فقدان «شبکه سازی هدفمند و موثر»، مهمترین خلأ حوزه زنان است – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

فقدان «شبکه‌سازی هدفمند و موثر»، مهمترین خلأ حوزه زنان است - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری آنلاین مریم اردبیلی مدیرکل امور بانوان و خانواده شهرداری تهران در نشست هم اندیشی بانوان فعال در حوزه نوآوری اجتماعی یکی از خلأها را در کار جمعی زنان و بانوان عنوان کرد. می تواند مشکل «شبکه های مؤثر» را بررسی کند. با توجه به تجربه ای که دارم باید اعتراف کنم که در مسیر اقدام مردمی و حرکت های فرهنگی جمعی چالش هایی وجود دارد که بخشی از آن ناشی از نبود شبکه است. گاهی اوقات مجموعه هایی که روی یک موضوع کار می کنند یکدیگر را نمی شناسند یا مدل های کاری متفاوت و حتی متضاد دارند. در این بین فرصت های همکاری و هم افزایی از بین می رود.

وی ادامه داد: گاه محور شبکه ما حول یک دستور کار مشخص مانند یک رویداد ملی شکل می گیرد. التماس کردندر شبکه یا دسته بندی و رتبه بندی الان وضعیت ما اینگونه است که می دانیم مثلا 100 مجموعه در فلان زمینه فعال هستند اما رتبه ای نداریم که مشخص کند هر فردی در چه سطحی فعال است؟ دایره نفوذ چیست؟ چقدر می تواند روی مخاطب تاثیر بگذارد؟ چه تاثیر دراز مدت و چه عمق کار. متاسفانه این اطلاعات در دسترس نیست.

اردبیلی تاکید کرد: اطلاعات زمانی در دسترس خواهد بود که در عرصه کاری با یکدیگر روبرو شویم و در آینده زمینه همکاری متقابل را پیدا کنیم.
وی در ادامه با اشاره به چالش های موجود در حوزه نوآوری تصریح کرد: یکی از کاستی های بسیاری از فعالیت ها در حوزه زنان نبود نوآوری است؛ در حالی که در حوزه نوآوری وجود دارد. اینکه در ابتدای هر فعالیتی نوآوری ظاهر می شود اما بعداً تبدیل به رویکردی کلیشه ای می شود و بدون خلاقیت جدید ادامه می یابد.

اردبیلی ادامه می دهد: البته در این بین می توانیم نوآوری هم داشته باشیم اما سازوکار ارزیابی نوآوری های موثر و ناکارآمد; یا حتی بزرگ ها هم برعکس شده اند ما نداریم.

مدیرکل امور بانوان و خانواده شهرداری تهران با بیان اینکه ایجاد اکوسیستمی که مجموعه ای از گروه های فرهنگی و اجتماعی فعال در حوزه زنان و خانواده را با هم ترکیب می کند می تواند راهگشای این چالش ها باشد افزود: ما یک اولویت وجود دارد که این مجموعه باید بر روی مجموعه تمرکز داشته باشد زنان اگر به روش های مختلف ترکیب شوند بتوانند در یک رویداد مشترک با دیگران ارتباط برقرار کرده و به هم متصل کنند و سپس با پروژه های مشترک شتاب مشترک یا استفاده از تجربیات یکدیگر فضایی را برای حرکت ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه اکوسیستم نوآوری در کشور مشابه این مورد است گفت: اکوسیستم نوآوری در کشور چالش هایی دارد. اگرچه حرکتی در حوزه فناوری و سخت افزار آغاز شده است اما همچنان در دو حوزه ضعف داریم. حوزه اول نوآوری اجتماعی است که در کشور ما هنوز در مراحل اولیه است و هنوز به یک روند عمومی تبدیل نشده است. مورد دوم در حوزه نوآوری اجتماعی به ویژه زنان است که با کمبود مواجه هستیم.

اردبیلی خاطرنشان کرد: این چالش به اضافه تجربیات مثبت ما را به این نتیجه رسانده که شاید در مکانی بزرگتر و در مرکز شهر – که هم از نظر موقعیت مکانی و هم از نظر محتوا و مدل خدماتی مزیت های زیادی دارد. – مرکز نوآوری برای زنان ایجاد کنید. در این فضا می توانیم با استفاده از مدلی که هم افزایی و شبکه سازی را تسهیل می کند تجربیات نوآورانه زنان را در مقیاس بزرگ تری توسعه دهیم.

اردبیلی خطاب به بانوان شرکت کننده در این نشست تاکید کرد: هدف از ابتدا ایجاد این اکوسیستم به صورت مشارکتی است و شما به عنوان یک شریک اجتماعی در این مشارکت نقش دارید.

لازم به ذکر است در ادامه این نشست بانوان فعال و نوآور اجتماعی به ارائه فعالیت ها ایده ها طرح ها و درخواست های خود پرداختند.

دکمه بازگشت به بالا