علت افزایش قیمت آهن آلات امروز
به نظر میرسد با بسته شدن پرونده برجام و حوادث اخیر شش ماه دوم سال، شرایط اقتصادی به طور محسوسی با شش ماه اول متفاوت خواهد بود. طی روزهای آینده باید منتظر شکلگیری یک موج تورمی جدید، رشد قیمت ارز و کاهش ارزش ریال در اقتصاد ایران باشیم. به نظر میرسد پاییز امسال باید خود را برای یک دوره سخت رکود در همه بازارها از جمله فولاد مهیا کنیم. در ادامه به بررسی بازار آهن و علت افزایش قیمت آهن آلات اعم از در روزهای آینده خواهیم پرداخت.
ورق a516 به دلیل خواص منحصر به فردی که دارد در کشورهای آسیایی کمتر در دسترس است.
احتمال افزایش قیمت آهن آلات وجود دارد؟
به رغم میانگین کاهش ۱۰ درصدی قیمت در طول ۶ ماه اول در حوزه میلگرد، در مورد بازار تیرآهن ذوبی شاهد رشد حدود ۱۰ درصدی در سایزهای ۱۴ الی ۱۸ و رشد حدود ۱۵ درصدی در سایزهای درشت ۲۰ الی ۳۰ بودهایم. بخشی از این رشد به دلیل همخوانی بازار عرضه و تقاضا در حوزه تیرآهن (عدم وجود مازاد تولید مانند حوزه میلگرد) و عدم فروش اعتباری محصول تیرآهن در بورس کالا است. اما قسمت عمده این رشد نه براساس واقعیت بازار که به دلیل مهندسی عرضهها توسط شرکت فروشنده و بازارسازی هدفمند و هماهنگ فعالان برتر حوزه تیرآهن با نوع عرضهها است. پس بازار تیرآهن از لحاظ کارنامه رشد تورمی یک سر و گردن بالاتر از میلگرد است.
هرچند به لحاظ ظاهر بازار تیرآهن دارای رشد مثبت ۱۰ الی ۱۵ درصدی از ابتدای سال بوده اما توجه کنید که میانگین حجم عرضههای هفتگی تیرآهن در حدود ده هزار تن در مقابل میانگین عرضه هفتگی حدود ۲۰۰ هزار تن محصول میلگرد است. بازار تیرآهن از لحاظ عمق بازار و چرخش پولی، قابل مقایسه با بازار میلگرد داخلی نیست. در نهایت اینکه هر دو حوزه تیرآهن (به مقدار کمتر) و میلگرد (به مقدار بیشتر) نسبت به بازارهای موازی مسکن املاک و مستقلات و خودرو و…. دیگر بازارهای کالایی و مالی (به جز بورس) دارای جا ماندگی تورمی هستند. شاخص تورم ۵۰ درصد سالانه کالا و خدمات جاری کشور و رشد بیش از ۱۸ درصدی قیمت ارز در ۶ ماه اول به عنوان دماسنج تورم کشور را نیز باید در نظر بگیرید.
تاثیر افزایش قیمت آهن روی بازارهای کالایی
بازار آهن آلات، مجددا بعد از یک تاثیرات کوتاه مدت نرخ دلار، به آرامش و ثبات نسبی رسیده علاوه بر اینکه همچنان از ضعف مفرط تقاضای مصرفی و واقعی رنج میبرد. این عامل به همراه عوامل قوی دیگر که از روند کم نوسان و همراه با ثبات نسبی بازارهای جهانی به گوش میرسد، پتانسیل پذیرش افزایش قیمت در بازار داخلی را از فعالان این بازار گرفته است. به طور کلی میتوان گفت که در روزهای اخیر تنها عاملی که نگهدارنده و پشتیبان آلات در بازار داخلی شده شامل موارد زیر است:
- حمایت از تولیدکننده با بازتعریف فرمولهای تعیین قیمت در بورس کالا
- التهابات دلاری و ادامه کاهش ارزش ریال
با اینحال متوسط ۱۵۷۰۰ تومانی در بازار داخلی، نسبت به قیمت سال گذشته به میزان کیلویی 2000 تومان و یا 12 درصد کاهش داشته است.
