آینده کیف پول‌های سخت‌افزاری و نقش آنها در مدیریت رمز ارز های جدید

ارز دیجیتال نوعی ارز است که فقط به صورت دیجیتال یا الکترونیکی در دسترس است که به آن پول دیجیتال، پول الکترونیکی، رمز ارز یا ارز الکترونیکی نیز گفته می شود. ارزهای دیجیتال وجود فیزیکی ندارند و فقط به صورت دیجیتال در دسترس هستند. تراکنش‎های مربوط به ارزهای دیجیتال با استفاده از رایانه یا تلفن همراه متصل به اینترنت انجام می‎شود. در مقابل، ارزهای فیزیکی همان اسکناس و سکه های ضرب شده هستند که ویژگی‌های فیزیکی مشخصی دارند. ارزهای دیجیتال کاربرد مشابه ارزهای فیزیکی داشته که می‎توان از آن‎ها برای خرید کالا و خدمات استفاده کرد. ارز فیات فیزیکی یک سیستم متمرکز تولید و توزیع توسط بانک و سازمان‌های دولتی است.

ارزهای دیجیتال تراکنش‌های فوری را امکان‌پذیر می‌کنند؛ تراکنش‌هایی که می‌توانند حتی فراتر از مرزها انجام شوند. به عنوان مثال، شخصی که در ژاپن مستقر است ممکن است به شخصی مقیم کانادا به صورت ارز دیجیتال مبلغی را پرداخت کند. در این متن با ما همراه باشید تا همه چیز را درباره ارز دیجیتال از صرافی، کیف پول ارز دیجیتال تا قیمت ارز دیجیتال بدانیم.

تاریخچه ارز دیجیتال

در نهایت زمان بسیاری تا محبوبیت ارزهای دیجیتال سپری شد. اولین خرید با استفاده از ارز دیجیتال برای دو پیتزا در سال 2010 بود که در آن کاربری با استفاده از 10000 بیت کوین این دو پیتزا را خریدار کرد.

انواع ارزهای مختلف

ارز دیجیتال یک اصطلاح کلی است که می‌توان از آن برای توصیف انواع مختلف ارزهای موجود در حوزه الکترونیک استفاده کرد. به طور کلی، سه نوع مختلف ارز وجود دارد:

_ ارزهای مبتنی بر بلاک چین

این دسته از ارزها از رمزنگاری برای ایمن سازی و تایید تراکنش در شبکه خود استفاده می‎کنند. بنابراین برای مدیریت، کنترل و ایجاد ارزهای مبتنی بر بلاک چین نیز از رمزنگاری استفاده می‌شود. بیت کوین و اتریوم نمونه هایی مشهور از ارزهای دیجیتال هستند. ارزهای رمزنگاری شده به عنوان ارزهای مجازی در نظر گرفته می‌شوند. این ارزها مقررات و مرکزی ندارند و فقط به صورت دیجیتالی وجود داشته و اداره می‌شوند.

_ ارزهای مجازی_مرکزی

ارزهای مجازی، ارزهای دیجیتال غیرقانونی هستند توسعه دهندگان یا سازمانی متشکل از سهامداران مختلف آن را کنترل می‌کنند. برای ارزهای مجازی این امکان وجود دارد تا به صورت الگوریتمی توسط یک پروتکل شبکه تعریف شده کنترل شوند. نمونه ای از ارز مجازی توکن شبکه یک بازی است که اقتصاد و کنترل آن توسط توسعه‎دهندگان بازی تعریف و انجام می‌شود.

_ ارزهای دیجیتال بانک مرکزی

ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) توسط بانک مرکزی یک کشور صادر می‌شوند که می‎توانند مکمل یا جایگزین ارز فیات باشند. با این تفاوت که برخلاف ارز فیات یک CBDC صرفاً به صورت دیجیتالی وجود دارد و نه به صورت فیزیکی! بسیاری از کشورها امروزه در حال بررسی برنامه‌هایی برای راه‌اندازی نسخه دیجیتالی ارزهای بومی خود هستند.

استفاده از این ارزها به عنوان ابزاری برای افزایش سرعت و امنیت پرداخت، کاهش هزینه‌ها، کاهش خطر نگهداری و انتقال پول نقد و ترویج مشارکت مالی پیشنهاد شده است. همچنین پرداخت‌های برون مرزی را بدون نیاز به ارز خارجی آسان‎تر می‌کنند.

خرید و فروش ارز دیجیتال

در دنیای امروز، با پیشرفت فناوری و اینترنت، فرصت جدیدی برای سرمایه گذاری وجود دارد. این فرصت همان خرید و فروش ارز دیجیتال است. ارز دیجیتال یا همان کریپتوکارنسی واحد پولی دیجیتال جدی و روشی نوظهور برای سرمایه گذاری است. در ادامه این مقاله نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال را به شما توضیح می‌دهیم.

گام اول : ثبت نام در یک صرافی معتبر

اولین قدم برای خرید ارز دیجیتال ثبت نام در یک صرافی یا بروکر است. بروکرها مکانی ایجاد کرده که به شما اجازه می‌دهند تا با استفاده از پول فیات یا سنتی ارز دیجیتال خریداری کنید. بعضی از بروکرها رمز ارز را مستقیما خرید و فروش کرده و برخی صرفا به عنوان واسطه بین خریدار و فروشنده عمل می‌کنند. ( در اینجا لیست را می توانید مشاهده کنید)

گام دوم : افزایش موجودی حساب در بروکر

پس از ثبت نام در صرافی و تکمیل اطلاعات مورد نیاز برای خرید ارز دیجیتال باید موجودی حساب خود را افزایش دهید. شما می‎توانید با استفاده از پول فیات یا ارز دیجیتال دیگری مانند تتر موجودی حساب صرافی خود را افزایش دهید تا برای خرید ارز دیجیتال استارت اولیه را زده باشید.

گام سوم : کدام ارز دیجیتال را بخریم؟

حالا که تصمیم به سرمایه‌گذاری در رمز ارزها را گرفته‌اید باید تعیین کنید که کدام رمز ارز را خریداری کنید. هزاران رمز ارز در مارکت رمز ارز وجود دارد. انتخاب ارز دیجیتال مناسب برای خرید در درجه اول با استفاده از روش‌های تحلیلی، یعنی تحلیل تکنیکال و بنیادی انجام می‌شود. پس از آن باید به وضعیت بازار و تاثیر روانی اتفاقات روی روند رشد آن ارز دقت کنید. در نهایت در موقعیت مناسب باید برای خرید اقدام کنید.

در این بین در نظر داشته باشید که صرافی ها از تمام ارزهای دیجیتال پشتیبانی نمی‌کنند. بنابراین بهتر است از اینکه آیا بروکر انتخابی برای ارز دیجیتال مورد نظر شما خدمات ارائه می‌کند یا خیر مطمئن شوید.

گام چهارم : اقدام به خرید و فروش ارز دیجیتال

پس از انتخاب ارز دیجیتال می‌توانید آن را با ثبت سفارش در پلتفرم معاملاتی بروکر خریداری کنید. بعد از خرید، ارز دیجیتال به حساب شما منتقل می شود. برای فروش نیز باید ارز دیجیتال را به قیمت رایج در بازار بفروشید و سپس پول را از حساب صرافی برداشت کنید.

نگهداری ارز دیجیتال

برای نگهداری ارز دیجیتال باید از چیزی که با عنوان ولت یا کیف پول ارز دیجیتال شناخته می‌شود استفاده کنیم. ولت ارز دیجیتال بسیار متنوع بوده و شرکت‌های بسیاری در مدل‎های مختلف آن را عرضه می‌کنند. اما این وسیله نگهداری ارز دیجیتال چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟ با ما همراه باشید.

کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

اپلیکیشنی که به عنوان کیف پول برای ارز دیجیتال شما عمل می‌‌کند را ولت ارز دیجیتال می‌نامیم. این دسته از کیف پول‌ها به جای نگهداری وجه فیزیکی کلیدهای عبور را برای امضای تراکنش ارز دیجیتال ذخیره می‌کند. کیف پول کریپتوکارنسی به عنوان یک نرم افزار قابل نصب روی کامپیوترها، به کاربران این امکان را می‌دهد تا ارزهای دیجیتال خود را در آن ذخیره کرده و به صورت امن تراکنش را انجام دهند. بنابراین این برنامه رابطی را فراهم کرده تا به شما امکان دهد که به ارز دیجیتال خود دسترسی داشته باشید.

تاریخچه کیف پول ارز دیجیتال

اولین کیف پول را توسعه دهنده بیت کوین یعنی ساتوشی ناکاموتو ایجاد کرد. پس از آن هال فینی بود که با ناکاموتو مکاتبه کرده تا اولین کسی باشد که کیف پول نرم افزاری بیت کوین را اجرا کرده است. پس از آن مفهوم ولت ارز دیجیتال به سرعت گسترش یافت.

زمانی که رمز ارز برای اولین بار معرفی شد، ارسال ارز دیجیتال نیاز به وارد کردن کلیدهای طولانی داشت. امروزه کیف پول‌های ارزی مدرن، بلاک چین را در دسترس همه قرار می‌دهند و کار نقل و انتقال ارز دیجیتال را بسیار ساده می‌سازند.

کیف پول ها حاوی یک کلید عمومی یا آدرس کیف پول و کلیدهای خصوصی شما هستند که برای امضای تراکنش های ارزهای دیجیتال لازم است. هر کسی که کلید خصوصی را بداند می‌تواند سکه را کنترل کند. انواع مختلفی از کیف پول ها وجود دارد که هر کدام ویژگی خاص خود را دارند.

نحوه کار کیف پول رمزنگاری شده

کیف پول‌های رمزنگاری از اتصال به اینترنت برای دسترسی به شبکه بلاک چین برای ارز دیجیتال شما استفاده می‌کند. ارزهای رمزنگاری شده ذخیره نشده و فقط بیت داده‌های ذخیره شده در پایگاه داده هستند. این داده‌ها در سرتاسر پایگاه داده پراکنده می‌شوند. کیف پول ارز دیجیتال شامل دو قسمت عمومی و قسمت خصوصی است. قسمت عمومی شامل آدرس کیف پول و شناسه کاربر است که در شبکه ارز دیجیتال استفاده می‌شود. قسمت خصوصی شامل کلیدهای رمزنگاری است که به کاربر اجازه می‌دهد تا تراکنش خود را در شبکه امضا کند.

ارسال و دریافت ارز دیجیتال با استفاده از این پلتفرم‌ها بسیار آسان است. عمدتا برای ارسال رمز ارز آدرس کیف پول گیرنده را وارد می‌کنید تا بعد از انتخاب مبلغ برای ارسال تراکنش با استفاده از کلید خصوصی مبلغ برای پرداخت ارسال شود. با استفاده از کیف پول دیجیتال، کاربران می‌توانند به صورت امن تراکنش های خود را در شبکه ارز دیجیتال انجام دهند و به صورت آنلاین کالا و خدمات را خریداری کنند.

انواع کیف پول ارز دیجیتال

برای دسته‌بندی کیف پول‌ها آفلاین یا آنلاین بودن آن‌ها اولین ویژگی با اهمیت است. کیف پول آنلاین نیاز به اتصال به اینترنت دارد که به تبع می‌تواند دارایی‌ها را در‌معرض هک و یا حملات سایبری قرار دهد. برای مثال‌های ولت آنلاین می‎توان به کیف پول‌های مبتنی‌بر وب، مبتنی بر افزونه‌های مرورگر، اپ‌های موبایلی یا کامپیوتر اشاره کرد.

اما کیف پول‌های سخت‌افزاری یا کیف پول‌ کاغذی ولت آفلاین هستند که بدون اتصال به اینترنت بوده و به همین دلیل خطر سرقت دارایی را کمتر می‎کنند. در‌ ادامه انواع کیف پول‌‌های ارز دیجیتال را معرفی خواهیم کرد:

کیف پول سخت‌افزاری چیست؟

کیف پول سخت‌افزاری راه حل ایمنی برای حفظ انواع ارزهای دیجیتال و توکن‎ها است. این نوع ولت یک دستگاه فیزیکی برای نگهداری رمز ارز است که شامل امکانات امنیتی بسیاری می‎شود. رمزنگاری، تأیید دو مرحله‌ای و … برخی از مزایای کیف پول سخت‌افزاری هستند. علاوه بر این از دیگر مزایای این نوع ولت می‎توان به قابل حمل آن اشاره کرد. کیف پول سخت‌افزاری بیت کوین به راحتی قابل حمل است و شما می‌توانید آن را به هر کجا برده و در صورت نیاز از دارایی خود برداشت کنید.

کیف پول نرم‌افزاری چیست؟

کیف پول نرم‌افزاری رمز ارز یک نرم‌افزار است که برای نگهداری انواع رمز ارز استفاده می‌شود. این نوع کیف پول، به صورت یک برنامه کامپیوتری طراحی شده است که مزایای متفاوتی دارد. بسیاری از کیف پول‌های نرم‌افزاری رایگان بوده و به راحتی قابل دریافت هستند. علاوه بر این استفاده از این نرم افزارها ساده و آسان است که نیازی به دانش فنی خاصی ندارد. در نهایت این نوع ولت نیز قابلیت دسترسی در سراسر جهان به عنوان یک راه حل دیجیتال دارد.

کیف پول وب چیست؟

کیف پول وب یک نوع دیگر کیف پول دیجیتال است که به صورت یک وب سایت طراحی شده تا قابلیت دسترسی برای همه را فراهم کند. کیف پول وب ساده و آسان در استفاده است و نیازی به دانش فنی برای استفاده ندارد. این نوع ولت نیز قابلیت دسترسی در سراسر جهان را داشته و یک راه حل دیجیتال قابل استفاده در سراسر جهان است.

کیف پول موبایلی چیست؟

کیف پول موبایلی به صورت یک برنامه طراحی شده تا برای نگهداری رمز ارز استفاده ‌شود. این نوع ولت برای گوشی‌ هوشمند بوده و به نوعی به دلیل سهولت و دسترسی به آن پرکاربردترین نوع کیف پول است. به خصوص که با افزایش محبوبیت تلفن همراه دسترسی سریع و همیشگی به دارایی‌ها با این روش مهیا می‌شود. استفاده از کیف پول موبایلی ساده و آسان است و شما می‌توانید به راحتی از آن در تلفن همراه خود استفاده کنید. به خصوص که با استفاده از گرافیک جذاب لذت استفاده از این نوع ولت بیش از پیش لمس می‌شود.

کیف پول کاغذی چیست؟

در این نوع کیف پول کلید خصوصی و عمومی رمز ارز شما روی یک برگه کاغذی نوشته می‌شود. با این وجود که این مدل دشواری در یادداشت و نگهداری کلید خصوصی دارد، همچنان روش محبوب برخی از دارندگان  ارز دیجیتال محسوب می‌شود. از مزایای کیف پول کاغذی امنیت بالا آن است. کیف پول کاغذی دارای امنیت بسیار بالایی به دلیل عدم ارتباط با اینترنت بوده و البته رایگان است.

ارسال و دریافت ارز دیجیتال

در ارسال و دریافت ارز دیجیتال در درجه اول نیاز به آدرس عمومی یا کلید عمومی کیف پول دارید. این آدرس شناسه کیف پول شما بوده که مانند شماره حساب بانکی عمل می‌کند. برای ارسال و یا دریافت رمز ارز باید به نکات مهمی توجه کنید.

_ همیشه آدرس کیف پول دیجیتال را به دقت بررسی کنید تا اطمینان حاصل شود که ارز دیجیتال به شخص صحیح منتقل شده است. در صورت اشتباه در فرآیند واریز مبلغ غیر قابل برگشت خواهد بود.

_ همیشه از گذرواژه دشوار استفاده کرده و از کلید خصوصی خود نیز محافظت کنید تا از سرقت و دسترسی غیرمجاز جلوگیری شود.

_ قبل از خرید و فروش ارز دیجیتال با شرایط و قوانین صرافی و رمز ارز انتخابی آشنا شوید تا از هرگونه مشکل جلوگیری شود.

_ ارسال و دریافت ارز دیجیتال یک فرصت جدید برای سرمایه گذاری و کسب درآمد است. با استفاده از صرافی های ارز دیجیتال این نقل و انتقالات با سهولت و سرعت بسیار انجام می‌شود.

_ بهتر است پس از نقل و انتقال رمز ارز آن را در کیف پول افلاین خود نگه دارید تا ریسک های موجود را کاهش دهید.

اطلاع از قیمت لحظه ای ارز دیجیتال

در بازار رمزارزها قیمت ارزهای دیجیتال همواره در حال تغییر است. یکی از دلایل موفقیت تریدرها در خرید ارز دیجیتال اطلاع از قیمت فوری ارز دیجیتال است. به همین دلیل این مسئله برای سرمایه‌گذاران و کاربران بسیار مهم است. در ادامه قصد داریم تا برخی از سایت‌ها و برنامه‌هایی که قابلیت نمایش قیمت لحظه‌ای ارزهای دیجیتال را دارند را معرفی کنیم.

Blockfolio : یک برنامه موبایلی است که به شما امکان می‌دهد تا قیمت لحظه‌ای ارزهای دیجیتال را در صرافی‌های مختلف دنیا مشاهده کنید. همچنین، با استفاده از این برنامه، می‌توانید پورتفولیو خود را مدیریت کنید و تغییرات قیمت ارزهای دیجیتال خود را در طول زمان مشاهده کنید.

CoinGecko : یک سایت تحلیلی برای بازار که به شما امکان می‌دهد تا قیمت آنی ارزهای دیجیتال را با تحلیل‌های گسترده‌ای از بازار در خصوص تغییرات قیمت ارزهای دیجیتال مشاهده کنید.

تعریف بلاک چین

بلاک چین فناوری برای ذخیره و تایید تراکنش‌های دیجیتالی است که به عنوان یک پایگاه داده توزیع شده عمل می‌کند. در بلاک چین یا زنجیره بلوکی، تمام تراکنش‌ها در بلاک‌های متوالی ذخیره شده و بلوک اطلاعات با بلوک قبلی خود ارتباط دارد. این فناوری از الگوریتم‌های رمزنگاری برای امنیت اطلاعات استفاده کرده و به کاربران امکان می‌دهد تا بدون نیاز به واسطه‌گری، تراکنش‌های مالی خود را انجام دهند.

بلاک چین در ابتدا از سال 2009 با ارائه بیت کوین معرفی شد. این فناوری در حال حاضر در بسیاری از صنایع و بخش‌های مختلفی مانند بانکداری، حمل و نقل، سلامت، بیمه و … مورد استفاده قرار می‌گیرد که به دلیل ویژگی‌هایی مانند شفافیت، امنیت و عدم تغییر پذیری برای کاربران بسیار جذاب است. تمام تراکنش‌های بلاک چین به صورت عمومی در دسترس بوده و هر کسی می‌تواند آن‌ها را بررسی کند.

زنجیره بلوکی به دلیل ویژگی‌های جذاب خود حالا به عنوان یک فناوری انقلابی در صنایع مختلف شناخته می‌شود. با استفاده از بلاک چین کاهش هزینه‌ها، افزایش سرعت تراکنش‌ها، کاهش خطرات امنیتی و بهبود کارایی در صنایع مختلف ممکن شده است.

اجزای بلاک چین

بلاک چین از اجزای مختلف تشکیل شده است که در ادامه به توضیح آن‌ها می پردازیم:

بلاک : بلاک یک واحد اصلی در بلاک چین است که با استفاده از الگوریتم های رمزنگاری به صورت رمز شده در بلاک چین ذخیره می‌شود. هر بلوک شامل اطلاعات، تراکنش‌ها و یک نانس تصادفی است.

زنجیره : مجموعه ای از بلاک‌ها که به صورت متوالی و زنجیره‌ای قرار گرفته‌اند زنجیره را تشکیل می‌دهند. هر بلاک در زنجیره با استفاده از شماره تصادفی خود به بلاک بعدی و قبلی خود متصل شده است.

الگوریتم های رمزنگاری : الگوریتم های رمزنگاری برای امنیت بلاک چین استفاده می شوند.

شبکه : بلاک چین یک سیستم توزیع شده است که بر روی شبکه اینترنت عمل می کند. در این سیستم، هر کاربر یا دستگاه، یک نسخه از بلاک چین را در اختیار دارد و با ارسال و دریافت اطلاعات، آن را به روز رسانی می‌کند.

ماینرها : ماینرها کاربرانی هستند که به دنبال حل کردن معمای بلاک هستند. با این کار ماینرها بلاک جدید را ایجاد و به زنجیره اضافه می کنند.

تراکنش ها : تراکنش‌ها در بلاک چین عملیات انتقال ارز یا داده های دیگر بین کاربران را نشان می‌دهند. هر تراکنش شامل اطلاعات فرستنده، گیرنده و مقدار ارز است.

انواع الگوریتم‌های بلاکچین

بلاک چین به عنوان یک پلتفرم امن برای انتقال و ذخیره سازی داده شناخته شده است. یکی از مهمترین عواملی که بلاک چین را به یک پلتفرم امن تبدیل کرده است، الگوریتم‌های پیچیده‌ای هستند که برای این تامین امنیت آن استفاده می‌شوند. در ادامه به بررسی انواع الگوریتم‌های بلاک چین می پردازیم:

الگوریتم PoW یکی از اولین الگوریتم های شاخص در بلاک چین است. این الگوریتم برای تایید تراکنش‌ها و افزودن بلاک جدید به زنجیره بلوکی استفاده می‌شود. در این الگوریتم شبکه به دنبال یافتن یک راه حل پیچیده محاسباتی است که برای افزودن بلاک جدید لازم است. این الگوریتم برای اولین بار در بیت کوین مورد استفاده قرار گرفته و پس از آن در بسیاری از دیگر ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار گرفته است.

در الگوریتم PoW، شبکه بلاکچین به دنبال یافتن یک عدد تصادفی است که با توجه به داده های قبلی، یک مقدار هش خاص تولید کند. هش یک مقدار عددی است که از داده های ورودی به صورت یکتا تولید می‌شود. برای تولید مقدار هش، بلاک چین از یک الگوریتم هش استفاده می کند. الگوریتم هش یک تابع رمزنگاری است که از داده های ورودی، یک مقدار هش یکتا تولید می‌کند. در PoW، شبکه به دنبال یافتن یک مقدار هش است که با توجه به داده قبلی، یک شرط خاص را برآورده کند.

برای حل مسئله، نودهای شبکه بلاک چین به صورت همزمان به دنبال یافتن مقدار هش هستند. نودهایی که اولین مقدار هش را پیدا کنند، بلاک جدید را به زنجیره بلاک چین اضافه می‌کنند و به عنوان پاداش بیت کوین دریافت می‌کنند.

استفاده از الگوریتم اثبات کار امنیت بالایی را به شبکه بلاک چین می‌دهد. با توجه به پیچیدگی این الگوریتم تلاش برای تغییر هر بلوک در زنجیره بسیار سخت و نیازمند قدرت پردازشی بسیار زیاد است. با این حال، استفاده از PoW دارای مشکلاتی از جمله مصرف انرژی بسیار زیاد است که برای حل آن الگوریتم‎های دیگر به کار گرفته شده اند.

الگوریتم PoS الگوریتمی دیگر است که برای افزودن بلاک های جدید به بلاک چین استفاده می‌شود. در این الگوریتم، به جای استفاده از قدرت پردازشی از دارایی مالکان رمز ارز برای تأیید تراکنش ها و افزودن بلاک جدید به زنجیره بلاک چین استفاده می‌شود. بنابراین دارندگان رمز ارز، با هولد یا نگهداری رمز ارز در کیف پول دیجیتال، به عنوان تایید کننده در شبکه عمل می‌کنند. به این صورت هر گره برای تایید یک بلاک جدید، باید یک مقدار هش را محاسبه کند. مقدار هش حاصل باید کمتر از یک عدد خاص باشد.

انتخاب گره برای تایید بلاک جدید، در الگوریتم اثبات سهام به صورت تصادفی است. هر دارنده رمز ارز با توجه به میزان رمز ارزی که در کیف پول خود دارد، یک احتمال برای انتخاب دارد. بنابراین هر چقدر رمز ارز بیشتری در کیف پول داشته باشد، احتمال بیشتری برای انتخاب شدن به عنوان تایید کننده دارد.

