برترین های کسب و کار مجیکمطالب عمومی

معرفی خوشمزه ترین غذاهای محلی هرمزگان

سفر به شهرهای جنوبی ایران سفری پر از خاطرات و مزه‌های بی‌نظیر است که چشیدن غذاهای محلی لذت سفر را دوچندان می‌کند. استان هرمزگان به‌دلیل شرایط خاص آب و هوایی و خصوصیات اقلیمی که دارد، دارای غذاهای متنوع و خوش آب و رنگ است. بسیاری از ادویه‌های این منطقه هندی است و گاها تاثیر بسیاری از غذاهای هندی نیز داشته است. این استان زیبا با شهرهای دیدنی و مردمان خون‌گرمی که دارد، با غذاهای خوش‌طعم و به‌خصوص غذاهای دریایی از ماهی کبابی تا سس‌های مختلف با نان‌های گرم از مهمانان خود پذیرایی می‌کند.

غذا‌ها‌ی محلی و معروف بندرعباس و قشم و هرمز

در این مقاله با ما همراه باشید تا با خوشمزه ترین غذاهای محلی استان هرمزگان آشنا شویم. معروف ترین غذاهای محلی هرمزگان: مهیاوه یکی از غذاهای معروف استان هرمزگان مهیاوه است که نوعی سس محسوب می‌شود. به این غذا مهیابه یا مهوه هم می‌گویند و از دو کلمه ماهی و آب در زبان محلی به وجود آمده است. این غذا از ماهی به اسم موتو یا ساردین درست می‌شود و طعمی نمکی و تند دارد. در سایت ما میتوانید با طرز تهیه مهیاوه سنتی و اصیل هرمزگان و فوت و فن های پخت آن آشنا شوید.

خوشمزه ترین غذاهای محلی بندرعباس

برای درست کردن این غذا پودر ماهی موتو را با زرد چوبه، فلفل، گشنیز و خردل مخلوط می‌کنند و همراه نمک در ظرفی ریخته و ظرف را محکم می‌بندند و به‌مدت یک ماه در آفتاب قرار می‌دهند تا آماده شود. مهیاوه را همراه با برنج یا با نان سرو می‌کنند و همچنین گاها در عنوان صبحانه، جایگزین پنیر استفاده می‌شود. ماهى برشته یا کباب ذغالی ماهی برشته یکی از غذاهای محلی جزیره قشم است.

ماهی پلو

برای درست کردن این غذا از ماهی‌های ساردین، گاریز، بیاح، سنگسر، سرخو، هور و زرده استفاده می‌کنند. در روش پخت آن ابتدا داخل شکم ماهی‌های بزرگ‌تر را خالی می‌کنند و با سبزی‌های معطر، پیاز و ادویه پر می‌کنند و روی یک ظرف با شعله آتش مستقیم قرار می‌دهند. ماهی‌های کوچک‌تر مانند ساردین را به‌طور درسته می‌پزند. در طبخ آن ماهى‌‌ها را حداقل یک ساعت جلوتر نمک زده تا کاملا نمک را به خود جذب کند و همچنین ورقه فلزى که ماهی روی آن قرار می‌گیرد، باید کاملا داغ باشد؛ در غیر این صورت پوست ماهى به ورقه فلزى مى‌چسبد و کنده مى‌شود.

دو پیازه میگو خوراک دوپیازه میگو از غذاهای جزیره قشم است. این غذا از میگو، پیاز، رب و ادویه درست می‌شود. این غذا را هم میتوان با برنج سرو کرد و هم با نان. برنج دیشو این برنج یکی از غذاهای محلی هرمزگان است و با شیره خرما درست می‌شود. در این غذا برنج با شیره خرما دم می‌کشد؛ این برنج را همراه با ماهی می‌خورند.

