رمزگشایی از ادعای غرب درباره مطالبات فرابرجامی ایران

رمزگشایی از ادعای غرب درباره مطالبات فرابرجامی ایران

به گزارش ایرنا، در پایان دور اول مذاکرات در وین برای رفع تحریم ها و بازگشت نمایندگان به پایتخت برای زیر سوال بردن فضای مسموم رسانه ای و تبلیغاتی علیه ایران باز شد. رسانه‌های غربی خواسته‌های ایران را بیش از حد و فوق‌العاده برآورده می‌دانند، ادعاهایی که با واکنش حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه و سعید خطیب زاده، سخنگوی دیپلماتیک مواجه شد.

پیش از آغاز مذاکرات، در حالی که ایران تلاش می کرد برای لغو تحریم ها مذاکره کند، کشورهای غربی گفتند تهران باید پای میز مذاکره باشد و ایران را به اتلاف وقت متهم کردند. زمانی که ایران تاریخ و زمان مذاکرات را مشخص کرد، رویکرد تهدید و تحریم را در پیش گرفت و ادعاهایی از جمله تلاش ایران برای افزایش 90 درصدی آن را منتشر کرد، هرچند این ادعاها از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رد شد. با آمدن تیم مذاکره کننده تنها کاری که غربی ها انجام دادند ترکیب و تعداد تیم مذاکره کننده بود.

مذاکرات ایران و نمایندگان 1+5 در وین از 29 تا 3 دسامبر در وین برگزار شد.

اما غرب که با ایده دادن امتیازات کوچک و دریافت امتیازات حداکثری وارد وین شده بود، از متن پیشنهادی و خواسته‌های صریح جمهوری اسلامی ایران راضی نبود، هرچند نتوانست متن را رد یا توصیف کند. به عنوان متناقض اما صهیونیست‌ها، آمریکا و رسانه‌های غربی با جعل‌های غیرمستند خود، موضوع ایران را کمتر جدی و به‌موقع در مذاکرات مطرح کردند، در حالی که طرف مقابل در نهایت خواستار توقف مذاکرات شد تا از پایتخت خود مشاوره بگیرد. قرار است اواخر این هفته از سر گرفته شود، فضایی که غربی ها ایجاد کردند.

ادعای اصلی این است که متن ارسالی ایران به کشور حداکثری و ماورایی است. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که تمامی موانع بر سر راه احیای توافق هسته‌ای در ماه‌های اخیر با خواسته‌های آمریکا و اروپا غلبه کرده است. ترامپ آمریکا به امید مطالبات بیشتر از برجام از این توافق خارج شد و طرف های غربی به این خواسته ها عمل کردند. ادعای صریح آمریکا این است که مشکالت منطقه‌ای و موشکی ایران را در برجام گنجانده است که آشکارا اسراف‌کننده و ماورایی است.

ترامپ به همین بهانه از توافق خارج شد و بر خلاف قطعنامه 2231 حداکثر فشار را بر ایران وارد کرد اما در این مدت هیچکس از حداکثر و مهمترین خواسته ها از اروپا و آمریکا سخنی به میان نیاورد. در عین حال نباید فراموش کرد که آمریکا در حال حاضر عضو شورای امنیت سازمان ملل نیست و نمی تواند شرایطی را در مذاکرات ایجاد کند و در واقع مشکل اصلی خروج آمریکا از برجام است. شورای امنیت و نقش تعهدی آن

در هر صورت تیم مذاکره کننده ایرانی با ارائه دو پیش نویس سند و تشویق طرف مقابل به ارائه متن و پیشنهاد شفاف در چارچوب، گامی اساسی در گفت و گو برداشت. اولین پیش نویس سند ارائه شده توسط تیم مذاکره کننده لغو تحریم های ظالمانه و غیرقانونی علیه ایران و پیش نویس سند دوم مربوط به اقدامات جبرانی ایران در زمینه تعهدات هسته ای بود.

از قضا ایران همچنان خواهان همان برجام است و بیش از این درخواست نکرده است. ایران همانطور که خطیب زاده امروز در نشست خبری خود اعلام کرد، چیزی کمتر از برجام را قبول ندارد و کاری بیش از برجام انجام نمی دهد. تمرکز تیم ایرانی در مذاکرات مشخص بود که تحریم های نامناسب برجام باید به هر طریقی برداشته شود و آمریکا و اروپا به فکر استفاده از این ابزار علیه ایران نباشند.

هیأت ایرانی با تعامل و انعطاف به وین آمدند، اما طرف مقابل ظاهراً چنین برنامه ای نداشت. وی همچنین گفت که در صورت لزوم می توان اسناد و پیش نویس های جدید را مبادله کرد.

حسین امیرعبداللهیان امروز که میزبان فیصل مقداد وزیر امور خارجه سوریه بود، در نشست خبری مشترک گفت: جمهوری اسلامی ایران با حسن نیت، مدیریت، ابتکار و برنامه ریزی در دور اول مذاکرات اخیر در وین حضور داشته است. وزیر امور خارجه شورای امنیت و در گفت‌وگو با آقای جوزف بورل اعلام کرده‌ایم که شما که در ماه‌ها و هفته‌های اخیر مشتاق میز مذاکره بودید، نیت و برنامه خوبی برای رفع این تحریم‌ها دارید. تبدیل شدن.

وزیر امور خارجه هشدار داد: آنچه که هیئت ایرانی به عنوان متن مکتوب ارائه کرده است که در چارچوب برجام انجام شده و فراتر از آنچه در برجام توافق شده است، در این متن مورد درخواست طرف ایرانی نبوده است. از این رو، این ادعا که برخی از طرف های غربی می گویند ایران خواسته های حداکثری دارد، خواسته های ما با برجام منطبق است و در این دور از مذاکرات هیچ خواسته ای جزئی نداریم.

رئیس سازمان دیپلماسی کشور با اشاره به اقدامات مخرب رسانه‌ها و لابی‌های غربی گفت: در جریان مذاکرات، برخی رسانه‌ها و لابی‌گران تلاش کردند به این موضوع دست بزنند که جمهوری اسلامی ایران همزمان مذاکرات غنی‌سازی 90 درصدی را آغاز کرده است. امروز صبح در تماس تلفنی با من، آقای جوزف بورل این موضوع و نگرانی را مطرح کرد. صراحتاً می گویم این فقط جاسوسی است در همان چارچوب جمهوری اسلامی که به صراحت اعلام شده و در چارچوب سریع ۲۰ درصد به بالا اضافه می شود و برای غنی سازی ۹۰ درصد خبر و کامل بودن را تایید نمی کنیم. دروغ..

وی در بیانیه کامل خود جدای از نگاه وزیر امور خارجه به موارد فوق بر چند نکته تاکید کرد و گفت: به عنوان برنامه دوم پای میز مذاکره نخواهیم بود. ما امیدواریم که با مذاکرات قوی و نیرومند برای دستیابی به پیشرفت مورد نظر مردم ایران در رفع این تحریم ها همکاری کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی هشدار داد: توافق موقت را توافق خوبی برای کشورمان نمی دانیم، این توافق باید جامع و توافقی باشد که جمهوری اسلامی ایران و مردم واقعی آن بتوانند از منافع اقتصادی برخوردار شوند. برجام و رفع تحریم ها.» تیم ما با رویکردی مشابه به وین بازگشت و بحث کارشناسی را ادامه داد.

311311

دکمه بازگشت به بالا