مصرف مکمل بدنسازی در سرماخوردگی

یکی از شایع ترین بیماری ها به خصوص در فصول سرد سال سرماخوردگی است که می تواند روی روتین زندگی افراد از جمله فعالیت های ورزشی تاثیرگذار باشد. چند سوال در اینباره مطرح می شود. آیا می توان در حین سرماخوردگی تمرین کرد؟ چگونه می شود فرآیند بهبودی را تسریع کرد؟ و چطور در حین تمرینات سخت از بروز بیماری اجتناب کنیم؟ در ادامه این مطلب به مبحث ورزش، بدنسازی و سرماخوردگی می پردازیم و نکات ضروری در این باره را توضیح خواهیم داد؟

چه زمانی می توان به تمرینات ادامه داد؟

در صورت بروز سرماخوردگی خفیف می توانید به تمرینات سبک تا متوسط ادامه دهید. علایم این نوع سرماخوردگی در بالای گردن حس می شود. مواردی مانند عطسه سرماخوردگی معمولی، احتقان یا گلودرد نه چندان جدی از علائمی هستند که در این باره می شود در نظر گرفت.

سعی کنید از یک ضد احتقان غیر خواب‌ آور استفاده کنید تا به مبارزه با علائم شما کمک کند. اگر سطح انرژی شما به اندازه کافی خوب است، می توانید به باشگاه بروید: فقط خود را کاهش دهید.

به سایر ورزشکاران و دوستان خود نیز فکر کنید: مطمئن شوید که دست های خود را می شویید، وسایل تمرینی مانند را بعد از استفاده پاک می کنید و به جای دست خود در شانه خود سرفه یا عطسه می کنید تا خطر انتشار میکروب های خود را به دیگران کاهش دهید.

اگر احساس کردید شرایط در حال بدتر شدن است از شدت تمرین کم کرده و اجازه دهید بدنتان انرژی کافی برای ریکاوری داشته باشد.

چه زمانی نمی شود به تمرین ادامه داد؟

اگر علائمی مانند تنگی نفس، سرفه، حالت تهوع یا استفراغ و اسهال، تب یا درد مفاصل دارید، باید از تمرین اجتناب کنید.

این عوامل نشانه یک عفونت جدی تر هستند. تلاش در این شرایط باعث می شود سیستم ایمنی بیشتر درگیر شرایط بیماری شده و طول دوره درمان به شکل تصاعدی افزایش یابد.

کدام تمرینات در حین سرماخوردگی بهتر هستند؟

به طور کلی چیزی که مهم است شدت تمرین می باشد نه نوع آن. شما در حالت ضعف باید از شدت تمرینات خود کم کنید. به عنوان مثال از وزنه هایی که می زنید بکاهید یا می خواهید تمرین انجام دهید به جای آن داشته باشید.

با ذکر مجدد این نکته عدم انتشار بیماری به دیگران از نظر اخلاق ورزشی دارای اهمیت است که بایست آنرا در اولویت قرار دهید. شاید بهتر باشد از تمرین در باشگاه اجتناب کرده و چند تمرین در خانه انجام دهید تا این روال به حالت طبیعی بازگردد.

چگونه از سرماخوردگی در تمرینات پیشگیری کنید.

همانطور که می دانید بهترین راه مواجه شدن با هر مساله ای پیشگیری است. در ارتباط با بدنسازی و سرماخوردگی هم این موضوع صدق می کند. شما بهتر است جلوی بیماری را بگیرید تا اینکه به فکر درمان آن باشید.

یکی از زمانهایی که بدن در ضعیف ترین حالت ایمنی می باشد، پس از تمرین است. تمرین سخت و شدید باعث تخلیه انرژی شده و بدن شما ممکن است به سرعت تحت تاثیر عفونت ها قرار گیرد. برای کاهش احتمال بیماری پس از تمرین نکات زیر مهم هستند:

پس از تمرین به سرعت مواد غذایی مغذی بخورید تا بدن سریعتر به حالت عادی بازگردد.

حتما پس از بدنسازی و هر نوع تمرین دیگر لباس مناسب بپوشید تا سرما باعث تحریک و البته گرفتگی عضلات نشود.

خشک کردن سر پس از تمرین یا استفاده از کلاه در فصول سرد سال باعث می شود بهتر از بدن خود محافظت کنید.

دست های خود را پس از تمرین به خوبی بشویید.

چگونه سیستم ایمنی خود را تقویت کنیم

در بعضی از فصول سال مانند اواخر پاییز بیماریهایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا در حالت اپیدمی قرار دارند. پس تقویت سیستم ایمنی می تواند به عنوان نوعی پیشگیری عاقلانه باشد. بهبود رژیم غذایی و استفاده از برخی مواد غذایی مفید به شما کمک می کند تا سیستم ایمنی خود را بهبود دهید. موارد زیر مهمترین ها هستند:

مواد غذایی طبیعی برای مبارزه با سرماخوردگی در زمان بدنسازی و ورزش

سیر و پیاز

این دوستان خوشبو ممکن است بهترین چیز قبل از یک بوسه شب بخیر نباشند!، اما سیر و پیاز مدت‌هاست که به عنوان تقویت‌کننده سیستم ایمنی معرفی می‌شوند. در یک مطالعه دوسوکور که در “پیشرفت‌ها در درمان” منتشر شد، داوطلبانی که روزانه مکمل سیر دریافت می‌کردند کمتر دچار سرماخوردگی می‌شدند و در صورت بیماری سریع‌تر بهبود می‌یافتند.