در این برنج از شیره خرما استفاده می‌کنند، چون ماهی طبع سرد دارد و خرما طبع گرم و اثر هم را خنثی می‌کنند. هزاری یکی دیگر از غذاهای شهر بندرعباس هزاری است. مواد لازم برای درست کردن این غذا برنج، ماهی، پیاز طلایی شده، فلفل دلمه‌ای و پودر لیمو است. نان توموشی قشمی‌ها این نان محلی بسیار نازک را به‌همراه سس مخصوصی می‌پزند. در این نان تخم‌مرغ و پنیر می‌ریزند که هم‌زمان با نان می‌پزد و اغلب با مهیاوه این نان را سرو می‌کنند.

بلالیت

بلالیت بلالیت از غذاهای محلی شهر بندرعباس و بوشهر است. این غذا از ماکارونی، شکر یا شیره خرما، گلاب، روغن، هل درست می‌شود. بسیاری بلالیت را به‌عنوان وعده‌ای در صبحانه سرو می‌کنند و غذایی مقوی به حساب می‌آید و گاها برای خوش‌رنگ و خوش‌طعم شدن آن از زعفران نیز استفاده می‌کنند. نان چم‌چمو این نان خوش‌طعم یکی از نان‌های محلی جزیره قشم است که به آن نان تخم مرغی نیز گفته می‌شود.

برای درست کردن این نان از آرد، روغن، تخم‌مرغ و شکر استفاده می‌شود. این نان را معمولا در صبحانه می‌خورند. نان چم چمو یکی از نان‌های معروف قشم است که قدمت بسیار زیادی دارد و از غذاهای سنتی قشم نیز به شمار می‌رود. سوراخ یا سوراغ سوراغ یکی دیگر از غذاهای محلی مردم استان هرمزگان است که البته باید آن را نوعی دسر نامید؛ چون برای طعم دادن به غذا از آن استفاده و همراه غذای اصلی میل می‌شود.

سوراغ یک نوع خورشت بندری است که قدمت هزار ساله دارد. در بندرعباس مخلوط ماهی مومغ (حشینه) و آب نمک و خاک سرخ و پوست نارنج (برای ای نکه خوشبو شود) را با نمک زیاد در ظرفى که درب آن محکم بسته شود، به‌مدت ۱۰ روز می‌گذارند که غلیظ شود. سپس ماهى‌هاى مانده را در این محلول زده و دوباره در ظرف مى‌ریزند. سوراغ در شکل‌های مختلفی مصرف می‌شود؛ آن را روی نان مالیده و سرو می‌کنند یا به‌عنوان مواد استبلی با برنج دم کرده و نوش جان می‌کنند.

زیبون برای تهیه این غذا سیب‌زمینی‌ها را درشت و خلالی سرخ می‌کنند. به ماهی ادویه و زردچوبه اضافه کرده و در روغن سرخ می‌کنند. پیاز خردشده را در گوجه‌فرنگی رنده‌شده تفت می‌دهند. سپس درون قابلمه روغن ریخته و روی آن نان محلی (توموشی) گذاشته و مواد را روی نان می‌ریزند. سپس برنج پخته شده را روی مواد ریخته و می‌گذارند تا دم بکشد. موفلک این غذا از غذاهای محلی قشم است.

برای طبخ این غذا گندم دلانده (گندم یا جو پرک شده) را در دیگ برشته مى‌کنند تا رنگ آن قهوه‌اى شود. و سپس با ماهی مخصوص جنوب که استخوان و پوستش جداشده و با پیاز تفت داده‌شده دم می‌کنند. در حال دم کشیدن مقدارى تخم گشنیز و ادویه هندی به آن اضافه می‌شود. هوارى برای تهیه این غذای خوشمزه ابتدا پیاز را کمی تفت داده، سپس سبزی یعنی گشنیز، شوید، شنبلیله و سیر را در روغن سرخ می‌کنند.

سپس ماهی را نیز به سبزی‌ها اضافه می‌کنند تا سرخ شود و فلفل، ادویه و زردچوبه را می‌افزایند. بعد از اینکه ماهی کاملا سرخ شد، برنج را با مواد سرخ‌شده دم می‌کنند. برای تهیه هواری به‌جای ماهی از میگو نیز می‌توان استفاده کرد. ترشی انبه ترشی انبه از ترشی‌های مخصوص هرمزگان است که در میناب و رودان متداول است و به دو صورت ترشی انبه چغاله یا انبه نارس سالم تهیه می‌شود.

