فرسایش سالانه ۱۶.۵ تن در هکتار خاک به دلیل آلودگی

فرسایش سالانه ۱۶.۵ تن در هکتار خاک به دلیل آلودگی

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در تشریح اقدامات انجام شده در این معاونت اظهار داشت: آلودگی ناشی از ضایعات سموم بیش از حد و … باعث فرسایش سالانه 16.5 تن در هکتار شده است.

به گزارش میجیک صفدر نیازی شهرکی – معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی – در نشست خبری به مناسبت روز جهانی زمین که امروز در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد گفت: در کشور ما زمین های خوب و با کیفیتی وجود دارد. از شمال کشور تا مجاورت تهران برای زنجان و … خاک شور و کشاورزی تهدید کننده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد سال 2013 تا 2023 را به عنوان سال مدیریت پایدار خاک نامگذاری کرده است. می تواند با نحوه وضعیت خاک تعامل داشته باشد کشور پایدار امسال به عنوان سال مراقبت اندازه گیری و مدیریت خاک نامگذاری شده است و اقدامات ما باید در راستای خاک سنجی پایش و مدیریت و بهداشت باشد.

وی افزود: اقدامات انجام شده تاکنون در راستای گفت و گو و مشارکت طلبی برای همکاری با شرکت های سیمانی و بخش خصوصی بوده است. اما در اجرا چه اقداماتی انجام می شود؟ همچنین فعالیت هایی در زمینه خاک شناسی حاصلخیزی خاک و کشاورزی حفاظتی انجام شده است. در برنامه هفتم توسعه سالانه 100 هزار هکتار برای انجام مطالعات خاک شناسی و تناسب اراضی در نظر گرفته شده است و این دستور وزارت جهاد کشاورزی در برنامه هفتم توسعه و طی این دو سال خدمت در وزارت کشاورزی است. . جهاد کشاورزی می توانیم 103 هزار هکتار زمین مرغوب در کشور به دست آوریم باید اقدامات مناسبی مانند حاصلخیزی خاک و تهیه نقشه خاک قابل مدیریت برای 115 هزار هکتار از اراضی کشور در سال های 1402 و 1403 تهیه کنیم این طرح در حال انجام است. اجرا شد.

به گفته نیازی شهرکی حدود 200 آزمایشگاه خاک شناسی در سراسر کشور داریم که بیشتر آنها در بخش خصوصی هستند. علاوه بر این آنها یک دولت مرکزی نیز دارند. از جمله اقدامات انجام شده برای آزمایشگاه برگزاری چندین دوره و جلسات با انجمن ها است و تلاش ما بر این است که با اقدامات انجام شده آزمایشگاه را تقویت کنیم و از طریق آنها به اهداف سنگین مندرج در قانون خاک و بر اساس ضوابط برسیم. مقررات به منظور اجرای طرح داده شده.

وی ادامه داد: همکاران ما در نمایندگی آب و خاک نیز پروژه را پیگیری می کنند و بر کیفیت خاک کشاورزی نظارت می کنند. استاندارد دارد و در هر 6000 هکتار باید نقطه ای به عنوان نقطه GPS با مختصات مشخص ایجاد شود که هر چند سال یکبار تغییرات فیزیکی و شیمیایی خاک بررسی شود. وظیفه دیگر در نظر گرفتن استاندارد برای کودهای شیمیایی و کشورهای تولید کننده کودهای ریز مغذی و استانداردسازی با همکاری تات و سازمان ملی استاندارد و تدوین دستورالعمل برای 13 کود بیولوژیک 28 کود شیمیایی و 9 گروه کود است. در حال حاضر

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی افزود: علاوه بر این موضوع مقرر شد در آیین نامه ای که در هیات وزیران ارائه شد 16 آیین نامه راهنمایی و راهنمایی و برخی از آنها را تدوین کنیم. . مورد تایید مراجع ذیربط یا وزرا و وزرا یا سازمان های ذیربط از 16 مورد 7 مورد در مرحله نهایی است و توسط همکاران ما در جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست و گروه هایی در سازمان تات و در حال پیگیری است. … و 9 مورد بعدی در مراحل 50% 70% و 80% قرار دارند. درصد تهیه شده است که انشالله در زمان مقرر در مفاد 6 ماهه یکساله دوساله اعلام خواهد شد.

