شاخصهای «عدالت جنسیتی» را بومی کنید – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

منیرا افشین پور * در یادداشتی به خبرنگار آنلاین نوشت: “اگر بخواهیم به تاریخچه ساخت نشانه های عدالت جنسیتی در کشور اشاره کوتاهی کنیم ، به ماده 101 قانون برنامه ششم توسعه خواهیم رسید ، که به دستگاه اجرایی متعهد می شود که اسناد فوق از جمله سیاست ها را بررسی کند. عموم مردم رویکرد عدالت جنسیتی را بر اساس اصول اسلامی در سیاست ها ، برنامه ها و برنامه ها اتخاذ می کنند و تأثیرات و تصمیمات عزت را بر اساس نشانگر ارتباطی ستاد ملی زنان و خانواده ارزیابی می کنند.
مطابق با این جمله است که اولین جلسه ستاد ملی زنان و خانواده تحت ریاست حسن روحانی رئیس جمهور در تاریخ 12/15/96 برگزار شد. در این جلسه نمایندگان مراکز مربوطه خود را به پیش نویس و تعیین ویژگی های عدالت جنسیتی اختصاص دادند.
سرانجام ، در ژوئن سال 1998 ، نشانه ها و شاخص های فرعی تهیه شد و توسط معاون زنان به آژانسهای ذیربط ابلاغ شد. توجه داشته باشید که طبق همین مقاله ، این شاخص ها باید توسط ستاد ملی زنان و خانواده و پس از تأیید همان ستاد ارائه شود ، در زمان این ابلاغ ، بدون رضایت ستاد ملی زنان و خانواده و فقط این کار توسط معاون رئیس جمهور برای زنان و امور خانواده
یکی از جلسات برای تدوین شاخص است که در آن اصول و محتوای اصلی این نشانه ها شروع می شود ، تاریخ شروع در اوایل سال 1995 است. این نشست با حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و عضو مشاور مشهور رئیس جمهور برگزار شد که در مرکز راهبردی ریاست جمهوری برگزار شد. مطالعه. (بخش ویدیویی این نشست در وب سایت مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری موجود است). در این سمپوزیوم ، آنچه مورد توجه و بررسی قرار می گیرد ، یکی از نگرانی های زنان و اعضای خانواده است ، ویژگی های عدالت جنسیتی در اسناد بین المللی و جایگاه ایرانی متناسب با رویکرد بین المللی است !!
از دیدگاه مقامات این است که اهداف سازمان ملل و نهادهای وابسته به آن در تعیین این نشانه ها نقش مهم و مهمی ایفا می کنند. اگرچه در گذشته تلاش شده است ، در ماده 101 قانون برنامه ششم از اصطلاحاتی مانند عدالت جنسیتی (بر خلاف برابری جنسیتی) ، اصول اساسی اسلامی ، سیاست های عمومی خانواده ، تقویت نهادهای خانواده و موارد دیگر استفاده خواهد شد. گزارش ها و مصاحبه با مقامات ذیربط دغدغه اصلی نمایندگان زن ، کارشناسان و مشاوران است و با تمرکز بر موضوعاتی از جمله وضعیت جهانی ایران از نظر نابرابری جنسی و تقسیم جنسی بر اساس تعاریف غربی از قدرت زنان و مشارکت اقتصادی. و مشارکت سیاسی و سرانجام توسعه پایدار ساخته شد.
این بسیار مهم است به منظور عدالت جنسیتی تضمین توسعه پایدار است. بسیاری از تحولات اساسی با گفتمان اسلامی و انقلاب زنان و خانواده ها مطابقت ندارد و براساس رویکردهای لیبرال که امروزه حاکم است ، صورت بندی می شود.
حال سوال اینجاست که وقتی ما با دنیای غرب در مورد آموزه های دینی و فرهنگی که ما به عنوان خانواده و ارزش ها ، حقوق و تعهدات زن و مرد تعریف می کنیم ، اختلاف داریم ، چگونه می توانیم به دنبال دستیابی به آنها یا نگرانی از زنان در کشورهای خود باشیم؟ آیا سبک زندگی نجیب زاده از سبک زندگی او فاصله دارد؟ آنچه در جامعه ما خوب و خوب قلمداد می شود لزوماً همان چیزی نیست که از دیگران انتظار می رود.
