آیا ایران وارد مذاکره با کشورهای عربی میشود؟
به گزارش گروه بین الملل آنا ، طی یک دهه گذشته ، تنش ها میان مقامات ایران و خلیج فارس تأثیر مهمی بر منافع اصلی اروپا در امنیت جاده و زمین ، برجام و بحران های منطقه ای در یمن ، سوریه ، عراق ، لبنان و شاخ آفریقا داشته است. اروپا از بحث امنیت منطقه حمایت کرده است. در همین حال ، سرگئی لاوروف ، وزیر امور خارجه روسیه اخیراً با فیصل بن فرحان ، شریک سعودی دیدار کرد و گفت: “ما از ایران و کشورهای عربی خلیج فارس می خواهیم بحث های توسعه ایمان در منطقه را آغاز کنند.”
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه
لاوروف افزود: واشنگتن به دنبال جلوگیری از گفتگو بین ایران و کشورهای عربی در منطقه است ، اما مسکو مشتاقانه ایران و کشورهای عربی خلیج فارس را برای شروع مذاکرات و دستیابی به توافق برای تقویت اعتماد و شفافیت در امور نظامی و منطقه ای مشتاق است. ” همه چیز را برای توسعه همکاری دریافت کنید.
طبق گفته وزارت امور خارجه روسیه ، هدف این مسکو اجرای طرح حفظ امنیت جمعی در منطقه خلیج فارس از جمله پیشبرد مباحثات بین ایران و کشورهای عربی است. نکته مهم این است که (ایالات متحده) مانع تلاش ها نمی شود و برای تضعیف تلاش ها برای ایجاد شرایط گفتگو گام بر نمی دارد.
سال گذشته ، به طور فزاینده ای روشن شد که کشورهای افراطی شورای همکاری خلیج فارس (عربستان سعودی و امارات متحده عربی) اگر نتوانند مانع تحریم های نظامی ایالات متحده شوند ، تمایلی به درگیری با ایران نخواهند داشت. این امر زمانی آشکار می شود که ایالات متحده نتواند در برابر حمله به نفت کشهای موجود در آبهای تأسیسات نفتی امارات و عربستان سعودی (حمله به جایی که آنها از حمایت غرب از ایران پشتیبانی می کنند) واکنش نشان دهند. چنین حوادثی این باور را در جهان عرب تقویت می کند که ایالات متحده قصد ندارد در منطقه درگیر شود و مقامات خلیج فارس باید مسئولیت بیشتری در مدیریت منافع امنیتی خود داشته باشند. این میل به ایجاد کانال دیپلماتیک جدیدی با ایران ایجاد کرد.
بیشتر بخوانید:
ظریف: ما یک گفتگوی فراگیر در منطقه داریم
نقش قدرت های خارجی به عنوان ضامن اصلی امنیت خلیج فارس در تفکر استراتژیک خاندان سلطنتی خلیج فارس مشخص شده است. اروپا باید به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس یادآوری کند که آنها با تعامل مطلوب ایران را راضی خواهند کرد. دیپلماسی مذهبی نیز ممکن است نقش ویژه ای در این سخنرانی ها داشته باشد.
درخواست قطر از کشورهای عربی
در مواجهه با تغییرات اساسی در منطقه ، از جمله افزایش محور مقاومت و سرنگونی دونالد ترامپ ، رئیس جمهور آمریكا كه ظالمانه و آشفته است ، كشورهای عربی حضور پایداری در منطقه ایجاد كردند و برای جلب اعتماد بایدن با ایران ارتباط برقرار كردند. شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی ، وزیر امور خارجه قطر روز دوشنبه به بلومبرگ گفت: “اکنون که کشورهای همسایه شروع به سازش اختلافات کرده اند ، زمان بهتر برای گفتگو با ایران است.”
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی ، وزیر خارجه قطر
وی گفت که این کار را انجام خواهد داد ، زیرا قبلاً درخواست ملاقات بین رهبران شش عضو شورای تعاون خلیج فارس و ایران را داشت.
علاوه بر این ، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی توئیتری از قطر برای گفتگوهای ایران و کشورهای عربی خلیج فارس استقبال کرد و نوشت: ایران از برادر من “محمد بن عبدالرحمن” (وزیر امور خارجه قطر) برای بحث کامل در منطقه دعوت کرده است آی تی. خوش آمدی.
وزیر امور خارجه کشور افزود: “بعنوان یک معبر خاص ، راه حل چالش هایی که ما برای تشکیل یک منطقه قدرتمند با هم کار می کنیم ؛ صلح ، ثبات ، رفاه و عاری از سلطه جهانی یا منطقه ای.
آخرین پیام / 4033 /