دیدگاه های اجتماعی در مورد تاریخ معاصر عراق / اثری از یک جامعه شناس عراقی
کتاب “تاریخ عراق ؛ دیدگاه های اجتماعی در مورد تاریخ عراق معاصر” نوشته دکتر علی الوردی ، استاد دانشگاه بغداد ، توسط انتشارات بین المللی منتشر شده است. این کتاب در هشت جلد است که جلد اول آن توسط دکتر هادی انصاری (فرهنگ) به فارسی ترجمه شده است.
مترجم و نویسنده کتاب که دیدگاه نویسنده را با افزودن ضمائم و پاورقی در بخش های مختلف تصحیح یا تکمیل کرده است ، به میجیک گفت: از آنجا که خورشید تمدن چشم خود را به بین النهرین باز کرد. ، این سرزمین شاهد جنگ ها و درگیری ها و مشکلات بسیاری بوده است که در طی سه دهه گذشته ، جنگ با ایران ، تحریم های ویرانگر سازمان ملل ، دو جنگ خلیج فارس و اخیراً ، تبعید زنان و آوارگی مردم با این پیشینه تمدن و فرهنگی. بدون شک ، عراق دوره صلح و آرامش را پشت سر گذاشته است ، اما زشتی خونریزی و رنج ناشی از آن است. این خشونت به حدی است که نمی توان به راحتی از آن غافل شد و باید به ریشه این وقایع غم انگیز که عراق را آزار داده و صدمه می زند ، اندیشید. “
وی گفت: “شاید دلیل این همه رنج برای عراق دو برابر باشد.” “یکی طمع پارلمان های محلی و قدرت های خارجی برای تسلط بر نیمه پیشبرد بارور ، به ویژه عراق ، و دیگری تضادهای فکری ، مذهبی ، مذهبی ، قومی و عقیدتی در عراق است که خصومت را برانگیخته است. و خشونت در میان پیروانش. “
انصاری افزود: به طوری که مردم عراق ذهن مثبتی نداشته باشند و انتظار وقایع شیرین و شادی را نداشته باشند ، تا افراد با نفوذ و قدرتمند تحمل و تحمل نداشته باشند و پیروان مذاهب ، عقاید و مکاتب مختلف احترام نگذارند. اعتقادات ” “اگر آنها آن را تحمل نكنند ، عراق روز خوشي را نخواهد ديد.”
وی با توجه به انگیزه خود برای ترجمه و تالیف این اثر ارزشمند در مورد تاریخ عراق که برای اولین بار در زمینه ای مانند این به زبان فارسی منتشر شده است ، گفت: “تحولات عراق باید تجزیه و تحلیل شود و ریشه های پاتولوژیکی در توان یافتن این یافته ها وجود دارد. ، اشکال یافت شده. دیدگاه جامعه شناختی “
انصاری که کتاب هشت جلدی را ترجمه کرده و تالیف کرده است که بیش از دو سال سه بخش و 26 فصل دارد و اخیراً جلد اول و دوم و سوم را نیز منتشر کرده است ، معتقد است که به دلیل ارتباط داستان و فرهنگ ایران و عراق ، این مطالعه. این کتاب برای ایرانیان یک امتیاز ویژه است و راه های جدیدی را برای تاریخ درخشان جنبش های مذهبی مبتنی بر کشتی مقامات شیعه و همچنین علل دشمنی طولانی و خصمانه رژیم Ba’ista به سمت سمینارها و شیعیان
انصاری ، از نوادگان میرزا نعینی می گوید: تقریباً همه عراقی ها ، صرف نظر از سلیقه یا تمایل خود ، کتاب دکتر الاردی را خوانده اند یا می شناسند ، که به گفته وی شیعه است ، اما دیدگاه سکولار دارد. سیاست و دولت. با این حال ، او از ایران منصفانه دارد.