چه درصد از این خصوصیات در موقعیت ویژه انقلاب ایدئولوژیک و نیز انسان سازی زنان (از نظر امام خمینی) مشاهده می شود؟
ویراستاران ایندکس بیشتر از تلاش برای حل مشکلات در منطقه و ایجاد اسناد بالادستی و اولویت بندی موضوعات مربوط به جامعه ، مانند آوردن جهان به هدف ما ، بیشتر به دوری اسلام ایران از آمارهای جهانی توجه دارند. چه.
ویژگی های عدالت مقوله های بومی است. این وظیفه به عنوان یک کارکرد مذهبی ، فرهنگی ، زیست محیطی و اجتماعی هر کشور عمل می کند. از این منظر ، در هنگام تاج گذاری ، بسیاری از زنان و دختران را در زمینه همدلی ، خدمت و جهاد دیدیم. مشارکتهای فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی زنان ما برای حل مشکلات و کمک به اوضاع بحرانی کشور و نوع آن در حال رشد است. اما از آنجا که این نوع رفتار مطابق با استانداردهای بین المللی نیست ، در اندازه گیری مورد توجه قرار نمی گیرد و بنابراین نشانه توسعه نیست.
این شاخص ها با فرهنگ ، نیازها و خواسته های ما متفاوت است. کمیت گرا ، کیفیت محور نیست. تنوع فرهنگی و اجتماعی سرزمین ما در سطح ظاهر نمی شود. در سیاستهای کلی نظام تشکیل ، تحکیم و مزیت خانوادگی ، مسئله اصلی این است که در یک خلاصه مختصر از مواردی از این دست ، متوجه می شویم که این موضوع هنوز یک اصل و گفتمان جدی تلقی نشده است.
برای نشان دادن نکته ما ، در اینجا برخی از نشانه ها و متغیرهایی که نمایانگر موضوعات عدالت جنسیتی در سازمان های دولتی هستند:
– نسبت بنیانگذاران زن سازمانهای غیردولتی / ارگانها / اتحادیه های صنفی به همه
– درصد اعضای زن جوایز جشنواره و جوایز ملی برای همه اعضا
– درصد اعضای زن هیئت مرکزی و سازمانهای مرکزی کلیه اعضا و سازمانهای حزب
– تقسیم کارمندان در گروه اصلی فعالیت اقتصادی براساس جنسیت
– نسبت افرادی که در مدیریت کارمندان اصلی / متوسط / ارشد برای کلیه مؤسسات دولتی از نظر جنس کار می کنند
– نسبت اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با تعداد اعضا براساس نوع
– هر بودجه برای تحقیق توسط اعضای هیئت علمی در مورد رتبه های دانشگاهی از نظر جنسیت استفاده می شود
– نسبت مقامات دادگاه در مورد تعداد قربانیان از نظر جنس
شکی نیست که پیشرفت زنان ایرانی مهم است. از آنجا که این پیشرفت با الگوهای بومی ، ایرانی – اسلامی سازگار است و براساس سود ، فقط به جنسیت مربوط نمی شود. در بسیاری از این خصوصیات و متغیرها ، نیاز به بررسی و کار علمی عملاً غیرقابل تصور است.
برای پرداختن به این مسئله ، و قبل از اقدام ، ابتدا باید تعریفی جامع از زن و مرد اسلامی ارائه دهیم؛ سپس اهداف را بر اساس آموزه های دینی و فرهنگی تعریف می کنیم و سپس در آن دسته از ویژگی های زنان با مدل های زن ایده آل و مردان با مدل های مردانه می نویسیم.
اگر این شاخص هر چه باشد ، ما آینده زنان در جامعه را زنان و مدلهای زن ایرانی و اسلامی الگوی جامعه را براساس فردی متعادل و خوب طراحی می کنیم ، ما توانسته ایم به یک عدالت دست پیدا کنیم که صحیح است.
تلاش برای مشارکت فقط مشارکت سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی و زنان بر اساس معیار دیگران برای دستیابی به آمارهای بین المللی و بنابراین او به مرد نزدیک شد ، ما با غربی ها و پیروان برابر بودیم. .
* دانشجویان مقطع دکترا در فقه و فقه