جمعبندی
با بررسی دلیل افزایش قیمت آهن آلات در این مقاله به چند نکته میقیمت محصولات فولادی همیشه درحال تغییر است. طبق شرایط منطقه ای حاکم، افزایش و کاهش نرخ ارز و نوسانات ایجاد شده در بازار، این قیمت ها تغییر می کند. تغییر قیمت آهن آلات نه تنها صنایع بزرگ بلکه بسیاری از صنایع خرد را تحت تاثیر قرار می دهد. برای آشنایی بیشتر با علت افزایش قیمت آهن آلات با ما همراه باشید.
دلایل افزایش قیمت آهن آلات
قیمت آهن آلات در شرایط های مختلف میتواند نوسان زیادی داشته باشد. آهن آلات در حال حاضر پرکاربردترین تجهیزات در صنایع مختلف هستند که به مقدار زیادی تولید و درنتیجه مصرف میشوند. اما میتوان با استفاده از فرصتهای مناسب و راهکارهایی از افزایش کاذب قیمت میلگرد، تیرآهن و مابقی محصولات فولادی جلوگیری کرد. قبل از ارائه راهکارها برای کاهش قیمت بهتر است دلایل افزایش قیمت را بررسی کنیم.
در فهرست زیر میتوانید با دلایل افزایش قیمت آهن آلات آشنا شوید:
- قرار گرفتن در لیست تحریم و کاهش عرضه
- کم شدن واردات و صادرات
- بازار بورس
- احتکار آهن آلات در انبار
- اخبار و جو روانی حاکم بر بازار
در حال حاضر عواملی که در بالا به آن اشاره شد بیشترین تاثیر را بر روی قیمت نهایی آهن آلات خواهند گذاشت. عوامل زیاد میباشند و ما سعی داریم به مهم ترین آن ها بپردازیم. در ادامه به صورت مختصر با هرکدام بیشتر آشنا شوید.
قرار گرفتن در لیست تحریم و کاهش عرضه
یکی از عوامل افزایش قیمت آهن آلات، تحریم از سمت کشورهای خارجی است. پس از خارج شدن آمریکا از برجام بسیاری از صنایع فولادی وارد لیست تحریم شدند و همین امر باعث نگرانی آن ها برای تامین مواد اولیه شد. زمانیکه تحریم آغاز شد تولیدکنندگان به فکر تامین مواد اولیه محصولات خود بودند و این صنایع تولیدی با حساسیت بیشتری محصولات خود را وارد بازار کردند. عرضه به میزان قابل توجهی کاهش یافت. همین کاهش میزان عرضه به بازار، خود عاملی برای بالا رفتن قیمت محصول مورد نظر می باشد.
کم شدن واردات و صادرات
با وجود تحریم، میزان واردات و صادرات کاهش پیدا کرده و اثر منفی بر روی بازار آهن گذاشته است. هم اکنون وارد کردن مواد اولیه به مشکل خورده است و از طرفی قادر به صادر کردن محصولات آهنی نیستیم و با موانعی مواجه شده ایم.
نوسانات بازار و نرخ ارز
بالا و پایین شدن نرخ ارز باعث ایجاد نابسامانی در بازار می شود و این نابسامانی موقعیت مناسبی است تا بالا رفتن قیمت ها را شاهد باشیم. زمانیکه بازار ثبات مشخصی نداشته باشد، گریز برای افزایش قیمت راحتتر است.
نکته مهمی که اثر آن هنوز در بازار آهن دیده میشود این است که شدت پارامتر دلار بر قیمت آهن آلات، از سال 97 بیش از گذشته بر قیمت ها در بازار آهن خود نمایی میکند.
از جمله افتخارات فولاد ایرانیان ایزو ۱۰۰۰۴، ۱۰۰۰۲ و ۹۰۰۱ است که به دلیل رعایت حقوق مصرف کننده و جلب رضایت مشتریان، موفق به کسب آنها شده است.