این الگوریتم مزایای زیادی از جمله کاهش مصرف انرژی دارد. با توجه به این که به جای استفاده از قدرت پردازشی، اعتبار دارندگان رمز ارز به عنوان شاهد در شبکه در نظر گرفته می‌شود، مصرف انرژی بسیار کمتری نسبت به الگوریتم اثبات کار دارد.

همچنین با توجه به استفاده از اعتبار دارندگان رمز ارز به عنوان شاهد در شبکه سرعت تأیید تراکنش‌ها بسیار بالاتر است. استفاده از PoS نیز دارای مشکلاتی است. با توجه به اینکه هر چقدر فرد رمز ارز بیشتری در کیف پول داشته باشد احتمال بیشتری برای انتخاب به عنوان شاهد دارد، تمایل به تمرکز بر روی دارندگان رمز ارز بیشتر خواهد شد. علاوه بر این پیاده سازی آن پیچیدگی زیادی دارد.

  1. الگوریتم Proof of Authority

به محض اینکه همه اعتبارسنجی را امضا کردند، الگو به یک بلوک تبدیل و جوایز بین ماینر و اعتباردهنده تقسیم می‌شود. بنابراین دارندگان رمز ارز، با هولد یا نگهداری رمز ارز در کیف پول دیجیتال، به عنوان تایید کننده در شبکه عمل می‌کنند. به این صورت هر گره برای تایید یک بلاک جدید، باید یک مقدار هش را محاسبه کند. مقدار هش حاصل باید کمتر از یک عدد خاص باشد.

  1. الگوریتم Delegated Proof of Stake

الگوریتم DPoS نسخه بسیار پیشرفته تری از PoS است. در این الگوریتم دارندگان توکن به تنهایی روی اعتبار بلوک کار نمی‌کنند، بلکه نمایندگانی را انتخاب می کنند تا اعتبارسنجی را برای آن‌ها انجام دهند. دارندگان ارز دارایی می توانند به عنوان نماینده در شبکه عمل کرده و رای خود را به نماینده‌های دیگر اعطا کنند تا به عنوان نود معتبر در شبکه عمل کنند.

در یک سیستم DPoS، معمولا نمایندگان منتخب به صورت دوره‎ای تغییر کرده و سفارشی برای تحویل بلوک خود اختصاص می‌دهند. اگر نمایندگان به‌ طور منظم بلوک‌های خود را از دست بدهند یا تراکنش‌های نامعتبر را منتشر کنند، دارندگان توکن به آن‌ها رأی منفی می‌دهند و آن‌ها را با نماینده منتخب دیگری جایگزین می‌کنند. بنابراین DPOS از یک سیستم جریمه استفاده می‌کند تا هر زمان که یک نماینده خطایی مرتکب شود، مجازاتی دریافت ‌کند. این مجازات معمولاً به صورت از دست دادن سهم در شبکه یا تعلیق حساب است.

برخلاف PoW و PoS، در DPoS با یک تلاش مشترک و یک فرآیند نیمه متمرکز، DPoS دستورات بزرگی را در زمان کوتاه تری اجرا می‌کند.

الگوریتم PoB یک الگوریتم جدید است. در Proof-of-Burn، به جای خرج کردن پول برای تجهیزات کامپیوتری گران قیمت، سکه‌ها را می‌سوزانید. به این منظور با ارسال به آدرسی که غیرقابل بازیافت هستند سکه‌ها غیرقابل استفاده یا سوزانده می‌شوند. با این کار کاربران برای تولید بلاک‌های جدید با از بین بردن مقداری از کوین‌های خود مالکیت خود را اثبات کرده و می توانند یک امتیاز مادام العمر برای استخراج در سیستم بر اساس انتخاب تصادفی کسب کنند. با سوختن کوین‌ها، مقدار آن‌ها از بین می‌روند و به عنوان هزینه تولید بلاک‌ها در نظر گرفته می‌شود.

در این الگوریتم، کاربرانی که بیشترین مقدار کوین را از بین ببرند مسئول تولید بلاک‌های جدید هستند. هر چه تعداد سکه بیشتری بسوزانید، احتمال اینکه برای استخراج بلوک بعدی انتخاب شوید، زیاد است.

از مزایای الگوریتم PoB می‌توان به کاهش مصرف انرژی نسبت به الگوریتم‌های دیگر اشاره کرد. در الگوریتم PoB با سوختن کوین‌ها به عنوان هزینه تولید بلاک‌ها، مصرف انرژی کاهش می‌یابد. در عین حال این الگوریتم با چالش‌هایی مثل احتمال انجام حملات 51٪ روبرو است.

  1. الگوریتم Proof of Elapsed Time

اثبات زمان سپری شده (PoET) یک مکانیسم اجماع شبکه بلاک چین است که از استفاده بیش از اندازه منابع و مصرف انرژی جلوگیری می‌کند. این سیستم از یک سیستم قرعه کشی برای انتخاب تصادفی تصمیم‌گیری درباره حقوق ماینینگ و مسدود کردن برندگان در شبکه بلاک چین استفاده می‌کند و با اجرای یک کد قابل اعتماد در یک محیط امن شفافیت را افزایش می دهد.

این الگوریتم به شبکه بلاک چین مجاز امکان تعیین ایجادکننده بعدی بلوک را می‎دهد که به این منظور یک زمان انتظار تصادفی برای هر گره در شبکه بلاک چین ایجاد می کند. گره‌ای که کوتاه‌ترین زمان انتظار را دارد، فعال شده و با حل مسئله اجازه دارد یک بلوک جدید را به بلاک چین اضافه کند. نودی که زمان اجرای کوتاهتری دارد، مسئول افزودن بلاک جدید به زنجیره است.

گردش کار PoET مشابه با الگوریتم PoW است با این تفاوت که انرژی کمتری مصرف می‌کند. این به دلیل امکان غیرفعال شدن گره در زمان مشخص شده برای سوئیچ به کارهای دیگر برای افزایش کارایی انرژی شبکه است. اثبات زمان سپری شده یک مکانیسم توافقی است که برای تصمیم گیری درباره حقوق استخراج در شبکه استفاده می‌شود.

  1. الگوریتم Proof of Capacity

الگوریتم PoC یا اثبات ظرفیت به عنوان یکی از جایگزین‌های برطرف کردن مشکل مصرف انرژی بالا در سیستم های اثبات کار و احتکار ارز دیجیتال در سیستم های اثبات سهام  ایجاد شده است. اثبات ظرفیت به گره های شبکه بلاک چین این امکان را می دهد که از فضای خالی روی هارد خود برای استخراج ارزهای دیجیتال موجود استفاده کنند و لیستی از راه حل‌های ممکن را بر روی هارد دیسک دستگاه استخراج ذخیره می‌کند.

هرچه هارد دیسک بزرگتر باشد، مقادیر راه حل بیشتری را می‌تواند روی خود ذخیره کند که این شانس بیشتری برای یک ماینر برای مطابقت با هش مورد نیاز از لیست خود ایجاد می‌کند. به این ترتیب شانس بیشتری برای برنده شدن پاداش ماینینگ ایجاد خواهد شد. اما در نظر داشته باشید که برای استفاده از این مکانیزم باید هزینه زیادی برای هارد درایو صرف کنید.

مزایا و معایب ارزهای دیجیتال

کریپتوکارنسی در بین سرمایه گذاران در سراسر جهان محبوبیت پیدا کرده است. در ادامه چند مزیت ارز دیجیتال را بررسی خواهیم کرد:

انجام معاملات بدون واسطه

برای معاملات ارز دیجیتال دخالت شخص ثالثی وجود ندارد و حساب شما دارای حریم خصوصی است. در بلاک چین، سرمایه گذاران یک شناسه و آدرس کیف پول شما دارند. تراکنش‌ها مستعار بوده و اطلاعاتی درباره شخص شما نیست. سرمایه گذاران می‌توانند با استفاده از ارزهای فیات مختلف ارز دیجیتال خریداری کنند و نقل و انتقالات مالی خود را انجام دهند.

صرافی‌ها و کیف پول‌های مختلف ارزهای دیجیتال به سرمایه‌گذاران کمک می‌کنند تا ارزهای رمزنگاری‌شده را معامله و حتی ارزها را با حداقل هزینه تراکنش به یکدیگر تبدیل کنند. علاوه بر این معاملات ارزهای دیجیتال برخلاف نقل و انتقال بانکی تنها در چند دقیقه انجام می شود و این برای بسیاری از افراد حائز اهمیت است.

ذخیره‌سازی ارزش

به دلیل تورم، ارزش بسیاری از ارزها کاهش یافته و بسیاری از مردم را به یافتن ابزاری برای ذخیره‌سازی ارزش ترغیب می‌کنند. ارز دیجیتال نیز محافظتی در برابر تورم است. برای باقی ماندن در این پوزیشن بیت کوین سقفی برای تعداد کل سکه‌های ضرب شده خود دارد. برخی دیگر از ارزهای دیجیتال نیز از همین مکانیسم برای محدود کردن عرضه و محافظی در برابر تورم و حفظ ارزش دارایی استفاده می‌کنند.

شفافیت و عدم تمرکز

با ماهیت غیرمتمرکز زنجیره‌ بلوکی، می‌توان تراکنش‌های انتقال پول را در پلتفرم برای ردیابی نقل و انتقالات مشاهده کرد. این سیستم باز و شفاف مایه آرامش سرمایه گذاران و عاری از فساد است. ارزهای دیجیتال مدل کاملا جدید تمرکززدایی برای پول هستند که به مبارزه با انحصار یک ارز کمک می‌کنند. به این ترتیب هیچ سازمان دولتی نمی‌تواند ارزش کوین را تعیین کند که از منظر علاقه‌مندان به بازار ارزهای دیجیتال این مسئله امنیت و ایمنی را فراهم می‌کند.

دسترسی و امنیت بالا

سرمایه گذاران برای استفاده از ارز دیجیتال فقط به یک دستگاه هوشمند با اتصال به اینترنت نیاز دارند. این به افراد این امکان را می دهد که بدون زحمت تراکنش‌های خود را انجام دهند. با وجود این سهولت هیچ کس نمی‌تواند بدون کلید خصوصی کیف پول شما به وجوه دسترسی داشته باشد. در صورت فراموش کردن یا گم کردن کلید خود، نمی توانید وجوه خود را بازیابی کنید. علاوه بر این، تراکنش ها توسط سیستم بلاک چین همراه با شبکه پراکنده کامپیوترهایی که تراکنش ها را تأیید می کنند، ایمن می شوند.

هزینه های تراکنش ارزان تر

ارزهای دیجیتال امکان تعامل مستقیم در شبکه را فراهم می‌کنند. بنابراین یک مشتری می‌تواند مستقیماً به یک فروشنده پول پرداخت کند. هزینه‌های مربوط به تراکنش‌های ارز دیجیتال در مقایسه با هزینه‌های ارزهای فیزیکی ارزان‌تر است. با حذف واسطه‌هایی که به دنبال درآمد از هزینه تراکنش هستند، ارزهای دیجیتال هزینه کلی یک تراکنش را ارزانتر می‌سازند.

معایب ارزهای دیجیتال چیست؟

سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال ممکن است جذاب باشد، اما سرمایه گذاران باید چند جنبه منفی را در نظر بگیرند:

ردیابی تراکنش‌ها

ارزهای دیجیتال ادعای شکلی ناشناس از تراکنش یا گمنامی را دارند. اما در واقع هر فرد دارای نام مستعار در شبکه است. پس یک دنباله دیجیتالی را از خود به جا گذاشته که امکان رمزگشایی آن وجود دارد. بنابراین علی الرغم ادعای موجود گمنامی در این فضا، امکان دخالت مقامات دولتی برای ردیابی تراکنش‌های مالی افراد وجود دارد.

حمله 51 درصدی

در یک بلاک چین اگر یک ماینر یا گروهی از ماینرها بیش از 50 درصد از کنترل نرخ هش ماینینگ شبکه را در اختیار داشته باشند، امکان حمله 51 درصدی وجود خواهد داشت. در حین کنترل یک گروه می‌تواند تراکنش را معکوس کند، آن را متوقف کند، سکه‌ها را چند برابر کند و یا از اعتبارسنجی تراکنش‌های جدید جلوگیری کند.

مصرف انرژی زیاد

عدم قطعیت حقوقی

فقدان قوانین تنظیمی مرتبط با تراکنش‌ها به‌عنوان یک مشکل ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود. برای مثال چنانچه تراکنش اشتباهی به کیف پول فردی داشته باشید، عدم بازپرداخت یا لغو را باید در نظر داشته باشید. به این ترتیب مبلغ به حساب شما باز نخواهد گشت.

قوانین ارزهای دیجیتال در کشورها

در سال های اخیر، با توجه به رشد قابل توجه بازار رمز ارزها، وضعیت قانونی ارزهای دیجیتال در جهان مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به بررسی وضعیت قانونی ارزهای دیجیتال در بسیاری از کشورها، این ارزها به عنوان اموال دارای قابلیت معامله و شامل قوانین مالیاتی مورد تحلیل قرار می‌گیرند. با این حال در برخی کشورها استفاده از ارزهای دیجیتال ممنوع است و سرمایه گذاران ارزها باید با دقت به وضعیت قانونی هر کشور تصمیم خود را برای سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال بگیرند.

در ادامه به بررسی وضعیت قانونی ارزهای دیجیتال در نقاط مختلف جهان پرداخته می‌شود:

_ در کشور آمریکا وضعیت قانونی ارزهای دیجیتال هنوز به صورت کامل مشخص نیست. اما جای توجه دارد که در سال 2018 کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا اعلام کرد که بیشتر ارزهای دیجیتال اموال دارای قابلیت معامله بوده و باید طبق قوانین مالیاتی مورد تحلیل قرار گیرند.

_ در کشور چین ارزهای دیجیتال را به عنوان ابزاری برای پولشویی و فعالیت غیرقانونی شناخته و به همین بسیاری از صرافی‎های ارز دیجیتال در این کشور ممنوع الکار شده‌اند. اما اینطور گفته می‌شود که چین به دنبال توسعه و اجرای یک رمز ارز ملی است.

_ در کشور روسیه نیز هنوز قوانین مربوط به ارزهای دیجیتال به صورت روشن مشخص نشده است. تنها در سال 2019، یک قانون جدید به نام قانون رمز ارز در این کشور تصویب شده که پایه تنظیم بازار رمز ارزها در این کشور است.

_ در کشور کانادا برای وضعیت قانونی ارزهای دیجیتال تصمیماتی اتخاذ شده است. رمز ارز به عنوان اموال دارای قابلیت معامله شناخته شده و در سال 2014 اولین صرافی ارز دیجیتال در کانادا راه اندازی شد تا بازار رمز ارزها در کانادا به سرعت رشد کند.

_ در کشور ژاپن ارزهای دیجیتال به عنوان اموال دارای قابلیت معامله شامل قوانین مالیاتی می‌شوند. در سال 2017 ژاپن به عنوان یکی از کشورهای اولیه در قبول و تنظیم بازار رمز ارزها شناخته شد تا امروز یکی از مراکز بزرگ تجارت رمز ارزها در جهان باشد.

_ در کشور انگلیس در سال 2018 مقام نظارت بر بازارهای مالی اعلام کرد که صرافی های رمز ارز باید طبق قوانین مالیاتی و ضوابط نظارتی مورد تحلیل قرار گیرند. در سال 2019 نیز یک گزارش از پارلمان منتشر شد که به عنوان راهنمایی تنظیم بازار رمز ارزها در این کشور بود.

بررسی ارزهای دیجیتال معروف

امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی در عرصه ارز دیجیتال و محبوبیت فعالیت در آن، رمز ارزهای بسیاری با عناوین مختلف وارد بازار کریپتوکارنسی شده‌اند. برخی از این رمز ارزها بسیار مشهور بوده و برخی دیگر هنوز به محبوبیت و نام آشنایی نرسیده‌اند. در ادامه قصد داریم تا سه ارز دیجیتال محبوب بازار ارزهای دیجیتال را معرفی کنیم.

بیت کوین چیست؟

(BTC) یک ارز مجازی است که به عنوان پول یا نوعی پرداخت خارج از کنترل گروه یا نهاد خاصی طراحی شده است. بنابراین نیاز به واسطه‌گری شخص ثالث در تراکنش‌های مالی یا ضمانت پرداخت را از بین می‌برد. این ارز دیجیتال بر پایه تکنولوژی بلاک چین که یک پایگاه داده توزیع شده است، ساخته شده است. بلاک چین یک سیستم غیر متمرکز و بدون واسطه است.

تاریخچه بیت کوین

بیت کوین در سال 2009 توسط توسعه دهنده ناشناسی با نام ساتوشی ناکاموتو به عموم معرفی شد. در اکتبر 2008، شخص یا گروهی اعلام کرده است که روی یک سیستم نقدی الکترونیکی جدید که کاملاً همتا به همتا و بدون نیاز به شخص ثالث قابل اعتماد است، کار کرده است. وایت پپر بیت کوینن اکنون در Bitcoin.org منتشر شده است. اولین بلاک بیت کوین در ژانویه 2009 استخراج شد که به بلوک 0 مشهور است. بلوک پیدایش حاوی متن خاصی است که شاید دلیلی بر این باشد که این بلوک در آن تاریخ استخراج شده و شاید مربوط به تفسیر سیاسی مرتبطی است.

پس از آن این ارز به محبوبیت بسیاری رسید و به عنوان اولین ارز دیجیتال و اولین کریپتوکارنسی در جهان در حال حاضر در کشورهای زیادی قابل استفاده بوده و به عنوان یک روش پرداخت بین‌المللی استفاده می‌شود. محبوبیت بیت کوین باعث الهام بخشی توسعه بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر شده که سعی می‎کنند آن را به عنوان یک سیستم پرداخت جایگزین کرده و یا به عنوان توکن های امنیتی در بلاک چین‌های دیگر استفاده شوند.

روند کار بیت کوین

بیت کوین، به عنوان نوعی ارز دیجیتال، چندان پیچیده نیست که نتوان آن را درک کرد. اگر شما بیت کوین دارید می توانید از کیف پول دیجیتال خود برای ارسال آن به عنوان پرداخت برای کالا یا خدمات استفاده کنید. اما روند کار بیت کوین به این سادگی نیست.

بیت‌کوین با اجماع اثبات کار (PoW) ایمن می‌شود و با فرآیند ماینینگ بیت‌کوین‌های جدید وارد سیستم می‌شوند. به ماینرها برای کار انجام شده برای تایید تراکنش و ایجاد بلوک جدید پاداش داده می‌شود. تعداد بیت کوین‌های موجود محدود است و فرآیند تولید آن هم با گذشت زمان سخت تر شده و پاداش بیت کوین نصف می‌شود. این محدودیت در تعداد یک عامل افزایش قیمت این رمز ارز در مارکت است.

کیف پول‌های بیت کوین

از آنجا که بیت کوین یک ارز دیجیتال است، نمی توان به صورت فیزیکی آن را نگهداری کرد. به جای آن بیت کوین به عنوان یک رمزارز باید در یک کیف پول دیجیتال ذخیره شود. کیف پول دیجیتال بیت کوین می‌تواند به شکل‌های مختلفی عرضه شود. کیف پول سخت‌افزاری بیت کوین، کیف پول نرم‌افزاری بیت کوین، کیف پول وب بیت کوین، کیف پول موبایلی بیت کوین و کیف پول کاغذی بیت کوین از انواع ولت ارز دیجیتال برای این ارز دیجیتال هستند. در ادامه برخی از بهترین کیف پول های بیت کوین را معرفی خواهیم کرد:

کیف پول تراست والت یکی از بهترین کیف پول‌های بیت کوین است که برای سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS به صورت رایگان عرضه شده است. بایننس، بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال جهان با تراست والت از هزاران کوین و توکن پشتیبانی کرده و محبوب‌ترین کیف پول ارزهای دیجیتال است.

تراست کلیدهای خصوصی را روی دستگاه ذخیره کرده و به همین دلیل تنها کاربر به دارایی‌ها دسترسی خواهد داشت. قابلیت‌های قوتی مثل امنیت،رابط کاربری آسان، پشتیبانی از بسیاری از کوین و توکن‎ها و … از جمله مزایای اصلی تراست ولت است.

لجر (Ledger)

لجر کیف پول سخت افزاری و مطمئن برای ذخیره بیت کوین است. لجر کلیدهای خصوصی را امن و آفلاین نگهداری کرده و لایه‌های امنیتی متفاوتی دارد. مدل لجر نانو اس، نانو ایکس و نانو اس پلاس مشهورترین محصول این شرکت به‌حساب می‌آیند. کیف پول‌های لجر از اکثر ارزهای و توکن‌های معتبر پشتیبانی می‌کنند. از نقاط قوت‌ لجر می‌توان به مواردی مثل: امنیت بسیار زیاد، تیم توسعه‌دهنده و پشتیبانی قوی و … اشاره کرد.

ترزور (Trezor)

کیف پول سخت‌افزاری ترزور از اولین کیف پول‌های سخت‌افزاری بیت کوین برای عموم است. مشهورترین محصول‌های این برند کیف پول ترزور وان و ترزور مدل تی است. کیف پول سخت‌افزاری ترزور مثل لجر کلیدهای خصوصی را به‌صورت امن و آفلاین نگهداری می‌کند. نقاط قوت ترزور امنیت بالا، پشتیبانی از هزاران کوین و توکن، اندازه مناسب و … است.

بلو والت نرم‌افزاری موبایلی برای دو سیستم‌عامل اندروید و iOS است که تنها از ارز دیجیتال بیت کوین پشتیبانی می‌کند و امکانات خاصی برای مدیریت آن دارد. پشتیبانی از شبکه لایتنینگ، متن‌باز بودن، رابط کاربری آسان، امنیت بالا و کنترل کلیدهای خصوصی تحت نظارت کاربر از مزایای خاص این ولت است.

کیف پول اکسودوس (Exodus)

اکسودوس یکی از کیف پول‌های قدیمی ارزهای دیجیتال است که اکنون در دو سیستم‌ عامل اندروید و iOS می‌توان آن را نصب کرد. علاوه‌بر پشتیبانی از صدها کوین و توکن، رابط کاربری زیبای اکسودوس عالی است. اکسودوس کلیدهای خصوصی را مستقیم روی دستگاه ذخیره می‌کند و به دارایی‌ها دسترسی نداشته و نمی‌تواند آن‌ها را مسدود کند.

بیت کوین والت یکی از اولین کیف پول‌های موبایلی بیت کوین است که در سال 2013 عرضه شده است. این کیف پول رابط کاربری بسیار ساده داشته و فقط برای سیستم‌عامل اندروید در ‌دسترس است. از مزایای این کیف پول متن‌باز بودن، پشتیبانی از انواع آدرس بیت کوین، گرفتن نسخه پشتیبان، رابط کاربری آسان و … است.

Trezor اولین کیف پول سخت‌افزاری بیت کوین است که در بازار ارزهای دیجیتال عرضه شد. ترزور یک کیف پول سخت‌افزاری است که به کاربر این امکان را می‌دهد

ارز دیجیتال | خرید کیف پول سخت افزاری

مزایای بیت کوین

بیت کوین با مزایای بسیاری همراه است. بیت کوین یک روش پرداخت برون مرزی با سرعت بالا و کم هزینه است که حتی قابل استفاده در کشورهایی است که تحریم شده و نمی‌توانند از سیستم های بانکی جهان استفاده کنند. از جمله مزایای بیت کوین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بدون نیاز به واسطه‌گری

با توجه به رشد فناوری در دنیای امروز، بسیاری از افراد به دنبال راه حل‌های انجام تراکنش‌های خود به صورت آنلاین و بدون نیاز به واسطه‌گری هستند. با استفاده از بلاک چین تمامی تراکنش‌ها به صورت شفاف و امن ثبت شده و نیاز به شخص ثالث برای نظارت بر قراردادها نیست.

امنیت زیاد

با استفاده از بلاک چین تمامی تراکنش‌ها ثبت می‌شوند. هر تراکنش باید توسط شبکه بیت کوین تأیید شود و هیچ کس نمی‌تواند بدون اجماع تغییراتی در آن ایجاد کند. بلاک چین بیت کوین به صورت خودکار تراکنش‌ها را ردیابی و تقلب را به سرعت شناسایی می‌کند.

