برترین های کسب و کار مجیکمطالب عمومی

آیا دستگاه‌ های فیزیوتراپی خانگی به اندازه جلسات فیزیوتراپی حضوری مؤثر هستند ؟

افراد به دلیل مختلف از جمله حوادثی مانند تصادف، سقوط از بلندی و یا سکته دچار آسیب دیدگی هایی میشوند که به درمان نیاز دارند. یکی از بهترین، بدون عارضه تری و البته غیر تهاجمی ترین روش های درمانی برای این موع بیماران، به کار گیری روش فیزیوتراپی است. در واقع فیزیوتراپی کمک میکند تا عضو آسیب دیده، تقویت شود و به حالت عادی بازگردد.

از این رو یک برنامه منظم و لازم است که توسط متخصص فیزیوتراپی تدوین شود و با همکاری بیمار اجرا شود. به این برنامه ها اصطلاحاً برنامه های توانبخشی گفته میشود. همانطور که میدانید، فیزیوتراپی تکنیک های مختلفی دارد که بر اساس نوع و شدت بیماری، شرایط جسمی و روحی بیمار، سن و سایر فاکتورهای مختلف توسط متخصص فیزیوتراپی مشخص میشود. برخی از این روش ها به صورت تمرینات و حرکات اصلاحی هستند و برخی از آنها با استفاده از دستگاه های خاص انجام میشوند.

انواع دستگاه فیزیوتراپی در منزل و کلینیک

در این مقاله میخواهیم شما را با انواع دستگاه فیزیوتراپی آشنا کنیم که در منزل و کلینیک از آنها استفاده میشود. شاید برایتان سوال باشد که دستگاه فیزیوتراپی خانگی چیست و دقیقا چند نوع دستگاه فیزیوتراپی وجود دارد؟ تاثیر استفاده از دستگاه فیزیوتراپی برای درمان درد در نواحی مختلف چگونه است؟

در پاسخ به این سوال که دستگاه فیزیوتراپی چیست و چه کاربردهایی دارد، باید بگوییم که بر اساس نیاز بیماران مختلف، چندین نوع دستگاه فیزیوتراپی وجود دارد که از آنها برای الکتروتراپی یا همان برق درمانی استفاده میشود. از دیگر دستگاه های فیزیوتراپی میتوان به لیزر اشاره کرد.

این دستگاه ها در واقع در کنار درمان هایی مانند منوال تراپی یا همان درمان دستی، ورزش درمانی، هیدروتراپی، تمرینات کششی یا اصلاحی و سوزن درمانی، برای بهبود هرچه سریعتر بیمار مورد استفاده قرار میگیرد. تا بیمار هرچه سریعتر از دردهای مزمن خلاص شده و بتواند دامنه حرکتی خود را باز یابد و به زندگی عادی برگردد. در ادامه چند مورد از دستگاه های فیزیوتراپی که برای درمان بیماران در منزل و کلینیک ها کاربرد دارد را به شما معرفی میکنیم.

انواع دستگاه فیزیوتراپی در منزل

اشاره کردیم که دستگاه فیزیوتراپی انواع مختلفی دارد که هر یک از این دستگاه ها برای بیماری خاصی استفاده میشوند. نکته مهم و قابل توجه این است که کار با دستگاه فیزیوتراپی، صرفا و لزوماً باید توسط پزشک انجام شود. چرا که این دستگاه های کاملاً تخصصی در amazon هستند و کار با آنها نیازمند دانش و تجربه در یک زمینه خاص است.

دستگاه مادون قرمز یا آی آر (IR)

دستگاه فیزیوتراپی مادون قرمز که به آن دستگاه RI نیز گفته میشود، یکی از دستگاه های فیزیوتراپی است که از آن میتوان هم برای درمان در منزل استفاده نمود و هم در بسیاری از کلینیک ها مورد استفاده قرار میگیرد. عملکرد این دستگاه به این صورت است که اشعه مادون قرمز، گرمای سطح بدن را افزایش میدهد و از این طریق درد بیمار را بهبود میبخشد. نکته مهم در مورد این دستگاه این است که فاصله دستگاه و زاویه آن با بدن بیمار باید با توجه به شدت بیماری، توسط متخصص فیزیوتراپی مشخص شود.