چرا که بعنوان مثال در سال 96، قیمت دلار حدود 30 درصد افزایش داشته است. اما قیمت آهن بیش از آن رشد کرده بود. مقدار رشد قیمت آهن حدود 60 درصد در سال 96 بوده است. این یعنی فاکتورهای دیگری کنترل قیمت فولاد در سال 96 را برعهده داشتند. اما از سال 97 تا به امروز افسار آن بدست دلار افتاده است.
بازار بورس
در چند ماه گذشته تاکنون بسیاری از مردم وارد بازار بورس شدند و بسیاری از سهام شرکت های حوزه ی آهن را خریداری کردند. از طرفی با شرایط حاکم بر بازار، تولید کنندگان نمی توانند قیمت ها را ثابت نگه دارند و نوسانات بازار بورس به افزایش قیمت آهن آلات کمک کرده است.
کارخانه های صنعتی آهن تنها میلگرد و تیرآهن تولید نمی کنند. بخشی از تولیدات کارخانه ها برای خودرو سازی و … ارسال می شود. با افزایش روز به روز خرید ماشین میزان تقاضا بالا می رود و باعث افزایش قیمت آهن می شود.
احتکار آهن آلات در انبار
یکی از مهم ترین علل گرانی این است که بعضی از افراد که عموما دلال آهن شناخته می شوند، آهن را در انبارهای خود به امید اینکه بعدها با سود بیشتری می فروشند احتکار می کنند. هنگامی که اجازه ی وارد شدن به بازار را نمی دهند قیمت آهن نیز رو به بالا حرکت می کند.
اخبار و جو روانی حاکم بر بازار
جو روانی حاکم بر قیمت آهن در بازار، برگرفته از چند بازار موازی است که عموم آنها بازارهای کالایی و سرمایه گذاری هستند. بازار مسکن، خودرو، لوازم خانگی، دلار و طلا از جمله بازارهایی هستند که با ضرایب مختلفی بر روی قیمت نهایی شمش و دیگر محصولات آهنی تاثیر میگذارند.
داستان از این قرار است که در هر دوره زمانی ممکن است شدت اثر گذاری این بازارها متفاوت باشد. به همان نسبت نیز اغلب شاهد اثر منفی بیشتری به نسبت اثرات مثبت بر قیمت آهن و فولاد در بازار داخلی هستیم.
راهکار برای کاهش قیمت آهن آلات
صنعت فولاد و آهن یکی از قطب های مهم صنعتی به شمار می آیند. زمانیکه میزان عرضه به بازار افزایش یابد، کاهش یافتن قیمت ها را شاهد خواهیم بود. پس از تحریم با مشکل تامین مواد اولیه مواجه شدیم اکنون باید در تلاش بومی سازی مواد اولیه باشیم تا بتوانیم به تولیدات ادامه دهیم. از طرفی کارخانه ها با افزایش ظرفیت و کیفیت خود به بهبود وضعیت بازار کمک کرده اند. اگر تولید کنندگان در این راه قدم بردارند کاهش قیمت تیرآهن، میلگرد و آهن آلات را تجربه می کنیم و بازار به آرامش نسبی خواهد رسید.
خرید آهن آلات از بازار سنتی بهتر است یا مدرن؟
بازار آهن آلات در ایران را میتوان به دو دسته بازار سنتی و بازار مدرن آهن آلات تقسیم کرد. این دو بازار اهن تفاوتهایی با یکدیگر دارند، اما هدف هر دو تامین نیاز مصرف کننده نهایی در زنجیره فولاد است. در این میان بازار آهن در تهران و برخی شهرهای دیگر همچون اصفهان، مشهد و برخی شهرهای شمالی از رونق خوبی برخوردار است.
اگر زمانی قصد خرید آهن داشته باشید، از بازار سنتی (مثل شاد آباد) خرید میکنید یا بازار آنلاین (مثل سایت های فروش آنلاین آهن)؟ کدام یک مورد اعتمادتر است؟ اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تفاوت این دو بازار هستید، حتما در ادامه همراه ما باشید.
