راهنمای تغییر DNS در ویندوز

اگر تاکنون مجبور به سر و کله زدن با تنظیمات شبکه وای‌فای شده باشید، مثلا زمانی که بازی‌های ویدیویی به سرورهای آنلاین خود متصل نمی‌شوند یا زمانی که در کافی‌شاپ مورد علاقه‌تان قادر به اتصال به وای‌فای عمومی نیستید، به احتمال زیاد عبارتی به نام «سرور DNS» به چشمتان خورده باشد. در صورتی که نیازمند تغییر DNS در ویندوز 10 هستید، در ادامه این مقاله روش‌های مختلف کار را می‌آموزیم. اما برای اینکه دانشی عمیق‌تر به دست آورید، از این نیز خواهیم گفت که دی ان اس چطور کار می‌کند و برخی از بهترین دی ان اس‌های رایگان کنونی چیست.

تعداد کاربران فعال بر روی سرور VPN

تعداد کاربران بسیاری از ارائه‌دهندگان خدمات VPN پرطرفدار از ظرفیت سرورهای آن‌ها بیشتر است که منجر به افت سرعت آن‌ها می‌شود. قبل از خرید فیلتر شکن، اطمینان حاصل کنید که VPN مورد نظر دارای یک صفحه‌ی وضعیت سرور باشد اکه اطلاعات پهنای باند را به صورت بلادرنگ نمایش دهد

DNS چیست؟

از آنجایی که دامنه ها معنادار هستند و به خاطر سپردن آنها آسانتر است؛ به جای IP که یکسری عدد پشت هم هستند؛ دامنه سایت را به آی پی ترجیح می دهیم. به منظور برقراری اتصال میان دامنه و IP نیاز به یک عامل واسطه داریم؛ این واسطه ارتباط میان کامیپوترها و سرورها را برقرار می سازد.

DNS را می توان همان عامل واسطه ارتباطی در نظر گرفت که مانند یک دیتابیس بزرگ عمل می کند که نام دامنه و IP سایت ها را در خود ذخیره دارد. آدرس دامنه ها را تبدیل به IP می کند و در اختیار کاربران می گذارد. در صورت عدم وجود DNS هر کاربر مجبور بود که هر بار برای وارد شدن به هر سایتی، آدرس IP سرور میزبانی آن سایت را در نوار آدرس تایپ کند و خیلی کار سخت و حوصله سربری بود.

تنظیمات dns برای اتصال به اینترنت

در اکثر موارد دلیل اصلی کند شدن سرعت اینترنت به خاطر شرکت ارائه دهنده اینترنت (ISP) و دستگاه گیرنده شما نیست؛ در این حالت شما می توانید با تغییر وضعیت DNS تاثیر بسزایی در بهبود سرعت اینترنت بگذارید. در ادامه روشی آموزش داده می شود که می توانید در نسخه های مختلف ویندوز، تنظیمات dns را تغییر دهید.

سپس به شما لیستی از Connections های موجود را نشان می دهد. البته بسیاری از آنها در حال حاضر فعال نیستند. پنجره زیر این مساله را نشان می دهد. تنها یک کانکشن در عین واحد فعال است؛ مابقی یک تیک ضربدر قرمز بر رویشان قرار دارد. بر روی کانکشن فعال راست کلیک کرده و گزینه آخر یعنی Proprties را کلیک کنید.

در پنجره باز شده مطابق تصویر زیر گزینه Internet Protocol version 4 را انتخاب و بر روی دکمه Propertites کلیک کنید.در ادامه چند تا از DNS های عمومی که بسیار مورد استفاده قرار می گیرند را بازگو می کنیم:

در مرحله آخر زمانی که DNS های خود را وارد کردید بر روی دکمه OK کلیک کنید تا مراحل تنظیم dns سایت به اتمام برسد.