بیت کوین یک ارز دیجیتال است که برای همه قابل دسترسی است. هیچ کس نمی‌تواند به عنوان مالک بیت کوین اعتبار خاصی داشته باشد و همه می‌توانند از آن به عنوان یک راه حل دیجیتال برای تراکنش‌های خود استفاده کنند.

قابلیت کنترل شخصی

با استفاده از بیت کوین، کنترل روی تراکنش‌های خود دارید. هیچ کس نمی‌تواند به تنهایی تغییراتی در دارایی شما ایجاد کند و همه تراکنش‌ها به صورت شفاف و قابل دسترس ثبت می‌شوند.

روند قیمتی بیت کوین

قیمت بیت کوین در سال 2009 به صورت چشمگیری افزایش یافته تا جایی که در اوایل سال 2010، قیمت هر واحد آن به حدود 0.001 دلار و تا پایان همان سال به 0.32 دلار رسید. در سال 2011، قیمت بیت کوین به 21 دلار و در سال 2013، به بیش از 1000 دلار رسید!

در سال 2014 هر بیت کوین در قیمت حدود 350 دلار معامله می‌شد که در سال 2015، به حدود 250 دلار کاهش یافت. با این وجود در سال 2017 هر بیت کوین به بیش از 20 هزار دلار رسید.

با وجود افزایش قیمت بیت کوین در سال 2017، قیمت آن در سال 2018 به شدت کاهش یافت. از سال 2019 قیمت بیت افزایش داشته تا در سال 2020، به بیش از 29 هزار دلار برسد.

در سال 2021، قیمت بیت کوین به حدود 64 هزار دلار رسید تا در ادامه پس از افت و خیزهای بسیار در سال 2023 هر بیت کوین در قیمت 27407 دلار معامله می‌شود.

به طور خلاصه، قیمت بیت کوین طی سالیان اخیر نوسانات شدیدی را تجربه کرده است. افزایش قیمت بیت کوین با وجود سوابق آن دور از ذهن نیست اما همچنان با چالش‌های مختلفی همراه است. به خصوص که این رمز ارز به عنوان یک روش پرداخت در بسیاری از کشورها تحریم و با مشکلات حقوقی و مالی مواجه است.

اتریوم چیست؟

، یکی از پرطرفدارترین ارزهای دیجیتال جهان است که بر پایه بلاک چین توسعه یافته است که به عنوان یک پلتفرم بلاک چینی با قابلیت اجرای قراردادهای هوشمند، به کاربران امکان می‌دهد تا برنامه‌های دلخواه خود را توسعه داده و اجرا کنند. ارز دیجیتال بومی اتریوم با نام اتر (ETH) شناخته می شود. فناوری بلاک چین امکان ایجاد و نگهداری دفتر کل دیجیتال امن را به صورت عمومی فراهم می کند که این به شفافیت اطلاعات در اتریوم کمک می‌کند. با وجود شباهت زیاد بیت کوین و اتریوم دیدگاه و محدودیت‌های این دو رمز ارز در بلندمدت تفاوت بسیاری با یکدیگر دارند.

تاریخچه اتریوم

اتریوم، در سال 2014 توسط توسعه‌دهنده جوانی به نام ویتالیک بوترین تاسیس شد. این پلتفرم، در حال حاضر به عنوان یکی از پرطرفدارترین و محبوب‌ترین پلتفرم‌های بلاک چین در جهان شناخته می‌شود. بنیانگذاران اتریوم جزو اولین کسانی بودند که پتانسیل کامل فناوری بلاک چین را فراتر از روش پرداخت مجازی در نظر گرفتند. از زمان راه‌اندازی اتر به عنوان یک ارز دیجیتال به دومین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار و به نوعی به ملکه رمز ارزها تبدیل شده است.

روند کار اتریوم

اتریوم به عنوان یک پلتفرم بلاک چین به کاربران امکان می‌دهد تا برنامه‌های دلخواه خود را توسعه و اجرا کنند. این بستر بر پایه یک زبان برنامه‌نویسی با نام Solidity توسعه یافته که برای توسعه قراردادهای هوشمند در اتریوم استفاده می‌شود. قراردادهای هوشمند به کاربران امکان می‌دهد تا قراردادهایی بر اساس شرایط خاص تعریف کرده و نگران اجرای آن نباشند. این قراردادها به صورت خودکار و بدون نیاز به واسطه‌ای برای نظارت و بررسی وضعیت اجرا می‌شوند.

اتریوم توانایی اجرای تراکنش‌های دیجیتال را دارد. پس مشابه با بلاک چین بیت‌کوین تراکنش‌ها به صورت آشکار انجام می‌شوند. با این حال در اتریوم تراکنش‌ها به صورت سریع‌تر و ارزانتر انجام می‌شوند. زنجیره بسیار طولانی از بلوک‌ها را تصور کنید که تمام اطلاعات موجود در هر بلوک به بلوک تازه با داده‌های جدید اضافه می‌شود. در سراسر شبکه بلاک چین توسط شبکه‌ای از برنامه‌های خودکار تأیید می‌شود که در مورد اعتبار اطلاعات تراکنش‌ها به اجماع می‌رسند. هیچ تغییری بدون اجماع در بلاک چین ایجاد نمی‌شود که این امر آن را بسیار ایمن می‌سازد.

اجماع با استفاده از مکانیسم اجماع به دست می‌آید. اتریوم از الگوریتم اثبات سهام استفاده می‌کند در این الگوریتم شبکه‌ای از شرکت‌کنندگان در فرآیند به نام اعتباردهنده بلوک‌های جدید ایجاد می‌کنند و اطلاعاتی را که در بلوک‌ها وجود دارد را نیز تأیید می‌کنند.

کیف پول اتریوم

برای ذخیره اتریوم باید از کیف پول مناسب ذخیره اتر استفاده کرد. کیف پول اتریوم رابطی دیجیتالی است که دسترسی به اتر ذخیره شده در بلاک چین را ممکن می‌سازد. کیف پول شما کلیدهای خصوصی را در خود نگه می دارد. از این اطلاعات مانند رمز عبور هنگام شروع تراکنش استفاده می‌شود. برای هر اتر یک کلید خصوصی دریافت شده که برای دسترسی به آن ضروری است.

متامسک کیف پولِ متصل به اینترنت است که فقط از اتریوم و توکن‌های آن پشتیبانی می‌کند. برای کار با پروژه‌های مبتنی بر اتریوم مانند صرافی‌های غیر متمرکز یا بازی‌های بلاک چین به متامسک نیاز خواهید دارید. متامسک یکی از کیف پول‌های به ‌صورت افزونه گوگل کروم و فایرفاکس است که البته از امنیت زیادی برخوردار نیست. البته امروزه می‌توان متامسک را برای تلفن‌های همراه هوشمند نیز استفاده کرد. این کیف پول متن‌باز بوده و استفاده از آن آسان است.

تراست ولت کیف پولی مطرح متعلق به بایننس است که یکی از بهترین کیف پول‌های اتریوم برای اندروید و iOS است. سادگی و کاربر پسند بودن در کنار پشتیبانی از دیگر رمز ارزها مزیت بزرگی برای تراست است. با وجود این که بایننس مالک تراست ولت است، این کیف پول غیرامانی است و کلیدهای خصوصی کیف پول در هیچ سروری ذخیره نمی‌شوند و هیچ شخص دیگری حتی بایننس به آن دسترسی ندارد.

مای ‌اتر والت یکی از بهترین پلتفرم‌ها برای تعامل با بلاک چین آن است که فقط از اتریوم و توکن‌های مبتنی بر ان پشتیبانی می‌کند. این کیف پول تحت وب کلید خصوصی شما را روی سرورهای اینترنتی ذخیره نمی‌کند و باعث می‌شود تا سرمایه‌گذاران، معامله‌گران و برنامه‌نویسان این شبکه با این پلتفرم کار کنند. مای‌اتروالت دارای یک نرم‌افزار موبایلی برای کاربران اندروید و iOS است.

لجر (Ledger)

شرکت لجر تولید کننده کیف پول‌های سخت‌افزاری است که کلید خصوصی دارایی‌های دیجیتال کاربر را با قابلیت‌های امنیتی ویژه ذخیره می‌کند. بهترین مدل‌های تولیدی این شرکت تقریباً از تمام ارزهای دیجیتال پشتیبانی می‌کنند. این کیف پول امنیت بسیار بالایی دارد اما برای استفاده‌ روزمره پرداخت یا معاملات مناسب نیست.

مای‌سلیوم به تازگی اعلام کرده که علاوه بر بیت کوین از اتریوم و توکن‌های مبتنی بر آن پشتیبانی می‎کند. امنیت مای‌سلیوم با استفاده از ویژگی‌های امنیتی جالب بسیار زیاد است. مای‌سلیوم رابط کاربری پیچیده‌ای دارد که استفاده از آن را برای کاربران تازه‌کار با مشکلاتی رو به رو می‌کند. از طرفی این کیف پول فقط برای تلفن همراه در دسترس است که محدودیتی برای آن محسوب می‌شود.

اتمیک والت یکی از کیف پول‌های محبوب در حوزه ارزهای دیجیتال است که علاوه بر اتریوم و توکن‌هایش از ارز و توکن‌های دیگر نیز پشتیبانی می‌کند. علاوه بر کنترل کلید خصوصی در دست شخص امکان تبدیل ارزهای دیجیتال از داخل کیف پول وجود دارد که قابل توجه است. رابط کاربری جذاب اتمیک کار با آن را بسیار ساده ساخته است. اتمیک برای کامپیوترهای شخصی و تلفن همراه عرضه شده است.

مزایای اتریوم

اتریوم بخشی جدایی ناپذیر از توکن‌های غیرقابل تعویض، امور مالی غیرمتمرکز، سازمان‌های مستقل غیرمتمرکز و متاورس است که روز به روز به اهمیت آن افزوده می‌شود. در ادامه برخی از مزایای این پلتفرم و رمز ارز آن را بررسی خواهیم کرد.

توسعه شخصی

اتریوم، به عنوان یک پلتفرم بلاک چین، به کاربران امکان می‌دهد تا برنامه‌های دلخواه خود را توسعه داده و اجرا کنند. با استفاده از این پلتفرم، کاربران می‌توانند برنامه‌هایی را توسعه دهند که برای حل مسائل خاصی مثل برنامه‌هایی برای حل مسائل مالی، حقوقی و حتی پزشکی هستند، استفاده شوند.

تراکنش سریع، امن و کم هزینه

اتریوم، به عنوان یک پلتفرم بلاک چینی تراکنش‌های دیجیتال را به صورت سریع، امن‌ و با کمترین هزینه انجام می‌دهد. اتریوم برای ایجاد هر فناوری دیجیتال ایمن قابل استفاده است. توکن اتر برای پرداخت در پشتیبانی از بلاک چین است، اما دارندگان می‌توانند از آن برای پرداخت کالاها و خدمات در صورت پذیرش استفاده کنند.

غیرمتمرکزی

اتریوم به گونه ای طراحی شده است که مقیاس پذیر و غیرمتمرکز باشد. این بلاک چین انتخابی برای توسعه‌دهندگان و شرکت‌هایی است که بر اساس آن فناوری ایجاد می‌کنند تا تعداد صنایع در حال فعالیت و نحوه انجام زندگی را تغییر دهند. اتریوم از قراردادهای هوشمند به عنوان یک ابزار ضروری در برنامه‌های غیرمتمرکز پشتیبانی می‌کند.

اجرای قراردادهای هوشمند

اتریوم با قابلیت اجرای قراردادهای هوشمند به کاربران امکان می‌دهد تا قراردادهایی را که بر اساس شرایط خاصی تعریف و اجرا کنند. این قراردادها، به صورت خودکار اجرا می‌شوند. این ویژگی، به کاربران امکان می‌دهد تا با اطمینان بیشتری تراکنش‌های خود را انجام دهند.

روند قیمتی اتریوم

اتریوم، یکی از ارزهای دیجیتالی محبوب جهان است که در طول سال‌های گذشته با نوسانات قیمتی شدیدی مواجه بوده است. در سال 2017، قیمت اتریوم از حدود 8 دلار شروع شده و تا دسامبر به بیش از 750 دلار رسید. اما پس از آن اتریوم به شدت افت کرد.

مجددا در سال 2020 قیمت اتریوم دوباره شروع به رشد کرد و به بیش از 600 دلار رسید. این رشد قیمتی به دلیل چندین عامل از جمله افزایش تقاضا، رشد بلاک چین و استفاده از قراردادهای هوشمند بوده است. امروزه هر اتریوم در قیمت 1829 دلار معامله می‌شود.

قیمت اتریوم همچنان با نوسانات شدیدی مواجه است و هیجانات بازار در قیمت آن تأثیر زیادی می‌گذارد. از جمله عواملی که باعث نوسانات قیمتی اتریوم شده است شامل اعلام نظر دولت‌ها درباره محدودیت‌های قانونی، حملات سایبری به صرافی‌ها و نوسانات بازار می‌شود.

اتریوم یک ارز دیجیتال بسیار محبوب و پرطرفدار در جهان به خصوص به دلیل رشد استفاده از قراردادهای هوشمند است. آینده اتریوم، شامل انتقال به پروتکل اثبات سهام است که کاربران را قادر می‌سازد تراکنش‌ها را اعتبارسنجی کرده و بر اساس دارایی‌های اتر خود، اتریوم جدید را تولید کنند. این ارتقا دو لایه دارد؛ لایه اجرا که تراکنش‌ها و اعتبارسنجی‌ها در آن رخ می‌دهد و لایه اجماع که در آن گواهی‌ها و زنجیره اجماع نگهداری می‌شود.

این ارتقا به شبکه اتریوم ظرفیت اضافه کرده تا از رشد آن حمایت کند و مشکلات مزمن ازدحام شبکه را رفع کند. از طرفی اتریوم قصد دارد تا برای رسیدگی به مقیاس‌پذیری، پایگاه داده را بین شبکه خود تقسیم کند. این بخش‌های پایگاه داده کوچک‌تر به اعتبارسنجی‌های بیشتری اجازه می‌دهد تا همزمان کار کنند و مدت زمان مورد نیاز برای رسیدن به اجماع را از طریق فرآیند اجماع تقسیم‌بندی کاهش می‌دهند.

ریپل چیست؟

یکی از رمز ارزهایی است که با تکنولوژی بلاک چین یک سیستم پرداخت بین‌المللی توسعه داده است. این سیستم به صورت مستقیم با بانک‌ها و شرکت‌ها همکاری می‌کند تا بدون واسطه پرداخت‌های خود را حتی به صورت برون مرزی انجام دهند. ریپل از دو بخش XRP که به عنوان رمز ارز این سیستم و بخش دوم RippleNet به عنوان شبکه پرداخت بین‌المللی این سیستم تشکیل شده است. هدف اصلی این رمز ارز، کاهش هزینه‌ و افزایش سرعت تراکنش‌ها است.

از ویژگی‌های مهم ریپل تبدیل خودکار ارز به XRP و برعکس است که کاربران می‌توانند با استفاده از ارز دلخواه خود، پرداخت‌های بین‌المللی را انجام دهند. اما این سیستم نیز با مشکلاتی مواجه است. نبود شفافیت در مورد توزیع و نبود کنترل دولت و سازمان‌های مالی رمز ارز ریپل از مشکلات آن است.

تاریخچه ریپل

ریپل یک شرکت فین تک است که محصولاتی برای پرداخت جهانی از طریق سیستم حواله، تسویه پرداخت و مبادله خود ایجاد می‌کند. این شرکت توسط توسعه دهنده نرم افزار رایان فوگر در سال 2004 تاسیس شد. هدف ریپل شبیه به بیت کوین بود. ایجاد روشی آسان‌تر، سریع‌تر و مطمئن‌تر برای معاملات.

ریپل بین سال های 2012 تا 2015 چندین بار نام خود را تغییر داد تا سرانجام در سال 2015، این برند تبدیل به ریپل محبوب امروزی شود. XRP اغلب با عنوان ریپل شناخته می شود. اما XRP یک دارایی دیجیتال منبع باز مستقل از شرکت فناوری است.

نحوه کار ریپل

ایده اولیه پشت XRP از همان ابتدا ساده و یک شبکه اعتماد همتا به همتا بود. ریپل XRP را دارایی دیجیتالی سریع‌تر، ارزان‌تر و کم مصرف‌تر می‌نامد که می‌تواند تراکنش‌ها را در چند ثانیه پردازش کرده و انرژی کمتری نسبت به همتایان خود مصرف کند.

به عبارتی XRP ایجاد می شود تا یک لایه تسویه که تراکنش با شبکه ریپل را تسهیل می‌کند باشد. این ارز به عنوان یک ارز دیجیتال معامله شده است و در چندین صرافی موجود است.

XRP بر روی بلاک چین غیرمتمرکز و منبع باز به عنوان دفتر کل XRP  عمل می کند و تراکنش ها توسط پروتکل تراکنش ریپل (RTXP) تسهیل می شوند. برخلاف اکثر ارزهای دیجیتال، XRP با حداکثر عرضه توکن 100 میلیارد است.

کیف پول های ارز دیجیتال ریپل

با وجود محبوبیت این رمز ارز کیف پول‌های اختصاصی کمی برای ریپل وجود دارد. پیش از این‌که بهترین کیف پول‌ها را برای نگهداری ریپل معرفی کنیم. نگهداری ریپل در کیف پول‌ نیازمند داشتن ریپل غیر قابل برداشت و غیر قابل انتقال است. بنابراین لازم است بدانید که برخلاف سایر ارزهای دیجیتال که نگهداری آن‌ها در کیف پول هزینه‌ای ندارد، برای ایجاد حساب در بلاک چین ریپل 10 عدد ریپل نیاز است.

در ادامه قصد داریم تا برخی از معروفترین کیف پول‌های ارز دیجیتال ریپل را به طور مختصر معرفی کنیم:

لجر (Ledger)

کیف پول‌های لجر نانو اس  و ایکس یکی از بهترین کیف پول‌های سخت‌افزاری برای ذخیره ریپل هستند. لجر ایکس جدیدتر با قابلیت پشتیبانی قوی تر و البته ظاهر و امکانات بهتر است کیف پول‌های سخت‌افزاری یکی از امن‌ترین گزینه‌های نگهداری ارزهای دیجیتال است. لجر و ترزور با ذخیره‌سازی سرد کلیدهای خصوصی امکان هک و حمله سایبری را به حداقل می‌رسانند.

ترزور (Trezor)

کیف پول ترزور مدل تی از ریپل و البته صدها توکن و ارز دیجیتال دیگر پشتیبانی می‌کنند. طراحی این کیف پول متفاوت بوده و امکانات خاصی را در اختیار کاربر می‌گذارد. استفاده از کیف پول سخت افزاری یکی از بهترین راه ها نگهداری امن ارزهای دیجیتال است.

اج (Edge)

کیف پول موبایلی با قابلیت پشتیبانی از چند رمز ارز مختلف است که دارایی‌ را روی تلفن همراه ذخیره می‌کند. این ولت برای پلتفرم‌های اندروید و iOS در دسترس است. کیف پول اج برای تامین امنیت دارایی‌ها از روش متفاوتی استفاده می‌کند.

استفاده از توست والت برای تمامی افراد ساده و راحت خواهد بود. قابلیت طلایی این کیف پول این است که در هر لحظه می‌توانید کلیدهای خصوصی خود را بررسی کنید. این ولت در حاضر نه تنها برای اندروید، iOS، ویندوز، مک و لینوکس بلکه با افزونه کروم نیز توسعه یافته است.

یک کیف پول محبوب و کاربر پسند که برای موبایل طراحی شده و برای اندروید و iOS در دسترس است. نقطه قوت تراست، سادگی استفاده از آن است. همچنین یک صرافی برای تراست تعبیه شده تا نقل‌ و انتقال ارز دیجیتال به‌ سادگی انجام شود.

کیف پول اتمیک یکی دیگر از کیف پول‌های چند ارزی است که کلیدهای خصوصی را روی دستگاه کاربر ذخیره می‌کند. این کیف پول برای ویندوز، مک، اندروید و iOS عرضه شده است.

اکسودوس (Exodus)

یکی دیگر از محبوب‌ترین ولت های ارز دیجیتال است که علاوه بر پلتفرم‌ دسکتاپ از اندروید و iOS نیز پشتیبانی می‌کند. با وجود محبوبیت تمام پلتفرم ها تعداد کوین‌های پشتیبانی‌ شده در پلتفرم‌های دسکتاپی بیشتر از پلتفرم‌های موبایلی است که مشکلی برای این کیف پول محسوب می‌شود.

مزایای ریپل چیست؟

اما مزایای این ارز دیجیتال چیست؟ با ما همراه باشید تا مزایا ریپل را بشناسیم:

مکانیسم اجماع

در ریپل مکانیسم های اجماع مورد استفاده در اعتبارسنجی تراکنش منحصر به فرد بوده که به اعتبارسنجی‌های قابل اعتماد یا فهرست UNL متکی است. بنابراین سیستم تصمیم گرفته تا چه تراکنشی را برای دفتر کل بعدی در نظر بگیرد. برای اعتبار تراکنش‌ها اعتبارسنج‌های مورد اعتماد سیستم باید با هم توافق کنند.

ارزان، سریع و کارآمد

مکانیزم اجماع XRP به آن اجازه داده تا تراکنش را سریع تر و ارزان تر با مصرف انرژی بسیار کمتری انجام دهد. برای بیت کوین و برخی از دیگر ارزها فرآیند استخراج باعث می‌شود تایید تراکنش طولانی‌تر و هزینه بسیار بیشتری داشته باشد.

مقیاس پذیری

XRP می تواند تا 1500 تراکنش در ثانیه انجام دهد در حالی که اتریوم بر روی 13 تراکنش در ثانیه تنظیم شده است. معرفی شبکه لایتنینگ روی بیت کوین مشکل مقیاس پذیری آن را حل خواهد کرد.

امنیت

این شبکه اعتبارسنجی‌های دفتر کل خود را هر سه تا پنج ثانیه به‌روزرسانی می‌کند تا از صحت دیتا اطمینان حاصل شود. در نتیجه شبکه می‌تواند تراکنش‌ها را با امنیت بیشتر و کارآمدتر تأیید کند. با استفاده از ریپل تمام تراکنش ها به صورت امن و مطمئن انجام شده و از تقلب جلوگیری می‌شود. حتی ریپل دارای سیستم امنیتی قوی با به روز رسانی مداوم برای جلوگیری از هرگونه حمله سایبری است.

پرداخت بین المللی

یکی دیگر از مزایای ریپل، قابلیت انجام پرداخت های بین المللی در هر زمان و هر مکانی است. با استفاده از ریپل، کاربران می توانند به صورت آنلاین و در هر زمانی، پرداخت های بین المللی را به صورت سریع تر و بهتر بدون نیاز به حضور فیزیکی در محل پرداخت انجام دهند.

روند قیمتی ریپل

ریپل به دلیل قابلیت های منحصر به فرد خود، به سرعت مورد توجه قرار گرفت. در سال 2014 شرکت آن با هدف توسعه و بهبود در ساختار این رمز ارز فرآیند پرداخت را به صورت رسمی با بانک و شرکت های پرداخت ادغام کرد. با همکاری ریپل با بانک‌ها و شناخت آن به عنوان یک سیستم پرداخت بین المللی قیمت این رمز ارز در این سال با رشد چشمگیری همراه بود.

همچنین در سال 2016، شرکت اقدام به توسعه و بهبود پروتکل اجماع خود کرد تا بتواند در سال 2017 به عنوان یکی از پرطرفدارترین رمز ارزهای دنیا با سهم بازار مناسب شناخته شود. اما در سال 2018، رمز ارز ریپل به دلیل تحقیقات SEC با مشکلاتی روبرو شد که این قیمت این رمز ارز را با کاهش مواجه کرد.

روند قیمتی ریپل در سال 2021 با شروع در حدود 0.22 دلار، به سرعت شروع به رشد کرد و تا اوایل آوریل به بالاترین قیمت خود یعنی 1.96 دلار رسید. این افزایش قیمتی نزدیک به 800 درصد بود و این موضوع برای معامله گران این بازار بسیار شگفت‌انگیز بود.

امروزه هنوز هم رمز ارز ریپل اهمیت ویژه‌ای برای تجار برای انجام معاملات انلاین دارد. ریپل هنوز هم جای خود را در بازار دارد و تغییرات قیمتی آن می‌تواند بر اساس اخبار و تحولات صنعت تغییر کند. سرمایه گذاران در بازار رمز ارزها نیز به دلیل همین اهمیت برای سرمایه‎گذاری در این ارز دیجیتال مشتاق هستند. اما با توجه به وضعیت فعلی بازار رمز ارزها، پیش‌بینی قیمت ریپل بسیار دشوار است. امروزه هر ریپل در قیمت حدودی 4300 دلار معامله می‌شود.

امنیت در ارزهای دیجیتال

با گسترش استفاده از ارزهای دیجیتال تهدیدات امنیتی نیز رو به افزایش است. سرمایه‌گذاران باید به دقت به نکات امنیتی پایبند باشند چون امنیت در ارزهای دیجیتال بسیار حائز اهمیت است و نیاز به توجه ویژه دارد. بدون امنیت اطلاعات ارزهای دیجیتال نمی‌توانند ادعای گمنامی کنند که این ممکن است به خطراتی برای جامعه ارزهای دیجیتال منجر شوند. بنابراین باید همواره از روش‌های امنیتی پیشرفته استفاده کرد و از اطلاعات شخصی و حساس خود از جمله رمز کیف پول محافظت کرد.

رمز ارزها برای انجام تراکنش‌های مالی و پرداخت‌ها استفاده می‌شوند که اهمیت امنیت اطلاعات را چند برابر می‌سازد. اگر اطلاعات شخصی کاربران در دسترس هکرها قرار گیرد، به سادگی می‌تواند به سرقت، کلاهبرداری و دیگر خسارات مالی جبران ناپذیر دامن بزنند. بنابراین، برای حفظ امنیت در ارزهای دیجیتال باید از روش‌های امنیتی پیشرفته استفاده کرد.

برای مثال، باید از فایروال‌های قوی برای جلوگیری از حملات دسترسی غیرمجاز به سیستم استفاده کرد. همچنین، باید از نرم‌افزارهای ضد ویروس استفاده کرد تا از نفوذ هکر به سیستم جلوگیری شود.

تهدیدهای امنیتی در ارزهای دیجیتال

در ادامه به بررسی سه تهدید امنیتی در مورد ارزهای دیجیتال می‌پردازیم:

حملات سایبری در ارزهای دیجیتال رایج است. با توجه به اینکه ارزهای دیجیتال به صورت آنلاین خرید و فروش می‌شوند، حملات سایبری می‌توانند باعث سرقت ارزهای دیجیتال و یا ایجاد اختلال در سیستم شوند. هکرها ممکن است با استفاده از کدها و بدافزارها، به صورت غیرقانونی به ارز دیجیتال شما دسترسی پیدا کنند. خوشبختانه این مشکلات قابل حل است. به این منظور می‌توان از والت یا کیف پول دیجیتال قوی و به روز استفاده کرد. همچنین برای تامین امنیت معاملات خود باید از سایت‌های قابل اعتماد برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال استفاده کرد.

مشکل دیگر در فرآیند استخراج است. استخراج ارزهای دیجیتال با استفاده از دستگاه‌های قدرتمند صورت می‌گیرد که این فرآیند باعث افزایش دمای دستگاه و داغ‌شدن آن‌ها شود. در نتیجه این مسئله می‌تواند باعث خرابی دستگاه‌ها و یا حتی مشکلات جدی‌تری مثل آتش سوزی شود. بنابراین بهتر است از ابتدای کار از کامپیوترهای قدرتمند که قابلیت خنک‌سازی دارند برای استخراج استفاده و با این کار پیشگیری از ایجاد مشکلات جدی کرد.

عدم تامین امنیت در ولت ارز دیجیتال نیز مشکل امنیتی دیگری است. کیف‌های دیجیتال به عنوان محل ذخیره و نگهداری ارزهای دیجیتال، باید کاملا امن بوده و به این منظور از رمزنگاری قوی استفاده کنند. در غیر اینصورت به راحتی هکرها به ارزهای دیجیتال دسترسی پیدا می‌کنند. به همین دلیل است که امروزه تمایل به استفاده از کیف پول‌های سرد یا افلاین ارز دیجیتال بیش از پیش است. پس دقت داشته باشید که باید از کیف‌های دیجیتال قوی و به روز استفاده کنید.

استفاده از برنامه های ضد ویروس و سیستم‌های پشتیبان‌گیری منظم می‌توانند اولا از حملات سایبری جلوگیری کرده و ثانیا در صورت وقوع حملات اطلاعات مهم و حساس را کاملا بازیابی کنند. حتی بعضی از بانک‌ها امروزه قابلیت پشتیبانی از ارزهای دیجیتال را دارند که با استفاده از آن‌ها می توانید ارز دیجیتال خود را به صورت امن نگه دارید.

روند قیمتی ارزهای دیجیتال

روند قیمت ارزهای دیجیتال یا به عبارتی وضعیت آینده ارز دیجیتال، با گذشت زمان به یکی از موضوعات مهم در دنیای اقتصاد و سرمایه‌گذاری تبدیل شده‌ است. بنابراین تحلیل روند قیمت ارزهای دیجیتال بسیار مهم است. اما دقت داشته باشید که قبل از شروع تحلیل روند قیمت رمز ارزها باید به چند نکته توجه کنید. بازار کریپتوکارنسی بسیار پرتلاطم است که روند قیمت‌ها را بسیار پیچیده می‌کند. علاوه بر این عوامل بسیار زیادی بر روند قیمت رمز ارزها تاثیر دارند که در تحلیل باید در نظر گرفته شوند.

با توجه به نکات تحلیلی می‌توان نظر داد که روند قیمت ارزهای دیجیتال در آینده به سمت رشد خواهد بود. این رشد به دلیل عوامل مختلفی از جمله رشد تعداد فعالین بازار، پیشرفت در پذیرش و استفاده از بلاک چین و توسعه فناوری‌های جدید در این حوزه است.

به عنوان مثال، به تازگی کاربرد‌های بزرگی از بلاک چین در صنایع پزشکی آشکار شده است که باعث افزایش تقاضا برای استفاده از آن در این حوزه و افزایش محبوبیت برخی از این ارزها شده است. با توسعه بلاک چین، مسئله امنیت و شفافیت در تراکنش‌های ارزی بهبود بیشتری یافته که باعث افزایش اعتماد به بازار ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری خواهد شد.

در نهایت با توجه به تمام این عوامل می‌توان به روند قیمت ارزهای دیجیتال در آینده امیدوار بود. البته رشد را باید همواره در کنار نوسانات قیمت در نظر گرفت. برای سرمایه‌گذاران حرفه‌ای و به خصوص نوسان گیران تحلیل دقیق و برنامه‌ریزی مطمئن برای سرمایه‌گذاری در بازار رمز ارزها ضروری است.

مفهوم تحلیل فنی در بازار ارزهای دیجیتال

تحلیل تکنیکال در بازار ارزهای دیجیتال، به مطالعه و تحلیل روند قیمتی این ارزها با استفاده از داده‌های تاریخی و شاخص‌های فنی می‌پردازد. این روش برای پیش‌بینی روند قیمتی ارزها و همچنین تصمیم‌گیری درباره خرید یا فروش آن‌ها استفاده می‌شود. ابزارهای این تحلیل به منظور بررسی عرضه و تقاضایی که بر تغییرات قیمت، حجم و نوسانات اثرگذار است، استفاده می‌شود. با این فرض که فعالیت‌ معاملاتی گذشته و تغییرات قیمت می‌توانند شاخص ارزشمندی از حرکت‌ قیمت آینده در اختیار معامله‌گر بگذارد، از تحلیل تکنیکال برای یافتن نقطه مناسب ورود و خروج به ارز دیجیتال استفاده می‌شود.

تحلیل فنی اولین بار توسط چارلز داو در اواخر دهه 1800 معرفی شد تا پس از یاری چندین محقق از جمله ویلیام پی همیلتون، رابرت ریا و جان مگی به شکل‌گیری پایه آن کمک شود. امروزه تحلیل تکنیکال تکامل یافته است و صدها الگو و سیگنال را در بر می‌گیرد که اطلاعات آن به تحلیلگران کمک می‌کند تا ارزش گذاری خود را بهبود بخشند.

با استفاده از تحلیل تکنیکال را می‌توان برای هر بازاری با داده معاملاتی تاریخی زمان و حرکت مناسب اعمال کرد. این شامل بازار سهام، ارز دیجیتال، کالاها، فارکس و … است. تحلیل تکنیکال در بازارهای ارز دیجیتال و فارکس که معامله گران روی حرکات کوتاه مدت قیمت تمرکز می‌کنند، بسیار رایج است. به عبارتی تحلیل تکنیکال تلاش می‌کند تا حرکت قیمت تقریباً هر ابزار قابل معامله‌ای را که در معرض نیروهای عرضه و تقاضا است را پیش‌بینی کند.

با توجه به پویایی بازار ارزهای دیجیتال، تحلیل تکنیکال به عنوان یک روش مهم برای پیش‌بینی روند قیمتی این ارزها و تصمیم‌گیری درباره خرید یا فروش آن‌ها است. اما در این بین نباید از تحلیل بنیادی غافل شد. بهترین نوع تحلیل ترکیبی از این دو روش تحلیلی محسوب می‌شوند. با این وجود تحلیل بنیادی برای بازار ارزهای دیجیتال کمتر استفاده می‌شود. اما در صورت استفاده تاثیرات قابل توجهی بر درستی تصمیمات اعمال خواهد کرد.

برای تحلیل تکنیکال با استفاده از روند قیمت، حجم معاملات، میانگین متحرک و شکل نمودار شاخص‌ها، الگوهای قیمتی مختلف شناسایی می‌شوند. با تحلیل این الگوها، تحلیل‌گران می‌توانند به پیش‌بینی‌هایی درباره روند قیمتی ارزها برسند و تصمیم‌گیری‌های مناسب درباره خرید یا فروش و تعیین نقاط ورود و خروج از بازار داشته تا سود بیشتری کسب کنند.

نمودارهای مورد استفاده در تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال در بازار ارزهای دیجیتال از نمودارهای مختلفی استفاده می‌کند که این نمودارها شامل:

نمودار شمعی : در این نوع نمودار، هر کندل با باز و بسته شدن قیمت در یک بازه زمانی نشان داده می‌شود. هر شمع دارای دو قسمت است. قسمت بالایی نشان‌دهنده قیمت بالای بازه زمانی و قسمت پایینی نشان‌دهنده قیمت پایینی است. نمودار شمعی داده‌های بازار دوره زمانی معین را منعکس می‌کند. این نمودار اطلاعاتی از قبیل: قیمت باز شدن، قیمت بسته شدن، بالاترین و پایین‌‌ترین قیمت در بازه‌ زمانی مشخص را ارائه می‌دهد. هر کندل نمادی از بازه زمانی چهار ساعته،‌ روزانه، هفتگی و … است.

طول میانگین متحرک به اهداف تحلیل بستگی دارد. به طور کلی میانگین متحرک‌های کوتاه برای معاملات و روندهای کوتاه‌مدت و میانگین متحرک‌های طولانی‌تر برای سرمایه‌گذاری بلند مدت ترجیح داده می‌شود.

از جمله دلایل محبوبیت این اندیکاتور ارائه سیگنال‌های قابل اعتماد برای معامله‌گران بازارهای بورس، ارز دیجیتال و … است.

علاوه بر این افراد باید برای یک معامله پرسود به این موضوع که سیگنال‌های روند چقدر قوی هستند نیز توجه کنند. این اندیکاتور به نشان دادن قدرت روند و سرعت ارائه سیگنال بالا مشهور است.

اندیکاتور RSI : این اندیکاتور میزان تغییرات قیمت را برای ارزیابی نواحی اشباع خرید و فروش در بازار ارز دیجیتال به کار می‌گیرد. RSI برای تعیین قدرت یا ضعف روند قیمت استفاده می‌شوند که به عنوان یک نوسانگر مقادیری بین صفر تا صد را به خود می‌گیرد. به طور سنتی در صورتی که مقدار اندیکاتور بین 30 و 70 باشد، بازار از نظر اشباع خرید یا فروش در وضعیت عادی قرار دارد. اما امروزه استفاده از اندیکاتور RSI فقط با قوانین سنتی اشتباه است.

اندیکاتور RSI یا شاخص قدرت نسبی با توجه به میزان تغییرات قیمت اندازه‌گیری می‌شود و قدرت نسبی بازار را نشان می‌دهد. مقدار عددی بیشتر نشانگر قوی بودن خرید و مقدار عددی کمتر نشانگر قوی بودن فروش است. این نوع نمودار برای شناسایی تغییرات در بازار و تصمیم‌گیری درباره خرید یا فروش رمز ارز بسیار مناسب است.

اجزای تشکیل دهنده اندیکاتور باند بولینگر متشکل از 3 باند است. در نهایت این نوع نمودار برای شناسایی تغییرات قیمت‌ها و ترندها بسیار مناسب است.

تاریخچه ارزهای دیجیتال در ایران

استفاده از هر تکنولوژی جدیدی در ایران تاریخچه مشخصی دارد. به خصوص برای استفاده از روش‌های مالی جدید حساسیت روی سوابق تاریخی بسیار بیشتر می‌شود. در ادامه قصد داریم تا تاریخ پذیرش و شروع کار با ارز دیجیتال در کشور ایران را بررسی کنیم:

شروع فعالیت بازار ارزهای دیجیتال در ایران

در سال‌های اخیر با پیشرفت فناوری و افزایش استفاده از اینترنت، بازار ارزهای دیجیتال به یکی از مهم‌ترین بازارهای جهانی برای افراد ایرانی تبدیل شده است. این بازار جدید و نوپا، به دلیل سودهای سرشار خود برای بسیاری از کاربران ایرانی جذاب و جالب به نظر می‌رسد.

در ایران در سال‌های اخیر، معاملات مربوط به ارزهای دیجیتال شروع شده است. با این حال، به دلیل محدودیت‌های قانونی و مسائل امنیتی، فعالیت در این حوزه هنوز به صورت رسمی در این کشور تایید نشده است. با وجود تمام مشکلات فعالان حوزه کریپتوکارنسی در ایران توانسته‌اند تا با روش های مختلف بازار خود را گسترش دهند. از ایجاد صرافی ارز دیجیتال تا خرید و فروش سیگنال ارز دیجیتال و حتی آموزش کار با ارز دیجیتال همه به عنوانی یکی از پرفروش‌ترین کسب و کارهای اینترنتی در ایران را تشکیل داده‌اند.

مسئله‌ای که در ایران  در خصوص ارزهای دیجیتال هنوز با آن مواجه هستیم، کمبود آگاهی افراد علاقمند است. وجود افراد ناآگاه بستر مناسبی را برای افراد کلاهبردار فراهم کرده است. به خاطر وجود چنین مسائلی قبل از فعالیت در این حوزه باید اطلاعات خود را تکمیل کنید و به همه ریسک‌های فعالیت در این حوزه آگاه باشید.

با گسترش فعالیت‌های مربوط به ارزهای دیجیتال در ایران، بسیاری از کاربران به دنبال راه‌های جدید و امن برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال بودند. به همین دلیل، تعدادی از فعالان این حوزه در ایران، صرافی ارز دیجیتال و کیف پول کریپتوکارنسی را توسعه دادند. با استفاده از این نرم‌افزارها کاربران ایرانی می‌توانند به صورت آنلاین تراکنش‌های مختلف را انجام دهند و البته دارایی خود را بدون نیاز به نگرانی از خطرات مربوط به تحریم ایران در کیف پول خود نگهداری کنند.

اما با وجود تمام پیشرفت‌هایی که در این حوزه در ایران داشته‌ایم، هنوز مسائل زیادی وجود دارد که نیاز به حل آن‌ها داریم. یکی از مهم‌ترین مسائل، عدم تأیید رسمی فعالیت‌های مربوط به ارزهای دیجیتال در ایران است که کاربران و سرمایه‌گذاران را با مشکلاتی مانند عدم امنیت و پشتیبانی مواجه می‌کنند.

تأثیر تحریم‌ها بر بازار ارزهای دیجیتال در ایران

تحریم‌های اقتصادی یکی از مهم‌ترین موضوعات در ایران است. این تحریم‌ها تأثیر بسیاری صنایع و بخش‌های مختلف اقتصادی داشته اند. با وجود بازارهای بزرگ ایران که تحت تاثیر تحریمات و تغییر نرخ ارز قرار می‌گیرند، یکی از بخش‌هایی که تحریم‌ها تأثیر بسیار کمی روی آن داشته بازار ارزهای دیجیتال است.

به عبارت دیگر تحریم‌های اقتصادی به دلیل محدودیت‌های بانکی و مالی روی بازار ارزهای دیجیتال تاثیرات کمی داشته‌اند. این بازار غیرمتمرکز و بدون نیاز به مجوز از بانک‌ها عمل می‌کند. تبادلات به صورت آنلاین انجام می‌شود. با این حال تحریم‌ها به دلیل محدودیت‌های بین‌المللی، مانع از دسترسی به برخی صرافی های ارز دیجیتال شده‌اند. صرافی های محبوب بازار کریپتوکارنسی مانند بایننس فعالیت کاربران ایرانی را با محدودیت همراه کرده است که این مشکلات زیادی را برای کاربران علاقه مند ایجاد کرده است. با این وجود صرافی های ایرانی ارز دیجیتال به عنوان راه حلی عالی وارد بازار خرید و فروش ارز دیجیتال شده‌اند.

صرافی های ایرانی ارز دیجیتال برای بسیاری از کاربران ایرانی که به دنبال راه‌های جدید و امن برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال بودند راه حل طلایی محسوب می‌شود. البته هنوز برخی از دیگر صرافی های خارجی ارز دیجیتال خدمات خود را به افراد ایرانی ارائه داده و نیاز به استفاده از فیلترشکن برای اتصال به کیف پول یا پلتفرم معاملات را از بین برده‌اند.

روند رشد کاربران ارزهای دیجیتال در ایران

در ایران در سال‌های اخیر با توجه به رشد سریع این بازار در جهان، فعالیت‌های مربوط به ارزهای دیجیتال در حال افزایش است.

اما با وجود تمام پیشرفت‌هایی که در حوزه ارزهای دیجیتال در ایران داشته‌ایم، هنوز مسائل زیادی مانند عدم تأیید رسمی فعالیت‌های مربوط به ارزهای دیجیتال در ایران وجود دارد که مانعی برای رشد بیشتر کاربران ایرانی است. با توجه به این مسئله، بسیاری از کاربران و سرمایه‌گذاران ایرانی با مشکلاتی مانند عدم امنیت و عدم پشتیبانی مواجه شده‌اند.

با وجود تمام مشکلاتی که در حوزه ارزهای دیجیتال در ایران وجود دارد، هنوز پتانسیل بسیاری برای توسعه این حوزه وجود دارد و به همین دلیل در ایران ارز دیجیتال به یکی از بازارهای اینترنتی محبوب تبدیل شده که همچنان در حال رشد و توسعه است.

قوانین و مقررات ارزهای دیجیتال در ایران

ارز رمزنگاری شده توسط تکنولوژی رمزنگاری برای اشخاص امکان انتقال ارزش در محیط دیجیتال را  فراهم می‌کند. امکان انجام فوری تراکنش‌های بین المللی با رمز ارزها فراهم است. با توجه به تحریم ایران و موانعی که برای کار با بانک‌های جهانی دارد، کریپتوکارنسی می‌تواند راهی طلایی محسوب شود. بنابراین با شروع رشد استفاده از ارز دیجیتال باید قوانین استفاده از ارز دیجیتال در ایران را بدانیم. ( اطلاعات بیشتر: )

در زمینه قوانین مربوط به ارز دیجیتال باید از چند جنبه مواضع مشخص شود:

  1. قوانین استخراج یا ماینینگ:

برای استخراج  ارز دیجیتال نیاز به مجوز است که عملیات صدور آن برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است. از جمله اطلاعات مهم برای دریافت مجوز استخراج این است که مجوز نمی‌تواند به نام چند شخص حقیقی یا حقوقی صادر گردد. در ایران با ثبت شرکت مسئولیت محدود یا سهامی خاص می‌توان جهت دریافت مجوز ماینینگ اقدام کرد.

هنگامی پروانه بهره برداری از ماینینگ برای متقاضی صادر می شود که اقدامات لازم ظرفیت سنجی با بازدید فنی توسط کارشناسان وزارت صنعت صورت گرفته باشد. استخراج بیت کوین چنانچه  بدون اخذ مجوز قانونی انجام شود این امکان را ایجاد می‌کند که کلیه اموال شما پلمپ یا ضبط شوند.

پس جهت استخراج رمز ارزها ماینینگ با دریافت مجوز قانونی محسوب می شود. بنابراین با توجه به قوانین ارز دیجیتال در ایران جهت استخراج رمز ارز می توانید با دسترسی به اینترنت و سخت افزار مناسب، در فرآیند استخراج سهیم شوید.

بیت کوین پول مجازی و غیر قابل کنترل است که هیچ نهاد مالی و دولتی امکان کنترل آن را ندارد. شما می توانید با عنوان یک کاربر جدید به صورت ناشناس در این فضا فعالیت داشته باشد.

در اطلاعیه سال 1396 بانک مرکزی ایران هر نوع استفاده یا خرید و فروش ارزهای دیجیتال در موسسات مالی، بانک ها و صرافی ها رسما ممنوع اعلام شد و عملا بانک یا صراف تحت نظر بانک مرکزی به طور رسمی از آن منع گردیدند.

با این وجود چند سال بعد قوانین ارز دیجیتال در ایران تغییر کرد تا با برطرف شدن موانع چند صرافی اقدام به گرفتن مجوز قانونی خرید و فروش ارز دیجیتال کنند.

  1. جرم بودن استفاده از بیتکوین

بنا به بررسی منابع موجود برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال و یا نگهداری بیت کوین مجازاتی در قانون لحاظ نشده و به همین دلیل نمی‌توان این اعمال را جرم محسوب نمود. البته بیت کوین نباید ابزار وقوع جرم دیگری باشد. برای نمونه پولشویی جرم محسوب شده است و اگر به وسیله بیت کوین پولشویی کنید نیز محکوم به مجازات خواهید شد.

تهدیدات امنیتی در بازار ارزهای دیجیتال در ایران

امروزه صرافی های خارجی ارز دیجیتال برای ارائه خدمات به کاربران ایرانی دچار محدودیت هستند. اگر شما فردی فعال در زمینه ارز دیجیتال هستید و اخبار این بازار را دنبال می‌کنید، حتما می‎دانید که پلتفرم‌های خارجی خدمات مربوط به رمز ارزها اختلال در کار سرمایه‌گذاران ایرانی ایجاد کرده‌اند. برخی از سرمایه‌گذاران ایرانی با پنهان کردن هویت خود و استفاده از VPN یا تغییر IP در این صرافی‌ها خرید و فروش می‌کنند. اما این روشی غیرامن محسوب می‌شود و اگر بنا به هر دلیلی صرافی خارجی به هویت ایرانی سرمایه‌گذار پی ببرد، ادامه فعالیت در این پلتفرم‌ متوقف می‌شود.

راهکار این مشکل استفاده از صرافی هایی است که بدون نیاز به احراز هویت امکان  معاملات را فراهم می‌سازند. به این ترتیب بدون نیاز به پنهان سازی هویت کاربران ایرانی می‌توانند از خدمات صرافی خارجی ارز دیجیتال استفاده کنند.

راه حل دیگر استفاده از صرافی ارز دیجیتال ایرانی است. این صرافی‎ها نیر خدمات متمایزی برای فعالیت در بازار کریپتوکارنسی به کاربران خود ارائه می‌کنند. با وجود ریسک‌های موجود اهمیت وجود صرافی ایرانی برای کاربران ایرانی پررنگ تر می‌شود.

تجربیات نگهداری ارزهای دیجیتال توسط کاربران

همواره در زمینه استفاده از تکنولوژی های نوظهور تجربه کاربران می‎تواند برای دیگر افراد الگوی فکری روشنی ایجاد کند و فرآیند استفاده از آن را ساده تر نمایش دهد. در ادامه قصد داریم تا تجارب برخی از کاربران ارز دیجیتال را در زمینه نگهداری و چالش‌های آن بررسی کنیم:

کاربر 1 : نگهداری ارز دیجیتال برای من یک چالش بزرگ بود، اما با یادگیری و استفاده این تکنولوژی تبدیل به یک مزیت شده است که به راحتی می‌توانم سرمایه‌گذاری کنم. هرچند که در ابتدا با فرآیند خرید و فروش ارز دیجیتال آشنا نبودم، اما با استفاده از راهنمایی های اینترنتی، توانستم به راحتی و با حداقل ریسک، سرمایه خود را افزایش دهم. آینده ارز دیجیتال بسیار روشن است و با توجه به رشد آن مطمئن هستم که سرمایه‌گذاری در این بازار بهترین تصمیم است.

کاربر 2 : تجربه نگهداری ارز دیجیتال برای من یک پله برای دستیابی به آینده بود. با این کار، من قادر به کسب درآمد بیشتر و افزایش سرمایه خود شدم. هرچند که در ابتدا نگهداری ارز دیجیتال برای من مبهم بود، اما با گذشت زمان و آشنایی با فرآیند خرید و فروش، توانستم به راحتی در این بازار فعالیت کنم. آینده ارز دیجیتال بسیار شفاف است.

کاربر 3 : نگهداری ارز دیجیتال برای من یک فرصت بزرگ بود تا به دنبال رویاهای خود بروم. من توانستم با این کار، به آینده خود اعتماد کنم و خودم را به چالش بکشانم. با استفاده از تکنولوژی و آشنایی با فرآیند نگهداری ارز دیجیتال توانستم به راحتی سرمایه خود را افزایش دهم.

کاربر 4 : نگهداری ارز دیجیتال برای من یک راه حل بهتر بود تا به دنبال سرمایه‌گذاری در بازار غیر سنتی باشم. با این کار من توانستم سود بیشتر و ریسک کمتری را تجربه کنم. نگهداری ارز دیجیتال برای من یک فرصت بود تا با استفاده از تکنولوژی به صورت آنلاین در بازار فعالیت کنم.

کاربر 5 : نگهداری ارز دیجیتال برای من یک چالش بود، اما به دلیل قابلیت دسترسی آسان و افزایش ارزش آن حالا تبدیل به یک مزیت شده است که به راحتی می‌توانم در آن سرمایه‌گذاری کنم. با استفاده از راهنمایی های اینترنتی، توانستم به راحتی در فرآیند خرید و فروش و نگهداری ارز دیجیتال شرکت کنم.

کاربر 6 :  من برای نگهداری ارزهای دیجیتال، از کیف پول‌های سخت افزاری استفاده می‌کنم. این کیف پول‌ها به صورت فیزیکی در دسترس هستند و به راحتی قابل حمل هستند. با استفاده از کیف پول‌های سخت افزاری، می‌توانید از احتمال هک شدن کیف پول‌های آنلاین جلوگیری کنید.

کاربر 7 : نگهداری ارزهای دیجیتال نسبتا ساده است و با استفاده از کیف پول‌های آنلاین یا سخت افزاری می‌توانید به راحتی تراکنش‌های خود را انجام دهید و از سرمایه خود نگهداری کنید. با این حال، باید به امنیت کیف پول خود توجه کنید و از رمز عبور قوی برای کیف پول خود استفاده کنید.

تجربیات خرید و فروش ارزهای دیجیتال توسط کاربران

در ادامه این متن قصد داریم تا تجارب برخی از کاربران ارز دیجیتال را در زمینه خرید و فروش ارز دیجیتال بررسی کنیم تا به دید عادلانه و وسیعی در این زمینه برسیم:

کاربر 1: من برای خرید و فروش ارز دیجیتال، از یک صرافی آنلاین استفاده می‌کنم. این صرافی به صورت مستقیم با حساب بانکی من متصل است و به راحتی می‌توانم ارز دیجیتال خود را به دلار تبدیل کنم و برعکس. با استفاده از این صرافی، تراکنش‌های من به سرعت و با امنیت بالا انجام می‌شود.

کاربر 2: من برای خرید و فروش ارز دیجیتال، از یک صرافی ایرانی استفاده می‌کنم. با استفاده از این صرافی، می‌توانم به راحتی با دیگر کاربران در همان شهر خودم تماس بگیرم و تراکنش‌های خود را انجام دهم. این روش برای من به دلیل سرعت و راحتی کار بسیار مفید است.

کاربر 3: من برای خرید و فروش ارز دیجیتال، از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنم. با استفاده از این شبکه‌ها، می‌توانم به راحتی با کاربران دیگر در سراسر جهان ارتباط داشته تا سیگنال مناسب خرید و فروش را پیدا کنم.

کاربر 4: تجربه خرید و فروش ارز دیجیتال برای من بسیار جذاب بود. با استفاده از تکنولوژی و آشنایی با فرآیند خرید و فروش، توانستم به راحتی در این بازار فعالیت کنم و سود بسیار خوبی کسب کنم.

آینده بازار ارزهای دیجیتال

تا به اینجا از بازار ارز دیجیتال بسیار سخن گفتیم. اما برای افراد آینده یک سرمایه گذاری اهمیت زیادی دارد. در ادامه به بررسی و پیش بینی آینده بازار کریپتوکارنسی خواهیم پرداخت:

پیش‌بینی روند رشد بازار ارزهای دیجیتال در آینده

با وجود این که بازار کریپتوکارنسی در سال‌های اخیر به یکی از پر رونق‌ترین بازارهای جهان تبدیل شده و کاربران و سرمایه‌گذاران زیادی را به خود جذب کرده است، با استفاده از روش‌های تحلیل می‌توان پیش بینی کرد که روند رشد بازار کریپتوکارنسی در آینده سنگین تر از روند نزولی آن است.

با توجه به تحلیل‌های انجام شده پیش بینی می‌شود که بازار کریپتوکارنسی در آینده رشد قابل توجهی به دلیل عواملی مانند افزایش تقاضا، توسعه فناوری بلاک چین و ورود بزرگان صنعت به این بازار داشته باشد. شاید به همین دلیل بسیاری از کشورها به دنبال تنظیم قوانین برای بازار کریپتوکارنسی هستند تا باعث تعامل بیشتر با بانک‌ها و نهادهای مالی شده و در نهایت باعث افزایش اعتماد به بازار کریپتوکارنسی و تحریک روند رشد آن شوند.

با ورود بزرگان صنعت به بازار کریپتوکارنسی، افزایش سرمایه‌گذاری برای توسعه فناوری در این حوزه پیش بینی می‌شود. به خصوص که بازار کریپتوکارنسی هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد و فضای رشد بسیاری دارد. با افزایش تقاضا و توسعه فناوری‌های موجود و ابداع فناوری‌های مدرن، بازار کریپتوکارنسی به یکی از مهمترین بازارهای جهان تبدیل خواهد شد.

با این حال اگر بازار کریپتوکارنسی چالش‌هایی مانند نوسانات قیمت و عدم استقرار قانونی را رفع کند، روند پیش بینی موفقیت آن دقیق‌تر و بررسی چالش‌های بازار ساده تر خواهد شد.

تاثیر فناوری بلاک چین در بازار ارزهای دیجیتال

صنعت کریپتو به دلیل ماهیت غیرمتمرکز خود دارای یک چشم انداز جهانی است. بلاک چین به ارزهای دیجیتال ظرفیت عملیاتی، انعطاف پذیری و حریم خصوصی را ارائه می‌دهد. یکی از بزرگ‌ترین کاربردهای آن در حوزه ارز دیجیتال است. تراکنش‌های بیت کوین یا دیگر ارزهای دیجیتال هر روز با ارقام بزرگی انجام می‌شوند. ارزهای رمزنگاری‌شده می‌توانند با استفاده از بلاک چین از امنیت خاطر جمع باشند.

تمام تراکنش های ارز دیجیتال با استفاده از اجماع جمعی انجام می‌شود. با هر تراکنش، بلوک‌های جدیدی به بلاک چین در شبکه اضافه می‌شود و اعتبارسنجی در نتیجه استخراج انجام می‌شود. سپس تمام تراکنش‌های تایید شده در بلاک چین گنجانده می‌شوند.

برای ایمن‌سازی شبکه تراکنش، ماینرها با یکدیگر همکاری می‌کنند. با افزایش تعداد کاربران بلاک چین هنوز تضمین می‌کند که هیچ‌گونه فعالیت تقلبی انجام نمی‌شود.

روند پذیرش ارزهای دیجیتال توسط بزرگان صنعت و مالی

در سال های اخیر شرکت‌های بزرگ فعال در صنایع به ارزهای دیجیتال علاقه خاصی نشان دادند. برای مثال شرکت‌هایی مانند پی‌پال امکان خرید با ارزهای دیجیتال را در پلتفرم خود فراهم کرده‌اند. تسلا نیز خرید و فروش با دوج کوین را پذیرفته است تا پذیرش ارز دیجیتال خود را به جهانیان نشان دهد. بنابراین پیش‌بینی می‌شود که با گذر زمان بیشتر شاهد چنین خریدها و سرمایه‌گذاری‌هایی در ارز دیجیتال باشیم.

با این وجود وضعیت حقوقی رمز ارزها به طور قابل توجهی در کشورها متفاوت است. وضعیت قانون‌گذاری در بسیاری از کشورها تعریف نشده است. اما در زمینه پذیرش ارز دیجیتال توسط موسسات، برای عمومی شدن این روش پرداخت فروشگاه های بیشتری می‌توانند با پذیرش پرداخت ارز دیجیتال، این چشم‌انداز را تغییر دهند. به احتمال زیاد پذیرش گسترده رمز ارزها توسط موسسات  می‌تواند موجب اعتماد بیشتر کاربران و افزایش کاربرد ارزهای دیجیتال شود.

نقش ارزهای دیجیتال در اقتصاد جهانی

رمز ارزها یا کریپتوکارنسی‌ها با وجود اینکه هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارند، تاثیر آن‌ها بر اقتصاد جهانی و معاملات بین المللی قابل توجه است. به خصوص که با تحولات اخیر در بازار رمز ارزها استفاده از این فناوری در آینده به یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر اقتصاد جهانی تبدیل خواهد شد. اما نقش رمز ارزها بر اقتصاد جهانی چیست؟

_ تسهیل معاملات بین المللی با استفاده از رمز ارزها و با کمترین هزینه صورت می‌گیرد. امروزه نیاز به واسط در معاملات بین المللی که هزینه‌های بالایی به عنوان کارمزد دارند، اهمیت خود را از دست داده است. با استفاده از رمز ارزها هزینه‌های معاملات به شدت کاهش می‌یابد و مهمتر از آن به دلیل عدم نیاز به تایید سازمان های نظارتی سرعت آن‌ها نیز افزایش می‌یابد.

_ با توجه به رشد سریع بازار رمز ارزها، جذب سرمایه‌گذاران جدید به این بازار افزایش می‌یابد که به نوعی این سرمایه‌گذاران می‌توانند به عنوان منابعی برای تامین سرمایه در بازار رمز ارزها عمل کنند و به تبع باعث رشد این بازار و تسهیل تجارت الکترونیکی شوند.

_ جلوگیری از تقلب و تقلید یکی از بزرگترین مزایای این شیوه پرداخت است. با استفاده از رمز ارزها، جلوگیری از تقلب و تقلید در معاملات بین المللی و تجارت الکترونیکی امکان پذیر می‌شود. این فناوری باعث می‌شود که به طور اتوماتیک تنها در صورتی که تمام طرفین قرارداد کار خود را به درستی به انجام برسانند، معامله تمام شده در نظر گرفته شده و وجوه بین طرفین به اشتراک گذاشته شود. جزئیات تراکنش نیز به صورت تغییرناپذیر در سیستم باقی می‌ماند.

_ افزایش امنیت در معاملات بین المللی با استفاده از رمز ارزها ممکن می‌شود. در این زمینه تبادل داده‌های مالی نیز بدون خطر هک و حملات سایبری انجام می‌شود.

تاثیر ارزهای دیجیتال بر ارزش‌گذاری ارزهای رسمی

ارزهای دیجیتال با عملکرد عجیب خود موفق شدند تا جایگاه خود را در سبد سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ پیدا کنند. اما سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال نیاز به دید مناسبی نسبت به گذشته این بازار و تاثیرات آن بر دیگر بازارهای مالی دارد. رمز ارزها به عنوان پول دیجیتال در حال حاضر به دلیل خصوصیاتی که دارند، می‌توانند یک جایگزین برای پول فیات در جامعه باشند. امنیت بالا، عدم وابستگی به بانک‌ها یا دولت‌ها، تراکنش‌های سریع، هزینه کم و همچنین عدم نیاز به نمایش هویت نقش این ارزها را بر ارزهای سنتی نیز نمایان ساخته است.

در تراکنش‌های بانکی، اطلاعات حساب بانکی و شماره کارت به صورت آشکار ارسال می‌شود که این اطلاعات توسط هکرها قابل دسترسی بوده و امکان سرقت مبالغ بسیار زیادی را از حساب بانکی شخص ممکن می‌سازد. در تراکنش‌های رمز ارزها هویت ناشناخته بوده و تراکنش‌ها نیز با کد‌های رمزگذاری شده انجام می‌شود. همچنین بانک‌ها قادر به کنترل تراکنش‌های افراد نیستند.  نتیجه در تراکنش‌های رمز ارزها، عدم وابستگی باعث شده است که افراد بتوانند به صورت آزادانه تراکنش‌های خود را انجام دهند.

فناوری سازنده بلاک چین به رمز ارزها قابلیت ها و ظرفیت بسیاری در مقایسه با امور مالی سنتی ارائه می‌دهد. این موضوع به ویژه برای کشورهای در حال توسعه و پر پتانسیل اقتصادی بسیار اهمیت دارد. اما بلاک چین به علت ماهیت غیرمتمرکز به ظرفیت و سهولت اهمیت می‌دهد. بنابراین ظرفیت‌های نو و خارق العاده‌ای ایجاد می‌کند.

در نهایت می‌توان گفت که رمز ارزها به عنوان پول دیجیتال، خصوصیات بسیار جذابی دارند که باعث شده است که در بسیاری از کشورها، افراد و شرکت‌های بزرگ به جای پرداخت با پول سنتی و فیات از آن استفاده کنند. به همین دلیل که رمز ارزها به عنوان یک جایگزین برای پول فیات در جامعه مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توان گفت که نقش رمز ارزها بر پول فیات بسیار مهم است.

سخن پایانی

بلاک چین یک فناوری نوین است که با استفاده از رمزنگاری، عدم تمرکز و قابلیت قرارداد هوشمند به عنوان یک سیستم پایگاه داده توزیع شده عمل می‌کند. این فناوری در حال حاضر در بسیاری از صنایع و کسب و کارها استفاده می‌شود که به عنوان یکی از مهم‎ترین ان‌ها می‌توان به ارزهای دیجیتال اشاره کرد.

ارزهای دیجیتال، ارزهایی هستند که فقط با رایانه یا تلفن همراه قابل دسترسی هستند و به صورت الکترونیکی وجود دارند. این ارزها نیازی به واسطه ندارند و اغلب ارزان ترین روش برای تراکنش هستند. برای خرید و فروش ارز دیجیتال نیاز به بروکر ارز دیجیتال و برای نگهداری آن باید از ولت ارز دیجیتال استفاده کرد. با استفاده از رمزنگاری احتمال سرقت ارز دیجیتال شما از کیف پول کاهش می‌یابد.

بیت کوین یک ارز دیجیتال محبوب است که در سال 2009 توسط ساتوشی ناکاموتو ایجاد شد. تاریخ قیمتی بیت کوین آشفته بوده است و در طول عمر نسبتا کوتاه خود چندین دوره رونق و رکود را پشت سر گذاشته است. بیت‌کوین به‌عنوان اولین ارز مجازی غیرمتمرکز که با محبوبیت و موفقیت گسترده مواجه شد که باعث شده در بسیاری از کشورها، افراد و شرکت‌های بزرگ از رمز ارزها به عنوان یک روش‌ پرداخت استفاده کنند.

جلوگیری از تقلب و تقلید یکی از بزرگترین مزایای شیوه پرداخت با رمز ارز است. با استفاده از رمز ارزها، جلوگیری از تقلب و تقلید در معاملات بین المللی و تجارت الکترونیکی امکان پذیر می‌شود و جزئیات تراکنش نیز به صورت تغییرناپذیر در سیستم باقی می‌ماند. بنابراین نقش واسطه معاملات از بین رفته تا علاوه بر صرفه جویی در هزینه‌ها و عدم نیاز به اعتماد بین طرفین، تراکنش ها با سرعت بیشتری انجام شوند. کریپتوکارنسی‌ها با وجود اینکه هنوکیف پول ارز دیجیتال درست همانند سوویچ ماشین، در بلاکچین کاربرد دارند. شما بدون کلید نمی توانید هیچ ماشینی را روشن کنید. به همین ترتیب در صورت نبود کلیدهای خصوصی نیز هیچ اثباتی مبنی بر اینکه شما صاحب رمز ارزهایتان هستید، وجود ندارد.

اما پیش از شروع این مقاله، بیایید به این سوال پاسخ دهیم. چرا باید کار با ولت‌های ارز دیجیتال را بلد باشیم؟

پاسخ ساده است! اگر کار با کیف پول‌ها را بلد نباشید، هر لحظه ممکن است کل سرمایه خود را از دست بدهید.

اگر با بازار رمزارزها آشنایی اندکی داشته باشید، حتما شنیده‌اید که در دنیای ارزهای دیجیتال و بلاک چین‌ها مسئولیت نگه داری و مدیریت دارایی‌های هرشخص برعهده خودش است و در این بازار، یک اشتباه کوچک می‌تواند آخرین اشتباه شما باشد.

دلیل دیگر این است که امنیت دارایی‌های دیجیتال در کیف پول‌های مختلف شبیه به هم نیست. چراکه امکانات و قابلیت‌های کیف پول‌های دیجیتالی با رشد و توسعه بلاکچین و ارزهای دیجیتال بیشتر و متنوع‌تر می‌شوند. پس، شناخت روند کارکرد و ویژگی‌های انواع کیف پول‌ ارز دیجیتال به‌اندازه شناخت ارز دیجیتالی که قصد دارید بر روی آن سرمایه گذاری کنید، اهمیت دارد.

به علاوه موارد فوق، با توجه به پیشرفت‌های بازار رمزارزها، اکنون بیش از 19000 رمزارز مختلف در بازار خرید و فروش می‌شود. بنابراین، اگر کیف پول‌ها را نشناسید و ندانید که چطور باید کیف پول ارز دیجیتال مدنظرتان را پیدا کنید، هر بار که رمزارز جدیدی خریداری میکنید با مشکل مواجه می‌شوید.

گفتنی است که کارکرد کیف پول‌ها فقط به ذخیره ارزهای دیجیتال محدود نمی‌شود و کیف پول‌های دیجیتالی سرویس‌های مختلف دیگری مثل معامله سواپ و سهام‌گذاری هم در اختیارمان قرار می‌دهند. برای اطلاعات بیشتر به مقاله مراجعه کنید.

به طور کلی میتوان گفت که در دنیای غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال، شناخت کیف پول‌ها مانند داشتن حساب بانکی اهمیت دارد چراکه بی‎شک در آینده کیف پول‌ ارز دیجیتال جای حساب بانکی ما را خواهد گرفت.

در این مقاله به مواردی چون ماهیت کیف پول ارز دیجیتال، ویژگی‌های یک ولت خوب و قابل اطمینان و درنهایت نحوه انتخاب یک کیف پول مناسب برای رمزارزها اشاره خواهیم کرد. به شما اطمینان می‎دهیم که پس از خواندن این مقاله، تمامی نکاتی که یک کاربر حرفه‌ای بازار رمزارزها بلد است را یاد خواهید گرفت. با ما همراه باشید.

کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

آنچه در این مقاله میخوانید :

کیف پول‌های ارز دیجیتال را هم می‎توان به کیف پول‌های حقیقی شبیه دانست و هم به کارت‌های بانکی. هدف اصلی ولت‌های ارز دیجیتال، نگه‌داری و ذخیره، ارسال و دریافت دارایی است. دقیقا همان کاری که کیف پول چرم شما انجام می‎دهد. از طرفی هم در کیف پول‌های رمزارز، شما نمی‎توانید دارایی‌های خود را به صورت فیزیکی لمس کنید که بازهم این موضوع جدید و عجیب نیست، چراکه در کارت‌های بانکی هم شما با دارایی‌های دیجیتال مواجه هستید.

علاوه بر شباهت‎های یاد شده، ولت رمزارز شباهت‌های دیگری هم با کارت‌های بانکی شما دارد. اما عجله نکنید، در ادامه به این بحث بیشتر می‎پردازیم. برای این که درک بهتری از کیف پول ارز دیجیتال داشته باشیم، در ابتدا باید نحوه کارکرد آن را بدانیم. از طرفی هم برای درک نحوه کارکرد کیف پول، باید درباره بلاکچین اطلاعات داشته باشیم:

بلاکچین چیست؟

قبل از این که به بررسی نحوه کارکرد بلاکچین بپردازیم، اول باید بدونیم که ، برای حل چه مشکلاتی به وجود اومده. برای پاسخ به این موضوع، بزارید ازتون یه سوال بپرسم!

چجوری میتونین از فیک یا اصل بودن یک کالا مطمئن شوید؟ مثلا از کجا مطمئنید که یک اسکناس پول، مدرک دانشگاهی یا یک گواهینامه رانندگی اصل است؟ جواب ساده است! تمامی این مدارک در یک نهاد مرکزی به ثبت رسیدند!

به عنوان مثال، تمام اسکناس های پول، دارای یک سریال نامبر هستند که در بانک مرکزی ثبت شده، شناسنامه شما در ثبت احوال اعتبارسنجی شده و یا رای های شما به تصمیمات حکومتی در وزارت کشور مورد بررسی قرار می‌گیرند. پس نتیجه میگیریم که هر زمانی که بخواهیم بدانیم که یک مدرکی اصل هست یا نه، اولین جایی که سر میزنیم، سازمان یا نهاد مربوطه است.

اما به نظر شما نقطه مشترک بین مواردی که نام بردیم چیست؟ این که همه موارد یاد شده توسط یک سازمان متمرکز هدایت وکنترل می‌شوند. همه این سازمان های متمرکز دارای قدرت هستند و بی شک، قدرت زیاد یک سیستم متمرکز در گذر زمان باعث خطای کارکنان خواهد شد. مثلا این نهاد‌های متمرکز چون قدرت زیادی دارند، می‎توانند در شرایطی که به نفع سازمان باشد، حقایق رو پنهان کرده یا اصلا آن‌ها را تغییر دهند!

حتی تاریخ کره زمین، حکومتها و تمدن‌ها توسط نهادهای قانونی نوشته شده و به عبارتی می‌توان گفت که تاریخ توسط برنده‌ها و در نهایت افراد قدرتمند نوشته شده‌است. اگر فکر میکنید که این مسئله اشتباه است، بگذارید یک مثال از دنیای واقعی برایتان بزنیم.

در دنیای امروزی، سیستم بانکی در یک چیز خلاصه می‎شود! این که چه کسی به چه کسی بدهکار است؟! در سال 2008، یک بحران مالی بزرگ کشور آمریکا را در بر گرفت. اما برای اینکه از ورشکستگی کمپانی‎های بزرگ جلوگیری شود، در وسط این بحران، تقریبا اکثر کمپانی‎های بزرگ مبلغ 60 میلیارد دلار به حسابشان واریز شد و به طور ناگهانی، تمام قرض‎های شرکت‎ها به دولت و یا به یک دیگر از مدارک بانکی حذف شدند. خب این مسئله چه پیامی برای ما دارد؟

این که افرادی که در جایگاه قدرت نشسته‎اند، تصمیم گرفتند که این مبلغ پول به گردش مالی وارد شود! جالبه بدونید که این مسئله، تنها دلیل متولد شدن بیت کوین در سال 2008 بود!