بازار آهن سنتی
یکی از معروف ترین بازارهای آهن تهران که به شیوه سنتی کار میکند، بازار شاد آباد است. شاید بتوان به قطعیت گفت که هم اکنون خرید و فروش سنتی بازار فولاد کشور از این محل اتفاق می افتد.
این بازار که در ضلع جنوب غربی تهران و بعد از بزرگراه فتح (منطقه 18 تهران) قرار دارد، دارای پاساژها و بلوکهای زیادی است که در هر خیابان آن که قدم بگذارید، محصولات فولادی از قبیل لوله و اتصالات، تیرآهن، انواع ورق فولادی و دیگر محصولات را جلوی مغازه ها خواهید دید.
در قدم بعدی وقت آن است که یکی یکی مغازه ها را وارد شوید و قیمت هر کیلو آهن را از آنها سوال کنید. هر چند قیمت هر محصول بین مغازه های مختلف نباید تفاوت چندانی داشته باشد، اما بحث رقابت در جذب مشتری بحثی است که بازار سنتی و مدرن نمیشناسد. از طرفی شما میتوانید پس از توافق اولیه با فروشنده، به انبار بروید و بارهای نگهداری شده در انبار را بررسی کنید و از صحت آنها اطمینان خاطر پیدا کنید.
بازار آهن مدرن یا آنلاین
بازار مدرن آهن همان بازاری است که از بستر اینترنت در جهت کمک به حس خرید بهتر برای مصرف کننده نهادینه شده است. خط و مشی این نوع کسب و کار بر این اساس بنا شده است که قیمت روز آهن به طور منظم در سایت اعلام شود.
فرض کنید خریدار میلگرد هستید. میلگرد دارای سایزهای زیادی است که خود به دو نوع ساده و آجدار تقسیم می شود. حال فرض کنید در ایران بیش از 30 کارخانه کوچک و بزرگ تولیدی میلگرد وجود دارد. مزیت چشمگیر و قابل توجه خرید از بازار آهن آنلاین این است که شما میتوانید بدون صرف وقت زیادی، را برای سایزهای مختلف و در برندهای مختلف بدون تماس دریافت کنید.
قیمت روز آهن آلات را در وبسایت آهنک ببینید و برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.
جمع بندی پایانی
یکی از اصلی ترین دلایل افزایش قیمت آهن آلات، وجود نوسانات در بازار ارز است. لازم به ذکر است: تا زمانی که این بازار به ثبات نرسد و قیمت دلار یا سایر ارزها مدام در حال بالا و پایین شدن باشند، قیمت آهن نیز افزایش می یابد. در واقع، نابسامان بودن این بازار، تاثیر مستقیمی بر افزایش قیمت آهن دارد. کاهش عرضه به دلیل تحریم یکی دیگر از مهم ترین علت های افزایش قیمت آهن آلات کاهش عرضه به دلیل وجود تحریم ها می باشد. در واقع، می توان گفت که تحریم شدن کشورمان همان طور که در قیمت تمامی تجهیزات اثر گذاشته است.
مرکز آهن در صنعت ساختمان گامی فراتر نهاد و وارد طراحی و ساخت پروژههای عمرانی بزرگ در ایران شد.
رسیم. بازار آهن آلات امسال چند مشکل عمده دارد، اول ضعف تقاضای داخلی و مازاد تولید و عدم توانایی در صادرات محصول مازاد. دوم، وضعیت بازارهای جهانی و رشد نرخ بهره و وضعیت مبهم اقتصاد چین که افق بازار فولاد را تا ۲۰۲۳ مبهم میکند. سوم، ادامه فروش اعتباری محصولات فولادی در بورس کالا که مانع رشد طبیعی قیمت مطابق با شیب تورم می شود. شاید مجموع عوامل فوق سبب شود که بازار آهن آلات از شیب موج جدید تورم در نیمه دوم سال عقب بیفتد.