در نتیجه، گروه دارونما روزهای بیماری بیشتری را ثبت کردند و طول مدت علائم به طور قابل توجهی طولانی تر بود. آلیسین، ترکیب شیمیایی که به سیر تندی می دهد، در مطالعات نشان داده است که توانایی بدن در دفع باکتری ها و ویروس ها را افزایش می دهد. به سیر همچنین مکمل هوای سرد هم گفته می شود.

سوپ قلم (آبگوشت استخوان)

نه، استخوان ها فقط برای سگ ها نیست! استخوان ها، مغز و غضروف دارای مواد مغذی مفیدی مانند کلسیم، منیزیم، فسفر، سیلیکون، گوگرد و ید هستند. هنگام پختن، کلاژن موجود در استخوان ها تجزیه می شود و با سرد شدن به پروتئینی به نام ژلاتین تبدیل می شود. اگرچه ژلاتین یک پروتئین کامل نیست، اما حاوی چندین اسید آمینه ضروری و غیر ضروری از جمله آرژنین، گلیسین و پرولین می باشد.

مرکبات

شیمیدان آمریکایی لینوس پاولینگ به ما آموخت که مرکبات نه تنها یک میان وعده خوشمزه هستند، بلکه حاوی غلظت بالایی از هستند که می تواند به جلوگیری از سرماخوردگی کمک کند. یک مطالعه ژاپنی در سال 2006 که در “ژورنال اروپایی تغذیه بالینی” منتشر شد، نشان داد که در صورت مصرف روزانه 500 میلی گرم ویتامین سی، خطر ابتلا به سه یا تعداد بیشتر سرماخوردگی در یک دوره پنج ساله بیش از 60 درصد کاهش می‌یابد.

زنجبیل

زنجبیل حاوی مواد شیمیایی قوی به نام sesquiterpenes است که گرفتگی بینی را هدف قرار می دهد و سرفه را سرکوب می کند. در مطالعه‌ای در کالج پزشکی در دانشگاه پزشکی کائوسیونگ، محققان دریافتند که مصرف زنجبیل تازه از اتصال رینوویروس‌ها به سلول‌ها جلوگیری می‌کند و همچنین ترشح مواد شیمیایی ضد ویروسی را برای کمک به مبارزه با ویروس‌های موجود در غشاهای مخاطی تقویت می‌کند.

مواد غذایی تخمیر شده

ماست، کفیر و مانند آن مملو از پروبیوتیک‌ها نیز هستند. پروبیوتیک ها باکتری های خوبی هستند که نقش مهمی در تعادل میکروبیوم بدن شما (تریلیون ها میکروارگانیسمی که در بدن شما جمع می شوند) بازی می کنند. این باکتری های سالم به تعادل هضم، ایمنی و متابولیسم شما کمک می کنند.

ماهی های آب سرد

سیب زمینی های شیرین

این سبزی ریشه نارنجی روشن جزء اصلی رژیم غذایی بسیاری از علاقه مندان به باشگاه است. اما سیب زمینی شیرین فقط منبع خوبی از سوخت تمرینی نیست.

سیب زمینی شیرین سرشار از بتاکاروتن است – دلیل رنگدانه نارنجی روشن – که ممکن است عملکرد سلول های T را افزایش دهد. این ممکن است به شما امکان دهد سریعتر عفونت را دفع کنید.

قارچ

قارچ خوراکی یک متحد عالی در مبارزه با ویروس های مزاحم تنفسی است.

قارچ های دکمه ای و سایر اقوام قارچ تولید پروتئین های ضد ویروسی را افزایش می دهند تا میکروب های خارجی که باعث سرماخوردگی و آنفولانزا می شوند را از بین ببرند.

تخم کدو

تخمه کدو تنبل مدت‌هاست که توسط متخصصان تغذیه به دلیل محتوای بالای روی مورد تحسین قرار گرفته است. یک ماده معدنی است که مدت سرماخوردگی را کاهش می دهد و عملکرد سیستم ایمنی را بهبود می بخشد. اما روی تنها ماده مغذی فوق العاده ای نیست که در تخم کدوی دوست داشتنی یافت می شود.

دانه های کدو تنبل در بخش آنتی اکسیدان قوی هستند و حاوی سطوح بالایی از منگنز و انواع مختلفی از می باشند. علاوه بر این، آنها حاوی 5 گرم پروتئین در هر وعده 28 گرمی هستند.

منابع: /

لطفا به این مقاله امتبه نقل از دکتر مرجان مهدوی روشن ، با بیان اینکه در فصل پاییز و بعد زمستان شیوع بیماری های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا بیشتر می شود، اظهار کرد: از طرفی طی سال های اخیر با ویروس کرونا نیز مواجه هستیم.

