مطالباتی که پشت در معاونت توسعه ورزش زنان ماندهاند!
بانوان ورزشکار مطالبات زیادی دارند و منتظر تصمیم مدیران وزارت ورزش به ویژه معاونت توسعه ورزش این وزارتخانه هستند.
به گزارش میجیک، اکنون ورزش به دلیل فواید جسمی، روحی و اجتماعی به عنوان یک پدیده جهانی شناخته شده است، دولت من بیش از پیش در تلاش برای برنامه ریزی و سرمایه گذاری در سطوح مختلف مردمی و قهرمان است. این در حالی است که بدون توجه به زنانی که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند، نمی توان به موفقیت دست یافت، لذا متولیان ورزش کشوری باید در برنامه ریزی، گسترش ورزش همگانی، تقویت قهرمانی، رفع مشکلات و پیگیری مصائب زنان کوشا باشند. .
در این راستا نقش معاونت توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان یکی از پست های کلیدی مدیریت ورزش بانوان بسیار حائز اهمیت است و عملکرد این نمایندگان چه مثبت و چه منفی می تواند تاثیرات بسیاری داشته باشد. در این منطقه. در آنلاین ماه 1400 حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان مریم کاظمی پور را به عنوان معاون اجرایی به جای مهین فرهادی زاد برگزید.
میتوان انتظار داشت که معاونت زنان جدید با چالشهای زیادی مانند راهاندازی یک رشته جدید یا ارائه برخی رشتهها به رقابتهای بینالمللی مواجه شود. چالشها، برخی ناتمام، هنوز مورد نظر زنان هستند و باید به آنها رسیدگی شود. با وجود اینکه دو ماه از ریاست کاظمی پور می گذرد، هنوز اقدام مشخصی برای حل این موضوع صورت نگرفته است. به نظر می رسد آنها رابطه خوبی با رسانه ها ندارند و معمولا در حاشیه برنامه های ورزشی به سوالات خبرنگاران پاسخ می دهند، بنابراین تصویر روشنی از اقدامات و برنامه های آنها برای پیگیری وجود ندارد.
در این گزارش به بررسی برخی از چالش های پیش روی معاونت ورزش بانوان می پردازیم:
از ارسال آن به مسابقات بین المللی متاسفم
حضور بانوان ژیمناستیک ایران در میادین بین المللی یکی از آرزوهای دیرینه است که تحقق آن همسو با دیدگاه مسئولان ورزش کشور است. در زمان فرهادی زاد بارها لباس میدانی بررسی شد اما در نهایت تایید نشد و این تاسف همچنان پابرجاست.
مجوز صادر نشده
رفتن و گرفتن مجوز برای تعدادی از رشته ها قطعاً سروصدا به پا می کند. یکی از این رشته ها ورزش زورخانه ای است. حضور زنان در زورخانه یکی از تکان دهنده ترین اتفاقات ورزش بانوان در سال 1378 بود که چند مرد حاضر در میدان تجمع کردند و با صدور بیانیه های انتقادی مخالفت خود را با فعالیت زنان اعلام کردند. همچنین مسئولان ورزش به دلیل عدم تطابق برخی رشته ها با فیزیولوژی زنان، مجوز صادر نمی کنند.
بوکس نیز یکی از رشته هایی است که راه اندازی شده است و علیرغم قول رئیس فدراسیون بوکس، بانوان ایرانی همچنان قادر به کار نیستند، اما به عنوان یک مطالبه عاجل باید تجدید نظر و تصمیم گیری شود که بانوان در این رشته منجر به فعالیت های زیرزمینی و غیرقانونی که عواقب زیادی دارد.
مشکلات دوچرخه در شهر
دوچرخه زنان در شهر یک مشکل است و برخی از افراد موانعی در راه رقابت و مسابقه زنان ایجاد می کنند. چون عموما مسابقات توسط تهران برگزار می شود. این موضوع علاوه بر اینکه دوچرخه سواران زن را در شهرها در شرایط سخت قرار می دهد، به طور کلی دوچرخه سواران را نیز تحت تأثیر قرار می دهد و باید به آن رسیدگی شود.
تعطیلی طولانی مدت تیم ملی فوتسال
تیم ملی فوتسال بانوان که دو بار قهرمان آسیا شده و پرچم ایران را در آسیا به اهتزاز درآورده است، دو سال است که تعطیل شده و هیچکس به فکرش نیست. مسئولان فدراسیون وعده های متعددی داده اند و برای معرفی سرمربی وقت تعیین کرده اند اما محقق نشده است. این تاخیر فریادی برای فوتسال بانوان است. کاظمی پور به عنوان مدیر ورزش بانوان باید در این امر دخیل باشد و برای عزم و وظیفه تیم ملی تلاش کند.
ارسال بدون لوازم بسکتبال
سالهاست که زنان مسلمان در زمینهای بینالمللی بسکتبال مجاز به حجاب هستند و در این مدت، بسکتبال بانوان ایران سفرهای متعددی در ردههای سه نفره و پنج نفره داشت، اما وجه مشترک در همه هیئتها ناتوانی بود. فدراسیون بسکتبال برای مسابقات دوستانه آماده می شود. همین موضوع باعث شد تا در دیدار مریم کاظمی پور از اردوی تیم ملی قبل از اعزام به جام دسته دوم آسیا، بسکتبالیست های دختر بیشتر به مسئولان توجه کنند و پیش از بازی رسمی، شرایط حضور در چند بازی دوستانه را در نظر بگیرند.
وزنه برداران تجهیزات می خواهند
اگرچه وزنه برداران زن مدت هاست که فعال نبوده اند، اما نتایج تاریخی کسب کرده اند و نشان داده اند که با توجه و حمایت آینده درخشانی خواهند داشت، اما باید بر مشکلاتی که به راحتی حل می شود فائق آیند. آنها تجهیزات خودشان را می خواهند و با این مشکل دارند زیرا میله های زنانه با مردان متفاوت است. از طرفی حتی باشگاههای شهر هم باید زمان وزنهبرداری را برای خانمها فراهم کنند، اما اینطور نیست و بسیاری از دختران مجبور هستند در باشگاههای خصوصی تمرین کنند.
پخش تلویزیونی
عدم پوشش رسانه ای ورزش بانوان یکی از دلایل اصلی عدم تمایل حامیان مالی به سرمایه گذاری در این بخش است. حامیان، در حالی که باید از طریق تبلیغات سود مورد نظر را کسب کنند، به دلیل عدم پوشش رسانه ای، بیشتر در بخش مردان ثبت نام می کنند. در سال های اخیر برخی از رشته ها توانسته اند این مسابقات را به صورت آنلاین پخش کنند اما هنوز بسیاری از رشته ها مجوز پخش آنلاین ندارند.
البته ورزشکاران زن حتی از پخش زنده مسابقات راضی بودند اما این اتفاق نیفتاد. به نظر می رسد برنامه خاصی برای پخش مسابقات بانوان وجود ندارد که نیاز به مشورت با وزارت ورزش با سازمان صدا و سیما داشته باشد. از این رو، هنوز راهی برای فراهم کردن فضا برای رسانه های ورزشی زنان وجود دارد.
انتهای پیام/