بودجه ۴۰ میلیارد تومانی شلمچه – بصره این خط آهن را به کجا می‌رساند؟

بودجه ۴۰ میلیارد تومانی شلمچه - بصره این خط آهن را به کجا می‌رساند؟

در لایحه بودجه 1403، 40 میلیارد تومان برای احداث راه آهن شمچه – بصره در نظر گرفته شده است که با شروع این پروژه از شهریور سال گذشته باید دید این خط ریلی اکنون در چه مرحله ای است.

به گزارش میجیک، برای کمک به طرح احداث راه آهن شملچه – بصره، در جدول اعتباری طرح تملک دارایی های سرمایه ای (بودجه عمرانی) دستگاه اجرایی در لایحه بودجه 1403 مبلغ 40 میلیارد تومان پیش بینی شده است.

ایجاد خط ریلی شلمچه – بصره در 20 سال گذشته مطرح بوده و قطعاً در این سال ها فراز و نشیب هایی را تجربه کرده است، اما به دلایل زیادی از جمله حضور داعش در عراق به دلیل کمبود اعتبار و عدم توافق با عراق برای واگذاری زمین های ضروری، این پروژه چندین بار به تعویق افتاده است.

آغاز مطالعه نهایی و اجرای پروژه راه آهن شلمچه – بصره در سال 1400 در نتیجه تصمیم مقامات عراقی به تعویق افتاد. عمدتاً به این دلیل که مسیر در نظر گرفته شده برای ساخت راه آهن بین دو کشور نیازمند مین زدایی است. همزمان رستم قاسمی – وزیر فقید راه و شهرسازی – با مقامات عراقی دیدار کرد تا زمینه را برای توافق با عراق برای ارتباط ریلی ایران با این کشور فراهم کند.

البته در این بین اخباری مبنی بر امتناع عراق از ادامه این پروژه از گوشه و کنار به گوش می رسد. اما از آن زمان تاکنون دیدارهای مقامات دو کشور ادامه داشته و مقامات جمهوری اسلامی ایران از جمله مهرداد بذرپاش – وزیر راه و شهرسازی – و سیدمیاد صالحی – مدیرعامل شرکت راه آهن – همچنان پیگیر بوده اند. در این شغل

فروردین ماه سال گذشته وزیر راه و شهرسازی از آغاز ساخت راه آهن شلمچه – بصره و پل قابل جابجایی دو کشور خبر داد و همزمان اعلام شد که عراق قول هزینه کرد. 215 میلیارد عراقی دینار برای ساخت این پروژه. همچنین اشاره شده است که دولت عراق بر اجرای این پروژه در سال 2023 اصرار داشته است. اما به نظر می رسد که روند احداث خط ریلی در این منطقه تنها برای جابجایی زمین باشد.

سرانجام شهریور ماه سال گذشته عملیات اجرایی راه آهن شلمچه به بصره به طول 32 کیلومتر در مرز نقطه صفر در خاک عراق با حضور معاون اول رئیس جمهور و نخست وزیر عراق آغاز شد. وی در عین حال اعلام کرد که بر اساس تفاهم نامه امضا شده، 18 ماه برای کل پروژه بدون توجه به مدت زمان ساخت پل در نظر گرفته شده است. مدت زمان ساخت پل افتتاحیه به صورت موازی و تقریباً 18 ماه تا حداکثر 2 سال اعلام شد.

ادامه مطلب

طلسم راه آهن تهران-کربلا شکسته می شود؟

آخرین وضعیت راه آهن شلمچه – بصره

سیدمیاد صالحی مدیرعامل شرکت راه آهن فروردین ماه امسال در آخرین اظهارنظر درباره راه آهن شلمچه – بصره اظهار داشت: سال گذشته راه آهن مشترک ایران و کربلا به طور مستمر در طول سال راه اندازی شد و این یکی از آماده سازی راه آهن شلمچه – بصره و اکنون زمین های باقی مانده در اختیار ماست.

به گفته وی، در جلسات برگزار شده مقرر شد زمین این خط ریلی برای ساخت به ایران ارسال شود.

اگرچه به گفته مقامات عراقی، به دلیل اینکه بندر ایران با فاصله مشخص شده فاصله دارد، نمی توان از این مسیر برای انتقال کالا استفاده کرد. اما با راه اندازی خط ریلی شلمچه – بصره می توان از این مسیر به عنوان مسیر مناسبی برای تردد زائران ایرانی به کربلا در طول سال استفاده کرد. همچنین زائران عراقی می توانند با قطار به ایران سفر کرده و از شهرهای زیارتی قم و مشهد دیدن کنند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا