این گزارشگر فوتبال ۴۰ سال تجربه دارد

خسرو ولی زاده روزنامه نگار پیشکسوتی که از حدود 30 سال پیش در رادیو شروع به کار کرد، امروز به عنوان خبرنگار و کارشناس در رادیو ورزش به فعالیت خود ادامه می دهد.

این خبرنگار فوتبال 40 سال سابقه کار دارد

با اینکه اولین بار بود که در تلویزیون گزارش می داد، اما به دلیل فضای صمیمی رادیو جذب رادیو شد و با وجود اینکه درآمدش کمتر از تلویزیون بود، همچنان در این رسانه رسانه ای ماند. البته گزارش در رادیو مربوط به حرفه خبرنگاری در سال های دور است که حاصل 40 سال تجربه است.

خسرو ولی زاده در دهه 50 قبل از کار در رادیو و آغاز به کار خبر در خبرگزاری ایرنا روزنامه نگار بود. او در رادیو از مسعود اسکویی به عنوان دوست و پیشکسوت یاد کرد که سال ها برنامه «صدای آرشت» را با هم اجرا کردند. برنامه هایی که دیگر وجود ندارند و جایگزین های دیگر پخش می شوند.

با تمام این اوصاف راه اندازی شبکه ویژه جام جهانی 2022 قطر دوباره صدای خسرو ولی زاده روزنامه نگار قدیمی را بشنویم.

این خبرنگار فوتبال 40 سال سابقه کار دارد

تصویر خسرو ولی زاده در بازی های آسیایی 1994 هیروشیما

ارتباط روزنامه نگاری و گزارشگری و 40 سال تجربه

این خبرنگار در گفت وگو با میجیک درباره فعالیت های خود در این سال ها پاسخ داد که چه ویژگی هایی باعث می شود به عنوان خبرنگار و کارشناس ورزشی در صداوسیما بماند؟ وی گفت: فعالیت رسانه ای را با رادیو شروع نکردم، بلکه از سال 58 با خبرگزاری جمهوری اسلامی کار رسانه را آغاز کردم. از ایرنا بازنشسته شدم و کارم را به عنوان اپراتور تلکس شروع کردم. سپس بعد از دو سال به گروه ورزشی ایرنا رفتم و خبرنگار گروه ورزشی شدم، سپس سردبیر گروه ورزشی شدم، سپس سه سال رئیس دفتر ایرنا در پکن شدم و ادامه دادم. کار من. به عنوان سردبیر ورزشی به مدت سه سال. در سال گذشته به عنوان سردبیر شیفت شب ایرنا به کارم ادامه دادم. در سال 1367 از ایرنا بازنشسته شدم. البته در مطبوعات و روزنامه ورزش ایران نیز کار کردم، در همان نیمه از سال 1350 در رادیو نیز مشغول به کار شدم. هر دو کارشناس ورزشی و روزنامه نگار فوتبال هستند. البته ابتدا به عنوان کارشناس ورزشی به رادیو رفتم، اما چون گزارشگری را دوست دارم و کارم را درک می کنم، به گزارشگری ادامه دادم و اکنون کارشناس و خبرنگار هستم.

خسرو ولی زاده که ارادت خاصی به استاد فقید عطاالله بهمنش دارد در کنار این گفت و گو عکسی از خود در کنار این مفسر و خبرنگار قدیمی ورزشی را در اختیار میجیک قرار داده است که در ادامه مشاهده می کنید.

این خبرنگار فوتبال 40 سال سابقه کار دارد

خسرو ولی زاده به یاد عطاءالله بهمنش – مفسر و روزنامه نگار ورزشی

محیط رادیو دوستانه تر از تلویزیون است

ولی زاده از علاقه خود به رادیو گفت و در عین حال در پاسخ به اینکه با وجود اختلاف دستمزد بالای تلویزیون نسبت به رادیو، چه ویژگی هایی در این سال ها جذب رادیو شده است؟ وی تصریح کرد: از ابتدا رادیو را دوست داشتم. چون رادیو محیط دوستانه تری نسبت به تلویزیون دارد. البته در جام ملت های 96 دو سه سال هم گزارش تلویزیونی داشتم، اما فضای تلویزیون را دوست نداشتم و با اینکه درآمد کمتر از تلویزیون بود، فضای رادیو را ترجیح دادم. از طرفی چون اهل حاشیه نیستم به دنبال ادامه کار در محیطی آرام هستم و به کار رسانه ای علاقه دارم. از سال 58 شروع به کار کردم و الان 40 سال است که کار می کنم.

این خبرنگار فوتبال 40 سال سابقه کار دارد

خسرو ولی زاده در کنار مسعود اسکویی – گوینده پیشکسوت رادیو

به قدیمی ترین برنامه ورزشی رادیویی خوش آمدید

برنامه «صدای ورزش» اولین برنامه ای بود که ولی زاده از ابتدا با اجرای مسعود اسکویی در رادیو اجرا و مسترینگ آن بود، اما این برنامه دیگر وجود ندارد.

ولی زاده درباره این برنامه توضیح داد: در سالی که من در رادیو شروع به کار کردم، رادیو ورزش تاسیس نشده بود و در سال 78 تاسیس شد و در سال 71 در گروه ورزش رادیو تهران کار می کردیم. سپس همین گروه به رادیو جاوا آمدند و در نهایت با تأسیس رادیو اولاهراگا راهی این شبکه شدند. از سال 71 برنامه «صدای ورزش» یک برنامه جمعه شب است، من و آقای اسکویی مجریان دائمی آن هستیم. دو گوینده بازیگر هم داریم که قسمت کمدی این برنامه را انجام می دهند. این برنامه تا یک سال پیش ادامه داشت تا اینکه بالاخره مدیریت جدید جایگزین آن شد. این برنامه قدیمی ترین برنامه ورزشی صداوسیما است که اکنون برنامه های دیگری جایگزین آن شده است. «صبح و ورزش» نیز برنامه ای است که سال ها پیش به عنوان کارشناس در آن شرکت کردم و همچنان از رادیو ورزش پخش می شود. برنامه «همیشه ورزش» یکی از ویژه برنامه های رادیو ورزش است که در این سال ها از رادیو ورزش پخش می شود و من به عنوان کارشناس در آن شرکت کرده ام.

ولی زاده درباره همکاران و دوستان خود در رادیو که همیشه در کنار مردم هستند و برنامه انجام می دهند، گفت: یکی از قدیمی ترین دوستان و یکی از اساتید رادیو آقای مسعود اسکویی است که هنوز در رادیو است. چهره ای فوق العاده که همیشه با آن برنامه ریزی می کنم و نشستن در کنار او برایم افتخار است. سعی می کنم نه تنها در کار بلکه در موقعیت های دیگر نیز از والدینم و حتی کوچکترها یاد بگیرم.

رادیو جام جهانی چه تفاوتی با کانال های دیگر دارد؟

این خبرنگار درباره راه اندازی رادیو جام جهانی در پاسخ به اینکه چقدر این رادیو با برنامه ریزی قبلی راه اندازی شد تا حداقل در بحث تحلیل و گزارشگری پیشتاز باشد و از نظر تخصصی با دیگر شبکه ها متفاوت باشد؟ وی تصریح کرد: معتقدم این راه اندازی رادیو نیز نیازمند برنامه ریزی بیشتر است. اما با توجه به اینکه در چند روز اخیر با تصویب معاونت صداوسیما به جام جهانی اختصاص داده شد، این اقدام مثبتی است. به عنوان اولین قدم، هر کاری می تواند نقص و اشکال داشته باشد. البته دست اندرکاران صداوسیما می دانند که ایراداتی وجود دارد اما اکنون در حال بررسی هستند تا نقاط ضعف و نقص را برطرف کنند تا در برنامه بعدی اوضاع بهتر شود. این شبکه می تواند در المپیک، جام ملت های آسیا و بازی های آسیایی راه اندازی شود اما با رفع برخی مشکلات اگر زودتر شروع شود می تواند برنامه بهتری داشته باشد. اما در این ماه جام جهانی رادیو جام جهانی با اینکه دیر شده بود توانست توجه مخاطبان را به خود جلب کند. اما هر 64 بازی پخش می شود، برنامه سازی هم همینطور. علاوه بر این ما یک استودیو در کیش داریم و همکاران از آنجا گزارش می دهند و با صداوسیما و نمایندگان منطقه آزاد کیش همکاری می شود.

