نگاه مردسالارانه طالبان و اعتقاد به برتری سنت‌ پشتونوالی – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگاران آنلاین، نشست «نظام گفتمان طالبان در مسائل زنان» به همت حوزه زنان دانشگاه بین المللی اهل بیت(ع) آمریکا با سخنرانی مجتبی نوروزی معاون مرکز مطالعات راهبردی روابط بین الملل فرهنگی برگزار شد. .

دیدگاه های پدرسالارانه طالبان و اعتقاد به برتری سنت پشتونوالی

او آن را یکی از جدی‌ترین شاخص‌های تعارض سنت و مدرنیته و درک جایگاه جامعه به‌عنوان شیوه‌ای برای نگاه به زنان می‌داند و می‌گوید: «جامعه افغانستان در عین سنتی بودن، دارای شکاف‌های اجتماعی به‌ویژه در جامعه افغانستان است. گذشته.” به خصوص در جامعه شهری، این شکاف در حال افزایش است.

دیدگاه های پدرسالارانه طالبان و اعتقاد به برتری سنت پشتونوالی

معاون اداره کل افغانستان گفت: «وقتی به شکاف‌های دیگر مانند شکاف‌های شهری و روستایی در افغانستان نگاه می‌کنیم یا حتی در مورد شکاف‌های قومی بحث می‌کنیم، مکان‌های مختلفی در شهرهای افغانستان مانند مزارشریف یا هرات و کابل وجود دارد. مرکز مطالعات راهبردی در روابط بین‌الملل فرهنگی. بنابراین در این کشور و حتی خود کابل یکسانی وجود ندارد و مثلاً هر چه از شرق به غرب کابل می روید حضور اجتماعی زنان را بیشتر می بینید که نشان دهنده نابرابری های اجتماعی است.

دلیل اهمیت نگاه طالبان به زنان

وی نکته دیگر در مورد اهمیت و چرایی پرداختن به این موضوع را نگاه ویژه جهانی به مسائل زنان دانست و ادامه داد: در بیست سال گذشته این موضوع به یکی از مسائلی تبدیل شده است که برای حل آن تلاش کرده ایم، جامعه افغانستان و امروز. ما در همه گفتگوها و جلساتی که در مورد افغانستان برگزار شد به عنوان یکی از دستور کارها در مورد زنان می بینیم.

نوروزی با اشاره به اینکه مسائل زنان در افغانستان از مسائل اجتماعی و فرهنگی به مسائل سیاسی تبدیل شده است، اگر بپذیریم که محور بحث سیاسی قدرت است، خاطرنشان کرد: قبل از حکومت طالبان; بنابراین موضوع امروز به عنوان یکی از پاشنه آشیل طالبان مطرح می شود.

دیدگاه های پدرسالارانه طالبان و اعتقاد به برتری سنت پشتونوالی

وی می گوید: از زمانی که نگاه گفتمان وارد عرصه علوم اجتماعی شد، سعی کرد به دلیل انعطاف پذیری از نگاه سفت و سخت گذشته خلاص شود و درک منعطف، کامل و متنوع تری ارائه دهد. ما معمولاً یک تقلیل گرایی ذاتی برای درک پدیده های علوم اجتماعی داریم، بنابراین برای درک، مثلاً دیدگاه طالبان در مورد زنان در جامعه، باید برخی از متغیرها را حذف کنیم.

اهمیت نمایش هویت طالبان

کارشناسان امور افغانستان موضوع دیگری را در مورد خود طالبان مطرح می کنند: «در تعریف طالبان پیچیدگی جدی وجود دارد، زیرا وقتی از طالبان صحبت می کنیم، باید سطح طالبان را که می خواهیم مشخص کنیم.

وی گفت: «طالبان را می‌توان یک جنبش سیاسی دانست و بنا به تعریف، ما با جنبشی متشکل از 100 هزار نفر روبرو هستیم که در 30 سال گذشته تلاش کرده‌اند در بازی قدرت در افغانستان ایفای نقش کنند.» طالبان پیشنهادی آمریکا تمام آن چیزی بود که در طرف طالبان با دولت مرکزی مخالف بود که قطعاً یک اشتباه استراتژیک بود و باعث شد که طالبان دوباره قدرت را به دست آورند.