DNS های مختلف چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

اکثر DNS ها با نام دامنه عمومی یا Public DNS شناخته می شوند. سه مورد DNS ای که در بخش قبلی آنها را معرفی نمودیم؛ از نوع عمومی بودند. استفاده از آنها رایگان است و نیاز به پرداخت هیچ هزینه ای نیست. DNS های معروف مانند: گوگل، کلودفلر OpenDNS هستند که اکثرا آنها ویژگی هایی شبیه به هم دارند. از جمله: سرعت، امنیت و کیفیت اتصال به اینترنت مناسب

  1. DNS شرکت شِکَن (Shecan): توسط شرکت بنیان رایان سامانه این DNS ارائه گردید. هدف اصلی آن به گفته عوامل سازنده، رفع تحریم های اینترنتی برای کاربران ایرانی است. شما با استفاده از این DNS می توانید وارد سایت هایی شوید که دسترسی کاربران ایرانی به آنها محدود یا تحریم شده است. استفاده از شکن برای افراد نیاز به پرداخت هزینه ای ندارد و کاملا رایگان است؛ اما شرکت ها و موسسات برای استفاده از خدمات آن باید هزینه ای را پرداخت نمایند. نکته قابل توجه این است که؛ شکن یک فیلتر شکن نیست؛ تنها دسترسی به سایت ها و نرم افزارهایی را که تحریم شده اند؛ را میسر می کند.  آدرس DNS Shecan: 185.51.200.2 | 178.22.122.100
  2. نسخه ویژه Open DNS: با تهیه نسخه ویژه این شرکت شما علاوه بر دسترسی به امکانات نسخه رایگان، به قابلیت های ویژه تری نیز دسترسی خواهید داشت. مواردی مانند: سایت های فیشینگ را محدود نمایید. می توانید سابقه فعالیت در اینترنت را به مدت یک سال را مشاهده نمایید. بازدید سایت های فرزندان خود را کنترل نمایید. هزینه نسخه پولی آن مبلغی برابر ۲۰ دلار در سال است.

چگونه dns را تنظیم کنیم ؟ وب سایت موردنظرتان از دسترس خارج شده است؟ می‌خواهید امنیت خود را تضمین کنید؟ در ادامه‌ی مقاله با ما همراه باشید تا با نحوه‌ی تغییر و تنظیم DNS در ویندوز 10 و مک آشنا شویم.

تغییر تنظیمات dns server می‌تواند به شکل چشم‌گیری حریم خصوصی، امنیت و سرعت سایت شما را بهبود بخشد. اگر نگران مطالبی هستید که فرزندانتان دنبال می‌کنند، با تغییر سرور DNS، می‌توانید مانع از نمایش محتوای نامناسب برای آنها شوید. علاوه بر آن، تغییر DNS به شما امکان می‌دهد که به محتوایی که در محدوده‌ی جغرافیایی شما مسدود شده است، دسترسی پیدا کنید.

اموزش تغییر dns در مک

برای تغییر سرور DNS خود در Mac، به System Preferences > Network بروید. سپس یک اتصال را انتخاب کرده و روی Advanced کلیک کنید. در مرحله بعد، باید تب DNS را انتخاب کرده و روی علامت مثبت کلیک کنید. در نهایت یک آدرس DNS وارد کنید و روی OK > Apply کلیک کنید.

  • روی نماد Apple در گوشه سمت چپ بالای صفحه مک خود کلیک کنید.
  • System Preferences را انتخاب کنید.
  • سپس Network را انتخاب کنید.
  • سپس اتصالی را که می خواهید سرور DNS را برای آن تغییر دهید انتخاب کنید. تمام اتصالات شبکه مختلف خود را در نوار کناری سمت چپ مشاهده خواهید کرد. شما می دانید که در حال حاضر از کدام اتصالات استفاده می کنید زیرا آنها یک دایره سبز دارند، در حالی که از اتصالاتی  استفاده نمیکنید یک دایره قرمز دارند.
  • سپس بر روی Advanced کلیک کنید. این را در گوشه سمت راست پایین پنجره خواهید دید.
  • سپس روی تب DNS کلیک کنید. که  در بالای پنجره قرار دارد.
  • سپس بر روی نماد مثبت (+) کلیک کنید. این را در پایین صفحه سرورهای DNS خواهید دید.

دکمه بازگشت به بالا