از این دستگاه همچنین برای بهبود و افزایش گردش خون در بدن استفاده میشود که در رفع اسپاسم عضلانی، گرفتگی ها، ترمیم بافت عضلات و ریلکس کردن ناحیه مورد نظر استفاده میشود. این که از دستگاه مادون قرمز با چه هدفی و چگونه استفاده شود، مستقیماً به نظر پزشک و شرایط بیمار ارتباط دارد.

دستگاه های استیمولاتور (تحریک کننده)

از نمونه های دیگر دستگاه فیزیوتراپی در منزل، دستگاه های استیمولاتور است. این دستگاه ها، با عنوان دستگاه های تحریک کننده شناخته میشوند. از جمله معروف ترین و کاربردی ترین نمونه های دستگاه تحریک کننده، دستگاه تنس (TENS) است که خود دارای چند نوع مختلف با اشکال و کارایی های متفاوت است که به لحاظ پالس الکتریکی با یکدیگر تفاوت هایی دارند.

از این دستگاه ها برای کاهش درد عضلانی به صورت موضعی، شل کردن عضلاتی که دچار انقباض و انبساط شده اند و در مواردی برای تقویت عضلاتی که دچار ضعف هستند استفاده میشود. از دیگر نمونه های دستگاه فیزیوتراپی تحریک کننده، میتوان به دستگاه فیزیوتراپی فارادیک اشاره کرد. این دستگاه برای تحریک اعصاب حرکتی در عضلات، بهبود وضعیت انقباض و نیز حجیم سازی عضلات در بلند مدت استفاده میشود.

یکی دیگر از دستگاه های تحریک کننده عضلات، دستگاه اینترفرنشیال است که برای تحریکات تداخلی کاربرد دارد. کارایی این دستگاه مشابهت زیادی با دستگاه تنس (tens) دارد ولی اگر کمی دقیق تر بررسی کنیم، دستگاه اینترفرنشیال، تاثیر بالاتری دارد.

از دیگر دستگاه های فیزیوتراپی تحریک کننده، میتوان به اف ای اس (FES) اشاره کرد که از آن برای تحریک الکتریکی عملکردی روی عضلات استفاده میشود. به عبارت دیگر این دستگاه میتواند عضلات را تقویت نماید و از خشکی عضله جلوگیری نماید. FES یکی از نمونه های دستگاه فیزیوتراپی در منزل است که در کلینیک نیز کاربردهای فراوانی دارد.

یکی دیگر از نمونه های دستگاه فیزیوتراپی در منزل، دستگاه فیزیوتراپی یا تحریک جریان راشین است که با نام جریان روسی نیز شناخته میشود. از این دستگاه نیز برای افزایش قدرت عضلاتی که دچار ضعف هستند استفاده میشود. دستگاه تحریک کننده بعدی، دستگاه فیزیوتراپی با جریان غیرمستقیم یا آی دی سی (IDC)است که به منظور ترمیم آسیب دیدگی های اعصاب مورد استفاده قرار میگیرد.

از دیگر انواع دستگاه های تحریک کننده برای وارد کردن دارو به بافت های عضلانی یا نواحی مورد نظر متخصص فیزیوتراپی استفاده میشود که در خانه و یا کلینیک قابل استفاده هستند. مواردی که به آنها اشاره کردیم، معروف ترین و کاربردی ترین انواع دستگاه های تحریک کننده فیزوتراپی هستند که بر اساس تشخیص پزشک برای درمان بیماران نیازمند خدمات فیزوتراپی به کار گرفته میشوند.

دستگاه فیزیوتراپی اولتراسوند

یکی از شناخته شده ترین و کارآمدترین دستگاه های فیزوتراپی، دستگاه اولتراسوند است که با استفاده از امواج صوتی، برای کاهش درد بیماران، بهبود التهابات و ترمیم بافت های آسیب دیده میپردازد.