وی با اشاره به راهکارهای تغذیه ای برای قوی تر کردن سیستم ایمنی بدن در این ایام، افزود: با استفاده از اصول تغذیه ای می توانیم شانس ابتلا به بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا را کمتر کنیم و یا اگر مبتلا شدیم می توانیم با نکات تغذیه ای درمان را سریع تر کنیم.

این متخصص تغذیه، با بیان اینکه نمی توان ادعا کرد با مصرف یک سری مواد غذایی اصلا به بیماری های گروه سرماخوردگی مبتلا نمی شویم، گفت: سرماخوردگی و آنفلوانزا ویروسی هستند و منشا تغذیه ای ندارند.

مهدوی روشن، با اشاره به آیتم های غذایی که می تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند، یادآور شد: افزایش مصرف میوه ها و سبزی جات در برنامه غذایی روزانه بسیار مفید است، زیرا میوه ها و سبزی جات غنی از آنتی اکسیدان ها هستند و این ترکیبات موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود؛ البته در بین میوه ها و سبزی جات آن دسته که رنگی تر هستند، محتوای آنتی اکسیدان بیشتری دارند.

وی بهترین و مناسب ترین انتخاب برای افراد مبتلا به بیماری سرماخوردگی و آنفلوانزا را هویج و گوجه و فلفل دلمه ای رنگی و کلم بنفش و انار و گیلاس و توت فرنگی و آلبالو و… دانست و عنوان کرد: افزایش مصرف میوه ها به ویژه میوه هایی که محتوای ویتامین سی بالاتری دارند مانند مرکبات شامل پرتقال و لیمو و نارنگی، گزینه خوبی است که باعث تقویت سیستم ایمنی می شود و اگر فرد مبتلا باشد نیز روند درمان را سریع تر می کند.

این رژیم درمانگر، یکی از عواملی که باعث ضعف سیستم ایمنی بدن می شود را افزایش توده چربی بدن دانست و متذکر شد: هرچقدر وزن فرد بالاتر باشد، ضعف سیستم ایمنی بیشتر می شود و لذا اگر اضافه وزن دارید باید با برنامه غذایی اصولی وزن خود را به محدوده مناسب برسانید.

وی با بیان اینکه افزایش دریافت منابع غذایی حاوی پروتئین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند، گفت: غذاهایی مانند حبوبات(نخود، لوبیا و عدس)، سفیده تخم مرغ، مرغ، ماهی و گوشت قرمز و لبنیات(شیر، ماست و پنیر) منابع خوب پروتئین هستند و اگر در طول روز به میزان مناسب مصرف شوند به تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند.

مهدوی روشن دریافت کافی مایعات را یکی از شروط اصلی تقویت سیستم ایمنی دانست که به عملکرد خوب ارگان های بدن کمک می کند و ادامه داد: آلودگی و سموم موجود در بدن با دریافت زیاد مایعات دفع می شود؛ همچنین استفاده از آب، چای، شیر گرم، آبمیوه های طبیعی و سوپ و آش بهترین انتخاب برای تقویت سیستم ایمنی افراد مبتا به سرماخوردگی است.

این متخصص تغذیه با اشاره به یک سری مواد غذایی که باعث ضعف سیستم ایمنی بدن می شود، عنوان کرد: هرچقدر مصرف این گروه از مواد غذایی در طول روز و هفته بیشتر باشد، سیستم ایمنی ما ضعیف تر می شود که شامل غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس همبرگر و غذاهای سرخ شده و فست فودهاست؛ همچنین مصرف بیش از حد گوشت قرمز به مروز زمان ضعف سیستم ایمنی را به دنبال دارد.

وی داشتن تحرک و فعالیت بدنی را الگویی مناسب برای سبک زندگی سالم دانست که برای تقویت سیستم ایمنی نیز مفید و موثر است و اضافه کرد: مصرف مکمل های ویتامینی و مینرالی نیز می تواند برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید باشد.

مهدوی روشن، با اشاره به چگونگی مصرف مکمل ها در فصل سرد برای افراد مبتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا، خاطرنشان کرد: باید بدانیم که ویتامین ها و مینرال هایی مانند سی، دی، زینک و گروه بی می توانند به تقویت سیستم  ایمنی بدن کمک کنند، اما تجویز این مکمل ها زمانی است که بدن دچار کمبود باسد و لذا حتما مصرف مکمل ها باید با نظر پزشک متخصص و یا مشلور تغذیه باشد و مصرف خودسرانه ممنوع است.

کره بادوم زمینی تات نات یکی از برترین کره های موجود در فرشگاه اینترنتی تات نات است که 100% از بادام زمینی ساخته شده است و به دلیل طعم خوشمزه و خواص متنوعش، در تهیه انواع غذاها و تنقلات مورد استفاده قرار می‌گیرد. خواص کره تات نات عبارتند از: منبع انرژی: این محصول حاوی مقدار زیادی کالری و چربی سالم است.

هر آنچه که نیاز دارید با بهترین قیمت از دیجی کالا بخرید

منبع: youtube

دکمه بازگشت به بالا