نظریه‌پرداز مشهور روابط بین‌الملل| احیای برجام کاری سخت است

به گزارش گروه نظارت بین الملل خبرگزاری آنلاین میجیک ، اساتید برجسته دانشگاه آمریکایی و نظریه پردازان روابط بین الملل در این سخنرانی از موضوعات مربوط به ایران به عنوان “مهمترین مسئله سیاست خارجی در دولت بایدن” نام بردند و در مورد بازگشت واشنگتن به شورای امنیت سازمان ملل ابراز تردید کردند.

نظریه‌پرداز مشهور روابط بین‌الملل| احیای برجام کاری سخت است

«موسسه امور بین الملل و اروپا(IIEA) ، یک اتاق فکر مستقر در دوبلین ، پایتخت جمهوری ایرلند ، به یک تحلیلگر ارشد مشهور آمریکایی و آمریکایی در یک برنامه مجازی در 17 نوامبر برای بررسی “سیاست خارجی دولت بایدن”.

پروفسور جان مرشایمر ​​، استاد روابط بین الملل دانشگاه شیکاگو و بنیانگذار نظریه “رئالیسم تهاجمی” ، به موضع گیری سیاست خارجی “دولت دونالد ترامپ” اشاره کرد و سپس در مورد سیاست خارجی “دولت بایدن” صحبت کرد.

وی گفت: “كاش خودم پیش از آنكه بخواهم از طریق اینترنت با شما صحبت كنم در دوبلین بودم و در جلسه شما حضور می یافتم ، اما به دلیل (اپیدمی) Covid-19 (ویروس كورونا) ، حالا ما یك گزینه پیش رو داریم.” “ما چیز زیادی نداریم.”

استاد روابط بین الملل در ایالات متحده در ادامه سخنان خود به مقایسه مواضع دونالد ترامپ و جو بایدن در مورد سیاست خارجی ، اختلافات و شباهت ها در “چین ، اروپا و خاورمیانه” پرداخت.

ترامپ یک بازیگر غیر معمول در سیاست آمریکا است

مرشهایمر گفت: “اولین چیزی که می خواهید در مورد پرزیدنت ترامپ به یاد بیاورید این است که وقتی او در انتخابات ریاست جمهوری 2016 رأی داد ، او نه تنها علیه حزب دموکرات بلکه به عنوان رئیس جمهور مبارزات انتخاباتی می کرد.” “افرادی در خارج از حزب نیز علیه جمهوریخواهان فعالیت می کنند.”

رئیس جمهور ترامپ گفت: “رئیس جمهور ترامپ در زمان نامزدها مردی خارج از کشور است.” او در مبارزات انتخاباتی جمهوری خواهان معادلات را به هم زد و سپس در انتخابات عمومی هیلاری کلینتون را شکست داد. او واقعاً شخصیتی غیرمعمول دارد. این دو دلیل دارد: در ابتدا ، هنگامی که رئیس جمهور بایدن با همه مشاوران وارد کاخ سفید شد ، یعنی بازگشت افرادی که در مبارزات انتخاباتی 2016 با رئیس جمهور ترامپ بودند (و پیروز شوند). لازم به ذکر است که پرزیدنت ترامپ فعالیت های مبارزاتی خود را برای پرداختن به سیاست خارجی دستگاه حاکم و حاکم دموکرات ها و جمهوری خواهان متمرکز کرد. سیستمی که (به گفته ترامپ) به دنبال ورشکستگی سیاست خارجی است و مردم آمریکا باید به او رأی دهند زیرا او باید در سیاست خارجی تغییر کند و ترامپ (در انتخابات 2016) پیروز شود. این به این معنی است که وقتی بایدن رئیس جمهور منتخب وارد کاخ سفید می شود و همان مشاوران قدیمی را می آورد ، او همان گروه سیاست خارجی است که به اندازه کافی کثیف است و باعث می شود رئیس جمهور ترامپ در انتخابات 2016 پیروز شود. “من می خواهم شما بدانید که هیچ علاقه ای در سیاست آمریکا برای بایدن رئیس جمهور منتخب و مشاورانش وجود ندارد.”

