخلی، فاز اول طرح اتصال به یکدیگر ابلاغ شد.
انتهای پیام