دستگاه فیزیوتراپی شاک ویو

شاک ویو را میتوان مدرن ترین دستگاه فیزیوتراپی حال حاضر دانست که این دستگاه نیز از قدرت امواج برای برای بهبود بافت های آسیب دیده و مویرگ سازی استفاده میکند. استفاده از دستگاه شاک ویو همچنین برای بهبود و کاهش درد نیز مؤثر است.

دستگاه فیزیوتراپی تکار

مکانیزم دستگاه فیزیوتراپی تکار که از آن برای تکار تراپی استفاده میشود، تولید امواج رادیوفرکانسی است که انرژی لازم را به بافت های مورد نظر انتقال میدهد. در واقع این دستگاه طیفی از امواج الکترومغناطیسی تولید میکند که برای انتقال انرژی از آنها استفاده میشود.

دستگاه تکار، نوع پیشرفته دستگاه دیاترمی است و تفاوت آنها در این است که تکار، انرژی را به عمق بیشتری از بافت ها انتقال میدهد. در واقع جریان الکترومغناطیسی قوی تری در تکار ایجاد میشود که انرژی مورد نظر را به نواحی عمیق تری از بافت های عضلانی میرساند و شروع به ترمیم آنها میکند.

دستگاه فیزیوتراپی سی پی ام (CPM)

از این دستگاه برای انجام حرکات پسیو استفاده میشود. به عبارت دیگر این دستگاه برای افرادی که شکستگی مفصلی یا جراحی ناحیه ای از بدن را پشت سر گذاشته اند و در دوران نقاهت به سر میبرند، استفاده از این دستگاه میتواند کارآمد باشد. در واقع دستگاه فیزیوتراپی CPM نوعی دستگاه برای بهبود دامنه حرکتی افراد است که برای نرم تر شدن حرکت مفاصل و بافت های عضلانی که دچار خشکی شده اند، مورد استفاده قرار میگیرد.

دستگاه فیزیوتراپی ماورابنفش یا یو وی (UV)

اگر فرد بیمار دچار عفونت پوستی، زخم بستر، پسوریازیس و یا موارد مشابه شده باشد، یکی از بهترین روش های درمانی استفاده از دستگاه فیزیوتراپی ماورابنفش است. این دستگاه که هم قابل استفاده در کلینیک و هم منزل میباشد، میتواند برای درمان التهابات پوستی و رفع عفونت های پوستی یا مشکلاتی که به آنها اشاره کردیم، کاملاً اثربخش باشد. چرا که امواج فرابنفش به دلیل برخورداری از خواص ضد عفونی کننده، عفونت ها و تحریکات پوستی را از بین میبرند.

دستگاه فیزیوتراپی لیزر (Laser)

از مهمترین و پر کاربردترین دستگاه های علم فیزیوتراپی، میتوان به دستگاه لیزر اشاره کرد. این دستگاه که قابلیت تنظیم برای درجات بالا(پر توان) و درجات پایین (کم توان) را دارد، میتواند به سرعت دردهای بیمار را تسکین بخشد و التهابات را ترمیم نماید. اینکه از چه درجه برای چه بیماری باید استفاده شود، مستقیماً با شرایط بیمار و و ضعیت بیماری او و نیز تشخیص پزشک ارتباط دارد.

فیزیوتراپی در منزل برای چه بیمارانی کاربرد دارد؟

شرایط خاص پس از جراحی مانند، شرایط به وجود آمده پس از جراحی تعویض کامل مفصل ران یا زانو

بروز سکته

بیماری پارکینسون

درگیری با اسکلروز چندگانه

درگیری با اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS)

بودن در شرایط پس از یک حمله ی قلبی یا حتی سکته قلبی

پس از بروز ضربه؛ مانند بروز شکستگی

در مجموع، اگر مشکلی دارید که شما را از حرکت عادی اندام هایتان باز می دارد و اگر ترک کردن خانه به قصد مراجعه به کلینیک یا مرکز فیزیوتراپی برای شما کاری بسیار سنگین باشد ، ممکن است از تسهیلات ویژه ی توانبخشی در محیط خانه ی خود بهره مند گردید.

دکمه بازگشت به بالا