جمهوری خواهان و دموکرات ها در مورد سیاست خارجی نظرات یکسانی دارند

استاد دانشگاه شیکاگو گفت: “درباره مورد دیگری که می خواهید به یاد بیاورید این است که مبارزات ترامپ علیه جمهوری خواهانی که سیاست خارجی را اداره می کنند و می کنند ، شما می گویید که با آمدن ترامپ ، توافق های زیادی بین این دو وجود دارد.” مهمانی در مورد سیاست خارجی است. تفاوت واقعی در انتخابات 2016 بین نخبگان حاکم و طبقه حاکم و مردم است. او ترامپ را انتخاب کرد زیرا وی از سیاست های ایالات متحده در خارج از کشور راضی است ، اما قبل از انتخابات 2016 جمهوری خواهان و دموکرات ها در واقع دو گروه سیاست خارجی یکسان هستند و هیچ تفاوتی وجود ندارد.. مردم کاملاً از دو گروه خارج شده اند و مشخص نیست که خود ترامپ. این بدان معنی است که در آینده ممکن است در مورد آنچه جمهوری خواهان و دموکرات ها در مورد سیاست خارجی به طور کلی فکر می کنند ، اختلاف نظر زیادی وجود داشته باشد. “مشکل واقعی بین دو طرف ، البته بدون ترامپ ، یک مسئله سیاست داخلی است ، نه یک مسئله سیاست خارجی.”

“نکته دیگری که می خواهم بگویم این است که وقتی ترامپ در سال 2016 انتخاب شد ، مشخص شد که دموکرات ها از قانع بودن وی برای یک رئیس جمهور قانونی قانع نشده اند و از سال 2016 تاکنون تلاش های زیادی برای نمایندگان انجام شده است. وایت ، و از دیدگاه جمهوری خواهان ، اکنون زمان تلافی جویی است. حزب جمهوری خواه طی چهار سال آینده اقدامات مختلفی را برای هیئت بایدن انجام خواهد داد. سیاست داخلی) که در ایالات متحده وجود دارد. این هر دو دستگاه مبتنی بر دو طرف متخاصم هستند و این پیامدهای گسترده ای برای سیاست خارجی به همراه خواهد داشت. “این یک مسئله مشترک است که شما باید برای چهار سال آینده به خاطر داشته باشید.”

مرشهایمر سپس با اشاره به شباهت ها و تفاوت های این دو ، با تکرار موقعیت ترامپ و بایدن در منطقه غرب آسیا.

احیای برجام

وی گفت: “در خاورمیانه ، بگذارید با اسرائیل شروع کنم و سپس در مورد ایران ، سوریه و عراق صحبت کنم.” در مورد اسرائیل ، شکی نیست که دولت ترامپ از برخی جسارت ها استفاده کرده است ، به نظر من از یک حرکت احمقانه (مانند) برای انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس (اشغال شده توسط بیت المقدس) ، که فکر می کنم اقدامی عاقلانه است ، و به دولت نتانیاهو چراغ سبز نشان داده است. “در کرانه باختری غربی (برای تصرف زمین فلسطین) هیچ حرکت هوشمندانه ای وجود ندارد.”

بایدن هیچ کاری با امتیاز دادن دولت ترامپ به تل آویو ندارد

مرشایمر ​​که نویسنده کتابی با استفان والت بود در مورد تأثیر قدرتمند رژیم صهیونیستی و گروههایی مانند آیپک ، در مصاحبه ای تأکید کرد که فشارهای لابی صهیونیستی فشار دولت رژیم صهیونیستی را برای دولت آمریکا تقریباً غیرممکن می کند.

وی گفت: “من فکر نمی کنم دولت بایدن بتواند تصمیمی را که دولت ترامپ گرفته است لغو کند.” [در رابطه با تل‌آویو] نامعتبر است و اتفاق نخواهد افتاد. لابی اسرائیل ، که یک گروه فشار قوی در ایالات متحده است ، فشار شدید بر اسرائیل را برای دولت تقریباً غیرممکن می کند. بنابراین ، هر آنچه اسرائیل در دوره رئیس جمهور ترامپ (در دولت بایدن) به دست آورد ، همچنان پابرجا خواهد ماند. البته ، دولت بایدن اقداماتی در جهت كاهش آنها انجام خواهد داد تا باعث شود كه بسیاری از شهرک های کرانه باختری و کرانه باختری برای پیوستن به اسرائیل در مناطق وسیع تر ، اما روابط دیگر ایالات متحده و اسرائیل خوب باقی بمانند. “من فکر نمی کنم رئیس جمهور بایدن با توجه به واقعیت زندگی سیاسی در ایالات متحده بتواند با اسرائیل مخالفت کند.”