وی ادامه داد: اگرچه نظرات وی در مورد جامعه شناسی در جهان ، به ویژه در بین اعراب ، مخالفان و حامیان خود را دارد ، اما کار علمی وی که برای کشورش دردناک و دلسوز است ، قابل توجه است. کار وی به قدری دو برابر است که او یک محقق شیعه و فارغ التحصیل دانشگاه تگزاس در دانشگاه تگزاس است و دیدگاه هایی ارائه می دهد که برخلاف امروز قابل مشاهده است. “
انصاری تأکید کرد: “الاردی کتاب خود را از دیدگاه جامعه شناختی ارائه داد. او با بررسی تاریخ عراق چهار قرن پیش ، هنگامی که عراق تحت تأثیر و قدرت دولت صفوی قرار گرفت و درگذشت ، شروع کرد. تحت کنترل دولت عثمانی ، آن را تا نیمی از سلطنت عراق در اواسط قرن بیستم ادامه داد ، و پس از آن به دلیل ظلم و ستم تحت فشار رژیم بعثی در عراق ، وجود آن متوقف شد. در آن زمان
“اهمیت این دوره از تاریخ برای ایرانیان و ایرانیان به دلیل بخش عمده مربوط به وقایع مشترک عراق و ایران است که به بررسی نقش ایران و ایرانیان در زندگی سیاسی ، اجتماعی ، مذهبی و اقتصادی عراق. ” او پرداخت کرده است “بخش های اصلی کتاب در مورد جنگ های صفوی ، نادرشاه ، کریم خان زند و قاجار و اختلافات مرزی عثمانی و ایرانی و روابط بین مردم ایران و عراق است.”
انصاری معتقد بود كه یكی از بخش های مهم این داستان ، بررسی وقایع “ثورا العشرین” یا انقلاب قرن بیستم ، كه انقلاب 1920 در عراق است “است. در این انقلاب ، دانشمندان و مقامات شیعه و ایرانی نقش اصلی را در این شورش ایفا کردند و مسئولیت انقلاب علیه استعمار انگلیس و سیاستهای عراق را بر عهده داشتند.دکتر علی الاردی توانسته است مطالعه کند مهمتر از همه ، وی توانست نقش و جایگاه واقعی مقامات شیعه در عراق ضد ایرانی و سنی را نشان دهد ، و پس از آن در گذشته رژیم بعث در عراق از انتشار این کتاب و یکی از کتاب های ممنوع در عراق جلوگیری می کرد. “این عراق است”.
در عین حال ، انصاری خاطرنشان کرد: در این کتاب شخصیت های بسیار خوبی وجود دارد که برخی از آنها به دلیل عدم توجه یا ظلم ، برای بهتر و بهتر نمایش خود نوشته اند و در یادداشت های کتاب ذکر کرده اند. به عنوان مثال ، در قسمت آخر کتاب ، شخصیت سید جمال الدین افغانی توسط نویسنده معرفی شده است و با ارائه مطالب بسیار مستند و تاریخی ، ثابت کردم که نویسنده منظور سید جمال الدین اسدآبادی است. “
وی ادامه داد: همچنین تاریخ مفصلی در مورد بخشهای پس از بعثی در عراق وجود دارد ، زمان مرحوم آیت الله حکیم ، آیت الله مفقودالاثر شاهرودی ، مفقودالاثر آیت الله خوئی و شهادت آیت الله احمد انصاری ( پدر مترجم) به دلیل حضور خود در عراق ، من از این دوره اطلاعات و اسناد و مدارک بسیار زیادی دارم ، و مبارزات بی بدیل دانشمندان بزرگ شیعه عراق ، که به پیشنهاد دوستان خواهم فرستاد ، خواهم کتاب یا به عنوان ضمیمه جلد چهارم این کتاب. “من یادداشت ها را در این صفحه در این چهار جلد در بخش های مختلف قرار داده ام.”