وی افزود: یکی دیگر از فعالیت های مربوطه که مجددا راه اندازی شده پزشک خاک است. این پزشکان خاک باید مروج خصوصی در زمینه حفاظت از خاک آموزش دهند. 23 کشور این پروژه را با همکاری فائو آغاز کرده اند و ما یکی از کشورهای درگیر در این پروژه هستیم و حدود 7 ماه از شروع این پروژه می گذرد و هنوز همه کشورهای عضو شروع نکرده اند و شاید به دلیل آماده نبودن یا آماده نبودن آنها آنها چیز زیادی نمی دانند

نیازی شهرکی ادامه داد: از دیگر اقدامات انجام شده توسط سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد؛ ارتباط با GSP زیر نظر سازمان فائو و زیر نظر همکاران ما در گروه اجرا و تحقیقات که به خوبی هم انجام شده است.

وی در پاسخ به اینکه آیا وزارت نیرو به تعهد خود مبنی بر تحویل مقادیر زیادی آب عمل می کند یا خیر؟ وی گفت: از 230 هزار حلقه چاه برق کشور 107 هزار حلقه توسط وزارت نیرو به کنتور برق و آب تجهیز شده است. تقریباً 430 هزار حلقه چاه در کشور وجود دارد و بر اساس برنامه هفتم توسعه برق و حجم آب تمام چاه ها تا پایان برنامه تامین شود.

نیازی درباره اهمیت تحویل حجمی آب بیان کرد: اگر کشاورزان بدانند چه زمانی کجا و چه مقدار آب دریافت می کنند می توانند الگوهای کشت خود را اجرا کنند. از 33 میلیون هکتار زمین زراعی کشور تنها 8 میلیون هکتار آن به دلیل محدودیت آب زیر کشت است.

وی در خصوص برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای کاهش کشت محصولات پر آب و جایگزینی آنها با محصولات اساسی گفت: 35 میلیارد مترمکعب واردات آب مجازی و 6 میلیارد مترمکعب صادرات آب مجازی داریم که تراز مثبتی است. 29 میلیون متر مکعب در کل کشور 400 میلیارد متر مکعب آب برای هندوانه مصرف می شود که رقم بالایی نیست و صادرات محصولاتی مانند گوجه فرنگی که از یک مترمکعب آب تولید می شود 3.9 دلار و پسته است. 1.6 دلار برای کشور.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: مجموعه سیاست هایی که تولید بر اساس ارز توسعه پایدار اشتغال و … مشخص می کند چه محصولاتی صادر می شود. در این راستا با شرکت های چینی توافق شده است که برای فاز 2 طرح استانی یک میلیارد دلار و برای پروژه آب شمال کشور 220 میلیون دلار تامین مالی شود که توسط بانک های مرکزی در مرحله اولیه است. دو کشور این توافق در سفر شهید رئیسی رئیس جمهور صورت گرفت. معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در خصوص تکمیل مراحل باقی مانده از طرح استانی نیز گفت: اعتبار مشکل اصلی است و به دنبال منابع هستیم.

وی در خصوص بیشترین میزان فرسایش خاک در این استان ها گفت: استان های دارای بارندگی شدید مانند سیستان و بلوچستان و البرز در بالاترین میزان فرسایش خاک قرار دارند.

نیازی شهرکی با بیان اینکه 95 درصد غذای موجودات زنده از زمین و خاک تامین می شود اظهار می کند: یکی از منابع کاهش آلودگی و ذخیره آب خود خاک است. در مشکل آلودگی مشکل پساب کودهای شیمیایی و … وجود دارد. آلودگی ناشی از فاضلاب سموم اضافی و … باعث فرسایش سالانه 16.5 تن در هکتار می شود.

نیازی شهرکی در پایان با بیان اینکه آمار فرسایش خاک در کشور بالاست و نیاز به اقدامات فیزیکی دارد اظهار داشت: باید با اطلاع رسانی و آموزش عمومی از تخریب مراتع و جنگل ها جلوگیری کرد. امیدوارم بتوانیم نرخ فرسایش را در کشور کاهش دهیم.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا