جزایر مقاومت مردمی، درس همیشگی برای جلوگیری از انفعال در برابر استعمارگران – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری آنلاین حبیب احمدزاده نویسنده و پژوهشگر با اشاره به حوادث سوریه وجود «جزیره مقاومت مردمی» و تکیه بر توان و توانایی مردم را یکی از دلایل پیروزی ایران در جنگ دفاع مقدس و وجود همین عامل یکی از مهم ترین دلایل شکست بشار اسد برای معرفی رئیس جمهور سوریه است.
این نویسنده با بیان اینکه بسیاری از مردم از توالی وقایع و سقوط حکومت بشار اسد شوکه و حتی افسرده شده اند می گوید: اگر کسی در تاریخ استعمار حداقل در خاورمیانه دقت بیشتری داشته باشد متوجه می شود. که انواع شکست به ظاهر ناگهانی بیشتر از قدرت واقعی گروه مهاجم مربوط به پایه ای است که مدت ها پیش خواسته یا ناخواسته توسط طرف بازنده تکمیل شده است.
احمدزاده برخی از تجربیات تاریخی ایران را یادآور شد و ادامه داد: در جنگ جهانی اول رزمندگان جنوب و مانند رئیسعلی دلواری و یارانش سلاح داشتند و قدرت محلی و مردمی داشتند. اما حکومت مرکزی قاجار بسیار ضعیف بود و در نتیجه مردم دلیر جنوب علیرغم همه تلاش و مقاومت چند ساله در نهایت به دلیل عدم حمایت نیروهای مرکزی شکست خوردند. جلو از سوی نیروهای متجاوز انگلیسی
نقش رضاخان در ویرانی جزایر مقاومت مردمی و تأثیر آن در سقوط ایران به دست متفقین.
وی سپس به نقش رضاخان در تضعیف جزیره مقاومت مردمی و اشغال کشور توسط متفقین اشاره کرد و افزود: پس از تجربه تاریخی و در فاصله بین جنگ های جهانی اول و دوم رضاخان با روی کار آمدن خود مدعی شد. برچیدن قدرت ملک الطوائفی در میان قبایل محلی شد. او برای ایجاد ارتش یکپارچه تلاش های زیادی کرد و این سیاست تمرکز را با قدرت و با کشتار اقوام و اقوام مختلف در سراسر کشور انجام داد. حذف این جزایر مقاومت محلی ایران را علیرغم ادعاها و رجزخوانی های فراوان رضاخان در مورد ارتش در برابر حمله نیروهای متفقین بسیار آسیب پذیر کرد و پادگان تهران بدون شلیک حتی یک فشنگ یا حتی دیدن حمله دشمن سقوط کرد. در این میان دولت مرکزی که مدعی قدرتمندی است در واقع به دلیل ضعف مطلق عشایر یا جزایر مقاومت محلی یک رکن مهم مقاومت و بازوی راست خود را از دست داده و عملاً منجر به سقوط کشور شده است.
بسیج سرکوب شده بهره گیری از جزایر مقاومت مردمی در دفاع مقدس
این نویسنده بسیج مستضعفین را نمونه مثبت مقاومت مردمی می داند و می گوید: سال بعد و در جریان حمله عراق به ایران یا تجربه دفاع مقدس اتفاق شگفت انگیزی افتاد. به دلیل اعتماد مطلقی که در آن زمان بین ملت و دولت وجود داشت دولت با تشکیل بسیج و تشکیلات میلیونی انواع سلاح ها از سلاح های سبک گرفته تا توپ و تانک را در اختیار مردم قرار داد و بسیار فرستاد. از آنها و قدرت تزلزل ناپذیر برای جبهه کرد که هیچ گاه پایانی ندارد و پاسخ این باور ذره ای از خاک این کشور جدا نیست. این تجربه در اولین دوره جنگ سوریه در اولین روز حملات گروه های تروریستی با انتقال تجربه بسیج از ایران به بشار اسد منجر به ایجاد گروه های مردمی (نیروهای امنیت ملی) شد. مردم عادی که از محیط زیست خود دفاع می کنند و به خشونت هزاران گروه ارعاب احترام می گذارند و می توانند جریان جنگ را علیه گروه های مهاجم تغییر دهند. اما دو سال پیش بشار اسد همان اشتباه رضاخان را با انحلال جزایر مقاومت یا نیروهای امنیت ملی تکرار کرد و دلیل آن این است که او به دو یا سه نشست سران کشورهای عربی دعوت شده و از درگیری ها معاف شده است. رهبران مملکتی که راحت به آنها چسبیده اند دیگر نیازی به این گروه مقاومت محلی نیست و می گویند: دزد دیگر با نور می آید آن دیگری چیزها را می دزدد.
انحلال حشدالشعبی نقشه امروز دشمن برای نابودی عراق است
احمدزاده افزود: امروز دشمنان غربی از این سیاست استفاده می کنند و خواستار انحلال جیش الشعبی در عراق هستند. اما می دانیم که اگرچه گروه های مقاومت محلی یا جزایر با انگیزه مقاومت مانند بسیج در هر کشوری وجود دارد اما هیچکس نمی تواند بدون مانع کاروانی راه بیندازد و تا قلب کشور پیشروی کند. درست مانند پیشروی های احمقانه و ستون های گروه رجوی از کرمانشاه پس از پذیرش قطعنامه 598 در پایان جنگ ایران و عراق به دلیل وجود جزایر مقاومت در محور چهار زبور خفه شد و به آن نرسید. هر جا
وی در پایان گفت: به هر حال درس دیگر سوریه برای ما ایرانیان این است که این دشمن نه تنها با حکومت کشور بلکه با اصل وجود قدرت ملی در هر کشوری مشکل دارد. و به همین دلیل است که شاهد نابودی کامل زیرساخت های تحقیقاتی نظامی علمی و حتی کشاورزی در سوریه بودیم حتی پس از سقوط اسد هیچ ربطی به دولت و دولت ندارد و هیچ کس آن را مناقشه نمی کند. هدف دشمن هر کشوری چیزی جز از بین بردن قدرت ایستادگی و به دست گرفتن کنترل کشور نیست.