وی معتقد است درست همانطور که آیت الله بروجردی (ره) دین را در ایران نهادینه کرد ، این گامی در جهت ترویج فرهنگ و چشم انداز ایرانی برای پذیرش و تحقق انقلاب بود. توسط امام خمینی ، باید دانست که شرایط فعلی در عراق محصول “جهل” است. “فرهنگ مردم عراق است و علی رغم دینداری و تعهد مردم عراق ، سطح پایین فرهنگ سیاسی عامل بسیاری از فاجعه های فعلی در عراق است.”
این کتاب توسط محققان ، اندیشمندان و دانشگاهیان حوزه علمیه و همچنین پیام تشکر از برخی از مراجع تقلید عالی دریافت شده است. با این حال ، این کتاب ترجمه بسیار روانشناختی دارد و علاوه بر متفکران و پژوهشگران کلامی و دانشگاهی ، برای عموم نیز خوانده می شود.
بخش اول کتاب با عنوان “آغاز شکل گیری دولت عثمانی تا اواسط قرن نوزدهم” شامل 10 فصل با عناوین دولت عثمانی و فتح عراق ، دولت های صفوی و شیعه ، دوره دوم عثمانی ، انقراض دولت صفوی و ظهور نادر قلی ، نادر قلی دوره مملوک ها در عراق (دوره اول) سلیمان بزرگ و ظهور جنبش وهابی است ، کشورهایی که پس از آن از سلیمان بزرگوار ، داوود پاشا و پایان ینی چریان و ممالیک.
در بخش دوم کتاب ، نویسنده وقایع نیم قرن در عراق از 1831 تا 1872 را در هفت فصل بررسی می کند. فصل های این فصل شامل وقایع در مصر و شام ، بخش هایی از تاریخ امپراتوری عثمانی ، استان علیرضا پاشا ، استان نجیب پاشا ، قورا العین و وقایع عراق است. در دو دهه و استان مادات پاشا.
دوره از آغاز عثمانی تا اواسط قرن نوزدهم در بخش سوم کتاب “تاریخ عراق ؛ دیدگاه های اجتماعی در مورد تاریخ عراق معاصر” بررسی شده است. این بخش حاوی 9 فصل سلطان عبدالحمید ، وقایع در عراق در دوره حمیدی ، میرزا محمدحسن شیرازی و سیستم اجتهاد شیعه ، انقلاب مشروطه در ایران و تأثیر آن بر عراق ، قانون اساسی ترکیه و وقایع حاکمیت قانون ، وقایع عراق در دوران نظامی ، بیداری اعراب. و تأثیر آن بر عراق شامل آغاز تمدن جدید در عراق و تأثیر سید جمال الدین افغان است.
شایان ذکر است که دکتر الاردی کتابهایی در مورد مشکلات اجتماعی مردم منطقه نوشته است که واکنش های زیادی را به دنبال داشته است. در طی چند دهه اخیر ، تعدادی از کتابهای وی به زبان های دیگر ترجمه شده است ، مانند موعظه واعظ ، که قبل از انقلاب به فارسی ترجمه شده بود ، اما کتاب مورد نظر ، که یکی از مهمترین کتاب های معلم است. جامعه شناسی ، است
علی ال وردی (متولد ژوئیه 1913) یک معلم ، مورخ و جامعه شناس عراقی است که پیشگام و پیشگام مشهور مکتب سکولاریست در عراق بود. علی الاردی در منطقه کاظمیه بغداد متولد شد. در سال 1924 مدرسه را ترک کرد تا به عنوان عطر کار کند. وی به دلیل کتاب و مجله خواندن را متوقف کرد و اخراج شد.
تمامی نوشته های سایت بر پایه پرتال پیشرفته خبری، اقدام به انتشار محتوا می نماید، لذا مسوولیت تمامی نوشته های سایت بر عهده سایت های منبع بوده و میجیک هیچ مسوولیتی در قبال تمام مقالات سایت ندارد.