استاد روابط بین الملل در دانشگاه شیگاکو پس از بحث در مورد نگرش رهبران بایدن نسبت به رژیم صهیونیستی و روابط واشنگتن و تل آویو بلافاصله مقام دولت بایدن در ایران شد.

لابی اسرائیل باعث می شود رئیس جمهور ایالات متحده نتواند با تل آویو روبرو شود

“رئالیسم تهاجمی” تئوریک در روابط بین الملل می گوید: “اکنون ما در مورد (مسئله موضع دولت ایالات متحده در مورد) ایران ، که در واقع یکی از بزرگترین سوالات در دستور کار (دولت بایدن) است ، می پرسیم.” همانطور که باید بدانید ، دولت ترامپ از شورای امنیت سازمان ملل گام به گام یک احمق ، یک توافق هسته ای است که ایالات متحده و ایران را نگه داشت. این توافقنامه فراتر از توافق ایالات متحده و ایران است و شامل چین ، روسیه و برخی از کشورهای اروپایی است. اکنون ایالات متحده سیاست سختگیرانه و سختگیرانه ای را در قبال ایران دنبال می کند و حاکم بایدن در مورد اهمیت ایجاد بیشتر برجام و بازگرداندن آمریکا به توافق و بازگرداندن وضع موجود (قبل از خروج آمریکا از برجام) مشغول است ، اما فکر نمی کنم این اتفاق بیفتدبه نظر من ، رابطه این دو به یک سم تبدیل شده است ، بنابراین من تصور سختی دارم که بتوانیم این موجود افتاده (آسیب دیده) را زنده کنیم. من همچنین می خواهم بگویم که اگر ما (دولت بایدن) این کار را انجام دهیم ، لابی اسرائیل کارهای زیادی را انجام خواهد داد که اتفاق نخواهد افتاد. لابی اسرائیل به شدت مخالف برجام است. اگر ما به برجام برنگردیم ، مردم ایران به تولید اورانیوم و نزدیکتر به شرایطی که می تواند بمب (اتمی) تولید کند ادامه می دهند … به طور کلی ، به نظر من ، مشکل واقعی در ایران در سال های آینده “وجود یک رهبر ، و من فکر می کنم این مشکل ترین مشکل در خاورمیانه و مهمترین مسئله سیاست خارجی آمریکا به گفته رئیس جمهور بایدن باشد. “

احیای برجام
بایدن در لابی صهیونیست های AIPAC

به دلیل مخالفت لابی صهیونیستی ، تصور بازگشت به برجام بسیار دشوار است

این استاد آمریکایی سپس موضع ایالات متحده در قبال عراق و سوریه و قیاس ترامپ و بایدن را به اشتراک گذاشت.

وی گفت: “در مورد سوریه و عراق ، همانطور که می دانید ، رئیس جمهور ترامپ می خواهد از آنجا خارج شود و من فکر می کنم این یکی از هوشمندانه ترین سیاست ها است.” ما به شدت درگیر جنگ ها و شکست های غیرضروری در خاورمیانه شده ایم و ترامپ می خواهد به این جنگ ها پایان دهد و نیروهای آمریکایی را عقب بکشد ، اما نمی تواند این کار را انجام دهد و من اطمینان دارم که بایدن نیز می تواند همین کار را انجام دهد. این کار نمی کند بار دیگر ، لابی اسرائیل ایالات متحده را تحت فشار قرار می دهد تا در مناطقی مانند عراق و سوریه باقی بماند. علاوه بر این ، دستگاه سیاست خارجی ایالات متحده ، از جمله حزب دموکرات ، پر از افرادی که معتقدند که ما باید برای همیشه در مکان هایی مانند افغانستان ، عراق و سوریه باقی بمانیم. “در نتیجه ، ما برای خارج شدن از منطقه بسیار دشوار خواهیم بود.”

آخرین پیام /


دکمه بازگشت به بالا