سریلانکا دست به دامن چین شد

سریلانکا

سریلانکا دست به دامن چین شد

به گزارش میجیک، سریلانکا در شرایط بحرانی قرار دارد. در اوایل ماه جاری، نخست وزیر ویکرمسینگه کشور را ورشکسته اعلام کرد. گفت: اقتصاد ما سقوط کرده است.

اعلام ورشکستگی اقتصادی سریلانکا برای بسیاری شوکه کننده بود. پس از پایان جنگ داخلی خونین در سریلانکا در سال 2009، این کشور وارد دوره صلح و ثبات شد. تجارت رونق گرفت و گردشگران بین المللی به سواحل، استراحتگاه ها و مزارع چای کشور بازگشتند. مجمع جهانی اقتصاد زمانی سریلانکا را به عنوان ثروتمندترین اقتصاد جنوب آسیا معرفی کرد. در رابطه با علل بحران در سریلانکا، کارشناسان می گویند که حملات تروریستی عید پاک 2019 و به دنبال آن شیوع کرونا، اقتصاد این کشور را که عمدتاً به گردشگری وابسته است، تحت تأثیر قرار داد.

مردم این کشور از ماه مارس با قطعی روزانه برق، افزایش قیمت سوخت و غذا و دارو دست و پنجه نرم می کنند. در 9 جولای، معترضان سریلانکا به کاخ ریاست جمهوری که به عنوان دفتر و خانه رئیس جمهور عمل می کند، یورش بردند. چند روز بعد، راجاپاکسا با هواپیما از سریلانکا به مالدیو پرواز کرد. روز جمعه، رئیس پارلمان سریلانکا، هام، استعفای راجاپاکسا را ​​پذیرفت و رانیل ویکرمسینگه، نخست وزیر، به عنوان رئیس جمهور موقت معرفی شد. گوتابایا راجاپاکسا در اواخر سال 2019 قدرت را به دست گرفت و پیش از این به عنوان وزیر دفاع در دولت خواهرش خدمت می کرد. منتقدان او را به دلیل مدیریت نادرست اقتصاد و صرف مبالغ هنگفت برای ارتش مقصر می دانند.

همانطور که انتظار می رفت، اعتراض با خروج راجاپاکسا خاتمه نیافت، زیرا ویکرمسینگه که نخست وزیر شد و اکنون به عنوان رئیس جمهور موقت سریلانکا منصوب شده است، در میان مردم محبوبیت نداشت، از این رو زمانی که به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد. پست جدید، معترضان به دفتر یورش بردند.

گفته می شود یکی از اقدامات مسینکه به عنوان اولین رئیس جمهور تلاش برای دریافت 4 میلیارد دلار کمک مالی از چین برای حل مشکلات اقتصادی این کشور بود.

ویکرمسینگه تا زمانی که پارلمان رئیس جمهور جدید را انتخاب نکند، رئیس جمهور باقی خواهد ماند. طبق قانون، این روند باید حداقل 30 روز طول بکشد.

311311

دکمه بازگشت به بالا