این خبرنگار فوتبال 40 سال سابقه کار دارد

انتقادات مثبت و سازنده ای برای حمایت از تیم ملی داریم

ولی زاده درباره اینکه عملکرد تیم ملی تا چه حد مورد انتقاد قرار می گیرد و رادیو جام جهانی با توجه به مشکلات پیش رو چه رویکردی برای حمایت از تیم ملی دارد؟ وی گفت: یک ساعت قبل از بازی تیمی متشکل از کارشناسان و داوران رادیو جام جهانی داریم و فقط گزارش نمی دهیم. انتقادات مثبت و سازنده ای برای حمایت از تیم ملی داریم. مثلا بازی با انگلیس را نقد می کنیم اما با توجه به اینکه دو بازی در پیش داریم انتقاد تند نمی دانیم. در بازی با ولز همه چیز خوب و مثبت است. من خودم گزارش دادم که بازی و امید به پیشرفت تیم، اما بعد از باخت تیم کشورمان به آمریکا، درهای نقد باز است و باید اینگونه باشد و معتقدم انتقاد باید در جایی که هست مطرح شود. باید انتقاد سازنده باشد. حداقل در برنامه ای که من حضور داشتم این یک رویه است و مورد انتقاد است. ما به حاشیه ها توجه نمی کنیم و بیشتر روی مسائل فنی فوتبال تمرکز می کنیم. البته در مورد جنبه های دیگر هم بحث کردیم.

میزان درآمد و تفاوت در تلویزیون و رادیو

این روزنامه نگار در پاسخ به میزان درآمد خبرنگاران و مجریان و مابه التفاوت تلویزیون و رادیو و اخبار اخیر مبنی بر دریافتی های میلیاردی مجریان برای ویژه برنامه ها، اظهار داشت: از میزان دستمزد در تلویزیون اطلاع دقیقی ندارم. و نمیتونم نظر بدم اما باید بگویم به طور کلی همیشه بین تلویزیون و رادیو تفاوت درآمد وجود دارد و میزان دستمزد در رادیو همیشه کمتر است. ما این انتقاد را داریم و هنوز این شکاف درآمدی وجود دارد. البته نمی گویم پول دوست ندارم، اما 40 سال است که کارم را با عشق و علاقه دنبال می کنم و بیشتر به سطح کیفیت کار نگاه می کنم تا حقوق بگیرم، در حالی که این مقوله است. مخالف. نه اینکه برام مهم نباشه ولی بیشتر به کیفیت فکر میکنم.

از محیط تلویزیون خوشم نمی آید / حتی اگر میلیاردی هم بدهند، منصرف می شوم

ولی زاده که پیشنهاد حضور در تلویزیون را داشت و فعالیت خود را از تلویزیون آغاز کرد، درباره کوچ از این رسانه گفت: من هم از سال 1380 به تلویزیون رفتم اما محیط آنجا را دوست نداشتم. کیفیت و آرامش محیط کار و افرادی که با آنها کار می کنم برایم مهم است، ویژگی که تا کنون در رادیو وجود داشته است. حتی اگر میلیاردها دلار هم بدهد، اگر بدانم محیط کار مرا آزار می دهد، رشته را رها می کنم.

این خبرنگار فوتبال 40 سال سابقه کار دارد

چیزی که برای آینده رسانه ها خطرناک است

ولی زاده که در مقطعی در دانشکده خبر به تدریس اخبار ورزشی و سازمان ورزش می پرداخت، معتقد است گزارشگری نیاز به آموزش دارد و می گوید: سعی می کنم آنچه را که می دانم ارسال کنم. به هر حال، ما همیشه اینطور نیستیم. بنابراین آنچه می دانیم باید به نسل آینده منتقل شود و در دین ما نیز بر این امر تأکید شده است. اگر چیزی نمی دانم، همیشه می پرسم. من همیشه مدیون کسانی هستم که در مطبوعات، خبرگزاری ها یا رادیو به من یاد دادند. انتقال تجربه به ما کمک می کند تا در آینده خبرنگاران و صدا و سیما بهتری داشته باشیم. من در مورد مردم صحبت نمی کنم، اما گزارش در همه رسانه ها نیاز به تمرین دارد.

ولی زاده در پایان با تاکید بر اینکه مسئولان رسانه باید خبرنگاران و خبرنگاران را مجبور به آموزش کلاسیک در کار خود کنند، هشدار داد: خبرنگاران وقتی زبان انگلیسی بلد نیستند و کار خبری را به صورت کلاسیک مطالعه نکرده اند، احتمالاً پیشرفت نخواهند کرد. در محل کار و در آنجا متوقف خواهد شد. به مسئولان رسانه ها و جوانان توصیه می کنم که آموزش را جدی بگیرند. آموزش و کیفیت کار خبرنگاران، خبرنگاران، صدا و سیما، عکاسان و تهیه کنندگان باید در اولویت قرار گیرد. آنچه می بینیم کمبود و ضعف افراد در این حرفه رو به افزایش است و این برای آینده رسانه خطرناک است.

این خبرنگار فوتبال 40 سال سابقه کار دارد

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا