بهرهگیری از فناوریهای نو برای ارتقای امنیت غذایی کشور
دانش بنیان معاون علمی، فناوری و اقتصادی رئیس جمهور از دومین نمایشگاه توانمندی های سازمان اتکا با محوریت امنیت غذایی دانش بنیان بازدید کرد.
به گزارش میجیک، روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد مبتنی بر دانش رئیس جمهور در این بازدید گفت: بعد بزرگ توانمندی خانواده اتکا قابل درک و مشاهده است. ویژگی نیروهای مسلح این است که همیشه با عزم راسخ کار را به بهترین نحو ممکن انجام دهند و به دستاوردهای خوب در حوزه غذایی توجه کنند. شرکت های گروه اتکا از سهم بازار خوبی برخوردار هستند و به نظر می رسد با توجه به جریان سازی امنیت غذایی بسیار حائز اهمیت است، این موضوع باید در اولویت تصمیم گیری و تاثیرگذاری در کشور قرار گیرد.
وی با اشاره به استراتژیک و مقتدر بودن امنیت غذایی گفت: دنیا با استفاده از فناوری های نوین، روش های نوین برای ارتقای بهره وری، تولید و توزیع مواد غذایی پیشرفت کرده است و شرکت های بزرگ می توانند با استفاده از ظرفیت های فناورانه و انسانی خود سهیم باشند. قدرت.
دهقانی فیروزآبادی حوزه امنیت غذایی را یکی از اولویت های مهم و اصلی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری دانست و گفت: سازمان های بزرگ و قدرتمندی مانند اتکا اهمیت بهره مندی از فناوری و نوآوری را درک کرده اند. در حوزه غذا و از این رو در جهت افزایش فعالیت ها و کمک به تامین امنیت غذایی کشور گام برمی دارند. آمادگی داریم تا تعامل و هم افزایی لازم را با این سازمان و سایر شرکت های توانمندی که می توانند در این زمینه برای تحقق اولویت های مهم و راهبردی مانند امنیت غذایی گام های موثری بردارند، انجام دهیم.
به گفته نماینده علمی ریاست جمهوری، سازمان اتکا که امنیت غذایی نیروهای مسلح را در رأس وظایف خود قرار داده است، در حوزه امنیت غذایی، چرخه تولید تا عرضه و نفوذ نوآوری وارد شده است. بخش غذا با استفاده از ظرفیت اکوسیستم فناورانه و نوآوری. این سازمان یک چرخه فناورانه در وابستگی ایجاد کرده و از ایده پردازی تا تجاری سازی و فروش را در دل این سازمان شکل داده است و بر اساس نوآوری باز، توسعه شبکه و نهادهای فناورانه تلاش شده است تا این اکوسیستم فناورانه و نوآورانه شکل گیرد.
سازمان اتکا با ورود به سامانه مشکل 100 نیاز فناورانه در حوزه های کشاورزی، دامپروری، شیلات، صنایع غذایی، فروشگاه ها را شناسایی کرده است که از این تعداد 6 نیاز فناورانه در حال توسعه و نوآوری است.
همچنین این سازمان رویداد صنایع غذایی با صندوق نوآوری و رفاه، رویداد کشاورزی با دانشگاه های تهران و همدان، رویداد دامپروری با دانشگاه زنجان و رویداد زنجیره امنیت غذایی هوشمند با شرکت سایران برگزار کرده است.
با تکیه در زمینه ایجاد نهادهای واسطه، در مراحلی مانند ایجاد کارخانه نوآوری هوشمند زنجیره غذایی، کارخانه نوآوری زیتون و روغن های مفید، کارخانه نوآوری طیور، کارخانه نوآوری کشاورزی و دامداری، کارخانه نوآوری برای … صنایع غذایی در تهران، کارخانه نوآوری منسوجات، کارخانه نوآوری لوازم خانگی و کارخانه نوآوری طیور تعطیل شد.
ایجاد نقشه راه برای بذرهای تجاری، استفاده از فناوری سنجش از دور در کشاورزی، ایجاد مزرعه تحقیقاتی در زمین های تابعه، تهیه نقشه راه برای کشت گیاهان دارویی، آگاهی از نحوه برداشت، ذخیره و توزیع، تولید پکتین از چغندر قند. خمیر و تولید اسید آسپارتیک از ملاس چغندرقند از جمله فعالیت های فناورانه این سازمان در زمینه کشاورزی، تامین و امنیت غذایی می باشد.
انتهای پیام