بیت کوین در آن زمان تنها مدلی از دارایی بود که به یک سیستم مرکزی برای کنترل و تصمیم گیری نیازی نداشت. تمام پیشینه و سوابق مالی شبکه بیت کوین توسط تمام افراد دنیا قابل مشاهده و کنترل است. و وقتی که همه مردم دنیا قادرند شاهد این تراکنش‎های لحظه‎ای باشند، قطعا هیچ تغییر بزرگی در نگه داری مدارک و سوابق مالی این سیستم اتفاق نخواهد افتاد و درنهایت این سیستم است که مردم را مجبور کرده که صادقانه برخورد کنند!

ولی نکته اینجاست که پول، تنها موردی نیست که توسط نهادهای مرکزی کنترل می‏شود! مثلا تمام مطالبی که در کتاب های دایرت المعارف اینسایکلوپدیا  نوشته شده، توسط 100 نفر بررسی و منتشر شده است و این اطلاعات تا قبل از گسترش گوگل، تنها منابع موثق سوالات علمی و تاریخی مردم بود. حالا فکر کنید که ادیتورهای این کناب‌ها چه قدرت زیادی در انتشار علم دستشان بوده!؟ آن‌ها به راحتی می‎توانستند اطلاعاتی که دوست دارند مردم بدانند را در اختیارشان بگذارند و سایر اطلاعات رو به راحتی سانسور کنند.

پس نتیجه ای که از این مثال‎ها می‎توان گرفت این است که غیرمتمرکز بودن هر سیستمی، می‎تواند از خلاف، دروغ و دور زدن قوانین در آن سیستم جلوگیری کند.

تکنولوژی بلاکچین یک فناوری جدید است که می‎توان با استفاده از آن، سیستم‌های متفاوت را غیرمتمرکز کرد. به طور خلاصه بلاکچین راه حلی است که برای سیستم های متمرکز ارائه شده. یک دفترچه بزرگ که تمام سوابق و اطلاعات کاربران را بدون تغییر ثبت کرده و همه مردم هم می‎توانند این اطلاعات را مورد بررسی قرار دهند.

حالا شاید فکر کنید که این دفترچه بزرگ چرا اسمش بلاکچینه؟

همان دفترچه بزرگ را تصور کنید که هر صفحه از اطلاعاتش، حاوی یک خلاصه یا برآیندی از اطلاعات صفحه قبلی است. در چنین حالتی اگه کسی بخواهد اطلاعات یک صفحه را تغییر دهد، چاره‌ای ندارد جز این که تمام صفحات قبل و بعد از آن را نیز تغییر دهد. بنابراین می‎توان گفت که اطلاعات تمام صفحه‌های یک بلاکچین، به صورت زنجیروار به هم متصل هستند. حالا اگر اسم این صفحه‌ها را بلاک بگذاریم، می‌توانیم بگوییم که این بلاک‌ها به صورت زنجیره‌ای به یک دیگر وصل شده‌اند و یک زنجیره‌ای از بلاک یا همان بلاکچین را باهم تشکیل دادند.

بسیاری از افراد فکر میکنند که ساتوشی ناکاماتو، خالق بی‌نام و نشان بیت کوین، اولین شخصی بوده که تکنولوژی بلاکچین را به وجود آورده، اما در حقیقت، وی فقط موفق شد که اولین نسخه از ایده بلاکچین را پیاده سازی کند. جالب است بدانید که ساتوشی حتی از کلمه بلاکچین هم در وایت پیپر بیت کوین استفاده نکرده است.

حالا که با مفهوم بلاکچین آشنا شدیم، میریم سر مبحث بعدی:

تشریح تراکنش در بلاکچین

تشریح تراکنش در بلاکچین

یک بلاکچین به 4 بخش اصلی برای کارکرد نیاز دارد اولین چیزی که وجودش در بلاکچین ضروری است نودها هستند. نودها کامپیوترهایی هستند که به صورت شبکه ای به هم متصل شده‌اند. درست مثل اینترنت.

دومین آیتمی که هر بلاکچین باید داشته باشد تکنولوژیه کریپتوگرافی است. به طور خلاصه کریپتوگرافی یک روش امن برای ارتباط برقرار کردن بین نودها است.

سومین موردی که بلاکچین را از سایر تکنولوژی‌ها جدا میکند الگوریتم اجماع نام دارد. در دنیای بلاکچین الگوریتم‌های اجماع زیادی وجود دارند. در مورد بلاکچین بیت کوین، الگوریتم اجماع، اثبات کار نام دارد.

این الگوریتم بر این اساس است که در صورتی که فردی بخوهاد یک صفحه به دفترچه ما اضافه کند، باید یک محاسبه ریاضی را به درستی تکمیل کند. این محاسبه ریاضی، بسیار سخت و پیچیده است و برای همین نیاز به یک ذهن کامپیوتری دارد.

کامپیوترهایی که به صورت نود در شبکه وجود دارند همه در تلاش برای حل محاسبات هستند و از این رو، انرژی و کار زیادی می‌طلبند. به عبارت دیگر این کامپیوترها برای حل مسائل ریاضی، باید کار زیادی انجام دهند.

آخرین قسمت یک بلاکچین، یک سیستم پاداش و تنبیه است! این بخش برگرفته از تئوری بازی است. به طور خلاصه، تئوری بازی باعث می‎شود که انسان‌های حاضر در سیستم به نفعشان باشد که کار درست را انجام بدهند.

پس تا اینجا چی شد؟

ما یک شبکه درست کردیم که یک تعداد نود یا کامپیوتر درش وجود دارد که به روش امنی با هم ارتباط برقرار میکنند و با استفاده از الگوریتم اجماع، به یک توافق نظر میرسند.

حالا نوبت این اسنت که با استفاده از سیستم پاداش و تنبی، نودهایی که خوب کار میکنند را تشویق کنیم که به کارشان ادامه دهند و به سیستم امنیت ببخشند.

این پاداش به چه صورت است؟ این پاداش می‎تواند یک توکن یا کوین باشد. توکن‌ها یا کوین‌ها وقتی برای یک نود ارسال می‎شوند که آن نود توانسته باشد که یک صفحه به دفترچه ما اضافه کند. در مقابل نودهایی که از قانون سرپیچی کرده‌اند در نهایت تمام سرمایه‌ای که برای قدرت محاسباتیشان خرج کرده‌اند را از دست می‎دهند.

اما جالب است بدانید که این سیستم پاداش و تنبیه براساس قوانین روانشناسی جلو رفته و فرقش با سیستم‌های دنیای واقعی این است که به جای این که مردم مجبور باشند از قانون پیروی کنند، دوست دارند که از قانون پیروی کنند چراکه دراین صورت سود بیشتری کسب خواهند کرد.

پس حالا که با مفهوم بلاکچین و نحوه کارکرد آن آشنا شدید، برویم سر بحث اصلی! این که یک کیف پول ارز دیجیتال، چگونه کار می‏کند؟

ولت ارز دیجیتال چگونه کار می‎کند؟

ولت ارز دیجیتال چگونه کار می‎کند؟

از نظر فنی، زمانی که با استفاده از یک کیف پول ارز دیجیتال تراکنش انجام می‎دهید، آن ولت، در نقش واسطه‌ای بین شما و شبکه بلاکچین عمل می‌کند. به عبارتی، کیف پول رمزارز، درخواست شما را بین نودهای شبکه ارسال کرده و این پیام را به آن‌ها می‎دهد که “این مقدار دارایی را از این حساب کم کن و به حساب دیگری اضافه کن.

اما نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید این است که کیف پول ارز دیجیتال، دارایی را در خود ذخیره نمی‎کند. بلکه اتفاقی که می‎افتد این است که مانند کارت به کارت معمولی، این مالکیت دارایی است که انتقال پیدا می‏کند. تنها تفاوت تراکنش در کیف پول رمزارز و تراکنش کارت به کارت بانکی این است که در حالت عادی موجودی شما روی سرور بانک ذخیره می‏شود و در انتقال ارز دیجیتال، موجودی شما در بلاچین به ثبت می‎رسد.

حالا که از نحوه کارکرد کیف پول ارز دیجیتال آگاه شدید، برویم سر مسائل مهم کلید عمومی و کلید خصوصی!

کلید خصوصی، عبارت بازیابی، کلید عمومی و آدرس ولت

در هر کیف پول ارز دیجیتال دو رشته متن بلند وجود دارد یکی از آن‌ها کلید عمومی و دیگری کلید خصوصی نام دارد. در ادامه تفاوت این دو را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

کلید خصوصی کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

کلید خصوصی کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

گفته شد که در کیف پول ارز دیجیتال ما با دو رشته متن طولانی و پیچیده مواجه هستیم. یکی از این متن‌ها کلید خصوصی ولت است. همانطور که از نام آن پیداست، این کلید خصوصی است و درست مانند رمز بانکی شما عمل می‏کند.

کلیدهای خصوصی درواقع همانن دارایی دیجیتال شما هشتند و هرکس که به آن دسترسی داشته باشد، درواقع به دارایی شما دسترسی کامل دارد.

عبارت معروفی در بازار رمزارزها وجود دارد که می‎گوید: “Not your keys, Not your coins”

این عبارت به این معنی است که اگر کلید خصوصی شما در دست دیگری باشد، رمزارزهای شما مال همان فرد است. پس در نگه داری این کلید بسیار کوشا باشید و آن را در اختیار فرد دیگری قرار ندهید.

عبارت بازیابی در کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

عبارت بازیابی در کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

پس تاکیید می‎کنم! این عبارات همان کلیدهای خصوصی شماست. در نگه داری آن کوشا باشید. و ما پاسخ به یک سوال مهم!

چه زمانی به عبارت بازیابی کیف پول نیاز پیدا می‎کنم؟

این سوال بسیار مهم است و پاسخ ساده! شما دقیقا زمانی به کلمات کلیدی و یا عبارت بازیابی نیاز پیدا میکنید که بیشترین نیاز را به آن دارید.

درحالت عادی شما وقتی کیف پولی می‎سازید، چه نرم‌افزاری و چه سخت‌افزاری، یک رمز عبور برای آن تایین می‏کنید و یا از اثر انگشت برای ورورد به سیستم استفاده می‎کنید. حالا در در شرایطی که گوشی، سیستم دسکتاپ، مرورگر و یا کیف پول سخت افزاری شما به هر دلیلی گم شود و یا از کار بیفتد، شما فقط و فقط قادرید که با استفاده از 12 و یا 24 کلمه بازیابی، دارایی خود را بازگردانید. در غیر این صورت، دارایی خود را از دست رفته در نظر بگیرید.

نکات امنیتی برای نگه داری عبارات بازیابی کیف پول ارز دیجیتال

  • کلمات بازیابی ارائه شده از سمت کیف پول را به صورت کاملا سنتی بر روی کاغذی یادداشت کنید.
  • از عبارات بازیابی اسکرین شات نگیرید.
  • از کاغذی که عبارات در آن نوشته نشده است به هیچ عنوان عکس نگیرید.
  • عبارات بازایابی خود را به هیچ کس نشان ندهید
  • در آخر این نکته را به خاطر داشته باشید که در بازار غیرمتمرکز رمزارزها، دیگر بانکی وجود ندارد که حفاظت از دارایی شما را به عهده بگیرد. پس فقط خود شما هستید که مسئول کامل نگه داری دارایی هایتان هستید.

پس به طور کلی، می‎توان گفت که عبارات بازیابی همان نسخه ساده شده از کلید خصوصی کیف پول شما است.

کلید عمومی کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

کلید عمومی کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

کلید عمومی درست مانند کلید خصوصی رشته‌ای از حروف و عبارات پیچیده است و به نوعی، مکمل کلید خصوصی شما محسوب می‎شود. تفاوت کلید عمومی با کلید خصوصی در این است که شما می‎توانید آن را با سایرین به اشتراک بگذارید.

به عبارت دیگر، کلید عمومی همان شماره حساب بانکی شما محسوب می‌شود.

کاربرد اصلی کلید عمومی در بازار رمزارزها این است که نودهای بلاکچین‎، می‎توانند با استفاده از این کلید و بدون نیاز به کلید خصوصی شما، اثبات کنند که دارایی به شما تعلق دارد.

آدرس کیف پول چیست؟

آدرس کیف پول چیست؟

پیشتر توضیح دادیم که در کیف پول‌های نسل جدید، شما با کدهای پیچیده سروکار ندارید و اصلا لازم نیست که کلیدهای خصوصی و عمومی را دردست داشته باشید. به عبارت ساده تر، همانطور که عبارات بازیابی، نسخه ساده شده کلیدهای خصوصی شما هستند، آدرس ولت نیز نسخه ساده شده از کلید عمومی شما محسوب می‏شود.

پس به طور کلی آدرس کیف پول، همان شماره حسابی است که برای دیگران ارسال می‏کنید تا پول دریافت کنید. بلاکچین‌های مختلف، آدرس‌های متفاوتی دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

آشنایی با آدرس‌های بلاکچین‌های مختلف

آشنایی با آدرس‌های بلاکچین‌های مختلف

یکی از دلایل مهم برای آشنایی با آدرس شبکه‌‎های مختلف این است که ممکن است شما به اشتباه، در هنگام ارسال رمزارز، توکن یک شبکه را به بلاکچین دیگیری انتقال دهید. در چنین شرایطی، توکن شما منتقل می‏شود اما در حساب مقصد امکان برداشت آن وجود ندارد.

پس آشنایی با آدرس بلاکچین‌ها و به طور کلی شبکه انتقال ارز دیجیتال، یکی از موارد مهمی است که در ارسال و دریافت رمزارز باید به آن دقت شود.

آدرس‌های کیف پول بیت کوین:

آدرس P2PKH (لگسی):

آدرس لگسی بیت کوین با عدد 1 شروع می‎شود.

آدرس‌های بیت کوینی که با 1 شروع می‎شود، اولین فرمت آدرس بیت کوین است. آدرس لگسی بیت کوین با سگویت سازگار نیست و کارمزد تراکنش این دسه از آدرس‌ها معمولا به دلیل حجم بالا، از سایرین بالاتر است.

آدرس P2SH:

آدرس P2SH بیت کوین با عدد 3 شروع می‏شود.

مثال: 3J98t1WpEZ73CNmQviecrnyiWrnqRhWNLy

این مدل از آدرس بیت کوین عمیکرد پیچیده تری نسبت به سایرین داشته و برای تراکنش‌های چند امضایی به کار میرود.

آدرس BECH32 (سگویت):

آدرس سگویت بیت کوین با عبارت BC1 آغاز می‎شود.

پیشوند BECH32 مربوط به آدرس‎های سگویت است. تراکنش با این آدرس از سایرین ارزان تر است و اکثر کیف پول‌های رمزارز به جز لجر و کیپ کی از این آدرس پشتیبانی می‎کنند.

آدرس‌ کیف پول اتریوم:

آدرس‌های اتریوم همگی با 0X آغاز می‎شوند.

آدرس کیف پول کاردانو:

آدرس کیف پول شبکه بایننس چین یا BNB:

آدرس شبکه بایننس چین مانند اتریوم با 0X آغاز می‎شود.

آدرس کیف پول بایننس اسمارت چین:

آدرس کیف پول بایننس اسمارت چین () با bnb آغاز می‎شود.

نکته: در اکثر کیف پول‌های ارز دیجیتال شما میتوانید با مراجعه به بخش Recieve، آدرس آن کیف پول را دریافت کرده و برای طرف معامله خود ارسال کنید.

در نهایت این نکته را به خاطر داشته باشید که در ارزهای دیجیتالی مانند XRP و EOS  علاوه بر آدرس به مفهومی به نام تگ یا ممو نیاز دارید. وظیفه این تگ‌ها ایجاد دسته بندی برای دارایی شماست. بنابراین اگر قصد کار با این رمزارزها را دارید در کیف پول خود علاوه بر آدرس، تگ یا ممویی که صرافی ارائه داده است را نیز وارد کنید تا داراییتان گم نشود.

حالا که با مفهوم آدرس‌ها و نحوه استفاده آن‌ها در کیف پول ارز دیجیتال آشنا شدید، باید ببینیم که چند مدل کیف پول داریم و کدام یک از آن‌ها بهترین پاسخ را به نیازهایمان ارائه می‎دهند.

آدرس کیف پول تتر

پیش از بررسی شبکه‌ای انتقال تتر، به این نکته توجه کنید که تتر یک کوین نیست. بدین معنی که بلاکچین مخصوص خود را نداشته و در عوض، در سایر بلاکچین‌ها خرید و فروش می‎شود.

در بین بلاکچین‌هایی که از خرید و فروش تتر پشتیبانی میکنند و به عنوان شبکه‌های انتقال برای این ارز به کار می‏روند، سه بلاکچین قویتر نسبت به سایرین وجود دارد:

ارز تتر اومنی یا USDT Omni

تتر ERC20 یا USDT ERC20

تتر TRC20 یا USDT TRC20

شبکه‌های انتقال نامبرده شده به منظور منتقل کردن تتر به کیف پول به کار می‏روند. برای اطلاع از نمونه‌های این آدرس‎ها به مقاله مراجعه کنید.

انواع کیف پول‌ ارز دیجیتال

انواع ولت ارز دیجیتال نام ولت
کیف پول سخت افزاری Ledger nano X
Trezor
کیف پول دسکتاپ Exodus
Atomic
Electrum
کیف پول موبایل Trust wallet
Muun Wallet
کیف پول تحت وب Coinbase
Metamask

برای کیف پول‌های ارز دیجیتال می‎توان دسته بندی‌های متفاوتی انجام داد و این مسئله بستگی به اولویت شما در انتخاب کیف پول دارد. به عنوان مثال، فردی که سبد سرمایه گذاری متنوعی دارد، شاید ترجیح دهد که کیف پول مورد نظرش، از نظر تعداد رمزارز پشتیبانی شده در موقعیت خاصی قرار داشته باشد و از طرفی ممکن است سرمایه گذار دیگری که مبلغ دارایی بالایی دارد، امنیت کیف پول را در اولویت قرار دهد.

از نگاهی دیگر، یکی از آسان ترین روش‌های دسته بندی کیف پول ارز دیجیتال، نوع دسترسی به آن است. اما نگران نباشید، ما تمامی این وجوه را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

از آنجایی که اولین معیار برای انتخاب یک ولت ارز دیجیتال، امنیت است، دسته بندی را از همین موضوع آغاز می‎کنیم.

امنیت کیف پول ارز دیجیتال به چه عواملی بستگی دارد؟

امنیت کیف پول ارز دیجیتال به چه عواملی بستگی دارد؟

امنیت کیف پول‎های ارز دیجیتال به دو عامل اصلی بستگی دارد:

  • امانی و غیرامانی بودن
  • سرد یا گرم بودن کیف پول

امانی و یا غیر امانی بودن کیف پول ارز دیجیتال

برای این که متوجه شوید که یک کیف پول امانی است یا غیر امانی، باید به این سوال پاسخ داده شود. آیا کیف پول مورد نظر من، کلیدهای خصوصی یا عبارات بازیابی را در دیتا بیس خود نگه داری می‎کند یا خیر؟

درصورتی که کیف پول بک آپ دارایی‌های شما را نگه داری کند، به آن کیف پول امانی گفته می‎شود. در چنین حالتی ریسک نگه داری تا حدودی بالاتر است چرا که این مسئله با ماهیت رمزارزها تداخل دارد چرا که بانک نیز دقیقا همین کار را انجام داده و مدیریت دارایی شما را به صورت کامل در دست می‎گیرد.

هرچند که در بازار رمزارزها، کیف پول‌های شناخته شده و امنی هم وجود دارند که با وجود امانی بودن، خدمات خوبی را به کاربران ارائه می‎دهند.

همانطور که گفته شد، در بازارها و کسب و کارهای کاملا غیرمتمرکز، وظیفه نگه داری دارایی‌ها کاملا برعهده کاربران است. این درحالی است که اکثر صرافی‌های ارزدیجیتال و برخی از ولت‌ها، به صورت متمرکز کار می‎کنند.

مزیت کار با این دسته از بیزنس‌ها برای کاربران مبتدی است. چرا که درصورت خطا در انجام معاملات، کاربر می‎تواند با تماس با پشتیبانی صرافی و یا کیف پول، دارایی خود را بازگرداند.

علاوه بر این، کاربران مبتدی در این فضاهای نیمه متمرکز می‎توانند تنها با چند کلیک ساده، به خرید و فروش ارز دیجیتال بپردازند.

این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که اکثر کیف پول‌های ارز دیجیتال امانی، برای دسترسی شما به داراییتان به شما گذرواژه‌ای ارائه می‎دهند که این گذرواژه با کلید خصوصی شما متفاوت است.

پس تا اینجا متوجه شدیم که یکی از مواردی که در انتخاب کیف پول باید به آن توجه شود، امانی و یا غیر امانی بودن آن‌هاست. نکته مهم بعدی سرد یا گرم بودن کیف پول ارز دیجیتال است که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم.

سرد یا گرم بودن کیف پول (آنلاین یا آفلاین)

یکی از عوامل دیگری که در انتخاب کیف پول ارز دیجیتال باید به آن اشاره شود، سرد یا گرم بودن ولت رمزارز است. سرد یا گرم بودن ولت به این معناست که آیا کیف پول شما به اینترنت اتصال همیشگی دارد یا خیر..

وقتی کیف پول رمزارز شما همواره به اینترنت اتصال داشته باشد، ممکن است تحت حمله هکرها و یا ویروس‌ها قرار گیرد و در نتیجه دارایی شما به خطر بیفتد.

کیف پول گرم یا آنلاین چیست؟

کیف پول گرم یا آنلاین چیست؟

این دسته از ولت‌ها در شرایطی قرار دارند که به اینترنت متصل هستند. هرچند که این مسئله به این معنی نیست که کلیدهای خصصوصی شما در سرورهای اینترنتی قرار دارد. بلکه به این معنی است که دستگاه شما به اینترنت وصل است و هکرها قادرند تا دارایی شما را هک کنند.

با این حال این دسته از ولت‌ها برای سرمایه گذاران خرد و یا تازه کار و یا افرادی که ترید روزانه دارند گزینه مناسب تری نسبت به کیف پول‌های آفلاین است.

کیف پول سرد و یا آفلاین چیست؟

کیف پول سرد و یا آفلاین چیست؟

کیف پول‌های سرد ولت‌هایی هستند که به اینترنت اتصال نداشته و دارایی شما را به صورت آفلاین نگه داری می‎کنند. این دسته از کیف پول ها تنها در زمان انجام تراکنش به اینترنت متصل می‎شوند و امکان هک کردن آن‌ها نزدیک به صفر است.

سرمایه گذاران بلند مدت و یا افرادی که قصد نگه داری مبلغ بالایی از دارایی را دارند بهتر است که از کیف پول‌های آفلاین استفاده کنند.

در ادامه به معرفی بهترین کیف پول‌های آنلاین و آفلاین برای نگه داری رمزارزها می‎پردازیم. اما پیش از آن، بهتر است دسته بندی کیف پول از نظر نوع دسترسی را مورد بررسی قرار دهیم.

انواع کیف پول ارز دیجیتال از نظر نوع دسترسی

کیف پول موبایل

کیف پول موبایل:

این دسته از کیف پول‌ها به صورت اپلیکیشن بر روی موبایل شما قابل نصب هستند.

نکته مهم امنیتی: در صورتی که گوشی موبایل شما روت یا جیل بریک شده است، به هیچ عنوان از کیف پول موبایل برای نگه داری رمزارز خود استفاده نکنید.

کیف پول دسکتاپ

کیف پول دسکتاپ:

این کیف پول به صورت نرم‌افزار بر روی دسکتاپ و کامپیوتر شما قابل نصب است.

کیف پول دسکتاپ نرم افزارهایی هستند که بر روی سیستم عامل‌های کامپیوتری مثل ویندوز، لینوکس و مک قابل نصب هستند و از طریق اینترنت امکان ایجاد حساب جدید و انجام تراکنش را به کاربران ارائه می‎دهند. این والت‌ها کلیدهای خصوصی کاربران را به‌صورت آفلاین بر روی رایانه شخصی آن‌ها ذخیره می‌کنند. این کار باعث می‌شود که هیچکس جز کاربر امکان دسترسی به آن‌ها را نداشته باشد. بنابراین این دسته از نرم افزارها امنیت بالایی دارند. اما همواره خطر نفوذ هکرها یا ویروسی شدن سیستم عامل وجود دارد.

