خاورمیانه در تعلیق! – میجیک
با ادامه درگیری ها در سرزمین های اشغالی ورود گردشگران بین المللی به منطقه خاورمیانه با چالش های جدی مواجه است.
به گزارش میجیک نزدیک به یک سال از جنگ رژیم صهیونیستی و حماس می گذرد و این جنگ در حال گسترش است. منطقه خاورمیانه که رتبه اول رشد گردشگری را پس از شیوع کرونا به خود اختصاص داد اکنون با وضعیتی مواجه شده است که می تواند تاثیرات بسیار منفی بر صنعت گردشگری این منطقه داشته باشد.
زمین اشغال شده
از ژانویه تا ژوئن سال جاری حدود 500 هزار گردشگر به سرزمین های اشغالی سفر کرده اند که در مقایسه با دو میلیون گردشگر در زمان مشابه در سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است. بر اساس گزارشی که توسط انجمن هتلداری در این منطقه (IHA) منتشر شده است در ماه جولای تقریباً 10 درصد از هتل های این منطقه به دلیل کاهش سطح اشغال در معرض ورشکستگی مالی قرار دارند.
در سال 2022 سرزمین های اشغالی با هزینه 4 میلیارد دلاری 2.7 میلیون گردشگر را جذب خواهد کرد و این منطقه در مسیر ثبت رکورد در سال 2023 قرار دارد.
مصر
وزارت امور خارجه ایالات متحده توصیه سفر خود به مصر را به سطح 3 رسانده است به این معنی که مسافران باید در سفر به این کشور تجدید نظر کنند. بالاترین سطح چهار است که به معنای ممنوعیت سفر است.
با این حال مقامات گردشگری در مصر به ادامه تقاضا برای سفر به این کشور اشاره کرده اند و معاون وزیر گردشگری مصر در نمایشگاه گردشگری دبی که در اردیبهشت ماه برگزار شد گفت: «مصر علیرغم مشکلات ژئوپلیتیکی شاهد افزایش تقاضای گردشگری بوده است هرچند که این نشان می دهد که امنیت مهم است اما همچنین نشان دهنده آگاهی مسافران و متخصصان گردشگری در مورد نقش مصر در این بحران است.
مصر در نیمه اول سال 2024 تقریباً 7.1 میلیون گردشگر را جذب کرده است که مشابه مدت مشابه سال 2023 است.
احمد عیسی وزیر گردشگری مصر در ماه مه به اسکای نیوز عربی گفت که این وزارتخانه پیش بینی خود را تعدیل کرده است و اکنون انتظار دارد 15.5 تا 16.5 میلیون گردشگر داشته باشد که کمتر از هدف اولیه 18 میلیون نفر است. مصر رکورد 14.9 میلیون بازدید کننده در سال 2023 را اعلام کرد.
اردن
تعداد گردشگران وارد شده به اردن در 8 ماهه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته 7 درصد کاهش داشته است. روزنامه تایمز اردن گزارش داده است که با استناد به آمار منتشر شده توسط وزارت گردشگری و آثار باستانی نرخ اشغال هتل ها در برخی مناطق این کشور در سال گذشته به 3 درصد رسیده است. به طور کلی برای سوددهی یک هتل به 50 درصد ظرفیت نیاز دارد.
این وزارتخانه تخمین می زند که بین نوامبر 2023 تا مارس 2024 287 میلیون دلار در هزینه های گردشگری بالقوه در مقایسه با سال قبل از دست خواهد داد. بخش بزرگی از این ضرر ناشی از کمبود خریداران بین المللی است.
لبنان
در لبنان داده های گردشگری کمتر در دسترس است. بر اساس گزارش وزارت گردشگری این کشور تعداد گردشگران ورودی به لبنان در چهار ماهه نخست سال 2024 به بیش از 340 هزار نفر کاهش یافته است که کمتر از 395 هزار گردشگر وارد شده به لبنان در مدت مشابه سال 2023 است.
دبی
افزایش تنش ها در منطقه یکی از بزرگترین کنفرانس های گردشگری دبی را در این هفته تحت الشعاع قرار داده است. اما در این رویداد سه روزه با 200 سخنران به ندرت به این بحران اشاره شد. عبدالله بن توق آل ماری وزیر اقتصاد امارات متحده عربی گفت که نگران جنگ نیست. وی گفت: ما همیشه با مشکلاتی روبرو هستیم. منطقه همیشه در تضاد است اما رهبری امارات از این نوع شفافیت برخوردار است. ایمنی و امنیت یکی از بالاترین اولویت ها در امارات است. بالاترین پروتکل امنیتی در امارات متحده عربی چیزی است که باید به آن افتخار کرد. همچنین شاهد هستیم که هر سال بر تعداد گردشگران افزوده می شود.
امارات تمامی پروازهای خود به عراق (بصره و بغداد) ایران و اردن را در تاریخ 2 و 3 اکتبر لغو کرد. پروازهای بیروت تا 8 اکتبر به تعویق افتاد. تعلیق این پروازها به ایران همچنان ادامه دارد.