برای تهیه این نوع ترشی، تمبر هندی را با زردچوبه و انبه و رب گوجه فرنگی، به شیره تمبر هندی اضافه می‌کنند، همه مواد را با سرکه ترکیب کرده و برای مدتی در ظرفی با در محکم نگهداری می‌کنند تا حاضر شود. مالوکی نوعی شیرینی سنتی در استان هرمزگان است که از ترکیب ماست، تخم‌مرغ، آرد و پودر قند تهیه می‌شود. طرز تهیه سوراغ سنتی و اصیل هرمزگان ، سبکی سنتی و منحصر‌به‌فرد دارد که باید آن را در کنار سایر جاذبه‌های گردشگری استان هرمزگان قرار داد

گبولی گوشت

گبولی یا گوبولی یک غذای خوشمزه‌ی و محلی جنوبی مخصوص هرمزگانی هاست. این غذا ادویه های زیادی دارد، به همین خاطر خوش عطر و طعم و سرشار از خاصیت است. این غذا با گوشت قرمز و مرغ پخت می شود و وعده کامل و مطلوب برای ناهار است.

گوشت پخته و تفت داده شده، سیب زمینی سرخ شده، نخود پخته، پیاز داغ، پلوی پخته شده با آب گوشت و انواع ادویه مثل هل، میخک، لیمو عمانی، ادویه های مخصوص جنوبی و فلفل پخته شده، از مواد تشکیل دهنده این غذا هستند.

دستور پخت گبولی

برای پخت این غذا ابتدا گوشت را با پیاز تفت داده و فلفل سیاه، زردچوبه و چوب دارچین می ریزند و آب را هم اضافه می کنند تا گوشت بپزد. آخر پخت نمک ریخته و آب گوشت را هم صاف می کنند و در داخل آب آن هل، میخک، فلفل سیاه، ادویه پلویی و پودر لیمو عمانی می ریزند.

سیب زمینی و پیاز را خلالی سرخ می کنند و پودر لیمو عمانی روی آن می ریزند. نخود را که از قبل پخته شده را کمی تفت می دهند و به آن نمک و فلفل سیاه می زنند. کشمش را هم که از قبل شسته شده و آب آن رفته، تفت می دهند. برنج را هم به صورت کته ای می پزند و کمی کره روی آن می گذارند و زمانی که برنج آماده شد مواد را روی آن می ریزند. در صورت تمایل کمی هم پودر هل و میخک روی برنج می ریزند. برای خوردن این غذای خوشمزه بندری به فکر اقامت در بندرعباس باشید.

کلمبا

کلمبا هم از غذاهای چرب و نرم و خوشمزه ای است که ماده اصلی آن ماهی است. البته گندم پرک نیز در تهیه ی این غذا نقش مهمی دارد. بعد از پختن گندم ، ماهی را می پزند و تیغ هایش را جدا کرده و به گندم می افزایند. سبزی های معطر هم به خوشمزه شدن غذا کمک شایانی می کند ، اما دلیل خوشمزه تر شدن کلمبا شاید این باشد که غذا حتما باید در روغن حیوانی (جونون) پخته شود.

طرز تهیه این غذا مخصوص است و ماهی را با کلی مواد خوشمزه ته قابلمه می‌گذارند و روی آن برنج می‌ریزند تا پخته شود. البته همین ماهی با دیگر مواد آن که متشکل از سیب‌زمینی خلالی، پیاز و گوجه است، روی نان محلی این منطقه (توموشی) ریخته می‌شود. فضای امروزی بهترین رستوران های بندرعباس امکانات و تجهیزات پیشرفته، منوی غذای متنوع و غذاهای بین‌المللی، همگی در کنار هم می‌توانند حس مدرن بودن محیط را به شما بدهند.

دکمه بازگشت به بالا