نشست الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان برگزار شد – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری آنلاین به نقل از دانشگاه الزهرا (س) این نشست با موضوع مکان یابی مرکزی اطلاعات و داده های آماری در الگوی حکمرانی متمدن در حوزه زنان و خانواده با حضور ناظم بکایی رئیس جمهور دانشگاه الزهرا(س) و فرهمندپور دبیر ستاد ارشاد و نظارت خانواده و بانوان شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و بانوان مدیران و اعضای این دانشگاه. در سالن سپیده کاشانی مرکز همایش های بین المللی دانشگاه برگزار شد.
ناظم بکایی رئیس دانشگاه الزهرا(س) ضمن تشکر از سخنان کارشناسان و حضور مسئولین شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه الزهرا(س) نکاتی را در حوزه داده بیان کرد. و لزوم وجود در الگوی تمدنی به ویژه در زمینه هویت زنان هدف از برنامه ریزی آینده را تبیین کرد. وی گفت: در این حوزه باید به یک تعریف مشترک برسیم. به عنوان مثال در برنامه ریزی های آینده باید حضور فیزیکی زنان را بازتعریف کنیم.
رئیس دانشگاه به انتخاب صحیح عوامل موثر در برنامه ریزی و تدوین الگوی تمدن آینده جهان اشاره کرد. و اگر ناهماهنگی یا بی توجهی به هر عاملی می تواند در انسجام یا کارایی مدل اختلال ایجاد کند.
ناظم بکایی در سخنانی یکی از اهداف اصلی دانشگاه الزهرا(س) به عنوان تنها دانشگاه جامع بانوان جمهوری اسلامی را دستیابی به مرجعیت علمی در حوزه زن و خانواده برشمرد و تاکید کرد. اگر دانشگاه در مسیر تحقق این مهم باشد نیاز به حمایت مادی معنوی و فکری دارد.
بکایی گفت: دانشگاه الزهرا(س) به عنوان یک پایگاه اجرایی آماده است تا سیاست های تدوین شده در الگوی حکمرانی متمدن در حوزه آموزش عالی زنان کشور را با توجه به نیاز به سازوکارها و حمایت های حمایتی معرفی کند. سومین الگوی زنان جهان آماده برقراری ارتباط و مبانی با دانشگاه ها و مراکز علمی و فرهنگی جهان.
فرهمندپور با اشاره به گرامیداشت سالروز تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی و تلاش این شورای عالی برای تدوین ساماندهی و برنامه ریزی الگوی حکمرانی در حوزه زنان و خانواده از برشمردن و جمع آوری 50 موضوع خبر داد. . و سوالات در فرآیند طراحی وی گفت: این مشکل به چهار دسته صرفا نظری (اساسی) گرایش نظری به اجرا کاملاً عملیاتی و ابزارهای طراحی مدل یا ابزارهای ارزیابی مدل تعادلی تقسیم می شود. مسائل مربوط به حوزه اجرا مستلزم امکان سنجی بسته جامع حقوقی و دسترسی و استخراج اطلاعات و آمار در حوزه سیاست های خانواده محور است. به عنوان مثال در حوزه اعضای هیئت علمی برای بازنگری در آیین نامه ارتقاء جذب و جذب در مراکز علمی با توجه به «الگوی حکمرانی متمدن در حوزه زنان» نیاز به استخراج اطلاعات و آمارهایی داریم که در حال حاضر در دسترس نیست. خانواده”.
فرهمندپور گفت: حدود ده موضوع در مجموعه ای از رویدادها در گروه های مختلف علمی و اجرایی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و این محتوا در محل مناسب دستگاه های اجرایی منتشر و قرار می گیرد.
وی اظهار داشت که ما در حال حاضر با فرآیند حکمرانی مواجه هستیم که فاقد انسجام معنادار و اثربخشی درونی است فرآیندی که از سیاست گذاری به حوزه ادغام می شود. و ما یک ضعف فرآیندی داریم.
همچنین در این دیدار بتول مشکین فام رئیس پژوهشکده بانوان دانشگاه الزهرا(س) ضمن خیر مقدم و ارائه دستاوردهای پژوهشکده بانوان در حوزه زنان و خانواده.
ملوک السادات حسینی بهشتی دانشیار پژوهشکده علوم و فناوری اطلاعات (ایراندوک) درباره موضوع هستی شناسی مطالعات زنان در ایران صحبت کرد.
عصمت مومنی دانشیار گروه علم اطلاعات و معرفت شناسی دانشگاه علامه طباطبایی موضوع مدیریت داده ها و اطلاعات آماری و محتوای پژوهشی در حوزه زنان را ارائه می دهد.
ناهید اعظم رمپناهی دبیر ستاد ویژه مهاجرت و نماینده سابق آمار و اطلاعات شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشینه راه اندازی بانک اطلاعات زنان و خانواده در ایران را تشریح کرد.
مریم پاکدامن درباره مدیریت اطلاعات پژوهشی در حوزه زنان و خانواده صحبت کرد.
مجید صادقیان معاون سابق رصد تحلیل راهبردی مرکز رصد شورای عالی انقلاب فرهنگی به معضل بصیرت سنجی و نیازسنجی اطلاعاتی در حوزه زنان و خانواده می پردازد.