نوروزی ادامه داد: یکی دیگر از تعریف های بسیار مهم طالبان، هویت طالبان است، زیرا اکنون هویتی دارد که در برخی مناطق افغانستان حامیان خاص خود را دارد و بی توجهی به این هویت، افغانستان را در سال بیستم با مشکلات زیادی مواجه کرد. .

وی خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که طالبان یک جریان همگن نیست و این موضوع ریشه های متفاوتی دارد، یکی ریشه های تاریخی است و قرن ها قبل از تشکیل طالبان در منطقه پشتون نشین افغانستان وجود داشته است که ریشه های عمیقی دارد. و ما می بینیم که حتی در طول تاریخ جنگ جدی بین آنها رخ داده است.

معاون مرکز مطالعات استراتژیک روابط بین‌الملل فرهنگی گفت: «شکاف دیگر میان طالبان، شکاف میان طالبان است». این سر و بدن است، زیرا بسیاری از رهبران طالبان در بهترین هتل های دبی اقامت داشته اند و بدن در چند دهه گذشته دائماً در حال جنگ و جهاد بوده است و در واقع در صحنه بوده است. از این رو، وقتی از گفتمان طالبان در مورد زنان صحبت می کنیم، باید درک کنیم که این دیدگاه انعطاف پذیر است و همچنین یکنواخت نیست.

دیدگاه طالبان در مورد زنان

او گفت: «اگر می‌خواهیم گفتمان طالبان در مورد زنان را بررسی کنیم، باید به نشانه‌های اصلی نگاه کنیم. جغرافیای خاصی که در آن دیدگاه قبیله ای وجود دارد. از این رو نگاه مردسالارانه دارد و به برتری سنت معتقد است.

دیدگاه های پدرسالارانه طالبان و اعتقاد به برتری سنت پشتونوالی

کارشناسان در افغانستان افزودند: حتی در جایی که سنت پشتونوالی با مذهب در تضاد است، سنت پشتونوالی بیشتر است و یکی از موضوعات همین نگاه به مسایل زنان است، اما در دقیق ترین تعریف اسلامی از زن، بسیار سخت گیرانه است. ما نیستیم، پشتونوالی را در یک جامعه سنت گرا دیدیم و تا زمانی که این تغییر صورت نگیرد، ما شاهد تغییر پایدار در دیدگاه زنان طالبان نخواهیم بود.

چگونه می تواند با گفتمان طالبان رقابت کند؟

وی یکی دیگر از نشانه ها در افغانستان را نگاه ابزاری به زنان در این مجموعه روابط عمومی عنوان می کند و ادامه می دهد: حتی نوع قانون گذاری وضع شده نشان دهنده نگاه ابزاری به زنان در ساختار این گفتمان است.

نوروزی با اشاره به نشانه های دیگر در افغانستان که در حال بازگشت به نگاه طالبان به گناه است، گفت: وقتی به نگرش آنها نسبت به گناه نگاه می کنیم، به این نتیجه می رسیم که بیشترین حساسیت به گناه جنسی است و اساساً زنان یکی از این افراد به حساب می آیند. منابع فساد

وی ادامه داد: جامعه مطلوب زنان خانه دار و فاقد ظاهر اجتماعی هستند و حتی در صورت خروج از منزل باید پروتکل اعلام شده از سوی طالبان را رعایت کنند.

“چگونه ممکن است تغییر اتفاق بیفتد؟” معاون مرکز مطالعات راهبردی روابط بین الملل فرهنگی گفت: یک نظر این است که او طالبان را زیاد نمی بیند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: معتقدم طالبان تغییر نکرده است، زیرا گفتمان آن تغییر نکرده است و حتی اگر در مقطعی تغییر جزئی ایجاد شود، نمی‌تواند باقی بماند، حتی اگر در درازمدت بتواند دیدگاه‌های خود را تغییر دهد. ما باید با روایت و فشارهایی که منجر به تخریب ساختار این گفتمان می شود، با گفتمان طالبان مقابله کنیم و گفتمان رقابتی ارائه کنیم.

دکمه بازگشت به بالا