کیف پول تحت وب

کیف پول تحت وب:

این دسته از کیف پول‌ها بر روی سایت‌ها پیاده سازی شده‌اند و کاربران می‎توانند با استفاده از مرورگرهای خود مثل کروم، فایرفاکس و غیره به دارایی‌های خود دسترسی پیدا کنند.

کیف پول ارز دیجیتال تحت وب این امکان را به کاربر می دهد تا ارز دیجیتال را از طریق مرورگر وب خود ارسال ، دریافت و ذخیره کند . این ولت‌ها به طور معمول توسط ارائه دهنده‎ای میزبانی می شوند که امنیت کلیدهای خصوصی مرتبط با حساب شما را مدیریت می کند.

کیف پول افزونه مرورگر

کیف پول افزونه مرورگر:

همانطور که از نام آن‌ها پیداست این دسته از کیف پول‎ها بر روی مرورگرهایی مثل گوگل کروم نصب می‎شوند و تراکنش‎های رمزارز را از این طریق به انجام می‏‎رسانند.

کیف پول سخت افزاری

کیف پول سخت افزاری:

کیف پول کاغذی

کیف پول کاغذی:

این کیف پول‎ها درواقع همان کلید خصوصی دارایی‌های شماست که بر روی کاغذ به صورت عدد و یا QR کد چاپ شده است.

معرفی بهترین کیف پول‎ ارز دیجیتال

در این بخش قصد داریم تا بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال را به صورت دسته بندی شده و براساس نیاز کاربران شرح دهیم. با ما همراه باشید.

بهترین کیف پول بیت کوین کدام است؟

بهترین کیف پول بیت کوین کدام است؟

از آنجایی که بیت کوین اصلی ترین و مهم ترین ارز دیجیتال در بازار است، دور از ذهن نیست که 90 درصد از کیف پول‌ها، از این ارز پشتیبانی کنند. اما سوال اینجاست که کدام است؟

کیف پول بیت کوین ولت:

  • خرید و فروش آسان بیت کوین
  • مبادله سریع ارزها
  • امنیت بالا
  • نمایش ارزهای فیات در کنار بیت کوین
  • قابلیت مدیریت دارایی

کیف پول بلو ولت:

  • پشتیبانی از سگویت
  • کارمزد مقرون به صرفه و منعطف
  • کدهای متن باز
  • احراز هویت بایو متریک
  • پشتیبانی از شبکه لایتنینگ

کیف پول مایسلیوم:

مایسلیوم یکی از غنی‌ترین کیف‌پول‌های نرم‌افزاری موبایل در بازار رمزارزها محسوب می‌شود. این اپلیکیشن طیف متنوعی از ویژگی‌ها را در اختیار کاربران مبتدی و باتجربه قرار می‌دهد. در ادامه به برخی ویژگی‌های حائز اهمیت کیف پول مایسلیوم اشاره شده است.

ویژگی‌های کیف پول Mycelium

  • الگوریتم بازیابی مستر سید
  • سازگاری با کیف پول‌های سخت افزاری
  • دارای بازار معاملاتی
  • سازگاری با انروید و آی او اس
  • قابلیت بک آپ گیری از داده ها

بهترین کیف پول اتریوم کدام است؟

بهترین کیف پول اتریوم کدام است؟

یکی از مواردی که در انتخاب کیف پول اهمیت دارد این است که ولت مورد نظر، به صورت اختصاصی برای رمزارزی خاص توسعه یافته باشد. در این بخش کیف پول‌هایی که مخصوص اتریوم و ارزهای erc20 توسعه یافته‌اند و بهترین را معرفی خواهیم کرد.

کیف پول مای اتر ولت:

کیف پول مای اتر ولت، یک کیف پول رایگان و امن است که شما را قادر می‎سازد که دارایی‌هایتان را با خیال راحت و بدون هیچ گونه نگرانی از مسائل امنیتی، کنترل و نگهداری کنید. به علاوه این کیف پول دریافت و انتقال اتریوم و توکن‌های آن را نیز برای کاربر تسهیل می‎کند. اگر به دنبال بهترین کیف پول برای ذخیره اتریوم و توکن‌های erc20 هستید می‎توان گفت که کیف پول مای اتر ولت، بهترین گزینه برای شما محسوب می‏شود.

  • کیف پول مای اتر ولت کاملا رایگان است.
  • رابط کاربری ساده
  • پشتیبانی از اتریوم و ارزهای erc20
  • ارائه شده در سیستم عامل‌های اندروید و IOS

کیف پول متامسک:

  • رابط کاربری ساده :تیم توسعه دهنده کیف پول متامسک یک متخصص تجربه کاربری دارد به همین دلیل این والت از یک رابط کاری جذاب و ساده برخوردار است.
  • زبان‌های مختلف : کیف پول متاماسک با 18 زبان مختلف عرضه شده که باعث راحت شدن کار بسیاری از کاربران خواهد شد.
  • نگهداری از توکن‌هایمثلی (NFT):این کیف پول توانایی نگهداری از توکن‌های غیر مثلی را نیز دارد.
  • پشتیبان گیری و بازیابی :ولت MetaMask یک کیف پول HD است و در نتیجه امکان بک آپ گیری و بازیابی اطلاعات را ارائه می‏دهد. شما بایستی عبارت بازیابی 12 کلمه‌ای که به هنگام راه اندازی کیف پول در اختیارتان قرار داده شد را در مکانی امن ذخیره کنید.
  • کارمزد سفارشی :یکی از امکانات لازم برای هر کیف پول حرفه‌ای، قابلیت تعیین گس فی به صورت دستی است که در  MetaMask فراهم شده است.

مقایسه کیف پول متامسک با مای اتر ولت

به علاوه موارد فوق از کیف پول مای اتر والت می‌توان به عنوان یک کیف پول فول نود نیز استفاده کرد. این موضوع به این معنی است که ولت MEW، قادر است به صورت مستقیم به بلاکچین اتریوم اتصال یابد و تمام دیتای آن را روی دستگاه شما ذخیره کند.

از طرف دیگر کیف پول  متامسک با شبکه اتریوم از طریق یک سیستم که اینفورا نام دارد ارتباط برقرار می‌کند. این موضوع به این معنی است که این کیف پول ارز دیجیتال، برای به روز رسانی سیستم خود با شبکه اتریوم، به کامپیوترهای دیگر اعتماد می‌کند. سیستم‌های فول نود به طور کلی نسبت به سیستم‌هایی که با واسطه معتمدی مثل اینفورا درگیر هستند، ترجیح داده می‌شوند.

تفاوت دیگر بین این دو کیف پول اتریوم این است که از کیف پول مای اتر ولت می‌توان برای توسعه قراردادهای هوشمند نیز استفاده کرد، در حالی که کیف پول متامسک از قابلیت برخوردار نیست.

آیا کیف پول مای اتر والت از متامسک بهتر است؟

در مواردی بله. این درحالی است که این هر دو به پلتفرم انعطاف‌پذیری نیاز دارند که به طور همزمان با یکدیگر استفاده شوند.

بهترین کیف پول NFT کدام است؟

بهترین کیف پول NFT کدام است؟

یکی از چالش‌های پیش روی علاقمندان ارز NFT ، انتخاب کیف پول مناسب برای ذخیره‌سازی امن NFT ها است. سوال این است که بهترین کیف پول NFT در سال ۲۰۲۲ کدام است؟ چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟ یک ولت NFT خوب چه تاثیری بر دنیای در حال گسترش این بازار دارد؟ برای اطلاعات بیشتر در مورد این ارزها می توانید به مقاله مراجعه کنید.

معرفی 5 کیف پول غیرمتمرکز برای ارز NFT

متامسک

از آنجایی که متامسک قابلیت سازگاری با برنامه‌های غیرمتمرکز را دارد، با استفاده از این کیف پول می‎توانید در بیشتر پلتفرم‎های دیفای و NFT فعالیت داشته باشید. نکته خوب دیگر در رابطه با این کیف پول مرورگر این است که همزمان قابلیت پشتیباانی از بلااکچین‌های اتریوم، بایننس اسمارت چین، اولنچ، پایگان و فانتوم را دارد. پس اگر در هریک از این شبکه‌ها NFT مینت کنید، قادرید در کیف پول متامسک، این دارایی‌ها را نگه داری کنید.

کیف پول کوین بیس

کوین بیس یک کیف پول غیرحضانتی است که بدون در اختیار گرفتن کلیدهای خصوصی دارایی شما، به امن‌ترین شکل ممکن، NFT ها را ذخیره‌می‏کند.

مث والت از بیش از ۶۵ بلاکچین پشتیبانی می‌کند. علاوه بر نسخه‌های مختلف، می‌توان آن را با چندین کیف پول سخت افزاری هم ادغام کرد. به علاوه کاربران قادرند با استفاده از این کیف پول چندین آدرس ایجاد کنند که این موضوع به خودی خود یک ویژگی قابل توجه است.

کیف پول کوینومی

کوینومی از آدرس‌های سگویت (Segwit) و ۱۶۸ ارز فیات پشتیبانی می‌کند. صرافی موجود در این کیف پول می‌تواند به تبادل فوری دارایی‌های پشتیبانی شده کمک کنند.

کوینومی چندین عبارت بازیابی را ارائه می‌دهد که شامل کارمزد استخراج و فعالیت‌های سفارشی است و به کاربران امکان تعامل با برنامه‌های دیفای را می‌دهد. همچنین کارمزد تراکنش در این کیف پول رایگان است.

کیف پول فانتوم

کیف پول فانتوم در واقع همان نقش متامسک برای اتریوم را در بلاکچین سولانا بازی می‌کند. اگر برنامه‌های غیرمتمرکز مدنظر شما روی شبکه سولانا اجرا شده است، بهترین گزینه موجود استفاده از کیف پول فانتوم است که به‌صورت افزونه روی مرورگرهای گوگل کروم و فایرفاکس قابل نصب است.

بهترین کیف پول ارز دیجیتال برای نگه داری تعداد بالای رمزارز

بهترین کیف پول ارز دیجیتال برای نگه داری تعداد بالای رمزارز

منظور از کیف پول چندارزی، نرم‌افزاری است که به‌طور همزمان از چندین ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند. در زمان به‌روزرسانی این مقاله بهترین کیف پول‌های چندارزی عبارت‌اند از:

تراست والت

از آنجایی که  تراست ولت یک کیف پول ارزدیجیتال غیرمتمرکز است، برای ساخت تراست ولت نیازی به وارد کردن ایمیل و شناسه کاربری ندارید. این کیف پول گزینه خیلی خوبی برای تازه کارها و کاربرانی است که علاقه‌ای ندارند از برنامه‌هایی با ظاهر و رابط کاربری پیچیده استفاده کنند.

ویژگی‌های تراست ولت

با استفاده از تراست ولت علاوه بر نگهداری دارایی‌های دیجیتال، می‌توانید با اپلیکیشن‌های دیفای (مانند صرافی‌های غیرمتمرکز) کار کنید و در فرایندهای سهام‌گذاری ارزهای مختلف شرکت کنید. به علاوه اگر کیف پول سخت‌افزاری داشته باشید، تراست والت یکی از بهترین گزینه‌ها به منظور اتصال به کیف پول سخت‌افزاری به شمار می‏رود.

در نهایت می‌توان گفت که چه تازه ‌وارد باشید چه حرفه‌ای، تراست ولت قادر است بیشتر نیازهای شما در بازار ارزهای دیجیتال را برطرف کند.

کیف پول اکسودوس

این ولت شباهت بسیاری به تراست ولت دارد اما به خوبی آن نیست. با این حال مدت زیادی است که در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کند و کاملاً شناخته شده است. این ولت هم برای کامپیوترهای شخصی نرم‌افزار دارد هم برای موبایل. اکسودوس از بیش از 150 رمزارز مختلف پشتیبانی می‌کند و رابط کاربری جذابی را به کاربرانش ارائه می‎دهد.

اتمیک والت

مانند اکسودوس قدیمی و پرطرفدار و قدیمی است و روی موبایل و دسکتاپ قابل نصب است. اتمیک ولت از بیش از ۳۰۰ ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند و از ویژگی‌های خاص آن می‌شود به امکان تبادل ارزهای دیجیتال از داخل اپلیکیشن اشاره کرد.

کیف پول موربیت

موربیت یک صرافی ارز دیجیتال است که علاوه بر ارائه خدمات ترید مطابق با نیاز کاربران، یکی از امن‌ترین کیف پول‌های ارز دیجیتال را نیز برای کاربران به ارمغان آورده است. یکی از ویژگی‌های کیف پول موربیت پشتیبانی از فول نود بلاکچین بایننس اسمارت چین است و از این نظر از امنیت بالایی برخوردار است. علاوه بر موارد یاد شده، بازار سواپ موربیت شامل صدها میم کوین، توکن‌های دیای و استیبل کوین‌های برتر بازار است و کاربران مقیم ایران قادرند تمامی این رمزارزها را بدون نیاز به پرداخت کارمزد انتقال، در کیف پول امن موربیت نگه داری کنند.

بهترین کیف پول سخت افزاری کدام است؟

بهترین کیف پول سخت افزاری کدام است؟

همانطور که پیشتر توضیح دادیم، کیف پول‎های سخت افزاری به این دلیل که دارایی‌های دیجیتال را به صورت آفلاین نگه داری می‎کنند، در دسته امن‌ترین کیف پول‌ها قرار می‏گیرند. در این بخش انواع کیف پول‌ سخت افزاری را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

این کیف پول که شبیه یه یک دستگاه USB کوچک است، بدون باتری کار می‌کند و از طریق کابل قابلیت اتصال به موبایل یا کامپیوتر را دارد و برای شارژ آن نیز از همین روش می‎توان استفاده کرد. لجر نانو اس مجهز به یک صفحه نمایش است که مدیریت مبادلات ارز دیجیتال را آسان تر کرده است.

قیمت کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس 59 دلار است و این ولت برای افرادی که سرمایه زیادی دارند و یا در دسته هولدرهای رمزارزها هستند، نسبت به سایر کیف پول‌ها مناسب تر است.

لجر نانو ایکس دومین کیف پول سخت افزاری بود که توسط شرکت لجر در سال 2019 عرضه شد. از جمله تفاوت‌های این مدل با مدل اس قیمت بالاتر آن است که دلیل این موضوع تجهیز لجر نانو ایکس به یک صفحه نمایش بزرگتر، یک باتری و بلوتوث برای اتصال به کامپیوتر یا موبایل، امکان نصب تا حداکثر 100 اپلیکیشن به صورت همزمان و امکان ذخیره تعداد رمزارزهای بیشتر است.

قیمت کیف پول سخت افزاری لجر نانو ایکس 149 دلار است.

کیف پول سخت افزاری ترزور مدل وان (Trezor Model One)

ترزور وان یک کیف پول HD است. به این معنا که کلیدهای خصوصی در کنترل شما هستند و کل دارایی شما در این کیف پول توسط یک عبارت بازیابی 24 کلمه‌ای بک آپ گیری می‌شود. این عبارت 24 کلمه‌ای از طریق فرایند RNG یا همان تولید تصادفی عدد ایجاد شده و این اطلاعات فقط بر روی صفحه نمایش خود کیف پول Trezor نمایش داده می‌شود. به این معنا که سیدهای شما هرگز داخل یک دستگاه متصل به اینترنت قرار نمی‌گیرند.

علاوه بر موارد یاد شده، ارائه پین‌کد در هنگام راه انداری و به هنگام ارسال رمزارزها در ترزور مدل وان ضروری است. پس از هر بار وارد کردن اشتباه رمز، فاصله انتظار برای وارد کردن مجدد رمز دو برابر می‌شود. بنابراین مثلا برای وارد کردن 30 حدس اشتباه، 17 سال زمان می‌برد که این موضوع نشان دهنده یکی از برتری‌‍‌های امنیتی این والت سخت افزاری است.

کیف پول ترزور وان از چه ارزهایی پشتیبانی میکند؟

برای مشاهده رمزارزهای پشتیبانی شده در کیف پول ترزور وان به سایت trezor.io مراجعه کنید.

کیف پول سخت افزاری سیف پل

همانطور که گفتیم کیف پول سخت افزاری بهترین روش نگهداری دارایی های دیجیتال، برای افرادی است که قصد دارند از ارزهای دیجیتال خود به صورت آفلاین نگه‌داری کنند. سیف پل یکی از بهترین برنامه‌های کیف پول در فضای دیفای محسوب شده و از محصولات بایننس به شمار می‌رود.

بهترین کیف پول ارز دیجیتال ایرانی

بهترین کیف پول ارز دیجیتال ایرانی

اگر تمام معیارهای یک ولت امن و کاربردی را در نظر داشته باشیم، کیف پول تراست ولت بی شک بهترین کیف پول ارز دیجیتال برای ایرانیان محسوب می‌شود.

کمتر ارز دیجیتالی در بازار کریپتو یافت می‌شود که کیف پول تراست ولت از آن پشتیبانی نکند. بنابراین تنها با اینستال کردن یک نرم‌افزار، قادرید همزمان صدها ارز دیجیتال را در امنیت، ذخیره و نگه‌‌داری کنید.

این کیف پول از نظر ارائه امنیت و تعداد دانلود، بالاترین میزان محبوبیت را به خود اختصاص داده است، به علاوه یکی از مواردی که بر محبوبیت این والت می‌افزید این است که کیف پول تراست توسط صرافی بایننس پشتیبانی می‌شود. از نظر امنیت و اعتبار، تراست ولت با ارائه بک‌آپ مستقیم، یک کیف پول غیرامانی محسوب شده و کنترل تمام دارایی را به کاربران می‌سپارد. بنابراین می‎توان گفت که تراست ولت از نظر تحریم یا این قبیل مشکلات هیچ خطری ندارد.

از طرفی موربیت یک صرافی ارز دیجیتال است که علاوه بر ارائه خدمات ترید مطابق با نیاز کاربران، یکی از امن‌ترین کیف پول‌های ارز دیجیتال را نیز برای کاربران به ارمغان آورده‌است.

یکی از ویژگی‌های خوب کیف پول موربیت پشتیبانی از فول نود بلاکچین بایننس اسمارت چین است و از این نظر از امنیت بالایی برخوردار است. علاوه بر موارد یاد شده، بازار سواپ موربیت شامل صدها میم کوین، توکن‌های دیای و استیبل کوین‌های برتر بازار است و کاربران مقیم ایران قادرند تمامی این رمزارزها را بدون نیاز به پرداخت کارمزد انتقال، در کیف پول امن موربیت نگه‌داری کنند.

معیارهای یک کیف پول ارز دیجیتال امن

معیارهای یک کیف پول ارز دیجیتال امن

بی‌شک مهمترین معیار برای انتخاب یک کیف پول ارز دیجیتال مناسب، امنیت است. اما از آنجایی که در دنیای رمزارزها هر فرد مسئول نگه داری دارایی خود است، شما نمیتوانید صرفا به تبلیغات کیف پول‌ها مبنی بر من بودن اعتماد کنید. از این رو پیش از انتخاب یک ولت ارز دیجیتال مناسب، نکات و معیارهای زیر را در نظر داشته باشید.

  • قبل از انتخاب کیف پول، درباره آن به خوبی تحقیق کنید، بهترین منبع برای آشنایی با تیم توسعه دهنده و مزایا و معایب یک ولت رمزازر، وبسایت رسمی آن است.
  • کیف پول را حتما از وبسیات رسمی دانلود کنید چراکه بسیاری از نرم‌افزارهای کلاهبرداری ممکن است با نام و لوگوی کیف پول مورد نظر شما در گوگل پلی در دسترس باشند. در چنین شرایطی، پس از واریز رمزارز به این کیف پول‌ها دارایی شما در معرض خطر دزدیده شدن قرار می‌گیرند.
  • حتما از تمام امکانات امنیتی کیف پولتان ایتفاده کنید. به عنوان مثال در صورتی که ولت شما قابلیت فعال سازی دو عاملی دارد، از آن استفاده کنید.
  • در صورت عدم موجود فعال سازی دو عاملی در ولت انتخابی، برای دسترسی به دارایی‌ها از گوگل آتنتیکیتور استفاده کنید.
  • اطلاعات خصوصی را با هیچ فردی، به خصوص تیم پشتیبانی کیف پول به اشتراک نگذارید. اطلاعات خصوصی کیف پول شما شامل کلید خصوصی، گذر واژه کیف پول، پین کد و یا عبارت بازیابی است. به خاطر داشته باشید که کیف پول های امانی، کلید خصوصی شما را در دست دارد و نیازی به سوال کردن از شما ندارند. پس تحت هیچ شرایطی این اطلاعات را در اختیار دیگری قرار ندهید.
  • کیف پول ارز دیجیتال خود را مرتب به روز رسانی کنید و این امر را پشت گوش نیندازید. به علاوه در خاطر داشته باشید که فایروال ها و آنتی ویروس دستگاهتان همواره آپدیت است.
  • مهمترین نکته برای داشتن یک کیف پول ارز دیجیتال اسن است که تمام تخم مرغ‌ هایتان را در یک سبد قرار ندهید و ترجیحا مبالغی که قصد ترید با آن دارید را در کیف پول آنلاین قرار دهید.

چگونه یک کیف پول ارز دیجیتال، مطابق با نیازم انتخاب کنم؟

به منظور انتخاب یک کیف پول معتبر برای نگه داری ارز دیجیتال، ابتدا باید بدانید که ارز موردنظر شما کوین است یا توکن. پس سوال این است ک ؟

تفاوت کوین و توکن

تفاوت کوین و توکن

تمامی ارزهای دیجیتال در دو دسته کوین و توکن قرار داده‌می‌شوند. به‌طور کلی به رمزارزی می‌توان یا توکن و یا کوین گفت، اما طبق یک قانون در بازار ارزهای دیجیتال، به آنهایی که بلاک چین مخصوص به خود را ندارند و از یک پلتفرم دیگر مانند اتریوم استفاده‌می‌کنند، اصطلاحاً توکن می‌گویند و به آنهایی که بلاکچین مستقل خودشان را دارا هستند، کوین می‌گویند.

به عنوان مثال ارز دیجیتال چین لینک درحال ‌حاضر بلاکچین خودش را دارا نبوده‌و بر روی بلاکچین اتریوم تراکنش داده‌می‌شود. پس ارز لینک یک توکن erc20 مبتنی بر اتریوم است و می‌توان آن را روی کیف پول‌های معتبر اتریوم ذخیره‌کرد. از طرف دیگر، مثلا ارز دیجیتال XLM یک کوین است که بلاک چین مستقلی به نام استلار دارد و باید روی کیف پول خودش ذخیره‌شود، نه کیف پول اتریوم.

پس در صورتی که  ارز دیجیتال مورد نظر شما یک توکن بود، می‌توانید آن را روی کیف پول‌های رسمی میزبان ذخیره کنید. به‌عنوان مثال، توکن‌های مبتنی بر بلاکچین اتریوم که عموما با استاندارد erc20 نوشته شده‌اند،  روی کیف پول‌های اتریوم ذخیره می‌شوند. حالا اگر ارز دیجیتال موردنظرتان یک کوین محسوب می‌شد و بلاکچین مخصوص به خود را داشت، برای یافتن کیف پول آن می‌توانید به‌ وب‌سایت رسمی آن مراجعه کرده یا کیف پول مناسب آن کوین را در گوگل جستجو کنید.

کوین توکن
رمزارزی است که شباهت بسیاری به پول حقیقی دارد مخصوص به یک پروژه خاص صادر می‌شوند
بلاکچین مخصوص به خود را دارد بر روی بلاکچین ‌های دیگر توسعه می‌یابد
با هدف پرداخت هزینه ها توسعه یافته به منظور پرداخت هزینه‌ها و امضا در قراردادها به کار میرود
مثال: بیت کوین، اتریوم مثال: dao, shiba

چرا تراکنش به کیف پول من وارد نشده‌است؟

در صورتی که فردی قصد ارسال دارایی دیجیتال به کیف پول شما را داشته و شما آدرس ولت خود را در اختیارشان قرار داده‌اید اما رمزارز به ولتتان اضافه نشده چند مورد را مورد بررسی قرار دهید.

1- بررسی ثبت تراکنش توسط ارسال کننده

2- بررسی میانگین مدت زمان تایید تراکنش در آن شبکه!