الفعربستان سعودی
در عربستان سعودی بزرگترین بازار گردشگری منطقه با وجود جنگ یک ساله تعداد گردشگران همچنان قوی باقی مانده است. عربستان در شش ماهه نخست سال پذیرای 60 میلیون گردشگر بین المللی و داخلی بوده و گردشگران در این مدت 38.1 میلیارد دلار هزینه کرده اند.
بازیگران اصلی چه گفتند؟
سباستین بازن مدیر عامل گروه هتلداری آکور فرانسه نیز در اجلاس مهمان نوازی آتی اعلام کرد که این گروه مناطق آسیب دیده از جنگ را ترک نخواهد کرد. وی گفت: ما 50 سال است که فعال بوده ایم و هر سال در جایی که آکور فعالیت می کند یک فاجعه رخ می دهد می تواند آب و هوا جنگ یا چیز دیگری باشد و کاری از دست ما برنمی آید تنها کاری که انجام داده ایم و خواهیم کرد. انجام این کار این است که در صورت وقوع فاجعه یا جنگ ما کشور را ترک نخواهیم کرد یک تراژدی وجود دارد.”
آکور دو هتل در لبنان و چهار هتل در سرزمین های اشغالی دارد.
علاوه بر این گروه هتل های بین قاره ای (IHG) رقیب آکور نیز به افتتاح هتل در سرزمین های اشغالی و لبنان ادامه داده است. هیثم مطر مدیر کل منطقه ای هتل اینترکانتیننتال نیز گفت: ما به دقت وضعیت در حال توسعه را رصد می کنیم و امیدواریم که خصومت ها پایان یابد امنیت و امنیت مهمانان و دوستان ما اولویت اصلی ماست و تدابیر امنیتی را در این منطقه افزایش داده ایم. و اطراف هتل ها در اسرائیل و لبنان همه هتل ها هنوز باز و فعال هستند.
گروه های هتل هیلتون و ماریوت در حال حاضر درباره وضعیت شغلی اظهار نظر نکرده اند.
پاسخ خطوط هوایی
بریتیش ایرویز پروازهای خود را تا 7 اکتبر به مقصد و از تل آویو لغو کرد و گفت که تیمی از کارشناسان به نظارت بر عملیات و مناطق جهانی ادامه می دهند. همچنین بر اساس مقررات و دستورات دولتی هواپیما را در صورت ایمن نبودن پرواز نمی دهیم.
هواپیمایی اتحاد که متعلق به امارات است تایید کرده است که پروازهای خود به تل آویو را لغو کرده و پروازهای خود به بیروت را به تعویق انداخته است.
شرکت هواپیمایی فلای دبی همچنین با اعلام اینکه پروازهای ایران عراق سرزمین های اشغالی و اردن از 13 مهرماه از سر گرفته شده است گفت: وضعیت را به دقت رصد می کنیم و در صورت لزوم برنامه پروازها را تغییر خواهیم داد. فلای دبی مسیرهای پروازی مورد تایید رگولاتورها را اجرا می کند و ایمنی مسافران و خدمه اولویت اصلی ماست.
کویت ایرویز نیز اعلام کرد که مسیرهای پروازی برخی از خدمات را تعدیل کرده است و این امر به دلیل اجرای تدابیر امنیتی لازم و تامین امنیت مسافران منجر به تغییر برنامه پروازها در برخی مقاصد شده است.
خطوط هوایی عربستان سعودی نیز اعلام کرده است که پروازهای خود به بیروت را به حالت تعلیق درآورده است.
امارات تمامی پروازهای خود به عراق (بصره و بغداد) ایران و اردن را در تاریخ 2 و 3 اکتبر لغو کرد. پروازهای بیروت تا 8 اکتبر به تعویق افتاد. این شرکت گفت: به دنبال بسته شدن حریم هوایی در اول اکتبر امارات برخی از پروازها را لغو و برخی دیگر را تغییر مسیر داد. ما وضعیت را از نزدیک زیر نظر داریم و تمام تلاش خود را برای به حداقل رساندن اختلال در مسافران و کمک به آسیب دیدگان انجام می دهیم. امارات به مسافرانی که از فرودگاه بین المللی دبی استفاده می کنند توصیه کرده است که آخرین وضعیت پرواز را در وب سایت این شرکت هواپیمایی بررسی کنند.
شرکت هواپیمایی لوفت هانزا با توجه به شرایط کنونی خاورمیانه بار دیگر برنامه پروازهای خود را تغییر داده و برنامه پروازهای خود را به این منطقه به شرح زیر اعلام کرده است: پروازهای تل آویو تا 31 اکتبر 2024 به تعویق می افتد. 30 نوامبر 2024. پروازها به مقصد تهران تا 14 اکتبر 2024 لغو خواهند شد.
لوفت هانزا پیش از این تصمیم گرفته بود به دلایل عملیاتی پروازهای خود به تهران را تا 26 اکتبر متوقف کند.
منبع: شیفت
انتهای پیام