ارزهای دیجیتال بر روی شبکه‌های مختلفی تراکنش می‌یابند. این درحالی است که مدت زمان انجام تراکنش در شبکه‌های مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال تراکنش در شبکه بیت کوین کمتر از 10 دقیقه است و ممکن است این مدت زمان در سایر بلاکچین ها بیشتر یا کمتر باشد. گاهی اوقات این مدت زمان تا 1 روز هم طول می‎کشد. پس حتما درباره شبکه بلاکچین تراکنش، از ارسال کننده اطلاعات دریافت کنید.

3- بررسی صحت آدرس گیرنده

همانطور که پیشتر توضیح دادیم آدرس‌های کیف پول شامل اعداد و حروف تصادفی هستند. هرگونه خطا در ارسال آدرس ممکن است تمامی دارایی شما را بدون امکان بازگشت، از بین ببرد. پس در ارسال آدرس بیشترین دقت را به کار بگیرید و آدرس عمومی را چند با چک کنید.

وضعیت فعلی تراکنشم رو چطور بررسی کنم؟

وضعیت فعلی تراکنشم رو چطور بررسی کنم؟

اکثر اوقات بعد از انجام یک تراکنش، آی‌دی تراکنش یا به اصطلاح یک TX ID در اختیار شما قرار می‌گیرد . با استفاده از این آی دی، قادرید به منظور بررسی وضعیت تراکنش ، آن را در یک Explorer ثبت کنید.

اکسپلوررها وب سایت‌هایی هستند که تراکنش‌ها و موجودی آدرس‌ها را می توانید در آنها مشاهده و بررسی کنید.

هرچند که برای بعضی از رمزارزهای مبتنی بر حریم خصوصی مثل مونرو همچین اطلاعاتی وجود ندارد. با این حال امکان بررسی وضعیت تراکنش‌ها و موجودی ارزهای دیجیتالی مثل بیت‌کوین، اتریوم، لایت‌کوین و بسیاری از آلت کوین‌های دیگر با وارد نمودن آدرس کیف پول‌ یا TX ID، امکان پذیر است.

راه دیگری که برای بررسی وضعیت تراکنش می‌توانید انجام دهید، مشاهده تاییدیه‌های تراکنش است. عموما برای ارزهایی چون بیت کوین، سه تاییدیه از طرف ماینرها کافی است. این درحالی است که بایننس برای نهایی دانستن Deposit اتریوم ، ۳۲ تاییدیه را لازم دارد.

نکته: پس از ارسال تراکنش تنها کاری که می توانید انجام دهید ، منتظر بودن برای تایید شدن تراکنش‌ها از سمت نودهای شبکه است. با این حال در صورتی که  تراکنش شما در بلاکچین بلاتکلیف مانده باشد، می‌توانید از شتاب‌دهنده‌های تراکنش بهره بگیرید.

با این حال در اکثر مواقع یا تراکنش به کیف پول‌ شما وارد می‎شود یا به کیف پول فرستنده باز می‌گردد. می توان از چنین مشکلاتی با وارد کردن کارمزد تراکنش کافی؛ به خصوص در شبکه اتریوم جلوگیری کرد.

اکسپلورر ارز دیجیتال رو چجوری پیدا کنم؟

برای پیدا کردن اکسپلورر ارز دیجیتال مورد نظرتان کافی است آن را به صورت Xcoin explorer در گوگل جستجو کنید.

چرا موجودی کیف پول ارز دیجیتالم به روز رسانی نشده؟

بعضی اوقات تراکنشی برای شما فرستاده می شود اما شما رمزارزهای ارسالی را در کیف پول‌ خود مشاهده نمی‌کنید .

در این زمان‎ها بهترین روش این است که وضعیت تراکنش را در اکسپلورر، همانطور که توضیح دادیم، چک کنید. در صورتی که تراکنش به میزان کافی تاییدیه داشت، به احتمال زیاد مشکل از سمت کیف پول شما است .

درصورتی که  از ولت نرم‌افزاری استفاده می کنید، آن را رفرش کنید، یا از آن خارج و دوباره وارد شوید.

اپلیکیشن کیف پول از موبایلم حذف شده؛ چی کار کنم؟

در صورتی که چنین اتفاق، یا اتفاقات مشابهی مثل ویروسی شدن، گم شدن و یا دزدیده شدن گوشی پیش آمد، تا زمانی که به عبارات بازیابی خود دسترسی دارید هیچ جای نگرانی وجود ندارد. چرا که می‎توانید در دستگاه دیگری اپلیکیشن کیف پول را نصب کنید و با وارد کردن عبارات بازیابی، به دارایی خود دسترسی پیدا کنید.

رمز عبور کیف پولم رو یادم رفته، چی کار کنم؟

معمولا کیف پول‌های گرم یا نرم افزاری برای محافظت از اطلاعات محرمانه و شخصی کاربران ، ایمیل یا شماره تماسی از آن ها دریافت نمی‌کنند.

این در حالی است که شاید در این کیف پول‌ها ، رمز عبور برای وارد شدن به کیف پول یا برای فرستادن تراکنش قابل ثبت باشد.

خبر بد این است که در صورت فراموش کردن این رمز، راهی برای برگشت آن وجود ندارد. اما اگر از کیف پول، نسخه پشتیبان گرفته‌باشید می‌توانید موجودی خود را در یک کیف پول جدید بازیابی کنید.

ممو تراکنش کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

در زمان ارسال ارزهای دیجیتالی مثل استلار و ریپل به برخی از آدرس‌های دیگر، به وارد کردن Memo یا آی‌دی تراکنش نیاز است. در شرایطی که یک تراکنش بدون این موارد ارسال شود، باید از مقصد تراکنش پیگیر شوید که آیا می شود تراکنش را بازیابی کرد یا خیر .

نکته: فرستاندن ریپل و استلار به صرافی ارز دیجیتال نظیر بایننس، کوکوین و پلتفرم‌های معاملاتی مشابه آن، تنها باید با وارد کردن آی‌دی تراکنش صورت گیرد .

بعضی از این صرافی‌های ارز دیجیتال اعلام کرده‌اند که در صورت ارسال تراکنش بدون آی‌دی تراکنش، بازیابی و برگشت آن امکان پذیر نخواهد بود .بنابراین در ارسال ارزها نهایت دقت را به خرج دهید که نیازی به وارد کردن چه نوع اطلاعاتی دارید .

از طرف دیگر، برای دریافت ارز های دیجیتال یاد شده، در صورتی که خود شما از کیف پول‌های نرم افزاری خود مثل تراست ولت، کوینومی،  یا کیف پول اتمیک ولت و مواردی از این قبیل استفاده می‌کنید، مگر این که بخواهید خودتان برای تشخیص تراکنش، اینکار را انجام دهید، نیازی به ارسال آی دی به شخص فرستنده نخواهید داشت.

گفتنی است که نکته این است که بعد از برداشتن آدرس ریپل برای ارسال، توجه کنید آیا آی‌دی یا memo به شما نشان داده می‌شود یا خیر. در صورتی که نشان داده شد، پس در ارسال باید آی‌دی یا memo وارد شود.

آیا کیف پول‌های ارز دیجیتال ایران را تحریم می‏کنند؟

سوال و نگرانی که در میان بسیاری از کاربران بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد این است که آیا احتمال تحریم شدن ایرانیان از سوی بهضی از کیف پول‌ها وجود دارد؟

در پاسخ باید بگوییم که حتی اگر یک کیف پول، دسترسی آی‌پی‌های ایرانی را مسدود کند، می‌توان موجودی آن را از راه عبارات بازیابی که گرفت‌هشده به کیف پول دیگری انتقال داد .

با داشتن چنین دیتاهایی، نگران تحریم شدن یا حتی متوقف شدن فعالیت کیف پول خود نباشید، زیرا همیشه می‌توان آن را در کیف پول دیگری وارد نمود .

موربیت یک صرافی ارز دیجیتال است که علاوه‌بر ارائه خدمات ترید مطابق با نیاز کاربران، یکی از امن‌ترین کیف پول‌های ارز دیجیتال را نیز برای کاربران به ارمغان آورده‌است.

یکی از ویژگی‌های خوب کیف پول موربیت پشتیبانی از فول نود بلاکچین بایننس اسمارت چین است و از این نظر از امنیت بالایی برخوردار است. علاوه بر موارد یاد شده، بازار سواپ موربیت شامل صدها میم کوین، توکن‌های دیفای و استیبل کوین‌های برتر بازار است و کاربران مقیم ایران قادرند تمامی این رمزارزها را بدون نیاز به پرداخت کارمزد انتقال، در کیف پول امن موربیت نگه داری کنند.

با استفاده از خدمات موربیت، نه تنها هزینه کارمزد انتقال خود را به صفر می‏رسانید و دیگر نگران تحریم هم نخواهید بود.

آیا کیف پول‌ها می‎توانند موجودی کاربران را چک کنند؟

هر کاربری که آدرس یک کیف پول را در دست داشته باشد می تواند تراکنش‌ها و موجودی آن را با وارد کردن آن در یک اکسپلورر مشاهده کند.با این حال همانطور که گفته شد بلاکچین برخی از ارزها مانند مورو چنین قابلیتی را ارائه‌نمی‎دهند .

حال از آنجایی اینکه مشخصات دارنده آدرس مشخص نبوده، این موضوع نگران کننده نیست . واقعیت این است که همه‌ تراکنش‌هایی که از اول پیدایش بیت‌کوین و اتریوم ایجاد شده‌اند و کل‌ آدرس‌ها برای همه قابل دسترس و مشاهده‌‌است .

در همین راستا گفتنی است که با این که حوزه بلا‌چین دارای شفافیت کامل از نظر میزان داریی تراکنش یافته‌است، اما اطلاعات شخصی افراد در آدرس‌ها یا تراکنش‌ها عنوان نمی‌شود .

اگر که در مورد کیف پول ارز دیجیتال سوالی دارید که در این لیست عنوان نشده است، مشکل خود را در بخش کامنت با ما به اشتراک گذاشته و یا به منظور دریافت مشاوره رایگان در مورد خرید، فروش و نگه داری رمزارزها، با شماره 02191004243 تماس حاصل کنید.

پاسخ به سوالات متداول درباره کیف پول ارز دیجیتال

نحوه ساخت کیف پول ارز دیجیتال

برای ساخت کیف پول ارز دیجیتال نرم‌افزاری و رایگان کافی است اپلیکیشن ولت مورد نظر را، ترجیحا از سایت رسمی دانلود کنید و پس از وارد کردن اطلاعات و درج پسوورد، کلید خصوصی دارایی خود را دریافت کنید. برای دریافت آدرس کیف پول نیز معمولا باید به بخش receive ولت مراجعه کرده و آدرس را کپی کنید.

بهترین کیف پول ارز دیجیتال برای اندروید کدام است؟

تراست ولت به دلیل امنیت بالا و ساپورت طیف گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال، یکی از آسان‌ترین و بهترین انتخاب‌ها محسوب می‌شود.

قیمت کیف پول ارز دیجیتال

بیشتر کیف پول‌های نرم‌افزاری رایگان هستند. این درحالی است که برای خرید کیف پول سخت افزاری، هزینه‌ای در حدود 60 دلار دریافت می‌شود.

بهترین کیف پول ارزوقتی صحبت از ارزهای دیجیتال می‌شود، باید برای امنیت حفظ موجودی حساب کاربران هم اهمیت قائل شد. در دنیای ارزهای دیجیتال با وجود سود دهی بالا در این چندسال، اگر سهل‌انگاری شود، خطرهای جبران ناپذیری را برای کاربران به‌دنبال خواهد داشت، چرا که افراد فرصت‌طلب همه جا حضور دارند و کاربران کم دقت را با استراتژی‌های مختلف هدف حملات قرار می‌دهند و سرمایه‌ی آن‌ها را به سرقت می‌برند. بنابراین تلاش برای حفظ دارایی ارزهای دیجیتال باید در اولویت‌تان باشد و بهترین اقدام ممکن استفاده از کیف پول سخت افزاری است.

جک ما – موسس علی‌بابا: شاید در مقابل بانک پیروز باشد اما احتمال اینکه آن‌هم یک حباب باشد وجود دارد. برای بلاک چین، حباب بودن صدق نمیکند زیرا بلاک چین بیش از چیزی که مردم تصور می‌کنند توانایی تغییر جهان را دارد و راه‌حلی برای امنیت اطلاعات ارائه می‌دهد.

شما ابزار و روش های بسیاری را برای ذخیره سازی منابع خود در دسترس دارید که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. به احتمال بسیار، کاربران تازه‌وارد در دنیای ارزهای دیجیتال، به حفظ دارایی خود در کیف پول مجازی شرکت های واسطه خرید و فروش اکتفا خواهند کرد. این پلتفرم‌ها به کاربران خود امکان ذخیره‌‌سازی منابع را در کیف پول مجازی با ایجاد یک پنل کاربری اختصاصی فراهم می‌کنند. اما کاربر از نظر فنی امکان مدیریت و کنترل سکه‌های موجود در کیف پول مجازی خود را ندارد، این در حالی است که اگر که حافظ کیف پول مجازی کاربر است، هک یا از دسترس خارج شود ممکن است که موجودی کاربران غیرقابل برگشت باشد، این یعنی احتمال از دست رفتن دارایی کاربران در پلتفرم‌های ضعیف، بسیار است.

شاید به این فکر کنید که کنترل دارایی‌های ارز دیجیتال توسط خودتان سخت و غیرممکن است اما افزاری امکان ذخیره دارایی با امنیت بالا را برای تریدرها فراهم کرده است.

کلید خصوصی چیست؟

کلید خصوصی شما نقش پاسپورت در دنیای ارزهای دیجیتال را دارد. ویژگی‌های کلید خصوصی شباهت بسیاری به کلیدهای واقعی زندگی‌مان دارد، با استفاده از این کلید می‌توانید دارایی های خود را قفل و غیرقابل دسترس کنید. البته اگر کلید خصوصی به‌دست افراد دیگر بیفتد به سادگی می تواند دارایی‌های شما را به‌حساب خود منتقل کند. اگر هم این کلید را فراموش کنید دسترسی به دارایی‌هایتان غیرممکن خواهد بود، اتفاقی که تا به‌امروز برای بسیاری از افراد رخ داده است، چرا که هیچ راهی برای بازگردانی کدهای کلید فراموش شده وجود ندارد! همینطور هیچ دفتر مشخصی برای پیگیری کلید خصوصی برای مسدود کردن کیف پولتان جهت جلوگیری از انجام معامله توسط افراد دیگر وجود ندارد. در دنیای بلاک چین باید با احتیاط بیشتر رفتار کنید.

نکته‌ی مهم دیگر در مورد کلید خصوصی این است که باید کاملا ایمن و دور از دسترس بقیه نگهداری شود، این کلید حکم مرگ و زندگی برای فعالین حوزه رمز ارزها دارد. پس عجیب نیست که هکرها و کلاهبرداران دائما در تلاش برای استفاده از روش‌های جدید مثل فیشینگ یا به کاربردن بدافزارها برای سرقت کلید خصوصی و دزدی از حساب کاربران هستند.

کلید خصوصی ترکیبی از اعداد و حروف است که می‌توانید آن را روی کاغذ یادداشت کرده و در جای مطمئن مثل گاوصندوق نگهداری کنید تا مانع دسترسی هکرها شوید. برای انجام معاملات و جابه‌جایی سکه‌ها شما نیاز دارید که این کلید را برای اثبات مالکیت خود به‌خاطر داشته باشید.

مطالب اختصاصی در خبرنامه بیت‌پین

شما هم به جمع ۲۴۰۰۰ نفری خبرنامه ما بپیوندید.

کیف پول سخت افزاری چیست؟

کیف پول‌های سخت افزاری ابزاری هستند که به‌طور اختصاصی برای ذخیره و افزایش امنیت کلیدهای خصوصی طراحی و تولید شده‌اند. این ابزار از لحاظ امنیتی و تست نفوذ بسیار امن‌تر از تلفن‌های هوشمند و سایر گجت‌ها هستند. دلیل اصلی امنیت بالای کیف پول سخت افزاری عدم اتصال به اینترنت در شرایط معمول است. این ویژگی باعث کاهش قابل‌توجه حملات مخرب توسط هکرها می‌شود، چرا که بدون اتصال به اینترنت، دسترسی به اطلاعات کیف پول توسط کلاهبردارها ممکن نیست.

کیف پول سخت افزاری ابزاری مطمئن برای تضمین حفاظت از کلیدهای خصوصی شما در بازار رمز ارزهاست.
از آنجا که کیف پول‌های سخت افزاری به تنهایی امکان اتصال به اینترنت را ندارند، برای استفاده از اطلاعات آن‌ها باید در کنار دستگاه‌های دیگر همچون کامپیوتر یا تلفن‌های هوشمند مطمئن که از لحاظ آلودگی بدافزاری چک شده‌اند، به‌کار برد. این دستگاه با کمک نرم‌افزار مخصوص به کاربر اجازه می‌دهد که دارایی‌های خود را مدیریت کرده و معامله کند.

نحوه‌ی عملکرد کیف پول سخت افزاری به صورتی است که در زمان ایجاد تراکنش توسط کاربر، درخواستی برای استعلام اطلاعات تراکنش به کیف پول سخت افزاری ارسال می‌شود، تا این لحظه هنوز معامله معلق است، چرا که برای انجام کامل معامله باید این فرآیند توسط کیف پول سخت افزاری تایید و امضا شود. کاربران با تایید معامله بواسطه امضای کیف پول سخت افزاری، تراکنش را تایید و به نرم افزار مربوطه ارسال می‌کنند. در نهایت این معامله در شبکه‌ی ارز دیجیتال انجام و تکمیل می‌شود.

کیف پول سخت افزاری ارز دیجیتال باعث افزایش امنیت فرآیند معامله می‌شود.

چرا بهتر است از کیف پول سخت افزاری استفاده کنیم؟

ذخیره‌سازی کلیدهای خصوصی در کیف پول‌های مجازی رایانه‌ها یا تلفن‌های هوشمند متصل به اینترنت، درصد آسیب‌پذیری در برابر حملات هکرها را افزایش می‌دهد. بدافزارهایی که در این سیستم‌ها وجود دارند به‌سادگی می‌توانند اطلاعات کیف پول مجازی را به سرقت برده و دارایی‌تان را صفر کنند.

اما کیف پول سخت افزاری مانند یک ساختمان با بنای قوی در برابر حملات هکرها بسیار محکم و نفوذناپذیر است. وقتی که کاربر قصد انجام معامله ای را دارد امضای آن از طریق راه ایجاد شده موقت توسط کیف پول سخت افزاری به صورت رمزنگاری شده ارسال می‌شود. بدافزارها نمی‌توانند به این شکاف ایجاد شده توسط دستگاه دسترسی داشته باشند و تنها خطر تهدیدآمیز، تاخیر در انجام معاملات خواهد بود.

اگر از PIN کد در افزایش امنیت کیف پول سخت افزاری خود استفاده کنید این عمل باعث حفاظت بیشتر کلید خصوصی می‌شود، حتی در زمانی که دستگاه در اختیار افراد دیگر قرار بگیرد دستگاه پس از وارد کردن متعدد پین کد اشتباه، دستگاه به حالت تنظیمات اولیه برخواهد گشت و مانع نفوذ افراد دیگر خواهد شد.

با کمک کیف پول سخت افزاری می‌توانید دارایی هایی که در معاملات استفاده نمی‌کنید را به بخش امن دستگاه که اصطلاحاً سردخانه یا کیف پول سرد گفته می‌شود نگهداری کنید. این بخش، محل مطمئن‌تری برای حفاظت از دارایی‌های خارج از معامله‌های روتین‌تان است. کیف پول سخت افزاری امکان افزایش امنیت اطلاعات دارایی‌ها را حتی برای کاربرانی که دانش فنی کمی دارند فراهم می‌کند.

برای جلوگیری نابودی اطلاعات در صورت دزدیده، گم یا خراب شدن باید از اطلاعات کیف پول پشتیبان بگیرید. معمولا در زمان راه‌اندازی اولیه کیف پول، از کاربر درخواست می‌شود که عبارت بازیابی خود را ثبت کند. این کد بازیابی امکان بازگردانی اطلاعات و پیگیری معاملات و دارایی‌ها را به کاربر می‌دهد بنابراین باید در انتخاب عبارت بازیابی باید دقت شود. به صاحبان کیف پول سخت افزاری توصیه می‌شود که این کد را روی کاغذ بنویسند یا حتی روی فلز حک و در محلی مطمئن نگهداری کنند.

محدودیت‌های کیف پول سخت افزاری

کیف پول های سخت افزاری، مثل سایر روش‌های ذخیره‌سازی اطلاعات، ویژگی‌های خاصی دارند. در حالی که این دستگاه‌ها یکی از امن‌ترین ابزار برای حفظ دارایی هستند اما هنوز محدودیت‌های بخصوصی دارند. این محدودیت به‌دلیل ایجاد تعادل در امنیت و امکانات فنی آن است. انجام معاملات در کیف پول‌های مجازی قابل استفاده روی تلفن‌های هوشمند ساده‌تر از کیف پول سخت افزاری است، چرا که برای استفاده از کیف پول سخت افزاری باید از هر دو دستگاه به طور همزمان استفاده شود.

با این همه تا امروز هیچ خبری از هک موفقیت آمیز و نفوذ ۱۰۰ درصدی به کیف پول سخت افزاری برای دستیابی به کلیدهای خصوصی منتشر نشده است. زمانی که حفره‌ی امنیتی در این دستگاه‌ها گزارش می‌شود سازندگان به سرعت برای اصلاح و تقویت دستگاه اقدام می‌کنند. البته این به معنای غیرممکن بودن نفوذ به این دستگاه‌ها نیست، اخیراً مهندسین چند شرکت حتی امکان نفوذ به مطمئن و محبوب‌ترین کیف پول سخت‌افزاری را به نمایش گذاشتند.

حملات مداوم می‌تواند باعث تضعیف امنیت دستگاه کیف پول سخت‌افزاری شود. این زمانی اتفاق می‌افتد که فروشنده‌ی کیف پول سخت‌افزاری قبل از تحویل دستگاه به کاربر، با دستکاری آن امکان نفوذ را برای خود در آینده فراهم سازد.

و در نهایت یکی دیگر از محدودیت‌ها

محدودیت دیگر کیف پول سخت افزاری مالکیت انحصاری آن برای یک شخص و عدم دسترسی شخص ثالث به اطلاعات آن و مدیریت دارایی است. البته بسیاری از فعالین حوزه رمز ارزها این محدودیت را یک مزیت عالی برای امنیت آن می‌دانند؛ اگر هم مشکلی برای شما پیش بیاید دسترسی به کیف پول شما غیرممکن خواهد بود!

جمع بندی

مزایای کیف پول سخت افزاری از محدودیت‌های آن به مراتب بیشتر است. روش‌های دیگر ذخیره‌سازی سرمایه ساده است اما امنیت پایین‌تری نسبت به این دستگاه دارند. همینطور هیچ پلتفرمی ویژگی سردخانه کیف پول سخت افزاری را ندارد، همین ویژگی تاثیر زیادی در نگهداری دارایی شما در مقابله با تهدیدهای احتمالی دارد.

در زمان انتخاب و خرید کیف پول سخت افزاری باید مشخص کنید که چه ویژگی‌هایی برایتان مهم است. دستگاه‌های متعددی در بازار وجود دارد که هر کدام دارای ویژگی های اختصاصی، ارزهای رمزپایه پشتیبانی شده متفاوت هستند.

نظر شما چیست؟ آیا کیف پول سخت افزاری برای نگهداری دارایی‌های دیجیتالی مناسب است؟

خوشحال می‌شویم شما هم نظرات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید!

دیجیتال برای ایران

کاربران ایرانی قادرند با ثبت نام و احراز هویت در سایت موربیت از کیف پول امن این مجموعه بهره مند شده و در هنگام برداشت دارایی، ارز دیجیتال خود را مستقیما به ریال تبدیل کنند.

ز در مراحل اولیه خود قرار دارند، تاثیرشان بر اقتصاد جهانی و معاملات بین المللی قابل توجه است. با وجود مزیت های این تکنولوژی روز به روز کشورهای بیشتری به استفاده از این سیستم ترغیب می‌شوند.

 

دکمه بازگشت به بالا